Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

apropos prestiża E39 540i

Featured Replies

Napisano
1 minutę temu, AstraC napisał:

głowicy nie kupisz, a koszt nowej to coś w granicach 150kpln o ile jeszcze w Oplu jest. ;]

za 150kzł to zrobisz głowicę na zawówienie ;)

Napisano
Teraz, koNik napisał:

Pewnie masz rację - ale swego czasu była nowa, kompletna dostępna (wałki, zaworki, wszystko) i kosztowała właśnie tyle (z 10 lat temu). ;] 

Napisano
15 minut temu, AstraC napisał:

To przypomina trochę - kupiłem nówkę zrobiłem 50kkm i tylko dwa razy wymieniłem olej i jest super - pierwszy byś gnał wyśmiać, że co to za przebieg i nie ma się czym chwalić. Więc odwróciłem to - 7kkm to żaden przebieg i nie ma czym się chwalić - daj znać za 50kkm ile dołożyłeś. :ok: I nie jest to złośliwość, po prostu tak jest. :ok: 

dam. z czego to moje ok 16 auto chyba i mam sporo więcej próby statystycznej, bo tylko 3-4 były nowe. i zdanie podtrzymuję. i mogę się założyć ze e46 nie wciągnie dużo kasy a nalata sporo kilometrów (na tyle na ile pozwala jego "zapasowy" charakter).

za to znacznie nowszy i z mniejszym przebiegiem, i myślę, patrząc z perspektywy czasu, że tak byłoby lepiej zapewne. ;] 

a co Ci to pierwsze daje i jakim cudem to drugie wnioskujesz? lepiej w czym? w swiadomości poruszania się nowszym? bo praktycznych walorów brak... 

W ile czasu? Przeciętny przegląd w Oplu czy Nissanie to było 600-800zł. Raz zapłaciłem w Oplu więcej bo hamulce z przodu zmieniałem, a w Almerze nigdy więcej nie zapłaciłem. ;] A często płaciłem nawet pewnie w granicach 500zł (mało oleju wchodziło). AC mam i się przydało - oby jak najrzadziej. :ok: Jeśli samochodem jeździsz długo - tak powiedzmy powyżej 5-6 lat to nówka wypadnie lepiej w moim odczuciu i doświadczeniu.

absolutnie się nie zgadzam. jezdzilem 3 razy 3 letnim leasingiem. i lexa zdażyłem 13 miesięcy zanim ktoś zabrał. nie widzę tutaj żadnej zalety wymiernej, poza "swiadomością" jazdy młodszym autem. kolejne 2-3 lata by tylko zwiększyły utratę wartości. 

za 5 lat zgłoszę się z kosztami e46 które na 90% zmasakrują (nawet jeśli będę miał na koncie 2 remonty silnika w międzyczasie) każde nowe auto z segmentu niżej nawet.

Ale cała rzecz polega na tym żebyś nie musiał kupować drugiego samochodu, ten jeden ma jeździć i już. ;] 

mam 3 i w każdy mogę wsiąści i pojechac wpizdu... i żaden superhiper 1 samochód nie spełni moich potrzeb logistycznych. 

PS. Zauważyłem że jak tylko coś złego się powie na stare E38/E39 albo inne E46 to zaraz Ty z bizzem lecicie uświadamiać ludzi jakie to są najlepsze samochody. Nie mam nic do nich i cieszę się że Wam się dobrze jeździ, sam chętnie kupiłbym sobie Senatora B i nim jeździł, ale nie będę udowadniał wszystkim że to jest najlepsze co motoryzacja wypuściła na świecie, a Wy tak trochę się zachowujecie z tymi BMW. ;) 

to zle zauważyłeś. sam jestem pierwszy aby wypisywać wady obu powyższych... nie jestem też fanem BMW. ot poprostu w danym momencie w czasie spełniły potrzeby zakupowe. E38 kupione jako zabawka na weekendy 6 lat temu!!! E46 bo żona kiedyś chciała Coupe - kupione jako zapasowy osiołek na codzień. potrafię docenić zalety obu. ale potrafię też bezwzględnie krytykować BMW za idiotyczne rozwiązania czy np ze E46 nie przystaje akustycznie do nazywania go premium... :) a ten wątek piszę w kontekscie nowe vs stare - a nie E46 vs cały świat.

