Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowy akumulator firmy krzak vs stary bosh

Featured Replies

Napisano

Mam zagwostke taka. Kupilem nowe auto i jest w nim nowy akumulator sprzed 2-3 miesiacy jeszcze na gwarancji. Firma AQU 50ah. W starym samochodzie jeszcze od poporzedniego wlasciciela (auto mam 1.5 roku, mozliwe ze wymienil niedlugo przed sprzedaza)  mam bosha s4 44ah. Ktory bardzo sobie chwale bo bardzo dobrze trzymal w zime, potrafil stac kilka dni na mrozie i odpalic bez zajakniecia. Nowe auto ma akurat 44ah w wmaganiach akumulatora. Ktory ladowac do niego?

Napisano

Zgadnij zgadula.

Ja biorę nowego krzaka.

Napisano

ja też. Stary może kleknąć w każdym momencie. Nowy też (IMHO z mniejszym prawdopodobieństwem) a ma jeszcze gwarancję.

Napisano

Jest nowy, to zostaw nowy. Przecież teraz aku niezależnie od producenta to jedno i to samo. Trzy lata temu padł mi akumulator w Lagunie. Na moje szczęście jak się później okazało padł w niedzielę. Z tego powodu nie miałem wyboru, musiałem kupić aku w markecie. A tam były jakieś Jenoxy czy coś podobnego. Pierwszy lepszy najtańszy i już trzeci rok działa. Nie marnowałem czasu na filozofowanie o akumulatorach.

Napisano
  • Autor

Moglem nie pisac ze bosch. Umowmy sie ze tam jest napisane stary dobry. Moze po prostu moj ezemplarz jest udany.

Napisano
16 minut temu, patgaw napisał:

Moze po prostu moj ezemplarz jest udany.

Udany, bo ma 2 lata i normalnie odpalał na mrozie ? :hehe:

Jak wytrzyma 5-6 lat to można powiedzieć, że jest udany. Ja po zimie musiałem w epice wymienić fabrycznego Delkora - miał 11 lat...

Napisano
17 godzin temu, mrBEAN napisał:

Bosch to najgorsze dziadostwo jakie miałem, a nawet niestety dwa ;]

No to ciekawe rzeczy piszesz. A moze miales podroby, bo ja mialem rozne aku, ale bosche sa u mnie nr. 1

Napisano

Przesadzacie z tym Boschem... Ja mam czwarty rok akumulator Gigawatt, taki ponoć tańszy Bosch i działa bez zastrzeżeń.

Napisano

też już więcej boscha nie kupię, mój padł po 2,5 roku ;)

Napisano
1 godzinę temu, szuro napisał:

Mialem boscha, ktory chyba od nowosci byl walniety, zareklamowalem po 3 miechach i po prawie 2 miechach!!! czekania uznali reklamacje (sadze, ze tylko dlatego, ze do reklamacji dolaczylem wydruki z testera i opinie ASO). Auto w tym czasie na szczescie nie bylo potrzebne.

Sklep zachowal sie w porzadku i zamiast tego walnietego 44 czy 50ah dostalem 61ah ina tego zlego slowa nie powiem.

Mimo tego, tak jak napisalem, wybieram nowego krzaka.

Napisano
Dnia ‎2017‎-‎06‎-‎07 o 11:58, patgaw napisał:

Moglem nie pisac ze bosch. Umowmy sie ze tam jest napisane stary dobry. Moze po prostu moj ezemplarz jest udany.

Bardzo dobrze, że napisałeś.

Kupiłem kiedyś nowego boscha S4 do 2-3 letniego Fiata Bravo II. Oryginalny akumulator z Fiata dałem ojcu do Uno, bo jego noname już padł. Po ponad roku, podczas rozruchów na  Bosch-u zaczęły pojawiać się spadki napięcia, głupiay wskaźniki i kontrolki. Akumulator był doładowywany, a problem po kilku tygodniach powracał.

Przyszedł czas sprzedaży Fiata, więc przywróciłem oryginalny akumulator z Uno ojca a ojcu dałem tego boscha .Bosch wytrzymał jeszcze z pół roku i padł. Łęcznie "działał" ok 3 lat.

Napisano
Dnia 2017-6-6 o 21:27, patgaw napisał:

Mam zagwostke taka. Kupilem nowe auto i jest w nim nowy akumulator sprzed 2-3 miesiacy jeszcze na gwarancji. Firma AQU 50ah. W starym samochodzie jeszcze od poporzedniego wlasciciela (auto mam 1.5 roku, mozliwe ze wymienil niedlugo przed sprzedaza)  mam bosha s4 44ah. Ktory bardzo sobie chwale bo bardzo dobrze trzymal w zime, potrafil stac kilka dni na mrozie i odpalic bez zajakniecia. Nowe auto ma akurat 44ah w wmaganiach akumulatora. Ktory ladowac do niego?

Na tą chwilę nie udało mi się wypracować jakiegoś schematu postępowania odnośnie marki akumulatora.

W moich warunkach użytkowania to 6-7 lat i do śmieci.

Tak samo działały fabryczne, tak samo działały markowe i tak samo te najtańsze.

Biorę zatem najtańszy nowy ;]

Napisano
8 godzin temu, szuro napisał:

Ja też nie. Mój S4 44Ah, można powiedzieć że po 5 miesiącach

Napisano
10 godzin temu, szuro napisał:

To powinienes sie cieszyc. Kiedys do sieny kupilem centre, ktora padla tydzien po wyjsciu gwarancji.

Bosch s4 u zony w pandzie ma 2 lata i dziala idealnie. W koparce tez mam boscha juz 7 rok, silnik odpalany i gaszony niekiedy 30 razy na dzien, bez problemu dziala dalej, nawet zima przy -20. 

Takze nie wiem czemu wam te bosche tak padaja

Napisano
21 godzin temu, blue_ napisał:

Bosch s4 u zony w pandzie ma 2 lata i dziala idealnie. W koparce tez mam boscha juz 7 rok, silnik odpalany i gaszony niekiedy 30 razy na dzien, bez problemu dziala dalej, nawet zima przy -20. 

Takze nie wiem czemu wam te bosche tak padaja

Przypomniałem sobie, że w Yarisie mam Boscha S4 i czwarty rok działa, także :nie_wiem:

Napisano

Czyli morał z tego taki, że dzisiaj zakup akumulatora to czysta loteria i co by człowiek nie kupił będzie na jakiś czas dobre.

Kozak za 130zl może 2 razy przeżyć boscha za 300, ale nie musi.

Czyli chyba najlepiej wziąść cokolwiek, byle nowego i jak najtańszego.

Napisano
Dnia ‎2017‎.‎06‎.‎10 o 04:45, sebaM25 napisał:

Czyli chyba najlepiej wziąść cokolwiek, byle nowego i jak najtańszego.

Jak wychodzi, że lepiej cokolwiek taniego, to chociaż niech będzie Made in Poland...

Napisano

Nie wiem jak dziś z jakością Boscha ale ja mam S4 w Seicento od około 8 lat (2 akumulator od nowości). Wiem ze tam większy prąd pobiera mój smartfon niż cokolwiek innego ale poprzedniej zimy problemów z nim nie miałem. Oczywiście zdaje sobie sprawę ze trzeba powoli myśleć o następcy. Ostatnio do Corsy D, żony kupiłem srebrnego Tuborga - zobaczymy jak się będzie spisywać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.