Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Samochodowe rozwazania

Featured Replies

Napisano

Hej,

Rozwazam kupno nowego samochodu (tj nowego nowego lub rocznego). Ogladalem troche tu i tam i pare modeli mam na celowniku:

- Audi A6 sedan - benzyna -> silnik 1.8TFSI 190 koni... tu pytanie, kiedys czytalem ze 1.8tfsi mial jakies problemy, czy nadal sa jakos wadliwe?

- Subaru Forester - dostepne w dobrych cenach sa 2.0i (NA) i 2.0D... czytalem ze ten ich boxer diesel sprawial spore problemy... jak to jest z nimi? czy nowe nadal sa kiepskie? Jak z kultura jazdy? Jaka tam jest skrzynia automatyczna? CVT?? (wiki mowi ze CVT a sprzedawca - w nie autoryzowanym salonie - ze klasyczny automat)

- Nissan X-trail -> tutaj wnetrze i wielkosc (jak i cena) przegrywa z foresterem (patrzylem na 2.0 dci 4x4, wersja tekna) wiec tu chyba odpuszcze

- (roczne!) BMW 520d - raczej kombi - tutaj sie wacham bo przyznam ze odczucie samochodu w sroku jest super, ale ponoc one maja tylko 2 lata gwarancji i tez czytalem ze bywaja z nimi problemy... 

Pomozcie / doradzcie... A moze podsuncie inne pomysly.

Aha, spojrzalem krotko tez na mondeo, podoba mi sie, choc u nas fordy sa bardzo malo popularne co pewnie sprawi ze utrata wartosc bedzie duza. 

Chetnie wzial bym nowego SuperB ale obecnie nie ma na rynku pasujacego mi auta w normalnej cenie... choc ogolnie jest tak ze nowy superb jest w cenie nowej A6 o podobnym wyposazeniu...

Auto dla rodziny 2+2 , jakis SUV lub cos klasy wlasnie mondeo / superb 

Napisano

Z tymi rocznymi to moze byc problem. Bo zostaja Ci demo. A to roznie bywa co tam diler bierze. W BMW mozesz sie umowic jaki kupia i pozniej Ci po pol roku sprzedadza. W BMW masz przeciez kontrakt i nic nie placisz za naprawy ani serwis.

Napisano

Miałem takiego mondeo, 16r wersja z navi, park asist bez skóry i ze słabym audio.
O ile jeszcze fajnie się prowadzi to reszta jest bardzo średnia.
Silnik 2,0 150 tdci do jazdy normalnej wystarczy, nie urywa
Bagażnik całkiem, całkiem
6d51ce5e29b3ca7d00fe2a606bda8939.jpg

Imo ma więcej minusów jak plusów
Dotyk działa kiepsko
Bardzo słabe wyciszenie
Jakość materiałów na boczkach tragiczna, coś na poziomie B klasy
Utrata wartości
Na plus to wygląd frontu i cena, choć szybko spada. Spalanie całkiem niskie, nawet przy ciężkiej nodze

Napisano
  • Autor

O troche zaskakujace to mondeo... zaciekawilo mnie jeszcze w wersji hybrydowej... 

A moze Kuga? 

Widze tez ze Hyundai SantaFe wyglada interesujaco, choc OZI chyba pisal ze jakis super nie jest... 

Napisano
33 minuty temu, wujekcybul napisał:

Z tymi rocznymi to moze byc problem. Bo zostaja Ci demo. A to roznie bywa co tam diler bierze. W BMW mozesz sie umowic jaki kupia i pozniej Ci po pol roku sprzedadza. W BMW masz przeciez kontrakt i nic nie placisz za naprawy ani serwis.

Tylko wez pod uwage, ze kolega bedzie auto kupowal w Szwajcarii ;]

Napisano
O troche zaskakujace to mondeo... zaciekawilo mnie jeszcze w wersji hybrydowej... 

A moze Kuga? 

Widze tez ze Hyundai SantaFe wyglada interesujaco, choc OZI chyba pisal ze jakis super nie jest... 

Nie skreslaj mondeo, kawał taniego auta dla ph

Kuga i 2+2??hmm

34b0280333109c40f409d8179b73977b.jpg

3dfbe743cc6f6e32cc1a25877afbcbbd.jpg

Dotknij tego i innych plastików w dolnej części konsoli

b7762d26486a59f2352435540f82a922.jpg

Też 16 r 2,0 automat z tym, że max spa. Skóra, panorama, park asist, radary, automatyczna klapa

Fajne auto ale wolałbym mondeo

Jak masz hajs na nową A6 to nawet bym nie szukał innych aut

Napisano
  • Autor

Czasami pojawiaja sie nowe A6 w dobrych cenach :) Jedna niestety poszla mi sprzed nosa wczoraj :/ 

Co do Kugi to nie ogladalem nawet, tzn na ulicach wydaje sie rozsadnych rozmiarow. 