EDIT: chociaz w sumie tak patrząc na bigger picture. ze wszystkich aut które miałem... lubiłem naparwdę tylko 2:

1. Lexusa 300h - bo to auto idealne w swojej roli. pierwszy napęd ktory naprawdę robi spalanie ktorego oczekujesz, i jest nie do pobicia w miescie. oraz genialne wygłuszenie i komfort podróżowania (moj konik). No i akurat tego - którego byłem gotów zostawić sobie po leasingu i nie sprzedać z ulgą - mi ukradli :) Na bank wrócę do hybrydy kiedyś. Pewnie o rozmiar większej.

2. E46 za ogólną fajnośc i prostotę. Kupiłem to bez specjalnej analizy tematu - bo żona chciała mieć coupe + spełnia wymagania pod przewożenie dziecka (abs, poduchy itp) + było za grosze.... A R6 jest urzekająco kulturalny i elastyczny, układ kierowniczy wspomagany troche za mocno, ale daje naprawdę fun z jazdy. przydaloby się więcej mocy. ale naweat te 170 KM daje się lubić, bo skrzynia jest dość krótka. Lubię to auto szczerze - pomimo oczywistych wad. Duzo bardziej niż E38, ktore w sumie tez kupilismy bo żona chciała :)

Pozostałe 15 aut wspominam w sumie z "obojętnością" :) 

Edytowane przez jimbo22

Napisano
15 minut temu, jimbo22 napisał:

dam. z czego to moje ok 16 auto chyba i mam sporo więcej próby statystycznej, bo tylko 3-4 były nowe. i zdanie podtrzymuję. i mogę się założyć ze e46 nie wciągnie dużo kasy a nalata sporo kilometrów (na tyle na ile pozwala jego "zapasowy" charakter).

Na razie to są twoje przewidywania - sprawdźmy co będzie za te 50kkm. :ok:

a co Ci to pierwsze daje i jakim cudem to drugie wnioskujesz? lepiej w czym? w swiadomości poruszania się nowszym? bo praktycznych walorów brak... 

W tym kontekście - bardzo dużo miałbym Forda Galaxy rocznik 2013 po FL z 2.0 benzyną i 70kkm, a mam 2009 rok 2.0TDCI z nalotem 220kkm - no chyba widać co lepsze? :cfaniak: 

absolutnie się nie zgadzam. jezdzilem 3 razy 3 letnim leasingiem. i lexa zdażyłem 13 miesięcy zanim ktoś zabrał. nie widzę tutaj żadnej zalety wymiernej, poza "swiadomością" jazdy młodszym autem. kolejne 2-3 lata by tylko zwiększyły utratę wartości. 

3 lata to krótko - pisze o tych 5-6 latach, utrata wartości rośnie, ale z każdym rokiem coraz mniejsze ma znaczenie, pewnych rzeczy nie przeskoczysz - wiek robi swoje i prawdopodobieństwo wtopy z wiekiem rośnie - jak byśmy nie zaklinali rzeczywistości (oczywiście statystycznie - bo jeśli weźmiemy najlepsze w tej kategorii i najgorsze to pewnie nie koniecznie ;] ).

za 5 lat zgłoszę się z kosztami e46 które na 90% zmasakrują (nawet jeśli będę miał na koncie 2 remonty silnika w międzyczasie) każde nowe auto z segmentu niżej nawet.

Na 90% to nie na 100% - to wybierzmy model do porównania - niech zostanie wątek w historii - powiedzmy niech będzie to średnio wyposażony samochód klasy D - wybierzmy model, markę, silnik i wersję wyposażenia żeby można było za te kialka lat chociaż mniej więcej oszacować koszty typowych przeglądów, ubezpieczenia i utraty wartości.

mam 3 i w każdy mogę wsiąści i pojechac wpizdu... i żaden superhiper 1 samochód nie spełni moich potrzeb logistycznych. 

