Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Samochodowe rozwazania

Featured Replies

Napisano

Dlatego nie kupiłem vag.

Nie wiem jak tam jest u was ale tu dzwoni się po assistance, pan przywozi auto albo podwozi do wypożyczalni gdzie czeka już zastępcze.

Odchodzi koszt naprawy, który często może być bardzo wysoki w nowym aucie.
Ale zgadzam się, nie jest to nic przyjemnego.

Ja poszlem o Krok dalej - prawie kupilem VAG- ale Ja doswiadczylem Ich 'customer service' [emoji90][emoji90][emoji90] na punkcie wydawania moich zarobionych I bylo [emoji90][emoji90] to co dopiero jak dostaną. [emoji33]

Nawet w D... mnie nie będą mieli bo tam już nie ma miejsca...

Z assistance jest tak jak mowisz... czesty widok...

7e175a3dde0963332b99615af915abb7.jpg

Mialem juz troche aut z nowych GM, Ford, Toyota, Lexus, Hyundai, BMW, I generalnie moge potwoerdzic ze rankingi + to co ludzie ktorzy przez to przeszli - opisuja to szczerze w internecie.

Sent from my iCrap using Tapacrap
Napisano

Assistance to dzwonisz jak auto nie może jechać, a jak sie cos pierdzieli to musisz jechac do ASO i wtedy mało kto z dobrej woli da zastępcze.

Wy to zawsze macie pod górkę.

Nawet gdy zostawiam auto na 2h serwis to jakiś zastepczak się znajduje.

Napisano
  • Autor
9 godzin temu, OZI napisał:

Kazdy tak twierdzi dopoki sie nie zacznie. emoji48.png

Auto musi isc do delaer-a, muisz sie tam dostac, potem dostac cos do jazdy, generalnie 1 dzien stracony.

Potem dealer nie robi decyzcji o naprawie tylko VAG, wypluj i wyplukaj pare razy i czar nowego auta idzie...

Wiec to nie jest tak ze to cie nic nie kosztuje - to cie kosztuje utracone $$$

No po czesci to prawda... z durgiej strony mam ASO VAG 10 minut z buta od domu wiec w razie czego tragedii nie ma :)

Napisano
23 godziny temu, OZI napisał:

Z drugiej strony - kolega kupił nowe A5. 5,000 km chyba teraz- pobyt od wyjazdu od dealer-a - 3 tygodnie na Service. Skrzynia zaczęła szarpać, narazie wymienili mocowanie silnika - emoji16.png - nie pomogło, zobaczymy co dalej - bo auto znów u nich.

Kolego już przeszedł A3, S3, A4 - teraz dostal Q3 ...

Aby ci się udał egzemplarz emoji108.pngemoji106.png bo inaczej czas straconymi dealera....

Wam tam chyba jakieś wybrakowane egzemplarze wysyłają :hehe: Z tego co opisujesz, to wygląda, że VW jest strasznie awaryjny, nie wiem czy jest w PL marka, która się tak psuje.

Napisano
Wy to zawsze macie pod górkę.
Nawet gdy zostawiam auto na 2h serwis to jakiś zastepczak się znajduje.

Jezeli ASO ma sztywne podejście to niestety, sam tego doswiadzczam. W Fiacie zawsze dawali dla odmiany.
Napisano
Wam tam chyba jakieś wybrakowane egzemplarze wysyłają :hehe: Z tego co opisujesz, to wygląda, że VW jest strasznie awaryjny, nie wiem czy jest w PL marka, która się tak psuje.

Bo nie masz w PL dobrego porównania [emoji848]

Mówimy o nowych VAG vs nowe inne. Będziesz miał rozcieńczenie przez używki w PL

Fala DSG kiedyś do PL dojdzie - za pare lat ale tez nie będzie to % - tak jak u mnie. Tylko 3-4% nowych aut to manual, wielu z manual nie da się kupić.

Dwa - PL klient nie wymaga - u mnie leci do sądu..

Napisano

Jezeli ASO ma sztywne podejście to niestety, sam tego doswiadzczam. W Fiacie zawsze dawali dla odmiany.

Możliwe, moje doświadczenie opieram tylko na małej probce lokalnych ASO jednej marki.