Bede sie jeszcze rozgladal co tam jest... 

Napisano

Też mam dylemat czy pójść może w A6 kombi, albo 5 kombi - za BMW nie przemawiają opinie znajomych, którym szczególnie 520ki sprawiały różne problemy - automat u kolegi zaczął szwankować przy 80k, u drugiego elektronika tak, że 3x auto odjeżdżało na lawecie. Koleżanka niedawno odebrała nowe 3GT - i już po 6k pierwsza wizyta w serwisie.

Osobiście 5ka kombi bardzo mi się podoba ale leczą mnie opinie moich znajomych - w jednym przypadku fana BMW, który po kilku egzempkarzach pożegnał się z marką.

Co z tego, że często serwis jest wliczony jak chodzi o to aby jeździło a nie gościło w "darmowym" serwisie...

A6 - no właśnie - sam nie wiem co o tym aucie sądzić - rzekomo są dosyć bezproblemowe 8-)

Waham się między klasami czy pójść w premium czy może zostać w klasie średniej wyższej - aby nie razić klientów po oczach - taka specyfika.

Czy max wyposażenie ze średniej wyższej czy premium biedniejsze...

Np: SuperB - mam obecnie też i Superba i auto odpukać, kompletnie bezawaryjnie, regularnie serwisowane w ASO (serwisy w cenach 580 - 1200 PLN) - wady tego auta (dla mnie duża) - fotele - nawet w najwyższych wersjach są średnio wygodne na dłuższych trasach pomimo pełnej regulacji - brak regulacji zagłówka w poziomie (jak w Passacie) + zbyt duża szerokość i krótkie podparcie pod nogami

Napisano
  • Autor

ja mam teraz superb2 i co ciekawe pod wzgledem miejsca przebiaj a6, bmw5 , passata itp... jakoscia wykonania (moze niektorzy beda sie klocic) dorownuje Audi (czy to ogladanemu A6 czy A5 kolegi)... Ale nie ma fajnej oferty na nie na rynku poki co... :)

Napisano
Teraz, jaceq napisał:

ja mam teraz superb2 i co ciekawe pod wzgledem miejsca przebiaj a6, bmw5 , passata itp... jakoscia wykonania (moze niektorzy beda sie klocic) dorownuje Audi (czy to ogladanemu A6 czy A5 kolegi)... Ale nie ma fajnej oferty na nie na rynku poki co... :)

Też mam Superba jak pisałem wyżej - wada tego auta w postaci niezbyt wygodnych foteli z przodu jest spora jak ktoś dużo jeździ. Jak masz małe przebiegi to idzie się przyzwyczaić. W PL można kupić te auta z ok. 11% upustem od cennika jak się poszuka

Napisano
  • Autor

ktorego superba masz? 2 czy 3 ? Jesli 3 to chetnie uslysze opinie...

Ogolnie jezdze dosyc malo lub bardzo malo... poza wyjazdami wakacyjnymi

Napisano
4 godziny temu, jaceq napisał:

ktorego superba masz? 2 czy 3 ? Jesli 3 to chetnie uslysze opinie...

Ogolnie jezdze dosyc malo lub bardzo malo... poza wyjazdami wakacyjnymi

2 FL ale testowałem 3 ke i nie jest lepiej. Dla porównania fotele w Passacie Flex coś tam czy jakoś tak są o niebo bardziej komfortowe.

Suoerb 3 Sportline - tu jest trochę lepiej ale tez bez szału. Zintegrowane zagłówki fajnie wyglądają ale nie maja regulacji. Jedynie fotele są ciutkę węższe i lepiej trzymają 

Napisano
8 godzin temu, jaceq napisał:

czytalem ze ten ich boxer diesel sprawial spore problemy

Diesel to syf. Chyba że zamierzasz pojeździć 100 kkm i sprzedać. Ale bardzo tracą na wartości.  Z Forestera XT najlepiej w wersji platinium. Jeździ świetnie i pali umiarkowane ilości paliwa. Tyle że nie jest tani.

Diesel jeździ bardzo fajnie, mało pali i ma fajną kulturę pracy. Tyle że pękały głowice.

