Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co kupuja fizole - lipiec

Featured Replies

Napisano

https://www.samar.pl/__/3/3.a/94748/TOP30-modeli-czyli-co-kupuje-Kowalski--Ranking-lipiec-2017.html?locale=pl_PL

1. Skoda Fabia: 449 egzemplarzy
2. Toyota Yaris: 437
3. Dacia Duster: 408
4. Opel Astra: 391
5. Fiat Tipo: 339
6. Hyundai Tucson: 268
7. Dacia Sandero: 238
8. Skoda Octavia: 228
9. Kia Rio: 218
9. Opel Corsa: 218
11. Suzuki Vitara: 203
12. Opel Mokka: 201
13. Volkswagen Golf: 197
14. Kia Sportage: 191
15. Toyota Auris: 181
16. Skoda Rapid: 167
17. Hyundai i20: 165
18. Renault Captur: 157
19: Volkswagen Tiguan: 151
20. Mazda CX-3: 149
21. Nissan Qashqai: 145
22. Renault Clio: 144
23. Volkswagen Polo: 134
24. Toyota Aygo: 133
25. Kia Venga: 129
25. Toyota C-HR: 129
27. Toyota Corolla: 122
28. Mazda3: 118
29. Kia cee'd: 113
30. Volkswagen Golf Sportsvan: 110

Juz tradycyjnie pozwole sobie na maly komentarz widze, ze nowe i30 oraz ceed bije rekordy popularnosci zapewne za sprawa ceny. Zaskoczyla mnie wysoka pozycja corsy.

Ponizej pierwsza piatka od poczatku roku

1. Opel Astra: 3816 egzemplarzy 
2. Toyota Yaris: 3553 
3. Skoda Fabia: 3435 
4. Dacia Duster: 2704 
5. Fiat Tipo: 2603

Napisano
8 minut temu, wujekcybul napisał:

Juz tradycyjnie pozwole sobie na maly komentarz widze, ze nowe i30 oraz ceed bije rekordy popularnosci zapewne za sprawa ceny. Zaskoczyla mnie wysoka pozycja corsy.

wujek, jedziesz po tym Hyundai'u co miesiąc, tymczasem pierwsze półrocze 2017 mieli w Europie jak dotąd najlepsze pod względem sprzedaży:

http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/ceny-sprzedaz/news-rekordowa-sprzedaz-hyundaia,nId,2421628

Taki I30 w sensownej już wersji Comfort z silnikiem 1.4 Turbo 140KM startuje w PL z ceną od 76 tys. pln. To jest imho dobra cena, porównywalną np. z Astrą, a prawie wszystko inne na rynku jest droższe.

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, maro_t napisał:

wujek, jedziesz po tym Hyundai'u co miesiąc, tymczasem pierwsze półrocze 2017 mieli w Europie jak dotąd najlepsze pod względem sprzedaży:

http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/ceny-sprzedaz/news-rekordowa-sprzedaz-hyundaia,nId,2421628

Taki I30 w sensownej już wersji Comfort z silnikiem 1.4 Turbo 140KM startuje w PL z ceną od 76 tys. pln. To jest imho dobra cena, porównywalną np. z Astrą, a prawie wszystko inne na rynku jest droższe.

Musze mialem ich dwa wyroby samochodowe :phi: Astra bedzie lepiej wyposazona. No i slabszy golf bedzie mial lepsze osiagi.

Napisano
  • Autor
10 minut temu, rwIcIk napisał:

Prym wiodą małe auta, ale w tym sporo małych SUVów :ok:;]

Wlasnie sporo SUV. Zreszta sam szukasz :phi:

Napisano
  • Autor
45 minut temu, Rado_ napisał:

A gdzie marka premium Peugeot?

Wlasnie chyba daleko w tyle. Ba Citroena tez nie widac. A musze przyznac, ze nowe C3 i C3 Aircross jest bardzo przyjemne. Tylko znow zabojady zrobily po swojemu nie mozna miec automatu ze 130KM mozna miec ze 110 :phi:

Napisano

Pierwsza piątka wcale mnie nie dziwi no moze poza yariską - ze wzgledu na cene tego malucha.

