Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chwalę się i witam

Featured Replies

Napisano

Dzień dobry wszystkim,

Zdałem dzisiaj na prawo jazdy kat A więc chyba jeszcze w tym sezonie trochę pojeżdżę.

Do zobaczenia w okolicach Bydgoszcz [emoji3]

b8094c17d87e12bbf8186493ba20cd73.jpg

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka

Napisano

;] Gratulacje ;]

Napisano

Gratulacje :oki:

Napisano
  • Autor

Dzięki dzięki. W czwartek jadę zamówić moto. Tylko waham się pomiędzy mt 07 tracer a mt 09 tracer. Z opisów wynika że mt 09 to diabeł wcielony a mt 07 na trasach autostradowych może być trochę słabe. Jakie są wasze opinie?

Napisano

Oba dadzą radę na pierwsze moto. 09 jest wariat, ale na wysokich obrotach, jak jedziesz normalnie to nie przestraszysz się mocy. Problem jest raczej w tym, że 09 jest sporo większy, szerszy, cieższy itd i to moze być kłopot dla świeżego rajdera. 

Ja bym wszedł w 07 Tracer (koniecznie z wysoką szybą), a po 2 latach sprzedaż go i wymienisz na co będziesz chciał.

Mt07 nie jest słabe... bardzo uniwersalne moto, nawet nie w wersji Tracer tylko zwykłej. 

A do czego w ogóle szukasz moto? Bo to jest Kluczowe. 

Napisano
  • Autor

Trasy do 300km plus zabawy po mieście. Na mt 07 miałem okazję jeździć, do mt 09 się przymierzalem i jak dla mnie pozycja na mt 09 jest idealna. Mam 185cm wzrostu i 100kg wagi.

Napisano

Dzięki dzięki. W czwartek jadę zamówić moto. Tylko waham się pomiędzy mt 07 tracer a mt 09 tracer. Z opisów wynika że mt 09 to diabeł wcielony a mt 07 na trasach autostradowych może być trochę słabe. Jakie są wasze opinie?

Witam w klubie. tez zrobilem Pj w tym roku przed wakacjami.

Moj pierwsze moto to Tiger 800 XRX.

Nie jest ani za duzy ani za maly - jest akuratny. Systemy fajnie dzialaja wiec jestem zadowolony.

Ale dzis juz wiem ze wybralbym inny motocykl niz taki ADV....

Napisano

Trasy do 300km plus zabawy po mieście. Na mt 07 miałem okazję jeździć, do mt 09 się przymierzalem i jak dla mnie pozycja na mt 09 jest idealna. Mam 185cm wzrostu i 100kg wagi.

No to co się zastanawiasz. Bierz 9 Tracer. Będziesz jeździł na słabszej mapie jak się boisz. Masz kontrolę trakcji, ABS. 

Napisano
  • Autor

No to co się zastanawiasz. Bierz 9 Tracer. Będziesz jeździł na słabszej mapie jak się boisz. Masz kontrolę trakcji, ABS. 

No właśnie chyba tak zrobię ;]

Napisano

No właśnie chyba tak zrobię ;]

Gratuuje i Zazdraszczam

A gdzie można takiego złośnika na kask dostać ?

Napisano
  • Autor

Gratuuje i Zazdraszczam

A gdzie można takiego złośnika na kask dostać ?

Nie wiem miałem zapas jeszcze złośników dilowanych przez JustRalf. ;]  

Napisano
  • Autor

Witam w klubie. tez zrobilem Pj w tym roku przed wakacjami.

Moj pierwsze moto to Tiger 800 XRX.

Nie jest ani za duzy ani za maly - jest akuratny. Systemy fajnie dzialaja wiec jestem zadowolony.

Ale dzis juz wiem ze wybralbym inny motocykl niz taki ADV....

Jaki byś wybrał. W moto 44 w Poznaniu maja Tigera xr z oryginalnym kufrem centralnym i podgrzewanymi manetkami (oryginał) w cenie tracer 09. Ale nie ciągnie mnie do offroadu, raczej szybkie przeloty między miastami.

O taki

http://otomoto.pl/oferta/triumph-tiger-800-xr-abs-oferta-specjalna-pakiet-akcesoriow-za-5000-00-pln-gratis-ID6ywaFJ.html

Napisano

Jaki byś wybrał. W moto 44 w Poznaniu maja Tigera xr z oryginalnym kufrem centralnym i podgrzewanymi manetkami (oryginał) w cenie tracer 09. Ale nie ciągnie mnie do offroadu, raczej szybkie przeloty między miastami.

O taki

http://otomoto.pl/oferta/triumph-tiger-800-xr-abs-oferta-specjalna-pakiet-akcesoriow-za-5000-00-pln-gratis-ID6ywaFJ.html

Tiger jest produktem niszowym, zobaczysz jak będziesz potrzebować jakieś akcesoria do niego:-)

Wersji XR bym nie kupił że względu na brak możliwości zmiany map zapłonu jak i brak tempomat który na autostradzie jest zbawienny.

Dziś kupując moto wziąłbym coś bardziej szosowe bo pomimo pierwotnego zainteresowania przez rok nie zjechalem w "pole".