No moment - albo mówimy o potrzebach logistycznych albo:

53 minuty temu, jimbo22 napisał:

no. i ja kupiłem E46 jako zapasowy osiołek do jezdzenia. auto za grosze, stoi sobie i w razie czego jest pod ręką i robi robotę. pewnie go sprzedam bez żadnej straty na wartości do tego :)

Jednak sam napisałeś że trzymasz to jako zapas, ergo na wszelki wypadek trzymasz samochód który w razie co może zastąpić pozostałe - sam im nie ufasz trzymając samochód na zapas. ;] Tak wiem czepiam się. ;] 

Napisano
10 minut temu, AstraC napisał:

Na razie to są twoje przewidywania - sprawdźmy co będzie za te 50kkm. :ok:

ano :)

Na 90% to nie na 100% - to wybierzmy model do porównania - niech zostanie wątek w historii - powiedzmy niech będzie to średnio wyposażony samochód klasy D - wybierzmy model, markę, silnik i wersję wyposażenia żeby można było za te kialka lat chociaż mniej więcej oszacować koszty typowych przeglądów, ubezpieczenia i utraty wartości.

jesli uważasz że jakiekolwiek auto da Ci 100% pewności to nie mam pytań :)

mnie nowe wyleczyły same z siebie :) to nie jest fanaberia. maiłem już wszystkie segmenty, marki, lata produkcji... poprostu inaczej być nie może - nowego nie chcę :)

oczywiscie ze prawdopodobienstwo wtopy rosnie, ale pytanie zasadnicze: czy ewentualny brak wtopy jest dla ciebie wart KILKADZIESIĄT tysięcy PLN (utraty wartości)? dla mnie nie. to są pieniądze na multum lawet i napraw i uberów :) tak sobie to liczę ;)

No moment - albo mówimy o potrzebach logistycznych albo:

Jednak sam napisałeś że trzymasz to jako zapas, ergo na wszelki wypadek trzymasz samochód który w razie co może zastąpić pozostałe - sam im nie ufasz trzymając samochód na zapas. ;] Tak wiem czepiam się. ;] 

no strasznie się czepiasz. zapasowe, drugie, dodatkowe - jeden pies. mamy 1 które robi większość przebiegów i jest lepsze w trasy... i mamy drugie, ktore odpalamy jak to pierwszej est wyjechane przez żonę, albo przeze mnie. ot cała filozofia :) czyli mowimy o potrzebach logistycznych. żona w pracy - ja zabieram młodego do przedszkola, potrzebuje drugie auto. nie wyklucza to że wszystkie są w 100% sprawne  i ze czasem 1dnym zalatwimy wszystkie potrzeby... i mogą na wzajem się zastępować :) poza tym latem ja latam na motocyklach takze przebiegu to drugie też robi znikome ilości... to trochę twoje równanie zaburzy jeszcze pewnie co? bo czym są motocykle? zapasem? dodatkiem? hobby? czy może wszystkim na raz?:) do tego - nie są nowe. wręcz przeciwnie :)

Edytowane przez jimbo22

Napisano
7 minut temu, jimbo22 napisał:

ano :)

jesli uważasz że jakiekolwiek auto da Ci 100% pewności to nie mam pytań :)

mnie nowe wyleczyły same z siebie :) to nie jest fanaberia. maiłem już wszystkie segmenty, marki, lata produkcji... poprostu inaczej być nie może - nowego nie chcę :)

Nigdzie tak nie napisałem - żaden samochód nie daje 100% pewności, ale taki który ma 400kkm i 20 lat będzie miał większe prawdopodobieństwo wtopy - no chyba że porównamy 1.6 8V 75KM Opla do 2.0TDI VW z wadami to wtedy fakt - może być różnie. ;)

