Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprzedaż samochodów w Polsce - sierpień 2017

Featured Replies

Napisano
Dnia 9/13/2017 o 13:41, rwIcIk napisał:

A obecnie Kodiaq okazał się dla mnie zbyt długi :)

Od października wjeżdża Karoq :hehe:

Widać Skoda nie ma szczęścia do Twoich pieniędzy ;]

Napisano
7 minut temu, iwik napisał:

Od października wjeżdża Karoq :hehe:

Widać Skoda nie ma szczęścia do Twoich pieniędzy ;]

Był rozważany, ale uznałem, że będzie za mały ;]

PO prostu Skoda nie ma w ofercie odpowiedniego auta :hehe:

Napisano
10 godzin temu, Polarny napisał:

Z takimi wymaganiami mógłbyś przetargi rozpisywać.

Zaś Ty mógłbyś zostać rzecznikiem prasowym UM do spraw parkingów.Bez problemów uzasadnilbyś że wymiary miejsc parkingowych moga pozostawać takie same jak 30 lat temu mimo że np.szerokość aut klasy B jest większa niż wtedy klasy D.Ale wiadomo-to tylko kwestia umiejętności parkowania tyłem:oki:

Napisano
Godzinę temu, wlad napisał:

wymiary miejsc parkingowych moga pozostawać takie same jak 30 lat temu mimo że np.szerokość aut klasy B jest większa niż wtedy klasy D.

to było coś w PL klasy D 30 lat temu?

;)

Napisano
2 godziny temu, akisel napisał:

to było coś w PL klasy D 30 lat temu?

;)

Mój znajomy miał przykladowo W116-więc było.

Napisano
29 minut temu, wlad napisał:

Mój znajomy miał przykladowo W116-więc było.

no ale przepisy w PL chyba nie były tworzone pod W116? ;)

może bardziej pod Wolge...

Edytowane przez akisel

Napisano
no ale przepisy w PL chyba nie były tworzone pod W116? [emoji6]
może bardziej pod Wolge...

Tym gorzej[emoji35]

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka

Napisano
10 godzin temu, wlad napisał:

Zaś Ty mógłbyś zostać rzecznikiem prasowym UM do spraw parkingów.Bez problemów uzasadnilbyś że wymiary miejsc parkingowych moga pozostawać takie same jak 30 lat temu mimo że np.szerokość aut klasy B jest większa niż wtedy klasy D.Ale wiadomo-to tylko kwestia umiejętności parkowania tyłem:oki:

Spróbuj kiedyś, to sam się przekonasz. Skoro widzę, że tak właśnie jest, to dlaczego miałbym pisać co innego?

Napisano
32 minuty temu, Polarny napisał:

Spróbuj kiedyś, to sam się przekonasz. Skoro widzę, że tak właśnie jest, to dlaczego miałbym pisać co innego?

Przekonalem się już nieraz -niestety wnioski mam inne.Chyba że przeciskanie się przez ledwie uchylone drzwi to w/g ciebie pożądany standard.

Napisano
40 minut temu, wlad napisał:

Przekonalem się już nieraz -niestety wnioski mam inne.Chyba że przeciskanie się przez ledwie uchylone drzwi to w/g ciebie pożądany standard.

Jak parkują równo, to nie ma problemu. Jeszcze lepszy na ciasnych parkingach to parkowanie naprzemiennie przodem i tyłem - wtedy odległości między prawymi drzwiami są niewielkie, a między lewymi duże.

Ja jakoś problemu nie mam, a przeciskać przez drzwi zdarzyło mi się tylko wtedy, gdy parkowałem w miejscu częściowo zajętym z obu stron. Może właśnie dlatego nie mam problemu, bo parkuję tyłem a większość przodem, więc nie mam skrupułów, gdy czasami zablokuję swoją prawą stroną prawe drzwi samochodu obok.

Napisano
1 godzinę temu, Polarny napisał:

Może właśnie dlatego nie mam problemu, bo parkuję tyłem a większość przodem, więc nie mam skrupułów, gdy czasami zablokuję swoją prawą stroną prawe drzwi samochodu obok.

Jak to dobrze że Superb nie ma drzwi przesuwanych.:facepalm:

Napisano
3 godziny temu, Polarny napisał:

Jak parkują równo, to nie ma problemu. Jeszcze lepszy na ciasnych parkingach to parkowanie naprzemiennie przodem i tyłem - wtedy odległości między prawymi drzwiami są niewielkie, a między lewymi duże.

Ja jakoś problemu nie mam, a przeciskać przez drzwi zdarzyło mi się tylko wtedy, gdy parkowałem w miejscu częściowo zajętym z obu stron. Może właśnie dlatego nie mam problemu, bo parkuję tyłem a większość przodem, więc nie mam skrupułów, gdy czasami zablokuję swoją prawą stroną prawe drzwi samochodu obok.

Ja to doskonale rozumiem ale jak tak pare razy zaparkowalem kila to mialem odciski na drzwiach. 

Napisano
Dnia 15.09.2017 o 17:43, wlad napisał:

Jak to dobrze że Superb nie ma drzwi przesuwanych.:facepalm:

Postaraj się rozumieć więcej, niż fragment zdania - w poprzednich zdaniach jest wyjaśnienie tego, czego nie rozumiesz.

Dnia 15.09.2017 o 19:25, wujekcybul napisał:

Ja to doskonale rozumiem ale jak tak pare razy zaparkowalem kila to mialem odciski na drzwiach. 

Tam, gdzie jest ciasno i trudno się parkuje, ludzie z reguły rozumieją, że pewne rozwiązania są dobre mimo pewnych niedogodności. Widocznie w twojej okolicy jest inaczej.

