Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

50kzł i 4x4 w osobówce + 200KM

Featured Replies

Napisano

Zakładamy że jest do wydania ok 50tyś + - 5tyś na samochód,

Wymagania:

- stosunkowo młode mini 2008r

- napęd 4x4

- tylko ON

- najlepiej w okolicach 200KM

- sedan / kombi

- nie chce suv'a itp

- roczne przebiegi ok 60-70tyś

- może być 2/3 drzwiowe - chociaż skłaniam się bardziej w stronę sedana

Ktoś ma jakieś pomysły?

Chodzi mi po głowię insignia 2.0 160KM, ciezko niestety trafić crazy.gif

Napisano

> - roczne przebiegi ok 60-70tyś

Witam. Jaki jest sens kupowania używanego auta przy takich przebiegach?

Napisano
  • Autor

> Witam. Jaki jest sens kupowania używanego auta przy takich przebiegach?

auto jest kupowane na 6-8 miesiący, czyli dodajemy jakieś 40tyś km i sprzedajemy. Nie jestem w stanie wytrzymać dłużej z jednym autem niż rok, wiec bez sensu zakup nowego ok.gif

Napisano

>>Chodzi mi po głowię insignia 2.0 160KM

Miałem okazję przejechać się parę dni Astrą z tym silnikiem. Muł, muł i jeszcze raz muł. Gdy brałem auto z wypożyczalni to nie wiedziałem jaki ma silnik i jadąc zastanawiałem się co tam jest. Na oko dałem 100 lub 120 koni i byłem w wielkim szoku po zajrzeniu do papierów. To auto po prostu stoi w miejscu, więc jeśli wymagasz żwawości (+-200km w założeniach) to nie polecam, szczególnie, że Insignia jest cięższa i będzie tylko gorzej.

Napisano
  • Autor

> Miałem okazję przejechać się parę dni Astrą z tym silnikiem. Muł, muł i jeszcze raz muł. Gdy brałem

> auto z wypożyczalni to nie wiedziałem jaki ma silnik i jadąc zastanawiałem się co tam jest. Na

> oko dałem 100 lub 120 koni i byłem w wielkim szoku po zajrzeniu do papierów. To auto po prostu

> stoi w miejscu, więc jeśli wymagasz żwawości (+-200km w założeniach) to nie polecam,

> szczególnie, że Insignia jest cięższa i będzie tylko gorzej.

Miałem 6 m-cy insignie to wiem mniej wiecej jak to jeździ ok.gif

Tak i tak jeśli padnie na insignie to zrobi się jakiegoś lekkiego wirusa na 210KM i myślę że wtedy już pojedzie. Potrzebuje auto do sprawnego wyprzedania tira a nie latania po 300KM/h grinser006.gif

Napisano

> SuperB 4x4 ??

albo jakiś VW/Audi. Dużego wyboru nie ma

Napisano

> - napęd 4x4

> - tylko ON

> Chodzi mi po głowię insignia 2.0 160KM,

IMHO jeden z gorszych wyborów .

napęd 4X4 w dieslu z początków produkcji był wyjątkowo awaryjny. W ASO leczono syfa pudrem wymieniając olej, potem wiązki elektryczne a dopiero na końcu haldexa.

Widziałem pare sztuk na podnośnikach...

Napisano

> może A4 B8, ewentualnie A5?

W zakładanym budżecie tylko w przypadku gdy akceptuje sie towar od Ahmeda albo innego Abdula.

Napisano

> W zakładanym budżecie tylko w przypadku gdy akceptuje sie towar od Ahmeda albo innego Abdula.

A5 - faktycznie pewnie się nie da... A4 - myślę, że może się udać (na otomoto przy 150KM+ i 2009+ wyszło ponad 50szt. A4). Ale faktycznie quattro jest bardzo mało.

Napisano

> A4 - myślę, że może się udać

Połączenie quattro z 2 litrowym dieslem jest wyjątkowo rzadkie.

Bardzo długo szukałem takiego auta w wiekszym budzecie w zeszłym roku i w końcu kupiłem FWD bo nie było w czym wybierać.

Z 3 litrowym dieslem jest wieksza akcyza wiec też sie ciężko zmieścić w zakładanej kasie a gdzie tu jeszcze jakieś wymagania odnośnie stanu auta czy przebiegu.

