Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[KzAK] Focus 2013/14 1.0 100KM ecoboost

Featured Replies

Napisano

Jest temat - pierwszy samochód dla 35-latka. Do wydania 30-40kPLN. Kompakt, bez sportowych aspiracji, bez specjalnych wymagań co do wyposażenia. Na pierwszym planie po kilku jazdach próbnych jest Focus 1.0 ecoboost 100KM 2013-2014r z podstawowym wyposażeniem. Przyznam że świetny samochód - cichy, wygodny, dobrze się prowadzi, silnik daje radę - tez myślę, że jest to dla niego odpowiedni samochód. 

Zastanawia mnie ten silnik - stosunkowo nowa konstrukcja ... ktoś miał z nim długodystansowe doświadczenia? Chodzi jedynie o bezawaryjność - moc i tak jak to jeździ w zupełności wystarczą. Czy trapią go jakieś typowe bolączki? Jakieś zwiększone koszty serwisowania? Czy jest to silnik specjalnej troski przy zupełnie normalnym użytkowaniu?

Targetem jest rocznik 2013-2014 z przebiegiem ok 70-100kkm (serwisowany w ASO). Czego się spodziewać przez następne ... powiedzmy 4 lata i 50kkm? Na co szczególnie zwrócić uwagę?

Edytowane przez Azbest

Napisano

Silnik ok, ale były doniesienia, że w ciężkiej budzie jak na ten motor (we fieście problemu nie ma), jak jest traktowany "po przedstawicielsku" czyli albo zgaszony, albo cegła na gazie, to potrafi uszczelke pod głowicą szlag trafić. 

Napisano
  • Autor

te dwa samochody to raczej poflotówki - ciężko powiedzieć jak były piłowane. Niby jest rok gwarancji - mam nadzieję że obejmuje to też UPG.

Napisano
35 minut temu, Azbest napisał:

te dwa samochody to raczej poflotówki - ciężko powiedzieć jak były piłowane. Niby jest rok gwarancji - mam nadzieję że obejmuje to też UPG.

Tego drugiego już pół roku sprzedają, ciekawe ile jeszcze można urwać z ceny :hmm:

focus.jpg.5f51b34bdf492f20861fad1fa3156013.jpg

Napisano
34 minuty temu, Azbest napisał:

To niech sobie poszuka 1,6 125KM zamiast ecoboosta. Tam raczej nie ma za wiele co sie popsuc...

36kPLN za 5 letniego Focusa Trend to jednak dosc sporo...

Napisano

Faktycznie dość drogo, ja za 3latka kombi z 1.6 zapłaciłem 35

Wysłane z mojego Moto X Play

Napisano
  • Autor
4 minuty temu, 51cent napisał:

Tego drugiego już pół roku sprzedają, ciekawe ile jeszcze można urwać z ceny :hmm:

focus.jpg.5f51b34bdf492f20861fad1fa3156013.jpg

Tak, widziałem to - sprawdzałem ten egzemplarz na żywo. Też mnie trochę martwi dlaczego tyle już tam stoi - nawet go oglądałem i akumulator miał rozładowany.

Jak by był trochę tańszy, to pewnie byśmy kupili, bo dosyć młode autko ... ale w porównaniu do tego drugiego egzemplarza to nie ma zbyt wielu argumentów za.

Napisano

Spokojnie 150KM z tego robia i jezdza nie ma co panikowac. Jak sie boi to brac 1.6 bardzo fajne auto ja takim 1.6 125KM jezdzilem. Cicho, przyjemnie jedyny minus to ze zaglowek jest jakos dziwnie do przodu ustawiony.

Napisano
Faktycznie dość drogo, ja za 3latka kombi z 1.6 zapłaciłem 35

Kiedy, w tym roku?? Teraz uzywki poszly mega w górę, i za 35 to nawet fabi nie kupi 3 letniej.

Wysłane z mojego LG-D315 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Kiedy, w tym roku?? Teraz uzywki poszly mega w górę, i za 35 to nawet fabi nie kupi 3 letniej.

W 2015... Aż tak podrożały?

Napisano

Niestety. Teraz zeby znalesc sensownego focusa3 z poczatku produkcji, nie po przedstawicielu to 30 to minimum

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, Gregs0N napisał:

Niestety .. sam kupowałem kompakt w 2014r .. wziąłem używany 3-letni samochód 44kkm w max opcji, bo stracił 50% wartości. 

Dziś za 3-letniego focusa, bieda opcja, poflotowy, 80kkm .. chcą 40kPLN, kiedy nowy kosztował  (prawdopodobnie) 57kPLN

Edytowane przez Azbest

Napisano

Jak ma DG to niech idzie do salonu po nowego sedana 1.6 trend z dodatkami za 49.800 brutto.. Promka jest na sedany dla firm ;)

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, Qulek napisał:

Jak ma DG to niech idzie do salonu po nowego sedana 1.6 trend z dodatkami za 49.800 brutto.. Promka jest na sedany dla firm ;)

Nie ma ... jak by miał to by nie było tematu używanego samochodu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.