Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Renowacja skórzanej kierownicy

Featured Replies

Napisano

W zaciszu domowego garażu...

Robił ktoś? Możecie podzielić się doświadczeniami?

Napisano

Lederzentrum tam kupisz co trzeba a na www znajdziesz filmiki instruktażowe. Ja robiłem tylko fotel.

Napisano

W zaciszu domowego garażu... Robił ktoś? Możecie podzielić się doświadczeniami?

Robiłem 2 kierownice zestawami z netu (odtłuszczacz, farba, bezbarwny) ok. 2 -3 godz. roboty i potem dobrze jak auto zostawisz przynajmniej na noc. Efekt naprawdę zadowalający pod warunkiem ,że nie masz ubytków w skórze, w tym przypadku to szpachlowanie itp. , wtedy to już chyba profesjonalista albo lepiej nowa kierownica.

Napisano

W jednym z ostatnich odcinków 101 napraw na TVN Turbo gość bardzo przystępnie opisał całą procedurę. Zobacz czy na player.pl nie ma już czasem tego odcinka dostępnego do obejrzenia.

Napisano

W zaciszu domowego garażu... Robił ktoś? Możecie podzielić się doświadczeniami?

Nie zastanawiałeś się by dać na nowo obszyć koszt nie mały bo 300 ale efekt i jakość bez porównania, zdejmują starą dają nowa i tyle. Obszywałem teraz i naprawdę jestem zadowolony.

Napisano

Pewnie zależy od lokalizacji - ja dałem do obszycia kierownicę i mieszek skrzyni za 150zł i najważniejsze - prawdziwa skóra.

Napisano

Śmiało możesz robić.

Zmywasz porządnie acetonem, dajesz farbę (można podobno gąbką ale ja malowałem aerografem), na to bezbarwny i finito. Efekt jest nadspodziewanie dobry i ciężko zepsuć. Największy problem to dobór koloru farby jeśli nie jest czarna. Kupowałem najtańszy zestaw z aledrogo.

Napisano

Kupiłem Renoskór w jakimś lokalnym sklepie za ok 10 zł. Przemyłem acetonem, pomalowałem Renoskórem przy użyciu gąbki, dwie warstwy w odstępie 1 godziny. Od marca jeżdżę i nic się nie wyciera.

Napisano
  • Autor

Śmiało możesz robić.

Zmywasz porządnie acetonem, dajesz farbę (można podobno gąbką ale ja malowałem aerografem), na to bezbarwny i finito. Efekt jest nadspodziewanie dobry i ciężko zepsuć. Największy problem to dobór koloru farby jeśli nie jest czarna. Kupowałem najtańszy zestaw z aledrogo.

Kupiłem Renoskór w jakimś lokalnym sklepie za ok 10 zł. Przemyłem acetonem, pomalowałem Renoskórem przy użyciu gąbki, dwie warstwy w odstępie 1 godziny. Od marca jeżdżę i nic się nie wyciera.

Coś w ten deseń planuję zastosować... Obszywać na nowo nie zamierzam - koszt nie uzasadnia przedsięwzięcia (150, ale nie złotych...).

Chyba dostanę takią farbę pod choinkę :)

Napisano

W zaciszu domowego garażu... Robił ktoś? Możecie podzielić się doświadczeniami

Mam jakąś farbkę z allegro w komplecie z bezbarwnym. Robione jakieś pięć lat temu, z 80kkm przejeździło, Uwagi mam takie, że zwłaszcza po bardzo długich trasach coś się do rąk zaczyna kleić, taki czarny pyłek. Ja smaruję kierownicę ze dwa razy do roku specjalnym mleczkiem do skór, najczęściej właśnie przed takimi trasami. Poza tym pilnuję częstego mycia rąk, bo pocenie się rąk od wielogodzinnego trzymania kierownicy nasila ten problem. Kierownica gdy była tym robiona to praktycznie jak  nówka, teraz widać już wyraźnie jakieś ślady zużycia tam, gdzie najczęściej mam w zwyczaju trzymać. Ale (!!) przecież to jest skóra i ona się naturalnie zużywa, więc nie mogę powiedzieć, że jest źle i jestem zawiedziony, wręcz przeciwnie. Gałki biegów nie robiłem bo była w niezłym stanie to teraz, po tym czasie, wygląda dość kiepsko.

Robiłem też na innej kierownicy, czarna skóra z czerwoną nicią. Nie dało się inaczej niż przemalować nitkę na czarno i dużo straciła na wyglądzie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.