Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Było już 100 razy na ten temat ale nie mogę znaleźć?

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie!

Czy może ktoś mi napisać jak zrobić żeby się wyświetlały wszystkie informacje na wyświetlaczu po zmianie radia tak jak to było w oryginale?? Szukałem w archiwum ale nic nie wyskakuje. Może ja nie umiem szukać.

Dziękuje i pozdrawiam

Napisano

> Witam serdecznie!

> Czy może ktoś mi napisać jak zrobić żeby się wyświetlały wszystkie

> informacje na wyświetlaczu po zmianie radia tak jak to było w

> oryginale?? Szukałem w archiwum ale nic nie wyskakuje. Może ja

> nie umiem szukać.

> Dziękuje i pozdrawiam

na jakie radio zmieniłes - oplowskie czy inne

Napisano

> Witam serdecznie!

> Czy może ktoś mi napisać jak zrobić żeby się wyświetlały wszystkie

> informacje na wyświetlaczu po zmianie radia tak jak to było w

> oryginale?? Szukałem w archiwum ale nic nie wyskakuje. Może ja

> nie umiem szukać.

> Dziękuje i pozdrawiam

Tu poczytaj w dziale technika http://www.asterka.prv.pl/

Napisano
  • Autor

Zmieniłem na radio inne nie oplowskie.

Napisano

> Zmieniłem na radio inne nie oplowskie.

Możesz zafundować sobie tylko datę na wyświetlaczu, trzeba pokombinowac z PINami przy kostkach, jest o tym dużo na stronach o astrach.

Napisano

ale chodzi Ci o informacje wyswietlane z radia czy po włączeniu radia wygasza sie wszystko na wyswietlaczu ? Jesli wygasza sie to trzeba przeciąć szaro czerwony kabelek pomiedzy kostką ISO a wyświetlaczem i wtedy powrócą data i czas ale nie będzie wyswietlać sie info z nieoryginalnego radia

Napisano

Trzeba przeciąć przewód jeśli dobrze pamiętam to czerwony z paskiem niebieskim taki cieniutki kabelek. Najlepiej było by sprawdzićmiernikiem czy pojawia się napiecie przy włączonym zapłonie.

Napisano

ŻEBY BYŁA TYLKO DATA MUSISZ PRZECIĄĆ KABELEK BIAŁY Z CZERWONYM PASKIEM!

Napisano

Słabo szukałeś bo przecież niedawno (raptem parę dni temu) sam o to pytałem hehe.gif

Trzeba wypiąć z kostki przy wyświetlaczu (ew. przy kostce radia) szaro-czerwony kabelek. Z tymże dla mnie wynik nie jest satysfakcjonujący bo wtedy wyświetlacz działa tylko podczas przekręconego kluczyka w stacyjce. Podczas włączania samego radia cały wyświetlacz jest martwy - w przeciwieństwie do stanu przed modyfikcją gdzie świeci się godzina i temperatura... Podczas jazdy za to wszystkie 3 informacje są wyświetlane.

Oczywiście mówiąc "działa" mam na myśli to że pokazuje (w TID) godzinę, temp. i datę. Bo jeśli chodzi ci o wyświetlanie RDS'a to raczej zapomnij. Opcjonalnie być może do twojego radia jest do kupienia układ zmieniający format sygnału na zgodny z wyświetlaczem auta ale to chyba nie mniej jak 100pln taki bajer.

Napisano

Nie rozumiem po co tak na siłę chcecie to wyświetlanie RDSa na TIDzie. Przecież wszystko macie pięknie wyświetlone na radyjku. 20.GIF

Napisano

> Nie rozumiem po co tak na siłę chcecie to wyświetlanie RDSa na

> TIDzie. Przecież wszystko macie pięknie wyświetlone na radyjku.

Wcale nie musi chodzić o RDS a o w/w puste pole w środkowej części wyświetlacza które można "wypełnić" datą...

Napisano
  • Autor

Dokładnie to chodzi mi o to żeby wyświetlało datę. Ale widzę że co odpowiedz to inny kolor kabla mam przeciać. Czy wie ktoś moze na 100%. RDS ma na wyświetlaczu radia więc na tym u góry nad radiem jest mi nie potrzebny tylko data.

Dziękuje pozdrawiam

Napisano

A żeby było prościej będzie to ten który zaznaczyłem w kostce przy wyświetlaczu.

276852705-WtyczkaDID.jpg

I najlepiej NIE przecinaj tylko wyjmij z kostki... Łatwiej będzie wrócić do poprzedniego stanu.

Tak jak mówiłem efekt będziesz miał taki że samo radio nie będzie włączać wcale TID'a... Wyświetlacz zapalać będzie się razem z przekręceniem kluczyka i razem z jego wyjęciem będzie się wygaszać. Np. podczas postoju na parkingu (bez kluczyka) włączenie radia nie włączy nic na tid'zie (tzn nie będzie już ani zegarka ani temperatury).

post-27080-14352470387026_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Dziękuję serdecznie za odpowiedzi jak zawsze można na Was liczyć.

DZIĘKI POZDRAWIAM

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.