Napisano
Godzinę temu, rwIcIk napisał:

Prym wiodą małe auta, ale w tym sporo małych SUVów :ok:;]

zobacz jaka wysoka pozycja Tiguana :ok: tak jak przypuszczałem, VW pozamiatał tym modelem.

Napisano
1 minutę temu, bergerac napisał:

zobacz jaka wysoka pozycja Tiguana :ok: tak jak przypuszczałem, VW pozamiatał tym modelem.

Czy ja wiem, sporo ponizej Sportage i Tucsona.

Napisano
2 godziny temu, polleck napisał:

po co Ty to tu przeklejasz?

Żebym wiedział co się sprzedaje/kupuje, gdyby nie AK, bym się nie dowiedział.

Napisano
Wlasnie chyba daleko w tyle. Ba Citroena tez nie widac. A musze przyznac, ze nowe C3 i C3 Aircross jest bardzo przyjemne. Tylko znow zabojady zrobily po swojemu nie mozna miec automatu ze 130KM mozna miec ze 110 :phi:
1,2 kultowe sie zrobiło, wszędzie to wrzucają jak stuknieci. Ceny z tyłka..
Napisano
3 minuty temu, Rado_ napisał:
Godzinę temu, wujekcybul napisał:

1,2 kultowe sie zrobiło, wszędzie to wrzucają jak stuknieci. Ceny z tyłka..

Nic innego nie maja to wrzucaja ;)

Napisano
  • Autor
16 minut temu, Maciej__ napisał:

Nic innego nie maja to wrzucaja ;)

Wlasnie dostali calkiem fajne silniki. 1.0T do miasta zwykle 1.4 1.4 uturbione poza tym 1.6T/2.0T. I teraz jestem ciekaw czy po prostu powiedza stop dziekujemy. Czy moze jednak np do takiego C4/308 wsadza silniki Opla. W praktyce to chyba nie jest nie wiadomo jak trudne. Ot silnik plus skrzynia pod maske i jedziemy. 

Napisano

I30 nawet w wersji zaślepka jest absurdalnie drogi to raz a dwa - kompletnie bezpłciowy wygląd - tak beznadziejnego stylistycznie samochodu dawno nie widziałem :facepalm:a opel - jak dla mnie firma jakościowo poniżej Dacii.

Edytowane przez Dareek

Napisano
2 godziny temu, bergerac napisał:

Taaa- TSI z DSG- rewelacja :hehe:

Napisano
3 godziny temu, maro_t napisał:

aha- - dołóż z cokolwiek z sensownych dodatków i masz ok 85 jak byk a to zadna okazja.

no chyba że wersja zaśleka i kołpak edyszyn to jest to.

Dorzuć alu, klime 2 stefową, lakier metalik pakiet zimowy radio z dotykiem

Napisano

tia- podobni jak poprawione 2.0 TDI jak poprawione TSI jak poprawione DSG :hehe:

niby poprawione a pierniczy się na każdym kroku

ktoś powie mam gware- owszem ale nie po to aby jeżdzić do ASO i zastępczakami.

Edytowane przez Dareek

Napisano

znajomy kupił kilka miesiecy temu tsi z dsg jak narazie 15tys km i nic się nie spartoliło oczywiście przedłużył gwarancję lol:)

Napisano
1 godzinę temu, Dareek napisał:

aha- - dołóż z cokolwiek z sensownych dodatków i masz ok 85 jak byk a to zadna okazja.

no chyba że wersja zaśleka i kołpak edyszyn to jest to.

Dorzuć alu, klime 2 stefową, lakier metalik pakiet zimowy radio z dotykiem

nie potrzebuję alu, klimę wolę manualną, kolor i lakier mam gdzieś, tabletów nie lubię, i30 w wersji comfort ma wszystko co potrzebuję

Napisano
8 minut temu, RABIN napisał:

znajomy kupił kilka miesiecy temu tsi z dsg jak narazie 15tys km i nic się nie spartoliło oczywiście przedłużył gwarancję lol:)

BTW jak się sprawują nowe TDI? 

Np. taki 2.0 110 KM?

Jak jest z DPF?

Napisano

A Honda to się zwięzła z PŁ, że nic nie sprzedaje?