Edytowane przez marcindzieg

Napisano
8 godzin temu, jaceq napisał:

- Subaru Forester (…) jakis SUV lub cos klasy wlasnie mondeo / superb 

Wczoraj oglądałem nowego Tiguana znajomych. Wersja wypas (szklany dach, masaż w fotelach, ekran zamiast zegarów, dsg, etc.). Jak nie przepadam za VW to muszę przyznać, że auto zrobiło na mnie bardzo dobre wrażenie. Rozważali Forestera, ale przy podobnym wyposażeniu wychodził zdecydowanie drożej.

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, camel00 napisał:

Wczoraj oglądałem nowego Tiguana znajomych. Wersja wypas (szklany dach, masaż w fotelach, ekran zamiast zegarów, dsg, etc.). Jak nie przepadam za VW to muszę przyznać, że auto zrobiło na mnie bardzo dobre wrażenie. Rozważali Forestera, ale przy podobnym wyposażeniu wychodził zdecydowanie drożej.

Ale Tiguan wydaje mi sie mniejszy... przedzej porownal bym forestera do Tiguan XL / Skoda kodiaq.... 

7 godzin temu, hefi napisał:

Nie skreslaj mondeo, kawał taniego auta dla ph

Tak patrze na fotki mondeo (np: https://www.autoscout24.ch/de/d/ford-mondeo-limousine-2015-vorfuehrmodell?vehid=4329450 ) i w nie wyglada to jakos tandetnie w srodku... wrecz calkiem spoko, no nic, zobacze gdzie blisko mnie jest jakis do obadania i zobacze na wlasne oczy :)

Napisano

No sam sam dotknij, mi się wydaje że jest słabo

Wygląda ładnie z daleka

Napisano
  • Autor
4 minuty temu, hefi napisał:

No sam sam dotknij, mi się wydaje że jest słabo

Wygląda ładnie z daleka

Tak wlasnie zrobie - dzieki wielkie za rady!

Napisano
Godzinę temu, jaceq napisał:

Tak wlasnie zrobie - dzieki wielkie za rady!

Podobnie jak nowa Alfa ... ładnie wszystko wygląda, ale jak zaczniesz zaglądać ciut głębiej ... Od połowy plastiki twarde, czasem tandetne, zwłaszcza w takich miejscach gdzie np: kolano opiera się o deskę, boczki itd...

Napisano
Dnia 21.05.2017 o 19:15, camel00 napisał:

Tiguan to pierwsze auto VW od dłuższego czasu, które mi się zwyczajnie podoba. Naprawdę im się udało :ok: 

Napisano
  • Autor

Wiec plan poki co jest taki ze jutro jade zobaczyc jedno Audi (czarne niestety), i bede gadal o cenie (bo chce tez moj w rozliczeniu zostawic), jak sie nie dogadam to udam sie do innego dealera bo pojawily sie Subaru Forester XT - im wiecej o tym czytam tym bardziej mi sie podoba :) 

Napisano

2 FL ale testowałem 3 ke i nie jest lepiej. Dla porównania fotele w Passacie Flex coś tam czy jakoś tak są o niebo bardziej komfortowe.

Suoerb 3 Sportline - tu jest trochę lepiej ale tez bez szału. Zintegrowane zagłówki fajnie wyglądają ale nie maja regulacji. Jedynie fotele są ciutkę węższe i lepiej trzymają 

Pomiędzy Superbem 3 a 2 jest duza różnica.
To auto wydoroslalo, jest bardziej przemyślane, dodane wiele dodatkowych których w 2ce nie było. Cały czas pozostaje natomiast ta sama wada-wyciszenie (porównuje do Audi....)

Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Diesel to syf. Chyba że zamierzasz pojeździć 100 kkm i sprzedać. Ale bardzo tracą na wartości.  Z Forestera XT najlepiej w wersji platinium. Jeździ świetnie i pali umiarkowane ilości paliwa. Tyle że nie jest tani.

Diesel jeździ bardzo fajnie, mało pali i ma fajną kulturę pracy. Tyle że pękały głowice.

Glowice?

wysłane z tel.

Napisano
10 godzin temu, Kiwal napisał:

Pomiędzy Superbem 3 a 2 jest duza różnica.
To auto wydoroslalo, jest bardziej przemyślane, dodane wiele dodatkowych których w 2ce nie było. Cały czas pozostaje natomiast ta sama wada-wyciszenie (porównuje do Audi....)

Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka

Ok, ale fotele nadal są słabe. W nowej spec prawdopodobnie od 24 tygodnia będą dodatkowe opcje - m.in. fotel kierowcy z masażem, szyby wyciszające boczne jak w passacie, radia pozamieniane, czarne podsufitki itd. 

Napisano
  • Autor

No i decyzja zapadla, bedzie A6 (benzyna) - papiery podpisane do odbioru w polowie tygodnia... Zobaczymy jak to bedzie w tym premium po przesiadce z klasy iscie robotniczej. :)

Dzieki wszystkim za dyskusje i porady.

A tak btw. to wlasnie jest tez pare Pasnikow Highline w dobrej cenie wiec jakbym sie na audi nie ugadal to i bym ta opcje sprawdzil.

Napisano
A moze Kuga? 

Kuga się pali.

3d841acd52701e792f3d2bfb5819b5fd.jpg

ce0c09c40ee4c2cdbed47f17f2d26358.jpg

2681b8584f4692095e5cc0eb471d5dcc.jpg

ae6d835ee631e3e08ea8229da3f62142.jpg

Ford bawi się w VAG i recall zrobił w US/CAN/Oz/NZ/ South Africa i pare innych rynków.

W EU nie ma 'problemu' mimo ze 12 się tez spaliło.

Santa Fe.

50k km - bezawaryjny...

Diesel jest ok, z 2.2l - nie Lubię generalnie Diesel - ale do tego generalnie się przyzwyczaiłem, znów problemów zero a nie oszczędzam auta - w środku smietnik, jest katowany jak rental - jak nie gorzej - czyli podejście - to auto wszędzie wiedzie [emoji18]

Minusy - plastik nie jest jak w VAG - to pomieszanie jakiegoś naprawdę złego śmietnika z kuweta dla kota [emoji90][emoji90]
A musisz iść - podotykac.

Po 50k km - widać gdzie są oszczędności - nic nie trzeszczy to fakt ale odczuwać zmęczenie plastiku. Jakby to wytlumaczyc, pseudo skóra na kierownicy jest bardzo delikatana - moja cała obdrapana. Zawieszenie - mimo ze miałem upgarde z fabryki na 'heavy duty' - nie trzyma tak dobrze jak na początku. Jak wlece u siebie na wsi w ten sam zakręt to powiedzmy z fabryki robiłem to przy 60km/h, dziś 50km/h a za 50k km to będzie 40k km/h [emoji16]

9bc5017a6e419ff19794ad1d3c388e40.jpg

a84cc94b6908439cb31bc0379b6bdac8.jpg

Siedzenia po 50k km wyglądają tak....

64d0b999aa2e91cf498686fb5d4f06b4.jpg

a702b59db682ce0023f136f34b7a89d4.jpg

Generalnie ja czuje ze auto się zużywa. Ale... z doswiadczenia innych wiem ze bezproblemowo zrobi min 150k km .

Dodatkowo odczuwasz jakby tego plastiku było za mało [emoji33]

Grubość drzwi jest odczuwalnie [emoji90][emoji90][emoji90]

448cc748df36ed0048586fc3c03eb456.jpg

No inkwst pare takich rozwiązań ze [emoji90]

Najpierw LCD - to tak ye... ie po oczach w nocy - ale można wyłączyć , natomiast 3!stopnie natężenia są nie wystarczające
- ye..ie po oczach,
- bardzo ye,
- auch!

7de37d3e936c21b729750609d6323218.jpg

Tylny bagażnik otwiera się jak chce... kamera wychwutuje ruch - IMVHO [emoji90][emoji90][emoji90] rozwiązanie.

No i lakier jest zdeka delikatny. Kubeł na śmieci pcham na ulice.

Santa Fe ma taki objaw...

588200af271b11b515c721e191c324f0.jpg

Wiec generalnie mysle ze to auto jest jak wyrachowane Camry, nudne jak lodówka, ale bez awaryjne. Znów jednak bez jakiegoś polotu [emoji848] ale bez większych kłopotów.

Dlaczego wyrachowane - bo jestem pewien ze przez 5 lat się nic nie stanie ale Hyundai obliczył wszystko tak Że nie nie będzie żadnych kłopotów, zdaje się to potwierdzać ze Hyundai daje ci gwarancje bez limitu km na 5 lat. Ale jeśli mogli zaoszcedzic 1mm plastiku to zaoszczędzili.

Generalnie nie wiem czy bym poszedł po Hyundai , chociaż miałem nowe i30 - 200KM przez dzień i widać ogromny postęp w Q vs moje Santa Fe.