8 minut temu, jimbo22 napisał:

no strasznie się czepiasz. zapasowe, drugie, dodatkowe - jeden pies. mamy 1 które robi większość przebiegów i jest lepsze w trasy... i mamy drugie, ktore odpalamy jak to pierwszej est wyjechane przez żonę, albo przeze mnie. ot cała filozofia :) czyli mowimy o potrzebach logistycznych. żona w pracy - ja zabieram młodego do przedszkola, potrzebuje drugie auto. nie wyklucza to że wszystkie są w 100% sprawne  i ze czasem 1dnym zalatwimy wszystkie potrzeby... i mogą na wzajem się zastępować :) poza tym latem ja latam na motocyklach takze przebiegu to drugie też robi znikome ilości... to trochę twoje równanie zaburzy jeszcze pewnie co? bo czym są motocykle? zapasem? dodatkiem? hobby? czy może wszystkim na raz?:) do tego - nie są nowe. wręcz przeciwnie :)

Motocykl to środek transportu. A czy kupujesz samochód jako drugi czy jako zapasowe to znaczna różnica - możesz mieć drugi komplet kół do samochodu, ale zapasowe jednak wozisz w bagażniku, nie? ;) 

Napisano
Teraz, AstraC napisał:

Nigdzie tak nie napisałem - żaden samochód nie daje 100% pewności, ale taki który ma 400kkm i 20 lat będzie miał większe prawdopodobieństwo wtopy - no chyba że porównamy 1.6 8V 75KM Opla do 2.0TDI VW z wadami to wtedy fakt - może być różnie. ;)

1. wszyscy wiedzą że TDI to najlepsza konstrukcja swiata. a Ty tu z oplowskim olejopijem startujesz :) 

* jeśli TDI to nie najlepsza konstrukcja swiata, to patrz pkt 1.

Teraz, AstraC napisał:

Motocykl to środek transportu. A czy kupujesz samochód jako drugi czy jako zapasowe to znaczna różnica - możesz mieć drugi komplet kół do samochodu, ale zapasowe jednak wozisz w bagażniku, nie? ;) 

z kołami tak. z autami nie :) chociaż z kołami też nie zawsze...mam kolegę który do wydłubanego Subaru STI ma 3 komplety letnich kół. kiedys z nim gadałem i użył pojecia zapasowe w tym kontekscie ze jak uszkodzi jakąś oponę (np na rozecie na bemowie, to wrzuca drugi komplet szybko). to teraz juz nie wiem jak jest :) 

Napisano
Teraz, jimbo22 napisał:

1. wszyscy wiedzą że TDI to najlepsza konstrukcja swiata. a Ty tu z oplowskim olejopijem startujesz :) 

* jeśli TDI to nie najlepsza konstrukcja swiata, to patrz pkt 1.

E no dlatego dałem 8V - super silnik. :ok: 

1 minutę temu, jimbo22 napisał:

z kołami tak. z autami nie :) chociaż z kołami też nie zawsze...mam kolegę który do wydłubanego Subaru STI ma 3 komplety letnich kół. kiedys z nim gadałem i użył pojecia zapasowe w tym kontekscie ze jak uszkodzi jakąś oponę (np na rozecie na bemowie, to wrzuca drugi komplet szybko). to teraz juz nie wiem jak jest :) 

O słowa się już nie będę czepiał. ;] 

Napisano
2 godziny temu, koNik napisał:

Drogi ten Opel. Silnik F3R do Renówki kosztował swego czasu w ASO 56 kzł. Ale Opel to wiadomo - prestiż ;]

Napisano
2 godziny temu, AstraC napisał:

Wiesz do 407 jeszcze klucze wystarczą, pytanie co będzie dalej, jak już żeby wymienić klocki to trzeba niektóre fury do kompa podpiąć. A ja w 1.5h bez specjalistycznych narzędzi pod blokiem wymieniłem tarcze i klocki z tyłu w Galaxym. ;] 

Widzisz - a w Matizie już nie tak prosto bo zintegrowane z łożyskami  ;]

Napisano
2 godziny temu, jimbo22 napisał:

no porównanie z sufitu. bo rownie dobrze moglbys jezdzic Corsą z pierwszego/drugiego wypustu i wydałbyś na tarcze/klocki tez pewnie 300 PLN :) samochód waży 2 razy tyle co P206 i hamuje 2 razy mocniej, to kosztuje odpowiednio :) Niech szwagier sprawdzi ile wydałby na tarcze/klocki do P607 :)

Nie, to jest porównanie dla kogoś, kto nie ma zielonego pojęcia o samochodach i może kupić BMW z 1999 roku, albo Peugeota z 2003 roku - oba za 10 kpln. 

