Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podobna kia jest droga ?

Featured Replies

Napisano

"Cena samochodu z uwzględnionym rabatem przy zakupie na firmę"

Napisano
17 minut temu, madek napisał:

"Cena samochodu z uwzględnionym rabatem przy zakupie na firmę"

To raczej standard, ze na firmy jest troche taniej...

Napisano

Jest droga. We wtorek byłem w ASO na przeglądzie i obejrzałem nowe RIO 1.2 o szalonej mocy 84KM z trzema dodatkowymi pakietami kosztuje przeszło 60k.

W środku wszystkie plastiki twarde okrutnie i czego się nie dotknie to skrzypi... :facepalm:

Napisano
3 godziny temu, Marcin79 napisał:

Słabo wyposażone auto że słabym silnikiem za niemal 100k. Faktycznie okazja.

Napisano
Napisano
  • Autor
8 godzin temu, Ryb napisał:

Słabo wyposażone auto że słabym silnikiem za niemal 100k. Faktycznie okazja.

Twoj outlander diesel 150 ps automat tak ?

380 Nm 150 Ps 0-100 11,7 , spalanie w mieście 7

Kia optima kombi

340 Nm 141 ps 0-100  11,1 , spalanie w mieście 5,2

Do porównania wyposażenia nie mam już czasu ale tak na szybko Ty sam napisałeś , że masz badziewne navi natomiast kia w standardzie ma bardzo dobrą.

Dalej nie mam czasu porównywać 

Napisano
16 minut temu, Marcin79 napisał:

Twoj outlander diesel 150 ps automat tak ?

380 Nm 150 Ps 0-100 11,7 , spalanie w mieście 7

Kia optima kombi

340 Nm 141 ps 0-100  11,1 , spalanie w mieście 5,2

Kombi o podobnej mocy lepiej przyspiesza i mniej pali od SUVa. To wręcz epokowe odkrycie. ;l

16 minut temu, Marcin79 napisał:

Do porównania wyposażenia nie mam już czasu ale tak na szybko Ty sam napisałeś , że masz badziewne navi natomiast kia w standardzie ma bardzo dobrą.

Dalej nie mam czasu porównywać 

Mitsubishi ma we wszystkich modelach badziewną navi. Ale dramatyczna większość aut (jeśli nie oferuje połączenia ze smartfonem) oferuje badziewną navi. Tyle że oprogramowanie navi to nie jest wyposażenie.

Wyposażenie w dzisiejszych czasach to systemy wspomagające jazdę (aktywny tempomat, detekcja martwego pola, automatyczne hamowanie), automatyczna skrzynia biegów, adaptacyjne światła (tu są zwykłe żarówki!!!).

Generalnie słabiutko. Z wyposażenia to ja tu widzę jakiś system multimedialny, tempomat i klimę. I za takie minimum 100k?

Napisano
  • Autor
40 minut temu, Ryb napisał:

Kombi o podobnej mocy lepiej przyspiesza i mniej pali od SUVa. To wręcz epokowe odkrycie. ;l

Mitsubishi ma we wszystkich modelach badziewną navi. Ale dramatyczna większość aut (jeśli nie oferuje połączenia ze smartfonem) oferuje badziewną navi. Tyle że oprogramowanie navi to nie jest wyposażenie.

Wyposażenie w dzisiejszych czasach to systemy wspomagające jazdę (aktywny tempomat, detekcja martwego pola, automatyczne hamowanie), automatyczna skrzynia biegów, adaptacyjne światła (tu są zwykłe żarówki!!!).

Generalnie słabiutko. Z wyposażenia to ja tu widzę jakiś system multimedialny, tempomat i klimę. I za takie minimum 100k?

Ryb ja już zauważyłem , że jesteś z sortu wszystko najlepiej  i wszystko wiedzących . Od tak dałem przykład kia kombi ,auto chyba w rozsądnej cenie które może tyrać dla rodziny przez 10 lat i tyle...nie pucuje się nad tym co to auto ma czego nie ma. Np nie ma podgrzewanych foteli a dla mnie to ważne jest...po prostu wozidło.

Natomiast z grzeczności nie będę się wypowiadał o Outlanderze..bo zdaję sobie sprawę , ze jeden lubi blondynki drugi szatynki .

Napisano

Czasem jezdze do firmy w której zamienili 5 insgini na optimy (poprzedniej generacji) i są bardzo zadowoleni.

Insignie sypały sie jak głupie - Optimy jeżdzą od wymiany oleju do wymiany oleju

Napisano
13 godzin temu, Marcin79 napisał:

Ale za 100 jest wersja L z ksenonami, całkiem dobrze wyposażona

Napisano
10 godzin temu, rallyrychu napisał:

Jest droga. We wtorek byłem w ASO na przeglądzie i obejrzałem nowe RIO 1.2 o szalonej mocy 84KM z trzema dodatkowymi pakietami kosztuje przeszło 60k.