Z drugiej strony kupuje spokój ... sam nie wiem ...

Sent from my iCrap using Tapacrap
Napisano
  • Autor

@OZI dzieki za mega posta! Jak napisalem 2 minuty przed Toba, bedzie A6 i to z tym znienawidzonym przez Ciebie DSG :)) (na auto jest 4 lata gwarancji do 120kkm wiec poki co glowa mnie o to nie boli)

Napisano
  • Autor
19 minut temu, hefi napisał:

No i bardzo dobrze :ok:
Oglądałeś fordy?

Nie dotarlem do tego momentu :) Plan byl taki ze jak nie wyjdzie z A6 (cenowo bo oddaje Skode w rozliczeniu) to bede dalej ogladal.

Napisano
[mention=129025]OZI[/mention] dzieki za mega posta! Jak napisalem 2 minuty przed Toba, bedzie A6 i to z tym znienawidzonym przez Ciebie DSG :)) (na auto jest 4 lata gwarancji do 120kkm wiec poki co glowa mnie o to nie boli)

DSG tez zależy czy 7s czy 6s.

Problem jest ze wyglada ze dalej idą, ale faktycznie nie w takich ilościach jak dawniej...

Z drugiej strony - kolega kupił nowe A5. 5,000 km chyba teraz- pobyt od wyjazdu od dealer-a - 3 tygodnie na Service. Skrzynia zaczęła szarpać, narazie wymienili mocowanie silnika - [emoji16] - nie pomogło, zobaczymy co dalej - bo auto znów u nich.

Kolego już przeszedł A3, S3, A4 - teraz dostal Q3 ...

Aby ci się udał egzemplarz [emoji108][emoji106] bo inaczej czas straconymi dealera....

Napisano
  • Autor
49 minut temu, marek t napisał:

A dowiedziałeś się czy wyleczyli już te TFSI z brania oleju?

Nie sprawdzalem jakos, jednak kolega ma A5 2014 1.8 TFSI ponad rok i nic mu tam nie znika. 

3 minuty temu, OZI napisał:

DSG tez zależy czy 7s czy 6s.

Aby ci się udał egzemplarz emoji108.pngemoji106.png bo inaczej czas straconymi dealera....

Ta ma 7s, teraz to juz co ma byc to bedzie, dzieki!

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, OZI napisał:

emoji106.png

1.8l czy 2.0l ?

1.8 -> 190 ps

Napisano
16 godzin temu, ppmarian napisał:

Glowice?

wysłane z tel.

stara zasada, nie znam sie ale sie wypowiem

oczywiscie wyzlosliwiam sie o @marcindzieg a nie @ppmarian ;]

klekaly waly do rocznika 2011 btw teraz subaru daje 5 lat gwarancji przynajmniej w de

jak sprzedawalem swojego obk-a to myslalem ze sie pozabijaja o tego felernego i nieudanego diesla ;)

w niemczech najwiecej foresterow diesli cvt, w zadnym foresterze nie ma skrzyni klasycznej takie tylko w obk-ach powyzej 3 litrow

forester xt tez tylko z cvt, jak nie przeszkadza ze chleje paliwo jak glupi i podatki sa najwieksze to takiego brac

tapatalked

Edytowane przez Kalkstein

Napisano
  • Autor

@OZI ano przyjemne, fotka z konkretnej mojej (tzn nie odebranej jeszcze :P )118261_I_G.jpg

Napisano

stara zasada, nie znam sie ale sie wypowiem
oczywiscie wyzlosliwiam sie o [mention=167068]marcindzieg[/mention] a nie [mention=129742]ppmarian[/mention] ;]

klekaly waly do rocznika 2011 btw teraz subaru daje 5 lat gwarancji przynajmniej w de
jak sprzedawalem swojego obk-a to myslalem ze sie pozabijaja o tego felernego i nieudanego diesla [emoji6]
w niemczech najwiecej foresterow diesli cvt, w zadnym foresterze nie ma skrzyni klasycznej takie tylko w obk-ach powyzej 3 litrow
forester xt tez tylko z cvt, jak nie przeszkadza ze chleje paliwo jak glupi i podatki sa najwieksze to takiego brac

tapatalked

Mozna kupic w de nowego obk 3.6 ?

wysłane z tel.