Usterek uniemozliwiajacych dalszą jazdę nigdy nie miałem. Choć dawno temu, w odległej galaktyce, zdarzyło mi się zadzwonić pod magiczny numer. Przyjechał Pan, nie mógł poprawić usterki na miejscu, zorganizował zastępcze, a po 3 dniach odebrałem swoje padło z ASO. Mogłem sobie sam pojechać i umówić się na wizytę ale akurat miałem zły dzień.

Nowy vag w rodzinie jeszcze się nie zepsuł przez rok użytkowania, prawie 60kkm i nie było potrzeby lawetowania.

Napisano

Fala DSG kiedyś do PL dojdzie - za pare lat ale tez nie będzie to % - tak jak u mnie. Tylko 3-4% nowych aut to manual, wielu z manual nie da się kupić.

Świadomość polskich właścicieli aut od jakiegoś czasu zmienia się zdecydowanie na plus. Zdarzają się i pozwy więc nie jest to tylko Wasza domeną

Napisano
10 godzin temu, OZI napisał:

Kazdy tak twierdzi dopoki sie nie zacznie. emoji48.png

Auto musi isc do delaer-a, muisz sie tam dostac, potem dostac cos do jazdy, generalnie 1 dzien stracony.

Potem dealer nie robi decyzcji o naprawie tylko VAG, wypluj i wyplukaj pare razy i czar nowego auta idzie...

Wiec to nie jest tak ze to cie nic nie kosztuje - to cie kosztuje utracone $$$

Sent from my Samsung Galaxy S8 using Tapatalk

Te Twoje złote myśli. Na gwarancji źle, bo 1 dzień stracony. A ile dni,  czasu,  nerwów i kasy masz stracone w wypadku samochodu bez gwarancji?

Napisano
Te Twoje złote myśli. Na gwarancji źle, bo 1 dzień stracony. A ile dni,  czasu,  nerwów i kasy masz stracone w wypadku samochodu bez gwarancji?

Ale sa auta gdzie prawdopodobieństwo awarii jest nizsze niz srednia. I przy wyborze IMO nalezy sie tym kierowac a nie zamykac oczy i mowic ze mnie to nie intetesuje bo mam gwarancję...

wysłane z tel.

Napisano

Tak, tak bo w EU VAG to sie praktycznie wcale nie sprzedaje :hehe:
VAG w DE sprzedaje pewnie wiecej niz
Nie wiem po co z uporem maniaka porownujesz rynek AUS do PL..
Jak Ci to poprawia samopoczucie to OK, ale robi sie nudne...
Moze gdybym nie byl u Was kilka razy to bym uwierzyl w te glodne kawalki ;]
Naprawde u Was na ulicach jakos nie widac samych nowych aut na gwarancji...
Napisano

Jak kupisz tyle nowych aut Co ja to możemy wtedy porównać. [emoji18] Narazie Ci nawet do moich brazowych mysli daleko. L

Akurat w tym wypadku - nie ma różnicy - nie kupuje aut bez gwarancji, i nie trzymam aut po gwarancji. [emoji18]

Niestety nie każdy sobie może pozwolić robić tak jak ja - bo każdy ma inne priorytety w życiu i Dlatego masz rynek aut używanych - dla tych co maja albo inne priorytety albo nie maja takich możliwości finansowych.

Napisano

Ale sa auta gdzie prawdopodobieństwo awarii jest nizsze niz srednia. I przy wyborze IMO nalezy sie tym kierowac a nie zamykac oczy i mowic ze mnie to nie intetesuje bo mam gwarancję...

wysłane z tel.

[emoji106] bingo [emoji146]

Nie wiem jak sensei - ale Ja jak wyoierdzielam $50k + na auto to ogladam swoje cheque, raz, drugi, trzeci- .... - potem wypisuje nastepny na $49k - bo mi wyglada lepiej... i znow patrze czy moze $48-47k nie bedzie wygladalo lepiej.

Teraz swiadomoac ze wlasnie spuscilem $47k gdzie prawdopodobienstwo faaaak up jest wieksze moze dla tych co nie wywalaja $50k nie Ma znaczenia- bo ma znaczek [emoji16] ale dla mnie I dla wielu Ma.

Probujesz to ryzyko zminimalizowac. Star JD Powers cieszy sie powodzeniem... stad wszyscy walcza walczą żeby mieć jak najwiecej ... nikt nie chce być ostatni w obsłudze klienta, w ilości awarii etc.

