Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sytuacja sprzed chwili - dezaktywacja centralnego zamka?

Featured Replies

Napisano

Żona pojechała Fiatem pod market, zaparkowała obok dwóch wypasionych furek. Po powrocie okazało się, że jej pilot nie działa. Dopiero kluczykiem weszła, zaczął wyć alarm, odpaliła i się zdezaktywował. Babka co obok stała jedną z wypaśnych fur to samo miała, też pilot nie działał.

Ktoś się spotkał z czymś takim?

Może wiecie jak przywrócić pilot do życia?

Napisano

a. wlasnie to zrobila - reset+ inicjalizacja poprzez wsadzenie klluczyka w drzwi i w ciagu zdaje sie 10 sekund (alarm wyje) w stacyjke i przekrecenie

b. bateria...?

Napisano

Moze miejsce, jakies lokalne zaklocenia albo cos. Mnie to na przyklad spotykalo gdy kiedys dosc regularnie parkowalem pod budynkiem strazy pozarnej w sopocie. Nigdy nie mialem klopotow z otwarciem zamka z pilota, a tam co najmniej kilka razy. Dwa rozne auta, w jednym centralny fabryczny, w drugim dokladany.

Napisano

Tak w Wawie przy Blast Arena,  Tesco -Jerozolimskie i parę innych miejsc - lokalne zakłócenia radiowe (dowcipnisiów z radiem pomijam) 

Napisano

jest takie miejsce we wroclawiu ze jak postawie forestera to zamknac moge ale juz otworzyc z pilota nie moge.

testowane wielokrotnie....

Napisano

jest takie miejsce we wroclawiu ze jak postawie forestera to zamknac moge ale juz otworzyc z pilota nie moge.

testowane wielokrotnie....

Jeżeli pilot radiowy to można podjechać z ręcznym strojonym radiem czy skanerem i poszukać sygnału na 433,920 Mhz i może namierzy się zakłócenie.  Pytanie brzmi po co. Nikt nie interesuje się smogiem radiowym.

Napisano

Jeżeli pilot radiowy to można podjechać z ręcznym strojonym radiem czy skanerem i poszukać sygnału na 433,920 Mhz i może namierzy się zakłócenie.  Pytanie brzmi po co. Nikt nie interesuje się smogiem radiowym.

Ale jak już zgłosisz do UKE to będę musieli oficjalnie się tym zająć - wszak to leży w paśmie amatorskim które jest strzeżone.

Napisano

wszak to leży w paśmie amatorskim które jest strzeżone

Tak brzmi chwalebna teoria. 

Napisano

Żona pojechała Fiatem pod market, zaparkowała obok dwóch wypasionych furek. Po powrocie okazało się, że jej pilot nie działa. Dopiero kluczykiem weszła, zaczął wyć alarm, odpaliła i się zdezaktywował. Babka co obok stała jedną z wypaśnych fur to samo miała, też pilot nie działał.

Może wiecie jak przywrócić pilot do życia?

Próba kradzieży - jak się wyśle wiele razy nieodpowiedni kod to kluczyk i komputer tracą synchronizację.

W instrukcji powinno być napisane jak je zsynchronizować, czasem daje się to zrobić przez menu, czasem jakaś magiczna kombinacja włączania stacyki i naciskania hamulca, czasem coś innego, 

Napisano

Ale jak już zgłosisz do UKE to będę musieli oficjalnie się tym zająć - wszak to leży w paśmie amatorskim które jest strzeżone.

Jakby było zastrzeżone to byś nie mógł używać kluczyka. Pasmo jest otwarte i każdy może sobie w nim nadawać. Na eBay za $4 kupujesz arduino, nadajnik i odbiornik i możesz błyskawicznie zrobić system do kradzieży samochodów. 

Napisano

Jakby było zastrzeżone to byś nie mógł używać kluczyka. Pasmo jest otwarte i każdy może sobie w nim nadawać. Na eBay za $4 kupujesz arduino, nadajnik i odbiornik i możesz błyskawicznie zrobić system do kradzieży samochodów.

Marek, wszystko kwestia mocy - możesz nadawać sobie poniżej 10mW eirp przy szerokości kanału 25kHZ lub 1mW jeśli chciałbyś zająć cały wycinek, jeśli tam cały parking jest sparaliżowany to musi być więcej.

Napisano

Jakby było zastrzeżone to byś nie mógł używać kluczyka.

Strzeżone, a zastrzeżone to chyba różnica? 

Napisano

Tak - ja miałem podobną sytuację z audikiem.

Wychodzę z siłowni - pilot nie działa.

Obok mnie 2-3 osoby z tym samym problemem.

Udało mi się odjechać - za rogiem "czaiły się" chyba z 3 lawety... (może czysty przypadek).

Napisano

Udało mi się odjechać - za rogiem "czaiły się" chyba z 3 lawety... (może czysty przypadek).

Raczej nie. Wiekszosc nowych samochodów ma dwa niezależne systemy - jeden do otwierania a drugi do odblokowywania zapłonu. Złamanie pierwszego nie powoduje złamania drugiego = potrzebna nadal laweta żeby samochód zabrać ale przynajmniej nie wyje alarmem.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Napisano

Tak w Wawie przy Blast Arena,  Tesco -Jerozolimskie i parę innych miejsc - lokalne zakłócenia radiowe (dowcipnisiów z radiem pomijam) 

No i parking pod PKiN-em. Przynajmniej kiedyś to był standard nie wiem jak teraz. Sam tego doświadczyłem, po odjechaniu kawałek dalej pilot działał jak gdyby nigdy nic.

Napisano

Ja tak mialem pod blokiem  :piekna:  za czasow studiow :) 

Pare razy w nocy musialem auto otwierac z kluczyka, potem szybko pod maske i drugim kluczykiem wylaczac alarm  :spy:

W sumie cud, ze nigdy nie przyjechala  :milicja:  :czujnik:  ale to dowodzi, ze wyjacy w nocy alarm i gosc grzebiacy pod maska auta na nikim nie robi wrazenia  :swieca:

Napisano

Trzeba im było cyknąc zdjęcia