Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ssangyong Rexton - opinie i konkretny egzemplarz

Featured Replies

Napisano

Cześć,

kumpel napalił się na Rextona, opinie użytkowników są w znakomitej większości pozytywne, silnik znam, 2.7 CDI z MB, skrzynia również MB, coś więcej możecie powiedzieć?

Konkretny upatrzony egzemplarz stoi w Łodzi:

http://olx.pl/oferta/ssangyong-rexton-2-...html#240b396567

Czy coś ze zdjęcia go dyskwalifikuje (pomijając samo miasto Łódź zlosnik.gif)

Czy ewentualnie ktoś mógłby podjechać i rzucić okiem tak z grubsza, czy samochód nie jest przystankiem?

Z góry dzięki wink.gif

Napisano

> Wada tego auta jest taka ze nigdy go nie sprzeda.

Nie demonizujmy - tego konkretnego ktoś sprzedaje i ktoś chce kupić - kwestia tego ile trzeba się będzie bujać ze sprzedażą i jak nisko z ceną upaść zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Wada tego auta jest taka ze nigdy go nie sprzeda.

on długo jeździ samochodami, ostatnią Corsę miał z 8 lat...

Napisano
  • Autor

> To ma chyba napęd z Mercedesa - nie wiem czy to źle, czy dobrze

no to już napisałem w pierwszym poście - 2.7 cdi z MB - IMO bardzo fajny silnik, idealny pod automatyczną skrzynię, z nie za dużym momentem obrotowym, napędu się nie boję.

Nie mam jednak pojęcia co siedzi w zawieszeniu, jakie ceny części, itp.

Napisano

> jeszcze taki:

> http://otomoto.pl/ssangyong-rexton-rexton-2-7-xdi-premium-C36318893.html

tego drugiego ogladalem, poszedl za ok 18k na licytacji, badania techniczne mial wazne do 2010r wiec chyba mega dlugo stalo, ogolnie spoko tylko do pelnego przegladu.

Nie dzialaly wycieraczki, ktorys zamek drzwi. Za to bezwypadek i po lifcie

Napisano
  • Autor

> tego drugiego ogladalem, poszedl za ok 18k na licytacji, badania techniczne mial wazne do 2010r

> wiec chyba mega dlugo stalo, ogolnie spoko tylko do pelnego przegladu.

> Nie dzialaly wycieraczki, ktorys zamek drzwi. Za to bezwypadek i po lifcie

Na jakiej licytacji? Komorniczej czy poleasingowej?

Chcemy po niego jechać w sobotę, stąd zainteresowanie.

Napisano
  • Autor

> EKSPERTYZA TECHNICZNA

dziękować

więc w sobotę wycieczka do Ząbkowic wink.gif

Napisano

> dziękować

> więc w sobotę wycieczka do Ząbkowic

Naprawdę jesteś skłonny przepłacić za to auto 8000zł?? palacz.gif

Napisano
  • Autor

> Naprawdę jesteś skłonny przepłacić za to auto 8000zł??

1st - to nie ja kupuję, ja póki co potrzeby zmian nie mam

2nd - cena 26900 to dobra cena za samochód tej wielkości, z tym napędem, silnikiem i skrzynią

3rd - to, że ktoś zapłacił 8000 poniżej ceny rynkowej, nie oznacza automatycznie że ja odkupując od niego, przepłacam 8000 - to on kupił taniej i zarobił, a nie ja tracę - ja kupuję po rynkowej

Napisano

> 1st - to nie ja kupuję, ja póki co potrzeby zmian nie mam

> 2nd - cena 26900 to dobra cena za samochód tej wielkości, z tym napędem, silnikiem i skrzynią

> 3rd - to, że ktoś zapłacił 8000 poniżej ceny rynkowej, nie oznacza automatycznie że ja odkupując od

> niego, przepłacam 8000 - to on kupił taniej i zarobił, a nie ja tracę - ja kupuję po rynkowej

Ciekawe, czy usterki ponaprawiał, czy drzwi czy tam klapa dalej się nie otwiera? Dorobił chociaż drugi kluczyk?