Rozważyl bym np:

BMW, np F800GT lub model wyżej.

KAWASAKI Z1000

Itp

Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Tiger jest produktem niszowym, zobaczysz jak będziesz potrzebować jakieś akcesoria do niego:-)

Tiger 800 niszowy? Czego Ci brakuje?

Napisano

Nie wiem czy planujesz dalsze trasy z plecaczkiem i kuframi. Jak tak to sprawdź ładowność tracera. Jestem tylko odrobinę większy i między innymi ze względu na ładowność tracer odpadł....

Napisano

Tiger 800 niszowy? Czego Ci brakuje?

Tak ogólnie to wszystkiego.

Może w PL jest inaczej ale jak idę do dealera i chce zamówić cokolwiek to muszę czekać 2 miesiące.

W BMW mają od ręki...

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor

Będę jeździł bez plecaczka, wiem o słabej ładowności tracera ale dla mnie to akurat nie problem. Kufer centralny chciałbym koniecznie ale z wysoką szybą chyba będzie bez turbulencji.

Napisano

Wersji XR bym nie kupił że względu na brak możliwości zmiany map zapłonu jak i brak tempomat który na autostradzie jest zbawienny.

Dziś kupując moto wziąłbym coś bardziej szosowe bo pomimo pierwotnego zainteresowania przez rok nie zjechalem w "pole".

Rozważyl bym np:

BMW, np F800GT lub model wyżej.

KAWASAKI Z1000

Itp

Z1000 czy Z1000SX? Bo do Z1000 to akurat nie ma nic, prawie żadnych sensownych akcesoriów możesz mi wierzyć   :skromny:  I do przejazdów autostradowo / turystycznych Z1000SX będzie o niebo lepszym wyborem.

Napisano

Tak ogólnie to wszystkiego.

Może w PL jest inaczej ale jak idę do dealera i chce zamówić cokolwiek to muszę czekać 2 miesiące.

W BMW mają od ręki...

Eee chyba przesadzasz... Givi, Touratech, SW-Motech, Holan - mają taką ofertę do 800tek że głowa mała. Chyba, że upierasz się przy oryginałach.

Napisano

Z1000 czy Z1000SX? Bo do Z1000 to akurat nie ma nic, prawie żadnych sensownych akcesoriów możesz mi wierzyć :skromny: I do przejazdów autostradowo / turystycznych Z1000SX będzie o niebo lepszym wyborem.

Oczywiście myślałem/ pisałem o Z1000SX, sport tourer!

Napisano

Eee chyba przesadzasz... Givi, Touratech, SW-Motech, Holan - mają taką ofertę do 800tek że głowa mała. Chyba, że upierasz się przy oryginałach.

Wiem że mają. Spróbuj kupić w Czechach :-)

Wszystko musisz ściągać z Niemiec. Mało kto jest Ci w stanie doradzić lokalnie.

Napisano
  • Autor

Byłem macałem mam ofertę.

Co Wy na to - yamaha mt 09 tracer rocznik 2015 model 2016 bez przebiegu, nowy, z kufrem centralnym, wysoką szybą, tank bagiem za 40900zl.

Dla przykładu rocznik 2016 za 42900zl. Dobrze czy nie?

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Takie małe chwalę się, odebrałem yamaszkę:

fc5cda5e22470156fab665cf0aff4fa2.jpg

Aż żal w tak zasyfialy garaż wstawiać ale cóż zrobić

Napisano

Gratulacje! Jak to pierwsze moto to ostrożnie bo to zadziorna maszyna...

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor

Oj zgadzam się, do tej pory tak mocnym sprzętem nie jeździłem - trzeb się pilnować :) .

Ale po mieście bajka - lekki, zwrotny, zrywny z każdego biegu ;]

Tylko pogody potrzebuję :skromny:

Napisano

gratulacje nabytku :)

Edytowane przez jimbo22

Napisano

Gratki!

P.S. W kuchni go trzymasz?    :phi:

Napisano

Gratulacje :) Tylko aura nie sprzyja nawijaniu pierwszych km...

Co to za szyba? Bo chyba nie jest standardowa? 

Napisano
  • Autor

Gratki!

P.S. W kuchni go trzymasz?    :phi:

Jasne - młoda tylko nosem kręci że obiadu nie zrobi ;]

Napisano
  • Autor

Gratulacje :) Tylko aura nie sprzyja nawijaniu pierwszych km...

Co to za szyba? Bo chyba nie jest standardowa? 

Za symboliczną złotówkę dostałem wysoką szybę PUIG, kufer centralny i tankbaga. 

Eeee teraz mi przypomniałeś że nie zapłaciłem im tej złotówki ;l

Napisano

Ładna maszyna, tylko dokup jeszcze gmole   ;]   :ok:

Napisano

wrzuć foto jak jest mocowany kufer centralny 

złotówkę wrzuć do skarbonki :) 

Napisano
  • Autor

wrzuć foto jak jest mocowany kufer centralny

złotówkę wrzuć do skarbonki :)

Tak:

d9d2528fb98d85d5d3c4a8a55b314bd6.jpgf46e59bfdce28b26c237b10acac89c0d.jpg

Napisano

fajne małe