Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

szczotkowane aluminium .. hit czy kit ...

Featured Replies

Napisano

no właśnie ...

jest sobie kierownica w BMW ...

i z obudowy naokoło przycisków od radia itp. obłazi taka guma ... strasznie do dupy to wygląda ...

i teraz wymyśliłem żeby zrobić hydrografike w szczotkowane aluminium takie jak listwy na konsoli ...

pytanie czy to hit pomysł czy już kit i przesada ...

288443292-kierownica.jpg

post-30518-14352530939086_thumb.jpg

Napisano

> no właśnie ...

> jest sobie kierownica w BMW ...

> i z obudowy naokoło przycisków od radia itp. obłazi taka guma ... strasznie do dupy to wygląda ...

> i teraz wymyśliłem żeby zrobić hydrografike w szczotkowane aluminium takie jak listwy na konsoli

> ...

> pytanie czy to hit pomysł czy już kit i przesada ...

kit no.gif

kierownica musi być oryginał ok.gif

Napisano

> i z obudowy naokoło przycisków od radia itp. obłazi taka guma ... strasznie do dupy to wygląda ...

Jak możesz zdjąć te plastiki, to zeszlifuj tą gumę do końca, potem papiery ścierne do 2000 włącznie i jak chcesz to na koniec pasta polerska na połysk. Działa w VAG zlosnik.gif, to zadziała i w BMW ok.gifbiglaugh.gif.

Napisano

> kit

> kierownica musi być oryginał

Kierownica oryginał powiadasz? Ale czesci, których nie widać to i ze szrotu byś włożył? zlosnik.gif

Napisano

> Kierownica oryginał powiadasz? Ale czesci, których nie widać to i ze szrotu byś włożył?

Na przykład zamiast poduszek wkłada zaślepki... zlosnik.gif

Napisano

> Kierownica oryginał powiadasz? Ale czesci, których nie widać to i ze szrotu byś włożył?

To co można to jak najbardziej ze szrotu. Ale oryginalne.

Napisano

> To co można to jak najbardziej ze szrotu. Ale oryginalne.

Czyli lepszy szrot od nowych zamienników zlosnik2.gif

Napisano

> no właśnie ...

> i teraz wymyśliłem żeby zrobić hydrografike w szczotkowane aluminium takie jak listwy na konsoli

> ...

tak wyglada w Ave ... calkiem niezle grinser006.gif

f3630f74172ea004med.jpg

aleeee.... carbon wyglada zdecydowanie lepiej grinser006.gif

10uh.jpg

Napisano

> Czyli lepszy szrot od nowych zamienników

Oczywiście ze lepszy. Wiele zamienników nawet nie pasuje tak dobrze jak oryginaly ze szrotu. Np. lampy czy osłony różne.

Napisano

> aleeee.... carbon wyglada zdecydowanie lepiej

Całkiem jak maska na paszczy Lewego hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

Nie wiem co ludzie widzą w karbonie. hmm.gif

Amelanium jest OK ale te wszystkie karbonowate plastiki czy inne drewnopodobne wyklejanki są o kant pooopy potłuc

Napisano

> no właśnie ...

> ...

trochę dziwne, że taka tandeta hmm.gif a nie ma na allegro samych wkładek do podmianki ?

Napisano

> Całkiem jak maska na paszczy Lewego

> Nie wiem co ludzie widzą w karbonie.

> Amelanium jest OK ale te wszystkie karbonowate plastiki czy inne drewnopodobne wyklejanki są o kant

> pooopy potłuc

tylko ze to nie jest karbonowaty plastik czy wyklejanka, to jest 100% karbon wink.gif

d947e3fbf2b9d634688da98b55de3f28.jpg

bd6c29505699267c.jpg

262b747a28cdfe57.jpg

2a7b96f4170fc29c.jpg

7938573945fa9482.jpg

48d51c333c1714d0.jpg

f22acf378a2f0b12.jpg

Napisano

> Czyli lepszy szrot od nowych zamienników

Zależy co chcesz wymienić/naprawić, ale bardzo często tak ok.gif

Napisano

> no właśnie ...

> ...

de gustibus non est disputantum... kwestia gustu, jak Ci się podoba to sobie oklej, w końcu to Twoje auto i Ty będziesz na to patrzył. Co Cię obchodzi co myślą inni na ten temat? Ktoś kto wsiądzie jako pasażer do auta to i tak nie będzie wiedział czy tak ma być czy nie (a'la : głupi nie zauważy, a mądremu nic do tego).

Z praktyki wiem, że gdybyś się decydował na oklejanie to zakup folii dobrze jest zrobić w sklepie stacjonarnym bo online z obrazka wychodzą inaczej niż później to co dostajesz do ręki (odcień, faktura, ogólny efekt).

