Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dylemat zakupowy 25-30 tys zł

Featured Replies

Napisano

Cześć, jak w temacie mam dylemat. Potrzebuje kupić samochód dla żony warunek konieczny benzyna  i 5 drzwi. Pieniądze 25-30 tys zł rok produkcji po 2009 a przebieg tak realnie do 200.000km. Samochód ma weekendowo służyć jako autobus dla rodziny 2+2 (2 foteliki) i mieć troszkę bagażnika a w tygodniu żona będzie jeździła nim do pracy. I teraz pojawia się problem. Po wprowadzeniu ww. kryteriów do znanych wyszukiwarek nie wyskakuje nic ciekawego. Większość to grupa VW i silniki TSI. Bardzo odpowiadałby mi passat w kombi bądź turan ale wiem że te silniki z lat 2009-2011 to tragedia, tak samo skoda czy seat. Na Koreańskie mam uczulenie. Citroen C4 GP chętnie, ale większość z awaryjnym 1.6 thp. Lanserem jeździł teść i jakoś nie przypadł mi ten model. Podoba mi się honda civic ufo ale szkoda że w tamtych latach nie było wersji kombi.

Może ktoś ma jakiś pomysł? 

Napisano

Astra J 1.4T?

Napisano
  • Autor

Jeżeli chodzi o astre to nie te pieniądze. Fokus kiedyś miałem mkl i rdzawy niesmak mam do tego modelu. Tym bardziej 30 koła za mkll to trochę przesada. A ten peugeot wygląda ciekawie.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Napisano
1 godzinę temu, darudek napisał:

Cześć, jak w temacie mam dylemat. Potrzebuje kupić samochód dla żony warunek konieczny benzyna  i 5 drzwi.

może roomster z silnikiem 1.4 86KM :hmm:

Napisano
  • Autor

Troszkę słaba przydałoby się tak max z 11 s do 100 km/h

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Napisano
2 godziny temu, bielaPL napisał:

Serio?! Komis z Płońska sprzedaje Francuza z silnikiem do którego zapomniano włożyć rozrząd. Nie chce mi się nawet zdjęć oglądać... 

Żeby nie było - 5008 Mk1 to bardzo fajne auto :D

Napisano
6 godzin temu, AstraC napisał:

Astra J 1.4T?

Przy astrze J kombi i dwóch fotelikach na tylnej kanapie to będzie męczarnia dla kierowcy albo dla dzieci (chyba, że kierowca ma max. 170 cm wzrostu). Jest tam masakrycznie mało miejsca :skromny:

Napisano

Laguna III kombi 1.6/2.0, Megane 3 kombi, Exeo ale to igła w stogu siana ;]

Napisano
17 godzin temu, darudek napisał:

Cześć, jak w temacie mam dylemat. Potrzebuje kupić samochód dla żony warunek konieczny benzyna  i 5 drzwi. Pieniądze 25-30 tys zł

Zalezy ile maneli na wyjazdy biezesz, bo ja obecnie celowalbym w Fiata Bravo a na wyjazd box 400l na dach i ogien:)

Napisano
15 godzin temu, grogi napisał:

Serio?! Komis z Płońska sprzedaje Francuza z silnikiem do którego zapomniano włożyć rozrząd. Nie chce mi się nawet zdjęć oglądać... 

Żeby nie było - 5008 Mk1 to bardzo fajne auto :D

bez przesady, te silniki już od 2008 r były poprawione i stosowano trwalsze napinacze

co do komisu wiadomo, trzeba przetrzepać dobrze auto, jak patrzę to ten egzemplarz jest tez dosyc ubogo wyposazony

Napisano
1 godzinę temu, bielaPL napisał:

bez przesady, te silniki już od 2008 r były poprawione i stosowano trwalsze napinacze

Dobry zart ;l

Napisano

Focus nie ;] Piszę jak były właściciel MK2 FL.

Z takim budżetem to szukaj czegoś w jak najlepszym stanie najbliżej Ciebie, co się trafi to bierz, to najlepsza opcja. Bo jak się napalisz na konkretny model to może być różnie ;)

Napisano
Dnia 2017-5-18 o 14:49, darudek napisał:

Cześć, jak w temacie mam dylemat. Potrzebuje kupić samochód dla żony warunek konieczny benzyna  i 5 drzwi. Pieniądze 25-30 tys zł rok produkcji po 2009 a przebieg tak realnie do 200.000km. Samochód ma weekendowo służyć jako autobus dla rodziny 2+2 (2 foteliki) i mieć troszkę bagażnika a w tygodniu żona będzie jeździła nim do pracy. I teraz pojawia się problem. Po wprowadzeniu ww. kryteriów do znanych wyszukiwarek nie wyskakuje nic ciekawego. Większość to grupa VW i silniki TSI. Bardzo odpowiadałby mi passat w kombi bądź turan ale wiem że te silniki z lat 2009-2011 to tragedia, tak samo skoda czy seat. Na Koreańskie mam uczulenie. Citroen C4 GP chętnie, ale większość z awaryjnym 1.6 thp. Lanserem jeździł teść i jakoś nie przypadł mi ten model. Podoba mi się honda civic ufo ale szkoda że w tamtych latach nie było wersji kombi.

Może ktoś ma jakiś pomysł? 

Mogę polecić to czym jeżdżę.

Mitsubishi Lancer

Być może i są lepsze samochody w tych widełkach co podałeś

Ja napiszę co przemawia za tym autem:

1. Totalna bezawaryjność (nie ma rzeczy "eksploatacyjnych"). 

2. Bardzo mała utrata wartości. Ja swojego kupiłem w 2012 za 37tyś. Rocznik 2010. Zobacz po ile teraz jest ten rocznik. 1.8 automat

3. Całkiem sporo miejsca w środku

4. Bardzo ciche auto, ale raczej w takim sensie że silnik jest cichy, a nie że dobrze wyciszone.

5. Dobre prowadzenie. Wielowahacz, ale totalnie bezobsługowy.

6. Podobno świetny silnik diesla (ten od Mitsubishi), mało pali i jedzie lepiej niż wcześniej stosowany od VW. To wiem tylko z forum Mitsubishi.

Z wad:

1. 1.8 dosyć paliwożerny

2. Dosyć mały bagażnik w sedanie, ale przynajmniej zawiasy w ogóle nie wchodzą do środka.

3. Dyskusyjne dostosowanie silników benzynowych do LPG. Jedni mają problemy, inni nie.

Przykładowy z allegro

https://www.otomoto.pl/oferta/mitsubishi-lancer-1-8-143-km-invite-sportback-tempomat-salon-polska-warszawa-ID6yPQjl.html

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.