Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fotka od Straży Gminnej a zmiana przepisów w najbliższym czasie

Featured Replies

Napisano

Hej,

Dzisiaj dostałem zdjęcie z fotoradaru z 20-go maja od Straży Gminnej w Kamienicy Polskiej. 81km/h na ograniczeniu do 70. 100zł i 2pkt. karne. Coś słyszałem, że Straże znowu mają stracić prawo do stawiania fotoradarów.

Płacić czy nie?

;)

Napisano

Ale jechałeś 81/70?

Bo nie widzę powodu do robienia z siebie idioty.

Napisano
  • Autor

Ale jechałeś 81/70?

Bo nie widzę powodu do robienia z siebie idioty.

Tak, tyle jechałem.

Napisano

no to weź na klatę i miej nauczkę na przyszłość.

kwota jest śmiesznie mała - jakieś 40 browarów :)

Napisano

kwota jest śmiesznie mała - jakieś 40 browarów

zależy kto co pije.... :smirk:

Napisano

sensowny browar zaczyna się powiedzmy od 2,50 PLN, więc nie wliczam tutaj śmierdzieli ze szmat i ścier

Napisano

Hej,

Dzisiaj dostałem zdjęcie z fotoradaru z 20-go maja od Straży Gminnej w Kamienicy Polskiej. 81km/h na ograniczeniu do 70. 100zł i 2pkt. karne. Coś słyszałem, że Straże znowu mają stracić prawo do stawiania fotoradarów.

Płacić czy nie?

;)

a co to zmienia, popełniłeś wykroczenie w czasie gdy obowiązują obecne przepisy, i będziesz ponosił odpowiedzialność na ich podstawie, to co będzie później Ciebie nie dotyczy.

Napisano

Płacić czy nie?

jeżeli całą procedurę popełnili zgodnie z prawem od A do Z to wypadałoby odpowiedzialność ponieść.

sensowny browar zaczyna się powiedzmy od 2,50 PLN, więc nie wliczam tutaj śmierdzieli ze szmat i ścier

a dobry od 5-6,-

Napisano

Hej,

Płacić czy nie?

;)

Kamienica Polska znowu wystawia śmietnik na "gierkówce"? Myślałem, że już całkowicie dali sobie z tym spokój, a dostatnie życie zapewnia im fotopstryk typu "czerwone światło" w Romanowie... :)

Napisano

Zapytaj ich uprzejmie, jaki dopuszczalny błąd pomiaru ma ich urządzenie.

Napisano

Hej,

Płacić czy nie?

;)

zadzwon do nich (moze jest na kwitach podany telefon) i negocjuj.

mnie w podobnej sytuacji udalo sie utargowac 50zl (mialo byc wlasnie 100).

Napisano
  • Autor

zadzwon do nich (moze jest na kwitach podany telefon) i negocjuj.

mnie w podobnej sytuacji udalo sie utargowac 50zl (mialo byc wlasnie 100).

Jakich argumentów użyłeś?

Napisano

Jakich argumentów użyłeś?

W sumie to chyba zadnych.

Po prostu zadzwonilem i zapytalem czy cos tych złotówek nie dałoby się mniej (punkty chrzanić i tak miałem czyste konto). Miało być chyba 100zł i 2pkt.

To było rok temu w wakacje (fotka). 65 jechałem na 50-ce.

Nie wiem z kim rozmawiałem, chyba z komendantem, ale nawet mi nie dał dokończyć (pewnie wiele takich spraw dziennie załatwia) powiedział od razu, że może być 50zł bez pkt.

Oczywiście od razu przystałem na to. Powiedział mi co i gdzie wypełnić i żeby normalnie odesłać kwit.

Po 2 tygodniach przyszła druga fotka, tym razem 64/50ce. Też jakaś gminna straż. Też 100zł i punkty tak samo.

Tutaj pani chciała najsampierw ustalić czy wiem kto prowadził i czy się przyznaję. Powiedziałem, że tak, więc punkty zostały, ale kwota stopniała do 50zł.

Więc chyba warto zadzwonić i chociaż zapytać czy coś można urwać z tej kwotacji.

Napisano

Dzwon i sie targuj. Sam rok temu zostalem ustrzekony od tylu 75/50 ich ptopozycja 200zl i 4 punkty. Zadzwonilem pogadalem i zeszlismy na 100zl. Dodatkowe zdjęcie od tylu wiec kierowcy widac nie bylo to zona sie podstawila :P

Napisano

Hej,

Płacić czy nie?

;)

Dzwoń i się targuj.

Za 100 nie opłaca się bawić w żadne sądy.

A potem przyjmij mandat i go nie płać.Niczym to nie grozi a ściągalność mają niską.

A jak nawet przyjdzie pismo z US, to zaskarż egzekucję, bo mandat wystawiony niezgodnie z prawem (bo bez Twojego podpisu)