Ja jeszcze na Twoim miejscu zastanowiłbym się czy nie da się czasem tego prysnąć folią w spray'u. Nie wiem jaką by ona miała trwałość na kierownicy ale gdzieś czytałem że ktoś tak zrobił w samochodzie z obłażącą "skórką" z plastików,

Napisano

> tylko ze to nie jest karbonowaty plastik czy wyklejanka, to jest 100% karbon

"Węgiel" - tak brzmi po polsku. zlosnik.gif Jeżeli ktoś się chce bawić w laminowanie elementów z kompozytów węglowych i wyklejanie nimi samochodu - jego kaprys. Aby wyglądało to estetycznie.

dranio

Napisano

> "Węgiel" - tak brzmi po polsku. Jeżeli ktoś się chce bawić w laminowanie elementów z kompozytów

> węglowych i wyklejanie nimi samochodu - jego kaprys. Aby wyglądało to estetycznie.

> dranio

niech ci bedzie że wynglem wymościł furmanke wink.gif

na żywo nie widziałem (jeszcze) ale na zdjeciach wyglada zacnie wink.gif inna sprawa ze trzeba miec dobre dojscia zeby tak sobie z kompozytow zrobic zamienniki oryginalnych elementow wink.gif

Napisano

syndykat kierowców Avensis panic.gifhahaha.gif

Napisano

> syndykat kierowców Avensis

grinser006.gif

fajne chlopaki wink.gif

Napisano

> niech ci bedzie że wynglem wymościł furmanke

Ten "carbon" to najprawdziwszy węgiel w postaci włókien.

> na żywo nie widziałem (jeszcze) ale na zdjeciach wyglada zacnie inna sprawa ze trzeba miec dobre

> dojscia zeby tak sobie z kompozytow zrobic zamienniki oryginalnych elementow

Eee... Trzeba mieć trochę wiedzy i doświadczenia w wytwarzaniu kompozytów i oryginalne elementy (osłony), żeby na ich podstawie zrobić foremnik.

I to właściwie tyle. zlosnik.gif

dranio

Napisano

> Jak możesz zdjąć te plastiki, to zeszlifuj tą gumę do końca, potem papiery ścierne do 2000 włącznie

> i jak chcesz to na koniec pasta polerska na połysk. Działa w VAG , to zadziała i w BMW .

zadziała na moment. potem się porysuje i utleni i trzeba będzie powtarzać zabieg smile.gif

po paście powinnien przyjść bezbarwny smile.gif

Napisano

a tak w ogóle to ładne zdjęcia, nic tylko dodać opis "igiełka, dziewica, full, top" etc. i wystawiać na portal aukcyjny zlosnik.gif

Napisano

Co chcesz? Średnia wieku 67 lat. Same Krzysztofy Jarzyna. wink.gif

Napisano

> zadziała na moment. potem się porysuje i utleni i trzeba będzie powtarzać zabieg

To fakt.

> po paście powinnien przyjść bezbarwny

Po polerce? Góra kwartał i będzie odłaził. Wypolerować na lustro, żeby zobaczyć czy nie ma głębszych defektów, potem zmatowić i pryskać bezbarwnym.

Napisano

[szydera mode on]

no proszę Cię, jakby to brzmiało "Stowarzyszenie Kierowców Avensis'a" ? Wiocha! Zero szacunku. To by było jak firma "Iksiński i synowie", a tak to od razu jest "MIREX", "TADEX" czy "DZIDEX".

Jest lans, można tuningować, glebować, poza tym pozycjonuje się ownerów, wiadomo, że samochód to dzieło sztuki i można w niego "inwestować" hahaha.gif

[/szydera mode off]

Napisano

A ... no to szacun biglaugh.gif

Ale i tak kojarzy mi sie z ochraniaczem na piszczele biglaugh.gif

Wolę aluminium. To kwestia gustu.

Napisano
  • Autor

> tak wyglada w Ave ... calkiem niezle

> aleeee.... carbon wyglada zdecydowanie lepiej

u mnie musiałbym pół samochodu rozdłubać i zakarbonić więc nie wchodzi w grę ...

bo sporo mam wstawek z prawdziwego " amelinium" a tego se ne pomaluje ...

więc ... w grę wchodzi zrobienie kiery i obudów na drzwiach naokoło opuszczania szyb

ps. nałożenie podobnie jak " karbonu " hydrografiką ...

Napisano

> i z obudowy naokoło przycisków od radia itp. obłazi taka guma

U mnie obłazi z "bumerangów" po bokach (czyli nie z części z przyciskami i nie z tej z emblematem M). Wiesz może ile może kosztować taka hydrografika na tej części? Nowa sztuka to 250-300PLN, więc może nie ma sensu nawet rozmyślać nad jakimś malowaniem.

Napisano
  • Autor

> U mnie obłazi z "bumerangów" po bokach (czyli nie z części z przyciskami i nie z tej z emblematem

> M). Wiesz może ile może kosztować taka hydrografika na tej części? Nowa sztuka to 250-300PLN,

> więc może nie ma sensu nawet rozmyślać nad jakimś malowaniem.

spytam jutro chłopaków ile detal taka usługa plus minus bo obok to robią wink.gif