W środku wszystkie plastiki twarde okrutnie i czego się nie dotknie to skrzypi... :facepalm:

To teraz sobie policz ile wyjdzie np. Fabia z 1.4 TSI 90KM i podobnym wyposażeniem jakie masz w tych pakietach. Pewnie tyle samo. Dzisiaj średnio wyposażone auto klasy B ze średnim silnikiem wychodzi między 50 a 60 tys. pln, kompakt między 70 a 80 tys. pln.

Napisano
1 godzinę temu, Marcin79 napisał:

Ryb ja już zauważyłem , że jesteś z sortu wszystko najlepiej  i wszystko wiedzących . Od tak dałem przykład kia kombi ,auto chyba w rozsądnej cenie które może tyrać dla rodziny przez 10 lat i tyle...nie pucuje się nad tym co to auto ma czego nie ma. Np nie ma podgrzewanych foteli a dla mnie to ważne jest...po prostu wozidło.

No więc ja napisałem że to wozidło bez specjalnego wyposażenia a kosztuje 100k. Na mnie to wrażenia nie robi. Wozidło z wyposażeniem też może tyrać 10 lat. Ja po prostu nie widzę w tej ofercie nic szczególnie atrakcyjnego. Auto nie imponuje osiągami (konkurencja robi to lepiej) ani wyposażeniem (wersja M to tak naprawdę taki trochę lepszy golas) a cena też szału nie robi (za 100k można już jednak przebierać w ofertach).

Na co Ty się obraziłeś i próbujesz mnie zaczepiać. Kia Ci płaci za reklamę czy jak?

1 godzinę temu, Marcin79 napisał:

Natomiast z grzeczności nie będę się wypowiadał o Outlanderze..bo zdaję sobie sprawę , ze jeden lubi blondynki drugi szatynki .

Nie wypowiadaj się o Outlanderze z grzeczności i z rozsądku, bo wątek jest o Kia kombi, więc poza próbą personalnej wycieczki wciąganie do dyskusji zupełnie nieporównywalnego SUVa jest nieuzasadnione.

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, Rado_ napisał:

Ale za 100 jest wersja L z ksenonami, całkiem dobrze wyposażona

Wiem, a za 80 kilka można kupić PB 2.0. 

Chodzi mi to auto trochę po głowie bo jest duże i wygodne.

Napisano

Hmm ... interesujące duże kombi na dłuższe trasy. Taka wersja L - 2.0 + AT wydaje się sensowna cenowo w porównaniu do obecnych kompaktów.

Czy ten podstawowy silnik 2.0 to jest jeszcze jakaś prosta konstrukcja nadająca się pod LPG? Mówię tu głównie o braku bezpośredniego wtrysku.

Napisano
4 godziny temu, Marcin79 napisał:

ale to jakiś broker  sprzedaje 

napisał

OFERTA AUTORYZOWANEGO DEALERA

Napisano
14 minut temu, Azbest napisał:

Hmm ... interesujące duże kombi na dłuższe trasy. Taka wersja L - 2.0 + AT wydaje się sensowna cenowo w porównaniu do obecnych kompaktów.

Czy ten podstawowy silnik 2.0 to jest jeszcze jakaś prosta konstrukcja nadająca się pod LPG? Mówię tu głównie o braku bezpośredniego wtrysku.

Jesli to jest 2.0 165 koni sie nadaje - choc nie kazdy ma hydrauliczna regulacje zaworów.

Jesli to jest 177 koni to będzie już GDI.

Napisano
  • Autor
6 minut temu, cesarz napisał:

Jesli to jest 2.0 165 koni sie nadaje - choc nie kazdy ma hydrauliczna regulacje zaworów.

Jesli to jest 177 koni to będzie już GDI.

https://www.otomoto.pl/oferta/kia-optima-wersja-wyposazenia-m-silnik-2-0-wyprzedaz-rocznika-w-aso-ID6yNzmN.html#da44742c82

z chęcią bym się przejechał i poczuł jaki to wół niby jest.

Napisano
4 godziny temu, maro_t napisał:

To teraz sobie policz ile wyjdzie np. Fabia z 1.4 TSI 90KM i podobnym wyposażeniem jakie masz w tych pakietach. Pewnie tyle samo. Dzisiaj średnio wyposażone auto klasy B ze średnim silnikiem wychodzi między 50 a 60 tys. pln, kompakt między 70 a 80 tys. pln.

No ale przynajmniej ma wspaniały TSI silnik o przyzwoitych osiągach dla miejskiego toczydła. Dopóki oczywiście się nie zepsuje ;)

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, Azbest napisał:

on jest prosty jak cep ale czy na gaz to nie wiem. Minus taki, ze optim PB jest bardzo mało.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.