Napisano
31 minut temu, ppmarian napisał:

Mozna kupic w de nowego obk 3.6

w sieci dealerskiej nie

widzialem ogloszenie brokera z hamburga nowy 3.6 za 49tys euro

prawdopodobnie import z rosji

tapatalked

Napisano

Musze rozeznac temat w PL bo ciaglac przez Hamburg i doliczuc do tego kolejne opłaty to robi sie "trochę" drogo

wysłane z tel.

Napisano
[mention=129025]OZI[/mention] ano przyjemne, fotka z konkretnej mojej (tzn nie odebranej jeszcze [emoji14] )118261_I_G.jp

Fajne są te A6, oglądałem takie (od 14r z wyjezdzana navi) przed zakupem obecnego auta.
Na gwarancji to nie masz czym się przejmować
Napisano
[mention=129025]OZI[/mention] ano przyjemne, fotka z konkretnej mojej (tzn nie odebranej jeszcze [emoji14] )118261_I_G.jpg

Strasznie slabo wygladaja te "dokladane" tablety

wysłane z tel.

Napisano

@jaceq, teraz jest najlepszy moment na zakup A6! Chwile temu w ramach wyprzedaży  dzień dobry było 20% rabatu,  a do tego jeszcze 20 tys zl. Auto miażdży jakością i komfortem. Mogę popytać w moim salonie, czy mają jeszcze cis z A6?

@ppmarian, gdzie niby masz dokładany tablet? W A6 jest wysuwany.

Edytowane przez senseikrk

Napisano
  • Autor

@senseikrk Ja ja kupuje w Szwajcarii :) Poza tym juz mam kontrakt podpisany - ale dzieki!

Ten wysuwany ekran rzeczywiscie wyglada jak dokladany

Napisano
[mention=135612]jaceq[/mention], teraz jest najlepszy moment na zakup A6! Chwile temu w ramach wyprzedaży  dzień dobry było 20% rabatu,  a do tego jeszcze 20 tys zl. Auto miażdży jakością i komfortem. Mogę popytać w moim salonie, czy mają jeszcze cis z A6?

[mention=129742]ppmarian[/mention], gdzie niby masz dokładany tablet? W A6 jest wysuwany.

Wiem ze wtsuwany ale wyglada to jak IMO agro tuning czyli "Janusz dolozyl sobie tableta bo taka moda tera"

wysłane z tel.

Napisano
3 godziny temu, senseikrk napisał:

Wysuwany wygląda bardzo elegancko. 

Jak jest nie wysunięty to owszem elegancko - jednak po wysunięciu faktycznie coś nie teges ale taka moda.

Edytowane przez nubirr

Napisano

[...]
Na gwarancji to nie masz czym się przejmować

Kazdy tak twierdzi dopoki sie nie zacznie. [emoji48]

Auto musi isc do delaer-a, muisz sie tam dostac, potem dostac cos do jazdy, generalnie 1 dzien stracony.

Potem dealer nie robi decyzcji o naprawie tylko VAG, wypluj i wyplukaj pare razy i czar nowego auta idzie...

Wiec to nie jest tak ze to cie nic nie kosztuje - to cie kosztuje utracone $$$

Sent from my Samsung Galaxy S8 using Tapatalk

Napisano

Kazdy tak twierdzi dopoki sie nie zacznie. [emoji48]

Auto musi isc do delaer-a, muisz sie tam dostac, potem dostac cos do jazdy, generalnie 1 dzien stracony.

Potem dealer nie robi decyzcji o naprawie tylko VAG, wypluj i wyplukaj pare razy i czar nowego auta idzie...

Wiec to nie jest tak ze to cie nic nie kosztuje - to cie kosztuje utracone $$$

Sent from my Samsung Galaxy S8 using Tapatalk

Dlatego nie kupiłem vag.

Nie wiem jak tam jest u was ale tu dzwoni się po assistance, pan przywozi auto albo podwozi do wypożyczalni gdzie czeka już zastępcze.

Odchodzi koszt naprawy, który często może być bardzo wysoki w nowym aucie.
Ale zgadzam się, nie jest to nic przyjemnego.
Napisano

Dlatego nie kupiłem vag.

Nie wiem jak tam jest u was ale tu dzwoni się po assistance, pan przywozi auto albo podwozi do wypożyczalni gdzie czeka już zastępcze.

Odchodzi koszt naprawy, który często może być bardzo wysoki w nowym aucie.
Ale zgadzam się, nie jest to nic przyjemnego.

Assistance to dzwonisz jak auto nie może jechać, a jak sie cos pierdzieli to musisz jechac do ASO i wtedy mało kto z dobrej woli da zastępcze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.