Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dobre klocki pod wentyl 240mm

Featured Replies

Napisano

na serii tarczach latalem na DS2500/3000

Teraz mam tarcze wentyl 240mm i zaciski ATE (ALU)

Czy sa dostepne jakies lepsze klocki pod te zaciski?

Podobno po tuningu pasuja klocki od zaciskow 257mm - poleccie jakies dobre klocki pod 257mm

numery i linki mile widziane

Napisano

> na serii tarczach latalem na DS2500/3000

> Teraz mam tarcze wentyl 240mm i zaciski ATE (ALU)

> Czy sa dostepne jakies lepsze klocki pod te zaciski?

> Podobno po tuningu pasuja klocki od zaciskow 257mm - poleccie jakies dobre klocki pod 257mm

> numery i linki mile widziane

Ja miałem jakieś zwykłe klocki i dawały rade.

Vanseba widziałem ma w 257 greenstuffy wink.gif

Napisano

> na serii tarczach latalem na DS2500/3000

> Teraz mam tarcze wentyl 240mm i zaciski ATE (ALU)

> Czy sa dostepne jakies lepsze klocki pod te zaciski?

> Podobno po tuningu pasuja klocki od zaciskow 257mm - poleccie jakies dobre klocki pod 257mm

miałem bosche i teraz TRW i chyba bosche lepsze.

Napisano

Mam zaciski z palio, tarcza wentyl. mikoda 240mm z klockiem Textar (od 257mm) . Kilka mocnym dohamowań ze 120km/h i straciłem hamulce. Dopiero jak je dobrze "wypiekłem" zaczęły hamowań prawidłowo w wysokich temperaturach. Jak lubisz szybko jazdę to zakładaj Ferodo DS 2500 minimum.

Napisano

> miałem bosche i teraz TRW i chyba bosche lepsze.

Ja mam TRW i też nie jestem z nich bardzo zadowolony, lepiej wspominam Textary, ale to na 257 miałem.

Napisano
  • Autor

> Mam zaciski z palio, tarcza wentyl. mikoda 240mm z klockiem Textar (od 257mm) . Kilka mocnym

> dohamowań ze 120km/h i straciłem hamulce. Dopiero jak je dobrze "wypiekłem" zaczęły hamowań

> prawidłowo w wysokich temperaturach. Jak lubisz szybko jazdę to zakładaj Ferodo DS 2500

> minimum.

jezdzilem na ds2500/3000 i wg mnie to najlepsze klocki jakie sa dostepne do naszych serii ale....nie moge znalesc DS-ów pod 240/257cm crazy.gif

Napisano

A z jakiego modelu szukac tych klockow pod 257 ?

Napisano

> A z jakiego modelu szukac tych klockow pod 257 ?

palio, siena, punto mk2 JTD i pewnie jeszcze sporo innego makaronu

Napisano

> nie czytasz uwaznie...szukam klockow pokroju ds2500 do wentyli 240mm ew 257mm (ktore wchodza pod

> 240mm po obrobce szlifierka)

A ja mysle, ze kolega pyta czy to te bo po Twoim pochwaleniu postanowil kupic takie dla siebie grinser006.gif

Napisano

> A ja mysle, ze kolega pyta czy to te bo po Twoim pochwaleniu postanowil kupic takie dla siebie

Dokładnie. Bo ja mam serie i naradzie nie mam zamiaru nic kombinować a jeżeli wymiana na te klocki ma poprawić hamowanie to ja klikam kup teraz 😉

Napisano

> Ja miałem jakieś zwykłe klocki i dawały rade.

> Vanseba widziałem ma w 257 greenstuffy

Miałem smile.gif ale mam obecnie Ds 2500 w 257.

Napisano

> Miałem ale mam obecnie Ds 2500 w 257.

To dawaj namiary gdzie kupic mlotek.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Miałem ale mam obecnie Ds 2500 w 257.

Masz ich numer?

No i byś napisał co tzw się dzieje w twoim projekcie zlosnik.gif

Napisano

> Masz ich numer?

> No i byś napisał co tzw się dzieje w twoim projekcie

Zanurkuje do garażu bo gdzieś mam chyba pudełko to podam nr projekt opisze nie długo póki co brak czasu.

Napisano
  • Autor

> Zanurkuje do garażu bo gdzieś mam chyba pudełko to podam nr projekt opisze nie długo póki co

> brak czasu.

