Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zastanawiam się nad Insignią

Featured Replies

Napisano

Inisgnia z zewnatrz wydaje się duża, w środku  już tak nie jest.

Dla rodziny 2+2 nam wystarcza bez problemu.

Napisano

mnie tam Insignia się podoba chodz mam chrapkę na audi :) , a dla mojej żony Insignia jest piękna :) , nam ten samochód wystarcza , ja wiem czy w środku mała , według mnie ok , wszystko jest tak jak ma być , a pulpit ma rzeczywiście piękny :) , kiedyś powiedziałem do żony że już drugi raz bym nie kupił tego samego samochodu , ale nowa insignia jest super :) także nic nie wiadomo :)

Napisano
2 godziny temu, Fatal napisał:

kiedyś powiedziałem do żony że już drugi raz bym nie kupił tego samego samochodu , ale nowa insignia jest super

dokładnie tak samo powiedziałem i się teraz lekko wycofuję ;)

Napisano
Dnia 12.04.2017 o 13:16, spad napisał:

A ja odradzam japończyka a polecam ożenek z Oplem. Nie wiem jak te skurczybyki za Odrą to robią, ale wsiadasz do Opla i czujesz się nie wiem jak to powiedzieć, wygodnie. Nie uczysz się do czego ten guzik a do czego tamten, wszystko jakieś takie logiczne. I choć jedziesz pierwszy raz to masz wrażenie jakbyś znał to auto. Jedynie tempomatu na intuicję nie nauczyłem się obsługiwać i pora sięgnąć do instrukcji :) 

Szczegolnie te kierunkowskazy w oplu są takie intuicyjne :D 

Napisano
22 minuty temu, KJO napisał:

Ale chyba już wrócili do korzeni-przynajmniej w Merivie B jest tak jak być powinno:oki:

Napisano

To juz dawno nieaktualne...
Napisano
Dnia ‎2017‎-‎04‎-‎21 o 08:50, optiview napisał:

Jak powiesz, że nie chce Ci się iść do pracy, to nie znaczy z automatu, że nie idziesz.

W porządku, OK, tylko wtedy wydajność tej pracy jest niewiele lepsza niż zawartość merytoryczna tamtego posta.;) Zostawmy to...

Piszesz jeszcze o małych lusterkach, no pewnie, jak je porównujesz do lusterek Xtraila

Jeśli już porównuję to do innych flotowozów typu Passat i Mondeo. A lusterka są albo dobre, w których dobrze obserwuje się to co z tyłu, albo złe bo budzą niepewność przy manewrach bądź cofaniu. Insignia ma te drugie.

Oślepianie kierowców po włączeniu wycieraczek???? czytałem to kilka razy i za cholere nie wiem o co ci chodzi

W niektórych egzemplarzach z AFL światła mijania podnoszą się po włączeniu wycieraczek. Wracają do pozycji defaultowej po wyłączeniu zapłonu. Stąd wiele obserwacji, że "Insignie walą po oczach".

Może weź kogoś, kto ma sprawną Insignie i się z nim przejedź.

:oki:

Żeby nie było, Insignia to nie jest cudowne auto, ale nie jest też takie jak opisujesz, przeciętne

Jeśli nasze dyskusje będziemy próbować sprowadzić do takiej, hasłowej ocen, zawsze będzie jakaś "prawda niepełna". Ja po prostu nie polecam, wyżej jest napisane dlaczego i jeśli ktoś się z tym godzi, niech służy i sprawia radość.

Jedyną rzeczą z jaką się z Tobą zgodze to waga, ale nie wersji podstawowej, tylko właśnie kombi i 4x4, tutaj zrzuciłbym ze 200kg.

Nadwaga dotyczy każdego modelu Opla z pewnego okresu. Astra J, Zafira C, Corsa D, Cascada, Insignia. Za 10 lat nikt nie będzie o tym pamiętał.

Wiem jedno. Nowa Insignia zweryfikuje, z których elementów Opel jest dumny i pozostaną niezmienione.

Dnia ‎2017‎-‎04‎-‎21 o 09:11, el_guapo napisał:

fatalny bagażnik w wersji kombi - to nie jest kombi pokroju pudełkowatego VAG'a, bliżej mu do Alfy 159. Decydując się na Opla, powinno się o tym wiedzieć, a nie potem lamentować.

Wspominając Vectrę C ciężko się z tym pogodzić. Opel to Opel. Ma być prosty, tani, praktyczny, solidny. Ale skoro twierdzisz, że to miała być niemiecka Alfa...OK. Dzięki Bogu jednak Alfa nie chciała być włoską Insignią i tworząc Giulię zrobiła wszystko, żeby jej nie przypominać.

ciężko pracujące sprzęgło i lewarek skrzyni biegów - to chyba zależy od stopnia zużycia.

Może. Ale jeśli w nowej Insigni sprzęgło/biegi chodzą w sposób bardziej męczący niż w 20-letnim Audi czy Dacii Logan oraz w sposób mniej sportowy niż w AR159 to chyba nie można tego przemilczeć...

przeciętna jakość wykończenia - nie odnotowałem

Weź do rąk kierownicę z OPC Line...i ściśnij za srebrny element...