Napisano
23 godziny temu, Kalkstein napisał:

subaru daje 5 lat gwarancji przynajmniej w de

To wróć do PL. A potem wytłumacz wszystkim chętnym dlaczego na rynku wtórnym jest tego pełno za połowę i mniej ceny rocznikowej benzyny. I nikt tego nie chce. I jak są takie świetne to czemu się po 100kkm wymienia shortblocki i czemu to tyle kosztuje. Skoro łapiecie za słówka to napiszcie jak jest.

Napisano

Tak, tak bo w EU VAG to sie praktycznie wcale nie sprzedaje :hehe:
VAG w DE sprzedaje pewnie wiecej niz
Nie wiem po co z uporem maniaka porownujesz rynek AUS do PL..
Jak Ci to poprawia samopoczucie to OK, ale robi sie nudne...
Moze gdybym nie byl u Was kilka razy to bym uwierzyl w te glodne kawalki ;]
Naprawde u Was na ulicach jakos nie widac samych nowych aut na gwarancji...

Niczego nie porównuje- stwierdzam bazując na danych ze produkt ma kiepskie wsparcie, i prawdopodobieństwo jego pady jest wyższe niż konkurencji.

Oczywiście - DSG nie padały - [emoji18]
Amarok nie miał problemów z rozwalającym się silnikami - spaghetti z pasków.

Recordy w recalls tez wymyślone [emoji33]

345cd88d6f7ca41bdd02392027c6d9d5.jpg

Nie mam żadnej z satysfakcji z niczego - głosuje portfelem. Nie ma obowiązku mnie czytać jak się nie podoba. [emoji106]

Z reszta... pewnie on tez się myli [emoji33]

Każdy się musi mylić, ten 1.2mil ludzi co kupuje nowe auta co roku - 55k dla Volkswagen, musi się mylić. 🤡

Jedynie ci co narzekają - siedzą cicho i uwielbiaja naprawiać swoje nowe auta się nie myla[emoji108].

Napisano
54 minuty temu, ppmarian napisał:

wysłane z tel.

U może tymi samochodami są Subaru? 

Jedyna opcja, to chodzić pieszo albo jeździć hulajnoga,  bo w rowerze jest więcej elementów do zepsucia się.

Edytowane przez senseikrk

Napisano
1 godzinę temu, OZI napisał:

Jak kupisz tyle nowych aut Co ja to możemy wtedy porównać. emoji18.png Narazie Ci nawet do moich brazowych mysli daleko. L

Akurat w tym wypadku - nie ma różnicy - nie kupuje aut bez gwarancji, i nie trzymam aut po gwarancji. emoji18.png

Niestety nie każdy sobie może pozwolić robić tak jak ja - bo każdy ma inne priorytety w życiu i Dlatego masz rynek aut używanych - dla tych co maja albo inne priorytety albo nie maja takich możliwości finansowych.

Człowieku, czy Ty zanim odpowiesz na czyjąś wiadomość, czytasz co ten ktoś napisał? Chyba za bardzo jesteś zapatrzony w siebie i swoje jakieś fobie,  bo nie starasz się podejść do danego tematu w sposób szeroki, a tyllo piszesz: bo JA MAM, bo w OZI tak, a tak,  bo mnie stać w OZI na to i na to,  ale zrozum wreszcie,  że forum działa w Pl,  a Pl jest w Europie i być może tutaj są inne realia, inne podejście ludzi do danych spraw i wiele,  wiele jeszcze innych okoliczności zmiennych.

Kawał świata tez juz zwiedziłem i jakoś tak wiele nowych samochodów w OZI nie widać. Wynika to z tego,  że głównie OZI jest taki sprytny i bogaty, czy może w OZI kraju ludzie maja Inne podejście do samochodów, a może OZI zakłamuje rzeczywistość?

Edytowane przez senseikrk

Napisano
U może tymi samochodami są Subaru? 

Jedyna opcja, to chodzić pieszo albo jeździć hulajnoga,  bo w rowerze jest więcej elementów do zepsucia się.

A gdzie ja napisałem ze to subaru [emoji52]

wysłane z tel.

