Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Renault Scenic, samochód widmo?

Featured Replies

Napisano

Tak mnie naszła taka refleksja obserwując otaczająca rzeczywistość. Czy wdzieliście na drodze nowego Scenica?

W PL widziałem jeden raz wersje Grand, Teraz będąc w UK, zrobiłem ponad 2000 mil i również widziałem 1 szt Grand.

Kiedyś narzekałem jak to francuzy maja uboga ofertę silników, szczególnie w Scenicu i chyba jednak miałem rację, że nikt tego nie chce kupować.

Wiem, ze vanowate sa w odwrocie, ale np. Citroen C4 Picasso, Zafira jest tego zatrzęsienie.

Scenic

58aaddd1d727e_zoom02.jpg

C4 Picasso

249-new-grand-c4-picasso-side.png

Napisano

ja widziałem ze 3 razy w wawie, fakt dużo tego na razie nie jeździ, może kwestia ceny 90 dych za 1.2 130KM. W tych okolicach jest już mondeo z 1.5 160KM.

Napisano

Zgadza się, ja scenica odrzuciłem właśnie z powodu braku sensownego silnika. Afair okolice 10s do stówy to było tam maksimum co dało się osiągnąć.

tapatalked

Napisano
9 minut temu, bielaPL napisał:

ja widziałem ze 3 razy w wawie, fakt dużo tego na razie nie jeździ, może kwestia ceny 90 dych za 1.2 130KM. W tych okolicach jest już mondeo z 1.5 160KM.

Ale Mondeo to raczej nie jest alternatywa dla Scenica...

Napisano
14 minut temu, Rado_ napisał:

Tak mnie naszła taka refleksja obserwując otaczająca rzeczywistość. Czy wdzieliście na drodze nowego Scenica?

W PL widziałem jeden raz wersje Grand, Teraz będąc w UK, zrobiłem ponad 2000 mil i również widziałem 1 szt Grand.

Kiedyś narzekałem jak to francuzy maja uboga ofertę silników, szczególnie w Scenicu i chyba jednak miałem rację, że nikt tego nie chce kupować.

Wiem, ze vanowate sa w odwrocie, ale np. Citroen C4 Picasso, Zafira jest tego zatrzęsienie.

Scenic

jednego to chyba widziałem, ale np. espace jeszcze chyba nigdy nie spotkałem

Napisano
15 minut temu, Rado_ napisał:

Ani Scenica, ani Talismana, Kadjara czy nowego Megane praktycznie nie widac na drogach.

Sporo jezdzi Clio I Capturow :ok:

Napisano

Na moich bagnach kilka Grand Scenic widziałem. Megane jest sporo, szczególnie sedanów. Ale najlepiej sprzedają się 3008, 5008, Kadjar, Kodjak, Tucson, Kaszkaj - mimo identycznej oferty silnikowej.

Edytowane przez grogi

Napisano

@Maciej__

No nie gadaja, akurat Talismanow i Espace'ow to calkiem sporo widac na warszawskich drogach, Meganek też jest sporo, Kadjara zgodze sie praktycznie nie widac... swoja droga, chyba bym nie kupil zadnego nowego renault w poczatkowym procesie produkcji ;)

Napisano
  • Autor
32 minuty temu, format napisał:

Zgadza się, ja scenica odrzuciłem właśnie z powodu braku sensownego silnika. Afair okolice 10s do stówy to było tam maksimum co dało się osiągnąć.

tapatalked

Wg. katalogu najlepiej ma dizel 160 KM - 10,7, kosztujacy od 125 tys ;l,  a najmocniejsza benzyna 11,4 co jest po prostu dramatem, a mówię o wersji mniejszej, w Grandzie jeszcze gorzej.

Napisano
  • Autor
26 minut temu, Maciej__ napisał:

ani Talismana, Kadjara czy nowego Megane praktycznie nie widac na drogach.

Fakt mało, ale Kadjara widuje często, a Megane co raz częściej

Napisano

W BE z 3 razy widziałem.Większość to właśnie C4 GP jezdzi.

Napisano

C4 to najlepszy Vanowaty samochód więc po co kombinować ;)

Poprzedni Scenic też mało popularny był u nas.

Napisano

Specyfika rynku u nas malo kto kupuje nowe auto za 100k. A jak juz kupuja to firmy. Dwa nie ma silnikow i kiepska opinia o marce. Troche tez drogo IMO. Nowego Espace wycofali z oferty w sumie to sie nie dziwie. Widze sporo Clio i Captur. Ale po jezdzie traficarem w zyciu bym Clio nie kupil. Wracajac do tematu. Dochodzi jeszcze IMO przekabinowane wnetrze w postaci tych tabletow i mamy gotowa katastrofe by Renault. 