A4 B8 bym w tym przypadku nie szukał chyba że stan i przebieg mają niewielkie znaczenie

Napisano

> Połączenie quattro z 2 litrowym dieslem jest wyjątkowo rzadkie.

> Bardzo długo szukałem takiego auta w wiekszym budzecie w zeszłym roku i w końcu kupiłem FWD bo nie

> było w czym wybierać.

> Z 3 litrowym dieslem jest wieksza akcyza wiec też sie ciężko zmieścić w zakładanej kasie a gdzie

> tu jeszcze jakieś wymagania odnośnie stanu auta czy przebiegu.

> A4 B8 bym w tym przypadku nie szukał chyba że stan i przebieg mają niewielkie znaczenie

Aż tak dobrze nie siedzę w Audi, wierzę na słowo ok.gif

Napisano

> Ale w q4?

Z tego co wynika z info w necie to tak, ale najlepiej jakby ktos z alfiarzy jeszcze to potwierdzil.

Napisano
  • Autor

> Z tego co wynika z info w necie to tak, ale najlepiej jakby ktos z alfiarzy jeszcze to potwierdzil.

A tego co mi wiadomo to q4 bylo tylko w 3.2.

Napisano

> klik

Juz wstawialem wczesniej, szkoda, ze w tej brakuje chociazby kol 19", ktore powinny byc w wersji ti, a ktos zalozyl 17".

Napisano

> A tego co mi wiadomo to q4 bylo tylko w 3.2.

Z tego co poczytalem forum alfy, to podobno q4 byly nawet z 1.9 jtdm niewiem.gif

Napisano

> Juz wstawialem wczesniej, szkoda, ze w tej brakuje chociazby kol 19", ktore powinny byc w wersji

> ti, a ktos zalozyl 17".

faktycznie ideia.gif ... ale nie chodzi nawet o ten dany egzemplarz, a o to, że takie połączenie występowało. Chociaż to raczej będzie biały kruk.

Napisano

> Z tego co poczytalem forum alfy, to podobno q4 byly nawet z 1.9 jtdm

masz rację, były - przypomniałeś mi, też mnie to kiedyś zainteresowało, bo widziałem taką na żywo ok.gif

Napisano
  • Autor

> klik

A to przepraszam ok.gif

Mialem brere z 2.0Mj i całkiem fajnie sie tym jeździło:) szkoda tylko ze ciężko trafic zdrowe 2.4.

Napisano

> A to przepraszam

> Mialem brere z 2.0Mj i całkiem fajnie sie tym jeździło:) szkoda tylko ze ciężko trafic zdrowe 2.4.

Mozna trafic, ale wtedy sporo kosztuje, a 159 w wersji SW i do tego jeszcze ti to piekne auto serduszka.gif

Napisano

> masz rację, były - przypomniałeś mi, też mnie to kiedyś zainteresowało, bo widziałem taką na żywo

Ale 1.9 Q4 chyba duzo trudniej trafic niz 2.4 Q4. Ciekawe czy do 2.0 jtdm wkladali Q4.

Napisano

> Zakładamy że jest do wydania ok 50tyś + - 5tyś na samochód,

> Wymagania:

> - stosunkowo młode mini 2008r

> - napęd 4x4

> - tylko ON

> - najlepiej w okolicach 200KM

> - sedan / kombi

> - nie chce suv'a itp

> - roczne przebiegi ok 60-70tyś

> - może być 2/3 drzwiowe - chociaż skłaniam się bardziej w stronę sedana

> Ktoś ma jakieś pomysły?

> Chodzi mi po głowię insignia 2.0 160KM, ciezko niestety trafić

BMW X3 3.0d - wiem ze łapie sie a SUV, ale jeżdzi sie tym jak klasą C, a i miejsca jak w klasie D

Napisano

e90 320d xdrive bo na 330d to kasy za mało raczej

link

Napisano

> e90 320d xdrive bo na 330d to kasy za mało raczej

> link

Nawet Murat ma drożej :

TUTAJ

Napisano

> BMW X3 3.0d - wiem ze łapie sie a SUV, ale jeżdzi sie tym jak klasą C, a i miejsca jak w klasie D

50kpln za 2008 rok? powodzenia wink.gif