Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Na jakiego dostawce zmienić Tauron?

Featured Replies

Napisano

Troszku mnie wkurzyli na tyle że chce zmienić operatora. Kogo możecie polecić? Czy ktoś już zmieniał i ma doświadczenie.

Napisano

Dostawcy nie zmienisz, a jedynie sprzedawce.

Wkurzaja wszyscy podobnie, wiec nigdy nie wiadomo jak trafisz.

Popatrz na stronie URE na kalkulator, wybierz se kilka ofert i glebiej porownaj, potem sie zdecydujesz.

Napisano

a co Ci nie pasuje w TAURON'ie?

Napisano
  • Autor

W nowym domu nie chciało się gościom przyjeżdżać odczytywać licznik. Przez parę miesięcy płaciłem zaniżoną prognozę. Przyszło wyrównanie poprosiłem o rozłożenie na 4 raty i było ok. Nową prognozę spłacałem razem z zaległościami w terminie a te pały naliczyły mi odsetki za termin starych prognoz. To znaczy w momencie rozłożenia na raty moich zaległości zmieniła się data wpływów. A odsetki naliczyli mi za daty starych prognoz. Bardzo miła pani z obsługi klienta sama była zdziwiona. Po pół dnia sprawdzania oddzwoniła i oznajmiła że odsetki niestety się należą. Nie jest to duża kwota (12,50 zł) ale strasznie mnie to zdenerwowało. Wiecie nierzetelnej firmie płaciłem w terminie wszystkie rachunki a i tak zostałem moim zdaniem niesprawiedliwie potraktowany. I tak sobie pomyślałem że może by tak zmienić sprzedawce :)

Napisano

W nowym domu nie chciało się gościom przyjeżdżać odczytywać licznik

Co to znaczy nie chciało się ?

Napisano

Normalnie: biorą "odczyt" z sufitu. Mam to samo, tyle że w garażu... ale dla odmiany zużycie małe, a "odczyty" na wyrost :facepalm:

Napisano
  • Autor

Przysyłali mi prognozy z tą samą kwotą a na prognozie było że nie ma możliwości odczytu licznika. Oczywiście bzdura licznik jest ogólnie dostępny. Dopiero po mojej telefonicznej interwencji zjawił się gościu i odczytał licznik. No i przywalili mi niedopłatę dwa i pół tysiąca :)

Napisano

mi przyslali przesadowe pismo o uregulowanie naleznosci

gdzie w rzeczywistosci mialem "czyste" konto

po kilku telefonach stwierdzili ze "sie pomylili" i przepraszaja

tez chetnie zmienilbym na kogos innego....

Napisano

Przysyłali mi prognozy z tą samą kwotą a na prognozie było że nie ma możliwości odczytu licznika. Oczywiście bzdura licznik jest ogólnie dostępny. Dopiero po mojej telefonicznej interwencji zjawił się gościu i odczytał licznik. No i przywalili mi niedopłatę dwa i pół tysiąca

Jeżeli Tauron jest głównym dostawcą w miejscowości w której mieszkasz to faktycznie dali ciała ale paradoksalnie jeżeli zmienisz sprzedawce to faktury bedziesz miał tylko szacunkowe. Pozdrawiam

Napisano

Przecież w Tauronie możesz samodzielnie podawać odczyty i płacić za faktycznie zużytą energię.

Nawet nie trzeba w tym celu zakładać konta na ich eBOK-u.

Podajesz odczyt i za chwile masz informacje ile do zapłaty , od razu przychodzi też info na maila.

Napisano

Wiem

Jednak coś za coś. Można się rozliczać co dwa miesiące - wtedy opłaty są trochę mniejsze niż przy rozliczaniu miesięcznym.