Napisano
  • Autor
6 minut temu, wujekcybul napisał:

Specyfika rynku u nas malo kto kupuje nowe auto za 100k. A jak juz kupuja to firmy. Dwa nie ma silnikow i kiepska opinia o marce. Troche tez drogo IMO. Nowego Espace wycofali z oferty w sumie to sie nie dziwie. Widze sporo Clio i Captur. Ale po jezdzie traficarem w zyciu bym Clio nie kupil. Wracajac do tematu. Dochodzi jeszcze IMO przekabinowane wnetrze w postaci tych tabletow i mamy gotowa katastrofe by Renault. 

Wujek, ale tego nigdzie nie widac, moze poza Francja, ale tam nie byłem.  Co masz na myśli pisząc "Nowego Espace wycofali z oferty" ?

Napisano
1 minutę temu, Rado_ napisał:

Wujek, ale tego nigdzie nie widac, moze poza Francja, ale tam nie byłem.  Co masz na myśli pisząc "Nowego Espace wycofali z oferty" ?

Bo minivany to w zasadzie gatunek na wymarciu...

Ich udzial w rynku leci na pysk, a klienci wybieraja SUV-y czy tam inne crossover ;]

Napisano
3 minuty temu, Rado_ napisał:

O wlazlem na strone jednak jest. Ani jednej sztuki nie widzialem nawet za granica nie widzialem.

Napisano
  • Autor
Teraz, wujekcybul napisał:

O wlazlem na strone jednak jest. Ani jednej sztuki nie widzialem nawet za granica nie widzialem.

Nie widziałeś, to stwierdziłeś, że wycofali? ;l Widziałem kilka razy i to wszystko, cena wysoka, a podobno nie jest bezawaryjny i na F. Mi sie nawet podoba, ale mnie nie stać

Napisano
Teraz, Rado_ napisał:

Nie widziałeś, to stwierdziłeś, że wycofali? ;l Widziałem kilka razy i to wszystko, cena wysoka, a podobno nie jest bezawaryjny i na F. Mi sie nawet podoba, ale mnie nie stać

Tego sie spodziewalem skoro jest cos w sprzedazy a nawet demo nie widze na drodze znaczy musieli wycofac. 

Napisano
  • Autor
Teraz, wujekcybul napisał:

Tego sie spodziewalem skoro jest cos w sprzedazy a nawet demo nie widze na drodze znaczy musieli wycofac. 

Musi miec sie dobrze, teraz dostał nowy silnik 1,8 225 KM ;]

Napisano
Teraz, Rado_ napisał:

Musi miec sie dobrze, teraz dostał nowy silnik 1,8 225 KM ;]

Ciekawe czy do innych modeli to beda pchac. Z tego co kojarze to to sztuka jest miec silnik do 1.5 :phi: ze wzgledow Chin i ich podatkow. 

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, wujekcybul napisał:

Ciekawe czy do innych modeli to beda pchac. Z tego co kojarze to to sztuka jest miec silnik do 1.5 :phi: ze wzgledow Chin i ich podatkow. 

w przyszlym roku 1,2 130KM ma zastapic 1,3 150 KM

Napisano

Nowego co prawda nie widziałem jeszcze, ale jadąc nad morze i z powrotem mogę stwierdzić, że poprzednie generacje stały się bardzo popularne dla rodzin wielodzietnych i masowo tym zasuwali na wczasy. Dodam jeszcze, że usilnie wpychali się na lewy pas by wyprzedzać wolniej jadące od siebie autka, nie patrząc jednocześnie w lusterka... no ale w końcu mają prawo są większe ;l

Napisano

Marzy mi się nowy Renault Espace. Uważam, że to najładniej zaprojektowany van. Jak jedzie nie widać, że to van, smukła sylwetka z nawet zadziornym wyglądem. 

Napisano
3 minuty temu, spad napisał:

Marzy mi się nowy Renault Espace. Uważam, że to najładniej zaprojektowany van. Jak jedzie nie widać, że to van, smukła sylwetka z nawet zadziornym wyglądem. 

Problem w tym, ze ten nowy Espace to ma juz niewiele w funkcjonalnosci vanow ;)

Napisano
4 godziny temu, Muzyk napisał:

@Maciej__

No nie gadaja, akurat Talismanow i Espace'ow to calkiem sporo widac na warszawskich drogach, Meganek też jest sporo, Kadjara zgodze sie praktycznie nie widac...