To prosta informacja żeby nie wtopić.

Napisano
2 godziny temu, koNik napisał:

yyy, JURID może będzie minimalnie droższy

http://allegro.pl/zimmermann-tarcze-klocki-przod-bmw-e39-324mm-i6639549096.html

700zł za usługę? ;) Wiadomo że Peugeot 206 będzie tańszy w obsłudze, ale taki 407 już niekoniecznie.

Robię średnio 5-6 tyś km miesięcznie, raz założyłem zamienniki do E39, nigdy więcej.

Za tarcze zapłaciłem 550 zł, za klocki z czujnikami 450. Robota 200. 

Teraz mam drugą E39 i też ma nieoryginalne tarcze i klocki, pylą jak nie wiem, właśnie auto jest na zmianie klocków. Na OEM. Nie mam nadmiaru kasy bo tarcze też bym wymienił ale póki co nie wymagają ingerencji.

Napisano
Teraz, bizz napisał:

Robię średnio 5-6 tyś km miesięcznie, raz założyłem zamienniki do E39, nigdy więcej.

Za tarcze zapłaciłem 550 zł, za klocki z czujnikami 450. Robota 200. 

Teraz mam drugą E39 i też ma nieoryginalne tarcze i klocki, pylą jak nie wiem, właśnie auto jest na zmianie klocków. Na OEM. Nie mam nadmiaru kasy bo tarcze też bym wymienił ale póki co nie wymagają ingerencji.

ale na pierwszy montaż to właśnie JURID w BMW idzie, więc nie trzeba go kupować w ASO ;)

Napisano
2 godziny temu, AstraC napisał:

PS. Zauważyłem że jak tylko coś złego się powie na stare E38/E39 albo inne E46 to zaraz Ty z bizzem lecicie uświadamiać ludzi jakie to są najlepsze samochody. Nie mam nic do nich i cieszę się że Wam się dobrze jeździ, sam chętnie kupiłbym sobie Senatora B i nim jeździł, ale nie będę udowadniał wszystkim że to jest najlepsze co motoryzacja wypuściła na świecie, a Wy tak trochę się zachowujecie z tymi BMW. ;) 

IMO to są najlepsze samochody na świecie w latach kiedy je produkowali. Teraz to są stare, zużyte samochody które wymagają porządnego serwisowania żeby dalej mogły cieszyć. 

Przykład kolegi @jimbo22 jest trochę z pupy, bo raz że mega doinwestował auto po zakupie, to jeszcze traktował je weekendowo. 

Moje to typowy wół roboczy.

Napisano
2 minuty temu, koNik napisał:

ale na pierwszy montaż to właśnie JURID w BMW idzie, więc nie trzeba go kupować w ASO ;)

Nie wiem co idzie, kupuję albo w hurtowni po rabatach i za pośrednictwem mechanika jak nie mam czasu, albo na czescidobmw.pl

Choć warto szukać w ASO, bo np. uszczelka przedniej szyby kosztuje w ASO najmniej - 117PLN.

Napisano
Teraz, bizz napisał:

Nie wiem co idzie, kupuję albo w hurtowni po rabatach i za pośrednictwem mechanika jak nie mam czasu, albo na czescidobmw.pl

Choć warto szukać w ASO, bo np. uszczelka przedniej szyby kosztuje w ASO najmniej - 117PLN.

sam kupuję najczęściej na czescidobmw, natomiast jeśli chodzi o producentów to są oni różni ;) ale często nawet na bmwfans jest napisane kto jest "pierwotnym" producentem różnego rodzaju osprzętu. Pamiętam najbardziej popłynąłem na odbudowie zawieszenia w przedliftowym E12, praktycznie wszystko trzeba było kupować w ASO, do dziś mi się robi smutno jak sobie przypomnę kwotę ;] natomiast i tak jest taniej niż np w MB