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, ppmarian napisał:

czytales jak to niby jest liczone? wliczaja w ocene tez ceny czesci... zabawne ze skoda jest niby mniej psujaca sie niz VW/ Seat... biorac pod uwage ze 90% czesci w tych markach jest taka sama (lub nawet cale samochody np. Skoda Rapid vs Seat Toledo) to ciezko  dac jakakolwiek wiare tej ocenie.

Napisano
czytales jak to niby jest liczone? wliczaja w ocene tez ceny czesci... zabawne ze skoda jest niby mniej psujaca sie niz VW/ Seat... biorac pod uwage ze 90% czesci w tych markach jest taka sama (lub nawet cale samochody np. Skoda Rapid vs Seat Toledo) to ciezko  dac jakakolwiek wiare tej ocenie.

1. Porownaj cala palete modelowa a nie tylko wybrane auta
2. Ceny czesci w ASO sa rozne w seat/skoda/vw/itp

Wg mnie to jeden z rzetelniejszych rankingow na jaki trafilem
Napisano

VW grupa to ma klientów w poważaniu w wschodzących rynkach. Na zderzaku odpada mi klar...i co mówi audi...nie klasyfikuje się na gwarancji...Audi mające 2.5 roku...5d675f6a55b42000118ab4e0679065ca.jpg

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Napisano

To samo z BMW, w cabrio dach mi się nie chciał zamknąć to mi termin wizyty w ASO wyznaczyli za 20 dni....

Napisano
Dnia 21/05/2017 o 10:41, jaceq napisał:

Hej,

Rozwazam kupno nowego samochodu (tj nowego nowego lub rocznego). Ogladalem troche tu i tam i pare modeli mam na celowniku:

- Audi A6 sedan - benzyna -> silnik 1.8TFSI 190 koni... tu pytanie, kiedys czytalem ze 1.8tfsi mial jakies problemy, czy nadal sa jakos wadliwe?

1.8 TSI poprzedniej generacji (zwykle miały moc 160 KM) często lubiły popić oleju. Piły niemalże od nowości. Ze 2-3 lata temu wprowadzili poprawione 1.8 TSI, w której ten problem podobno rozwiązano. Jak na razie choć przebieg mam niski, to mam powody by wierzyć - na 20 000 km pomiędzy wymianami oleju nie ubyło prawie nic (nawet pomimo tego, że przebiegu autostradowego mam jakieś 70%).

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, Manx napisał:

1.8 TSI poprzedniej generacji (zwykle miały moc 160 KM) często lubiły popić oleju. Piły niemalże od nowości. Ze 2-3 lata temu wprowadzili poprawione 1.8 TSI, w której ten problem podobno rozwiązano. Jak na razie choć przebieg mam niski, to mam powody by wierzyć - na 20 000 km pomiędzy wymianami oleju nie ubyło prawie nic (nawet pomimo tego, że przebiegu autostradowego mam jakieś 70%).

Zobacze jak bedzie i dam znac za jakis czas z pewnoscia.

Napisano
12 godzin temu, hefi napisał:

To opinia ASO czy audi pl?

ASO, auto firmowe to mi to lotto, ale podejscie ponizej krytyki.

Na drugim czarnym mamy to samo - jedyna roznica to zderzak tyl a nie przod.

Napisano
9 godzin temu, Kiwal napisał:

ASO, auto firmowe to mi to lotto, ale podejscie ponizej krytyki.

Na drugim czarnym mamy to samo - jedyna roznica to zderzak tyl a nie przod.

Wiesz, mi też w rocznym fordzie ASO odmawiało np. ponownego lakierowania maski ze względu na zacieki na masce, ale poszedłem wyżej i Ford Polska po 2 odwołaniach uznał wadę i polakierował maskę na swój koszt. Większość firm ma Cie w poważaniu po sprzedaży samochodu, pytanie czy umiesz z nimi walczyć :oki:

Napisano
Wiesz, mi też w rocznym fordzie ASO odmawiało np. ponownego lakierowania maski ze względu na zacieki na masce, ale poszedłem wyżej i Ford Polska po 2 odwołaniach uznał wadę i polakierował maskę na swój koszt. Większość firm ma Cie w poważaniu po sprzedaży samochodu, pytanie czy umiesz z nimi walczyć :oki:

Nie tak wyobrażam sobie customer service....wieczna walka i przypychanka.
Naprawdę rozumiem kolegów z US czy AU którzy twierdzą że to dziki kraj/region...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.