Dokładnie to samo chciałem napisać :ok:

A jak już jesteśmy przy temacie Reanulta to w zeszłym tygodniu przed poprzednią siedzibą fabryki widziałem dwa Talismany w kombiaku z boxami na dachu, które były połączone z kabiną jakąś rurą przez lewe tylne okno - miały plastikową dostawkę zakładaną na szybę i tam ta rura wchodziła do środka. Ciekawe ocb :hmm: ? Macie jakiś pomysł ;] ?

Napisano
Dokładnie to samo chciałem napisać :ok:
A jak już jesteśmy przy temacie Reanulta to w zeszłym tygodniu przed poprzednią siedzibą fabryki widziałem dwa Talismany w kombiaku z boxami na dachu, które były połączone z kabiną jakąś rurą przez lewe tylne okno - miały plastikową dostawkę zakładaną na szybę i tam ta rura wchodziła do środka. Ciekawe ocb :hmm: ? Macie jakiś pomysł ;] ?
Klimatyzowany box?

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Napisano
3 minuty temu, DZIDA napisał:

Klimatyzowany box?

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Tak pomyślałem w pierwszej chwili, ale za chwilę podjechał kolejny taki sam talisman z takim samym boxem z tej samej floty. Wyglądało na jakąś zorganizowaną akcję, ale nie taką żeby dać piątaka ;] .

Napisano

Chyba nie widziałem jeszcze, za to Espace wielokrotnie :ok:

Napisano

U mnie w rodzinie jest tego mnóstwo :D

U nas Captur, a u innych nowe Megane i nowy Grand Scenic. ;)

Napisano
Dnia ‎22‎/‎08‎/‎2017 o 10:58, Muzyk napisał:

@Maciej__

No nie gadaja, akurat Talismanow i Espace'ow to calkiem sporo widac na warszawskich drogach, Meganek też jest sporo, Kadjara zgodze sie praktycznie nie widac... swoja droga, chyba bym nie kupil zadnego nowego renault w poczatkowym procesie produkcji ;)

Z ciekawosci rozgladalem sie w tym tygodniu w drodze do i z pracy...

NIe widzialem ani jednego Talismana czy Espace ;]

W porownaniu z Mondeo, Passatami czy nawet Mazda 6 to tych aut wg mnie nie ma na ulicach.

Napisano

dziwne, codzienne jak jade do pracy mijam Talismany i Espace ludzi ktorzy jada do Renault Polska na marynkarsa do pracy :D

Napisano
35 minut temu, Muzyk napisał:

dziwne, codzienne jak jade do pracy mijam Talismany i Espace ludzi ktorzy jada do Renault Polska na marynkarsa do pracy :D

Ja nie jezdze do Mordoru ;]

Napisano

Żeby nie był gołosłownym (tylko Meganki nie widać) :D

IMG_0457.JPG

Napisano

Widziałem kilka sztuk, i pomyliłem z Espace.

Napisano

ja widziałem nowe espace nad morzem - wygląda super.

A dlaczego nie widac tego na ulicach? poczekaj 5 lat to sie pokażą ;)

kupic renuara za 120- 150kpln, jak go mozna za pare lat miec za 20, to chyba warto poczekac... ;)

Napisano
Dnia 26.08.2017 o 22:40, Rado_ napisał:

Za 20 tys 5 letnie Espace? Kolege fantazja poniosła ;l

Kupiłbym ze 2sztuki ;]

Napisano
Dnia 26.08.2017 o 21:26, Vadero napisał:

ja widziałem nowe espace nad morzem - wygląda super.

A dlaczego nie widac tego na ulicach? poczekaj 5 lat to sie pokażą ;)

kupic renuara za 120- 150kpln, jak go mozna za pare lat miec za 20, to chyba warto poczekac... ;)

Raczej 10 letniego można w tej cenie zakupić.

Napisano
Dnia 22.08.2017 o 10:38, subArek napisał:

jednego to chyba widziałem, ale np. espace jeszcze chyba nigdy nie spotkałem

Jakiś im nie wyszły te nowe wersje Espace i Scenica.

Na forum Espace NIKT nie chce kupować Espace V, ludzie zasadzają się na ostatnie lata E IV. E V to już inny samochód, ładniejszy, ale przestał być tak pojemny i użyteczny.

Napisano
30 minut temu, maras77 napisał:

Jakiś im nie wyszły te nowe wersje Espace i Scenica.

Na forum Espace NIKT nie chce kupować Espace V, ludzie zasadzają się na ostatnie lata E IV. E V to już inny samochód, ładniejszy, ale przestał być tak pojemny i użyteczny.

Co dla kogo, nigdy się Reno nie interesowałem a Espace bardzo mi się spodobał. Wygląda na ciekawe rodzinne auto, choć fakt, że nie jest to "bus" jak poprzednie. Gdyby nie głupie ograniczenie w firmie to być może bym takim już jeździł ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.