Byłeś w garażu?

hmm.gif

Napisano

> Mam zaciski z palio, tarcza wentyl. mikoda 240mm z klockiem Textar (od 257mm) . Kilka mocnym

> dohamowań ze 120km/h i straciłem hamulce. Dopiero jak je dobrze "wypiekłem" zaczęły hamowań

> prawidłowo w wysokich temperaturach. Jak lubisz szybko jazdę to zakładaj Ferodo DS 2500

> minimum.

Zaciski z Palio 1.2, tarcze Mikoda wentylowane od Pandy 4x4. Z czego dobrać do tego klocki żeby było p&p bez żadnych przeróbek? Też z Palio?

Napisano
  • Autor

> Zaciski z Palio 1.2, tarcze Mikoda wentylowane od Pandy 4x4. Z czego dobrać do tego klocki żeby

> było p&p bez żadnych przeróbek? Też z Palio?

czekamy na odpowiedz od vanseby dot numeru klocka DS2500...

Klocki z 257mm pasuja po modzie do wentyla 240mm

DS to najlepszy klocek na jakim jezdzilem

Napisano

> czekamy na odpowiedz od vanseby dot numeru klocka DS2500...

> Klocki z 257mm pasuja po modzie do wentyla 240mm

> DS to najlepszy klocek na jakim jezdzilem

Coś goście mi dopasowali z punto gt ale coś pudełko przepadło dla pewności postaram sie zdobyć nr.

Napisano

> Zaciski z Palio 1.2, tarcze Mikoda wentylowane od Pandy 4x4. Z czego dobrać do tego klocki żeby

Kiedyś rozkminiałem temat i z EBC to chyba takie podchodzą:

http://www.caramar.pl/klocki-hamulcowe/1796-ebc-brakes-klocki-hamulcowe-greenstuff-dp21337.html

Ja mam u siebie klocki Steinhof SM621 (257mm).

Pod tym linkiem:

http://www.sklep.steinhof.pl/SM621_N_Fiat_Palio_Punto_HGT_Siena_klocki_hamulcowe_STEINHOF-1140.html

jest lista modeli Fiata, do których pasuje ten klocek i do których należy szukać DS2500.

Wg powyższej listy jest Palio i Punto HGT.

Sęk w tym, że do Palio nie ma DS2500, a z HGT nie pasują wymiary.

Wymiarami te wydają się podobne:

http://ecat.ferodoracing.com/car-tuning/brake-pads/FDS1160

Pasują do:

Punto I (176) 1.2 16V 85

Punto II (188) 1.2 16V 80

Punto I (176) 1.4 GT Turbo

Ale najbardziej to mi się widzą te z 500 Abarth 1.4 Turbo (USA):

http://ecat.ferodoracing.com/car-tuning/brake-pads/FDS4353

Napisano

A najzwyklejsze klocki do Palio 1.2 z najzwyklejszego sklepu motoryzacyjnego będą pasować? 270751858-jezyk.gif

Napisano

> A najzwyklejsze klocki do Palio 1.2 z najzwyklejszego sklepu motoryzacyjnego będą pasować?

240 pasuja bez problemu, 257 trzeba lekko podszlifowac

• 1 rok później...
Napisano

czekamy na odpowiedz od vanseby dot numeru klocka DS2500...

Klocki z 257mm pasuja po modzie do wentyla 240mm

DS to najlepszy klocek na jakim jezdzilem

namierzyłeś te klocki do 257 ?

Napisano
  • Autor

namierzyłeś te klocki do 257 ?

niestety nie...chciałbym ferodo DS performance zasadzić pod tarcze 240mm (klocek od 257mm) ale nie moge namierzyć numeru

Napisano

Oto klocki, od góry 257 po tuningu, 240 i seria  :)

Dlatego 257 jest lepsze.

Podobno można zamienić zaciski z 240 na te z 257 bo mają większe tłoczki.

Też czekam na te nr ds-ów

post-167451-0-85290200-1474738164_thumb.jpg

Edytowane przez Zbyszek_WRT

Napisano

no ja mam 257 i tak.

Także ja "seryjnie" chce takie. Niestety na obecnych idzie dym...

Napisano

> minimum.

jezdzilem na ds2500/3000 i wg mnie to najlepsze klocki jakie sa dostepne do naszych serii ale....nie moge znalesc DS-ów pod 240/257cm crazy.gif

są dostępne 240 ja kupowałem, jak odnajdę sklep to podeśle Ci linka

Napisano
  • Autor

Czekamy

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Pany, a podlinkuje ktoś przykładowe klocki różnych firm pod tarczę 257? Docelowo u mnie ma być tarcza mikody wentyl 240 mm nawiercana i nacinana z pandy 4x4 , plus zaciski z palio i nie wiem jaki klocek wybrać w rozsądnej cenie :nie_wiem: ? Trw, textar? Coś innego? Auto z przeznaczeniem na co dzień, aczkolwiek wiadomo - lekko nie ma ;]  

Napisano

TRW miałem, twarde, pylą i orają tarcze.