Napisano

> Ciekawe, czy usterki ponaprawiał,

nie licz na to, nawet kierownicy wytartej nie obszył czy pomalował a ty chcesz żeby ci kluczyk dorobił zlosnik.gif

Napisano

> nie licz na to, nawet kierownicy wytartej nie obszył czy pomalował a ty chcesz żeby ci kluczyk

> dorobił

heh smirk.gif

Wycieraczki też pewnie nie ruszone, bo stoją jak widły w gnoju. Do tego jawna cofka licznika gratis.

Napisano

> 1st - to nie ja kupuję, ja póki co potrzeby zmian nie mam

> 2nd - cena 26900 to dobra cena za samochód tej wielkości, z tym napędem, silnikiem i skrzynią

Tu bym polemizował, ale jak uważasz.

> 3rd - to, że ktoś zapłacił 8000 poniżej ceny rynkowej, nie oznacza automatycznie że ja odkupując od

> niego, przepłacam 8000 - to on kupił taniej i zarobił, a nie ja tracę - ja kupuję po rynkowej

Skoro ktoś tyle zapłacił to znaczy że te auta są tyle warte. Ale jak uważasz. Jedyny plus jest taki że wiesz ile możesz targować. Ja bym zaproponował 22 000 max.

Napisano
  • Autor

> heh

> Wycieraczki też pewnie nie ruszone, bo stoją jak widły w gnoju. Do tego jawna cofka licznika

> gratis.

a z ciekawości gdzie ta jawna cofka licznika?

Napisano
  • Autor

> Tu bym polemizował, ale jak uważasz.

Mechanicznie to jest MB, akurat CDI się trzeba bać.

Inna sprawa, że ja bym na jego miejscu kupił X5 z 2002/2003 roku 3.0d i się cieszył fajnym autem.

> Skoro ktoś tyle zapłacił to znaczy że te auta są tyle warte. Ale jak uważasz. Jedyny plus jest taki

> że wiesz ile możesz targować. Ja bym zaproponował 22 000 max.

Ktoś zapłacił za to w przetargu. W przetargu nie kupuje się samochodów za wartość rynkową, ale za niższą właśnie po to, by na tym zarobić.

Napisano

> Skoro ktoś tyle zapłacił to znaczy że te auta są tyle warte.

Kiedys kupilem auto z firmy za 60% wartosci rynkowej?

Wg twojego podejscia, te auta byly wtedy tyle warte bo ja akurat za tyle kupilem:D

Napisano
  • Autor

> Ciekawe, czy usterki ponaprawiał, czy drzwi czy tam klapa dalej się nie otwiera? Dorobił chociaż

> drugi kluczyk?

Tego nie wiem, ale w sobotę się dowiem.

Za to dzięki koledze wrzucającemu raport, mamy świetną bazę do wytykania niedoróbek.

Napisano
  • Autor

> nie licz na to, nawet kierownicy wytartej nie obszył czy pomalował a ty chcesz żeby ci kluczyk

> dorobił

akurat nie obszyta kierownica na plus - wolę jak handlarz sam nie łata niedoróbek, bo to tylko in minus wychodzi

Napisano
  • Autor

> Kiedys kupilem auto z firmy za 60% wartosci rynkowej?

> Wg twojego podejscia, te auta byly wtedy tyle warte bo ja akurat za tyle kupilem:D

E39 z mojego rocznika można kupić za 8000 PLN. Ja zapłaciłem 60% więcej. Jestem przegrany facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> a z ciekawości gdzie ta jawna cofka licznika?

pewnie chodzi o zaokrąglenie przebiegu w dół w ogłoszeniu zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> pewnie chodzi o zaokrąglenie przebiegu w dół w ogłoszeniu

o 370km? no cóż, przeżyję

Napisano

> Ktoś zapłacił za to w przetargu. W przetargu nie kupuje się samochodów za wartość rynkową, ale za

> niższą właśnie po to, by na tym zarobić.

A wycena rzeczoznawcy na czym się opiera, bo według tej ekspertyzy auto jest warte sporo mniej hmm.gif

Nawet jest tam odwołanie do notowań Eurotax (17300PLN)...

Napisano

> a z ciekawości gdzie ta jawna cofka licznika?

4 lata stal bez badan wiec przebieg moze byc ok, poza tym kupiony w PL w salonie KIM czy jakos tak wiec mozna to jakos sprawdzic