Dnia ‎2017‎-‎04‎-‎21 o 10:57, bielaPL napisał:

dla mnie waga to akurat plus, w przypadku takich "krążowników" nie szukam lekkiego auta

I tu trafiłeś w sedno problemu. Zgadzam się, że krążownik klasy średniej do połykania kilometrów mógłby być ciężki i majestatyczny. OK. Niech ma zatem wielkie, komfortowe wnętrze, niech ma komfortowe zawieszenie i jest ciche. Tymczasem Insignia jest ciasna jak auto o sportowych ambicjach, ciężka jak krążownik, wygląda agresywnie jak auto dynamiczne, prowadzi się jak krążownik z amerykańskich filmów, warczy, że ktoś pewnie wpadnie na pomysł, żeby otworzyć okno w tunelu...itd. Ja nie wiem jakie to auto miało być. Z żadnej strony nie wiem co chciał Opel mi zaoferować i jakie auto chciał stworzyć. I z tych niespójności wyszedł właśnie taki, a nie inny produkt. Ja lubię samochód, który jest JAKIŚ. Stworzony z zamysłem, że skręci w konkretną uliczkę motoryzacyjnego świata. Insignia czym chce być?

Podam przykład innego, totalnie beznadziejnego samochodu. Alfa 159. Hejtu wylałem na to auto tyle, że szkoda gadać, ALE wiem jedno. Alfa chciała być po prostu włoskim Passatem. Prostym, niezawodnym, skutecznym. Zapominam o znaczku, widzę pomysł. W Insigni nie widzę nic...albo widzę wszystko.

Dnia ‎2017‎-‎04‎-‎21 o 16:31, bergerac napisał:

Trochę dziwi mnie to z jaką zajadłością niektórzy próbują obrzydzić koledze Insignię

Obrzydzanie i zachwyt...bez tych emocji motoryzacja byłaby jak oglądanie płyty chodnikowej.;]

Pozdrawiam.

Napisano
Dnia 20.04.2017 o 09:52, AstraC napisał:

A wiesz że ta twoja Croma to też Opel? ;) 

Owszem zawieszenie opla i nieszczesna skrzynia M32, za to Opel ma znakomity silnik Multijet 1,9

Croma ma 4,8m i parkowac  w waskich miejscach nalezy jedynie tylem bo to umozliwia wyjechanie w miare sensownie.

Insignia jest znacznie mniejsza w srodku niz Croma, ale Opel ma " nowoczesniejsze" optycznie wnetrze.

Co czlowiek to opinia.

Insignia I wazy chyba 17,, albo i 1800 kg na pusto.

Napisano
Dnia 23.04.2017 o 18:07, fanlan napisał:

Insignia jest znacznie mniejsza w srodku niz Croma, ale Opel ma " nowoczesniejsze" optycznie wnetrze.

To prawda, po przesiadce z Cromy do Insigni, czułem się trochę klaustrofobicznie.

Ale Croma też jest lekko nadmuchana :)

• 2 tygodnie później...
Napisano
Dnia 24 kwiecień 2017 o 21:02, Kazu napisał:

To prawda, po przesiadce z Cromy do Insigni, czułem się trochę klaustrofobicznie.

Ale Croma też jest lekko nadmuchana :)

Owszem, takie VANowate kombi i to mi akurat pasuje zwlaszcza objetosc wnetrza.

A jak tam awaryjnosc Twojego cuda?

Napisano
1 godzinę temu, fanlan napisał:

Owszem, takie VANowate kombi i to mi akurat pasuje zwlaszcza objetosc wnetrza.

A jak tam awaryjnosc Twojego cuda?

Póki co tfu tfu, nic się nie dzieje.Gdy 2 lata temu skończyła się gwarancja nic się nie dzieje.

Ale chętnie bym zmienił na coś innego.

Napisano
20 godzin temu, Kazu napisał:

Póki co tfu tfu, nic się nie dzieje.Gdy 2 lata temu skończyła się gwarancja nic się nie dzieje.

Ale chętnie bym zmienił na coś innego.

Szkoda, ze makarony cromy III nie tluka, moglaby byc ciekawa alternatywa.

A TIPO....coz czuc taniosc nieco choc calkiem ladne toto.

Jak dzieciaki podrosna moze htb  nabede uzywke.

Napisano
  • Autor
39 minut temu, fanlan napisał:

Szkoda, ze makarony cromy III nie tluka, moglaby byc ciekawa alternatywa.

A TIPO....coz czuc taniosc nieco choc calkiem ladne toto.

Jak dzieciaki podrosna moze htb  nabede uzywke.

ciekawe jak te Tipo tłuczone w Turcji będzie trzymało normy jakościowe włochów

Napisano
11 minut temu, bielaPL napisał:

A jakie to sa normy jakosciowe Wlochow? ;l

Napisano
14 minut temu, Maciej__ napisał:

Nie ma czegos takiego;]

Napisano
9 minut temu, Rado_ napisał:

Nie ma czegos takiego;]

Jak to nie!

24 minuty temu, Maciej__ napisał:

Samochód musi zmieścić dużo puszek pomidorów i makaron! Musi być też odpowiednio miękko zestrojony żeby świeże pomidory się nie zgniotły! Musi być też względnie nie brzydki żeby pasował do dobrej włoskiej uczty :hehe:

Napisano
Godzinę temu, bielaPL napisał:

IMHO lepiej niż tłuczone w Palermo... 

Napisano
Dnia 22.04.2017 o 18:26, p i p p napisał:

Dnia 21.04.2017 o 09:11, el_guapo napisał:

przeciętna jakość wykończenia - nie odnotowałem

Weź do rąk kierownicę z OPC Line...i ściśnij za srebrny element...

Ściskam, pocieram, ugniatam, głaszczę i .... nic. 8]

Napisano
Dnia ‎2017‎-‎05‎-‎05 o 11:07, el_guapo napisał:

Ściskam, pocieram, ugniatam, głaszczę i .... nic

Zazdrość mnie ogarnia...bo moje doświadczenie nr 1 jest takie, że jest to...plastik, a nr 2...że trzeszczy od dotyku. No, ale spłaszczenie prestiżowe jak w Ałdi.;]

Jeśli jednak gramy w lidze Dacii, nie mam racji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.