Teraz mam Boscha i jest dużo lepiej, mniej pylą, oba klocki z tarczą TRW.

Kiedyś dawniej miałem, Textary z tarczą optimala i było spoko, klocek nie znikał w oczach i tarcze też.

Teraz się przekonałem, że TRW to jedne z gorszych klocków, Ferodo premier zresztą też.

Edytowane przez rafi278

Napisano

TRW miałem, twarde, pylą i orają tarcze.

Teraz mam Boscha i jest dużo lepiej, mniej pylą, oba klocki z tarczą TRW.

Kiedyś dawniej miałem, Textary z tarczą optimala i było spoko, klocek nie znikał w oczach i tarcze też.

Teraz się przekonałem, że TRW to jedne z gorszych klocków, Ferodo premier zresztą też.

A tarcze masz lite, czy nacinane? Bo zastanawiam się czy jest sens kupić nacinane i wiercone do wolnossaka :hmm: Ogólnie mógłbyś polecić zestaw jak Twój? Klocek masz pod 257 tak? Nie chciałbym przekombinować z tymi hamplami, a wiadomo, że o kasę też chodzi ;)  Jeżeli chodzi o klocki Bosha to masz może jakiś nr? To są takie jak w aukcji http://allegro.pl/fiat-doblo-palio-siena-klocki-bosch-przod-i6474761548.html ?

Napisano

Tak, klocki mam jak te z aukcji, a tarcze zwykłe wentylowane 240 TRW i zaciski od 257 z tłoczkiem 54mm w jarzmach od 240

Napisano

Te wiercenia to ponoć niektórym pękają ale ja i tak dla lansu mam mikody 257 wiercone i nacinane :phi: Klocek EBC Green Stuff bodaj DP21060 ~250zł to już pewnie wyższy pułap niż celujesz.

Napisano

Te wiercenia to ponoć niektórym pękają ale ja i tak dla lansu mam mikody 257 wiercone i nacinane :phi: Klocek EBC Green Stuff bodaj DP21060 ~250zł to już pewnie wyższy pułap niż celujesz.

A nie pylą klocki bardziej przy takich tarczach? Co do klocków to pewnie zdecyduje się na te Bosh'e bo miałem brać Trw ale skoro są gorsze to nie ma co... :no: EBC tak jak mówisz, dla mnie to już nie ta półka cenowa :phi: A jeździł ktoś na tarczach ATE https://hamulcesklep.pl/o/24.0120-0184.1 ? Ja mam w dupowozie i nie narzekam ale ciekawe jak sprawdzają się w małych pierdzikółkach ;] ? Jak mówicie brać nacinane i wiercone, czy całe i tylko wentylowane :hmm: ?

Napisano

Pewnie trochę bardziej pyli ale nie mam dużego porównania, zresztą to bardzo od klocków zależy. A samo nawiercanie jak kiedyś czytałem w sporcie przestali stosować i zostali tylko przy nacinaniu, bo raz, że wiercenie przestało być potrzebne (pewnie materiały poszły do przodu i w tarczach i w klockach) a dwa mogło powodować właśnie problemy z pękaniem szczególnie jak się otwory zapchają pyłem. Lepiej to co jakiś czas sprawdzić i przedmuchać, czego oczywiście żaden producent klocków nie rekomenduje i też bym raczej tego starał się nie wdychać :phi: 

Napisano

miałem boscha a teraz texstara i boscha to :facepalm:

Napisano

miałem boscha a teraz texstara i boscha to :facepalm:

Mógłbyś jakoś uzasadnić tą opinię? Z tego co czytałem na górze tematu to miałeś też klocki TRW, także jak możesz to strzel mały wykładzik ;]  :ok:

Napisano

miałem bosche i teraz TRW i chyba bosche lepsze.

Napisano

Mógłbyś jakoś uzasadnić tą opinię? Z tego co czytałem na górze tematu to miałeś też klocki TRW, także jak możesz to strzel mały wykładzik ;]  :ok:

dobra coś naknociłem, chyba po  :piwko:  byłem.

Sprawdziłem i tak:

tarcze TRW z pandy

zaciski sienna

klocki bosch i teraz jest Textar

i widzę różnicę na plus Textar (mniej pylą, ostrzej spowalniają)