Napisano

@bizz i @koNik słyszeliście o programie bmw koneser prowadzonym przez bmw bawarię ?? Ceny za części oryginalne są na poziomie przeciętnego nowoczesnego auta kompaktowego ;]

Napisano
52 minuty temu, Lukas246 napisał:

@bizz i @koNik słyszeliście o programie bmw koneser prowadzonym przez bmw bawarię ?? Ceny za części oryginalne są na poziomie przeciętnego nowoczesnego auta kompaktowego ;]

o programie słyszałem, bo coś mi się tam na facebooku wyświetla, ale nie zgłębiałem tematu bo moja taka piękna jak te pokazywane na profilu nie jest...

a gdzie można z tego skorzystać?

ok, doczytałem na forum5er, zgłoszenie wysłane - dzięki!

Edytowane przez bizz

Napisano
W jednym z wątków proponują e39 540i jako zabawkę do 10 tyś

I zacząłem szukać i znalazłem w moim mieście - https://www.olx.pl/oferta/bmw-e39-540i-99-CID5-IDnkPvI.html#6fc4c8b75e;promoted

Nie za 10, tylko za 15 tyś i jeszcze z problemami.

Czy ktoś mniej więcej wie co to temu autkowi dolega z opisu sprzedającego?
Czy rzeczywiście taka prosta sprawa do ogarnięcia ?

Aktualnie za 22 tyś mogę sprzedać 530i ori M.pakiet tylko jest skażone gazem. Trzeba olej dolewać do tego sprzętu . Na sierpniej lakiernik(klapa tyl, drzwi kierowcy i podłoga do zabezpieczenia) więc cena wzrośnie o 3 tys.
No i jeszcze moja ma przebieg 340 tyś.
540 też szukalem niest
ety/stety skończyło się na 530i

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Napisano
8 godzin temu, leatz napisał:

Aktualnie za 22 tyś mogę sprzedać 530i ori M.pakiet tylko jest skażone gazem. Trzeba olej dolewać do tego sprzętu . Na sierpniej lakiernik(klapa tyl, drzwi kierowcy i podłoga do zabezpieczenia) więc cena wzrośnie o 3 tys.
No i jeszcze moja ma przebieg 340 tyś.
540 też szukalem niest
ety/stety skończyło się na 530i

ile tego oleju wciąga?

automat touring?

Napisano
  • Autor
8 godzin temu, leatz napisał:

Aktualnie za 22 tyś mogę sprzedać 530i ori M.pakiet tylko jest skażone gazem.

a co Ty dwa sprzedajesz8-)

Napisano
a co Ty dwa sprzedajesz8-)

No właśnie jedno.

Napisano

ile tego oleju wciąga?
automat touring?

Gdzieś koło 0.3 L na 1000km. Czasem mniej czasem więcej. Przy kolejnej wymianie oleju zrobię odme podobni trochę pomaga. Touring manual.

Napisano
Godzinę temu, leatz napisał:

Gdzieś koło 0.3 L na 1000km. Czasem mniej czasem więcej. Przy kolejnej wymianie oleju zrobię odme podobni trochę pomaga. Touring manual.

Ja już do manuala nie chciałbym wracać. 

Przy moich przebiegach musiałbym dolewać ze dwa razy w miesiącu, jak nie częściej. Koszmar. Mój nie bierze grama, ale to 2.8.

Napisano

W tym egzemplarzu jest już silnik z vanosem. (Non vanos był do 09.98). Silnik ten daje dużo frajdy jednakże jest w nim dość sporo elektroniki i doprowadzenie go do dobrego stanu kosztuje sporo $$. Auto posiada 4 katalizatory i 4 sondy (katy są ceramiczne i raczej trzeba powoli liczyć się z ich wyminą) sondy podobnie. Jak ktoś decyduje się na regenerację vanosa to odrazu do tego trzeba doliczyć wymianę kompletnego rozrządu + komplet uszczelek a to już przekracza 5k zł. Wersje non vanos znacznie tańsze w eksploatacji a najlepiej kupić starsze V8 czyli m60 - pancerna i debiloodporma jednostka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.