;)

Napisano
5 godzin temu, Rado_ napisał:
5 godzin temu, Maciej__ napisał:

Nic innego nie maja to wrzucaja emoji6.png

Mają Opla, ale chyba się brzydzą.

Od kiedy go mają, fabryczny przeszczep silnika to raczej nie w tempie konika?

Napisano
Od kiedy go mają, fabryczny przeszczep silnika to raczej nie w tempie konika?
Współpracowali juz duzo wcześniej. Crossland i Grandland jakos juz wypuścili, a to Peugeot w skórze Opla. Może potrzebują więcej czasu, nie wiem. Się okaże
Napisano
5 godzin temu, rwIcIk napisał:

Tzn?

Po prostu zastanawiam się nad używką, a tych sporo jest TDI.

Jak używka, to trochę zmienia postać rzeczy. W importowanych uważaj z wałkiem na VAT. Same diesle jeżdżą ogólnie i dużo zależy od egzemplarza. Wiecej problemów aktualnie generuje 1.6 niż 2.0, choć i tak ciężko się połapać, bo zmiany są dynamiczne.

TDI przy TSI to padaczka tak naprawdę jeśli chodzi o kulturę pracy i zakres użytecznych obrotów. Z drugiej strony później łatwiejsza odsprzedaż pewnie, ciut mniejsze spalenia, choć koszt eksploatacji sumaryczny będzie zależał od szczęścia :D 

Napisano
3 minuty temu, mrBEAN napisał:

TDI przy TSI to padaczka tak naprawdę jeśli chodzi o kulturę pracy i zakres użytecznych obrotów. Z drugiej strony później łatwiejsza odsprzedaż pewnie, ciut mniejsze spalenia, choć koszt eksploatacji sumaryczny będzie zależał od szczęścia :D 

A ten DPF jak się sprawuje, wypala?

Napisano
29 minut temu, rwIcIk napisał:

A ten DPF jak się sprawuje, wypala?

Czemu się wszyscy boja dpf? Jeździsz tylko po mieście ? Jak zamulasz (eko jazda) to częściej będzie się wypalał ale tez i DKZ trochę bardziej dostaje. Będziesz jeździł normalnie, od czasu do czasu przegonisz kawałek i bez problemów. Grunt to załapać kiedy dpf się wypala i nie wyłączać wtedy silnika 

Wszyscy się dpf martwią w dieslach a koncerny już w nowych benzynach montują odpowiedniki dpf-u bo od 2018 będą obowiązkowe 

Napisano
19 godzin temu, Dareek napisał:

Taaa- TSI z DSG- rewelacja :hehe:

Dokładnie tak - świetne połączenie :ok: 

Napisano
1 godzinę temu, Chorzyn napisał:

Czemu się wszyscy boja dpf? Jeździsz tylko po mieście ? Jak zamulasz (eko jazda) to częściej będzie się wypalał ale tez i DKZ trochę bardziej dostaje. Będziesz jeździł normalnie, od czasu do czasu przegonisz kawałek i bez problemów. Grunt to załapać kiedy dpf się wypala i nie wyłączać wtedy silnika 

Nie znam sie, więc pytam, jak jest w praktyce?

Czy jest to upierdliwe, jak często się wypala. Jak częst zdarza się, że trzeba wypalac w serwisie?

Bo z tego co słyszę to różnie bywa.

Jeżdżę głównie wokół komina, na szczęścia odcinki min. 20 km.

Napisano
29 minut temu, rwIcIk napisał:

Nie znam sie, więc pytam, jak jest w praktyce?

Czy jest to upierdliwe, jak często się wypala. Jak częst zdarza się, że trzeba wypalac w serwisie?

Bo z tego co słyszę to różnie bywa.

Jeżdżę głównie wokół komina, na szczęścia odcinki min. 20 km.

Mnie ma reguły co ile się wypala, grunt to uzyskanie optymalnych temperatur pracy dpf czyli rozgrzanie. Mnie kilka razy dopadło pod domem, wiec jeszcze zaliczyłem z wycieczki wokół komina, chociaż można zaryzykowa ze przy następnej podróży się odpali (wznowi proces). Chyba nie wolno tak zrobić kilka razy pod rząd. Ja do tej pory 0 problemów, czasem tylko się zakorkuje z tylu na koniec procesu ;] 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.