Swego czasu w Częstochowie miałem pogadankę z buraczyną, który sądził, że skoro zajął 1.5 miejsca, to wszyscy mają się dostosować, czyli nie parkować, bo jemu wygodniej jest tak a nie inaczej.

Napisano
15 minut temu, Polarny napisał:

Postaraj się rozumieć więcej, niż fragment zdania - w poprzednich zdaniach jest wyjaśnienie tego, czego nie rozumiesz.

Tam, gdzie jest ciasno i trudno się parkuje, ludzie z reguły rozumieją, że pewne rozwiązania są dobre mimo pewnych niedogodności. Widocznie w twojej okolicy jest inaczej.

Swego czasu w Częstochowie miałem pogadankę z buraczyną, który sądził, że skoro zajął 1.5 miejsca, to wszyscy mają się dostosować, czyli nie parkować, bo jemu wygodniej jest tak a nie inaczej.

Postaraj się zrozumieć że często zaparkowanie na linii lub nawet poza nią jest wymuszone przez  parkującego poprzednio.

Napisano
Dnia 16.09.2017 o 21:21, wlad napisał:

Postaraj się zrozumieć że często zaparkowanie na linii lub nawet poza nią jest wymuszone przez  parkującego poprzednio.

I co w związku z tym, że takie parkowanie jest wymuszone przez parkującego poprzednio?

Napisano
5 godzin temu, Polarny napisał:

I co w związku z tym, że takie parkowanie jest wymuszone przez parkującego poprzednio?

Niekoniecznie trzeba bawić się w nauczyciela.

Napisano
19 godzin temu, wlad napisał:

Niekoniecznie trzeba bawić się w nauczyciela.

Być może dlatego nikt się w nauczyciela nie bawił.

Napisano
1 minutę temu, Polarny napisał:

Być może dlatego nikt się w nauczyciela nie bawił.

Z Twojego opisu wynikalo inaczej.Ale nie chcę się przegadywać,bo to do niczego nie prowadzi.

Napisano
2 minuty temu, wlad napisał:

Z Twojego opisu wynikalo inaczej.Ale nie chcę się przegadywać,bo to do niczego nie prowadzi.

Faktycznie. Facet bawił się w nauczyciela "skoro wcześniej inne pojazdy były zaparkowana źle i musiałem źle zaparkować, to nie przeparkuję, mimo że siedzę za kierownicą i niech inni poszukają sobie innego parkingu".

Naprawdę nie wiem, co trzeba mieć pod kopułą, żeby w miejscu, gdzie miejsc parkingowych bardzo brakuje, siedzieć za kółkiem i ostentacyjnie zajmować 1.5 miejsca i jeszcze pyskować, że ktoś śmie się mimo wszystko wciskać.

Jak mniemam, podzielasz zdanie tamtego faceta.

Napisano
Dnia ‎15‎/‎09‎/‎2017 o 14:45, Polarny napisał:

Może właśnie dlatego nie mam problemu, bo parkuję tyłem a większość przodem, więc nie mam skrupułów, gdy czasami zablokuję swoją prawą stroną prawe drzwi samochodu obok.

Akurat to mialem na mysli...

Nie podzielam zdania zadnych cwaniakow.

Napisano
11 godzin temu, wlad napisał:

Akurat to mialem na mysli...

Nie podzielam zdania zadnych cwaniakow.

A co to ma wspólnego z nauczaniem kogokolwiek?

Gdy jest ciasno, jest to jedyny sposób na parkowanie - nawet parkingowi każą tak się ustawiać: jeden przodem, drugi tyłem, żeby prawie stykać się prawymi bokami. Pasażerowie wysiadają wcześniej, wsiadają później, a kierowca bez problemu wsiada i wysiada.

Napisano
Dnia 9/20/2017 o 09:40, Polarny napisał:

A co to ma wspólnego z nauczaniem kogokolwiek?

Gdy jest ciasno, jest to jedyny sposób na parkowanie - nawet parkingowi każą tak się ustawiać: jeden przodem, drugi tyłem, żeby prawie stykać się prawymi bokami. Pasażerowie wysiadają wcześniej, wsiadają później, a kierowca bez problemu wsiada i wysiada.

To w teorii. W praktyce do pełnoletniego auta o trzyliterowej rejestracji pasażerowie pakują się na siłę, nawet nie myśląc o tym, że można zrobić inaczej. Najpierw rysują ci auto ubraniami (metalowe elementy), następnie jest otwarcie drzwi na chama, na siłę, na całość jak drzwi od stodoły u siebie na wsi. Efekt - auto jak po gradobiciu bocznym. Dlatego sorry, ale parkuję tak, żeby zostawić trochę miejsca z każdej strony. Oczywiście mieszcząc się w liniach, jak jest ciasno, to po prostu tam nie parkuję. 

Edytowane przez wladmar

Napisano
27 minut temu, wladmar napisał:

To w teorii. W praktyce do pełnoletniego auta o trzyliterowej rejestracji pasażerowie pakują się na siłę, nawet nie myśląc o tym, że można zrobić inaczej. Najpierw rysują ci auto ubraniami (metalowe elementy), następnie jest otwarcie drzwi na chama, na siłę, na całość jak drzwi od stodoły u siebie na wsi. Efekt - auto jak po gradobiciu bocznym. Dlatego sorry, ale parkuję tak, żeby zostawić trochę miejsca z każdej strony. Oczywiście mieszcząc się w liniach, jak jest ciasno, to po prostu tam nie parkuję. 

Jakoś nie miałem takich doświadczeń, a parkuję w ten sposób od zawsze. Również w miejscowościach, gdzie trzyliterowe rejestracje królują.

Nie wiem, jak to wyjaśnić.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.