Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pilne! Opel Vectra C czerwona kontrolka ciśnienia opon...

Featured Replies

Napisano

Żona mi dzwoni, że po prawej stronie pod wskaźnikiem poziomu paliwa świeci się czerwona kontrolka ciśnienia opon. Sprawdziła, powietrze jest, ale z tego co kojarzę kontrolka powinna być żółta.

Żona w trasie a ja się martwię, google nic nie mówi - pomożecie?

Napisano

Chłodniej się zrobiło i ciśnienie spadło. Pewnie trza dopompować.

Niech podjedzie gdzieś na stację benzynową i sprawdzi, ewentualnie dopompuje.

A najlepiej niech najpierw zrobi zdjęcie i Ci wyśle obrazek tej kontrolki ;]

Napisano
3 minuty temu, bizz napisał:

Żona mi dzwoni, że po prawej stronie pod wskaźnikiem poziomu paliwa świeci się czerwona kontrolka ciśnienia opon. Sprawdziła, powietrze jest, ale z tego co kojarzę kontrolka powinna być żółta.

Żona w trasie a ja się martwię, google nic nie mówi - pomożecie?

Usterka układu. Któryś czujnik padł.

https://docer.pl/doc/n8c0v8v

Strona 174.

Napisano
  • Autor
47 minut temu, rwIcIk napisał:

received_1474585849256031.jpeg.3f654ba5166039482ea55fbe023d3304.jpeg

Napisano
11 godzin temu, bizz napisał:

Czujnik ma awarię. Do spadku ciśnienia masz inną kontrolkę.

Edytowane przez AkuQ
Nie cytujemy mediów

Napisano
7 minut temu, rwIcIk napisał:

Czyli jednak usterka.

`Raczej taka usterka, że śmiało można dalej jechać:ok:;]

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, Ryb napisał:

Usterka układu. Któryś czujnik padł.

https://docer.pl/doc/n8c0v8v

Strona 174.

No ok, ale to nie ta kontrolka. Tej w ogóle w tej instrukcji nie ma, spójrz na zdjęcie poniżej. U mnie się świeci po prawej stronie licznika czerwona, pod wskaźnikiem paliwa. Instrukcja nic o tym nie mówi, ale to jest do przedlifta, ja mam polift. Jakieś pomysły?

Napisano
14 minut temu, bizz napisał:

No ok, ale to nie ta kontrolka. Tej w ogóle w tej instrukcji nie ma, spójrz na zdjęcie poniżej. U mnie się świeci po prawej stronie licznika czerwona, pod wskaźnikiem paliwa. Instrukcja nic o tym nie mówi, ale to jest do przedlifta, ja mam polift. Jakieś pomysły?

Instrukcja Twojej wersji:

http://dixi-car.pl/doc/instrukcje/instrukcja-opel-vectra-c-2007-lifting.pdf

Strona 104 i 205.

Wygląda na to, że to podczas liftingu zmienili (masakra, jak namieszali :facepalm:), w dodatku na stronie 104 i 205 piszą co innego. Jednak dla Twojego przypadku to nie ma znaczenia, po prostu brakuje ciśnienia w którejś z opon.

:ok:

EDIT: Notabene, fajna strona dla użytkowników Opli. Mogą ściągnąć swoją instrukcję.

http://dixi-car.pl/instrukcja.htm

Edytowane przez Ryb

Napisano
  • Autor
52 minuty temu, Ryb napisał:

Czujnik ma awarię. Do spadku ciśnienia masz inną kontrolkę.

Nie no, hit.

Serwis Opla Fijałkowski wykluczył możliwość istnienia czerwonej kontrolki ciśnienia opon i zalecił lawetę:D

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, Ryb napisał:

Instrukcja Twojej wersji:

http://dixi-car.pl/doc/instrukcje/instrukcja-opel-vectra-c-2007-lifting.pdf

Strona 104 i 205.

Wygląda na to, że to podczas liftingu zmienili (masakra, jak namieszali :facepalm:), w dodatku na stronie 104 i 205 piszą co innego. Jednak dla Twojego przypadku to nie ma znaczenia, po prostu brakuje ciśnienia w którejś z opon.

:ok:

Bardzo Ci dziękuję. Wychodzi na to że jestem strasznym ignorantem internetowym, bo próbowałem znaleźć tą instrukcję, nawet mi znajdowało Dixi Car ale strona się nie wyświetlała. 

Dzięki!

Napisano
2 minuty temu, bizz napisał:

Nie no, hit.

Serwis Opla Fijałkowski wykluczył możliwość istnienia czerwonej kontrolki ciśnienia opon i zalecił lawetę:D

Wyżej masz instrukcję, wyślij ją też tym z serwisu.

:lol:

Napisano

Fakt - nie ma :( Są instrukcje tylko do aktualnie sprzedawanych aut

Napisano
11 godzin temu, rwIcIk napisał:

W żadnym wypadku na stację - niech podjedzie do zakładu zajmującego się serwisem opon  i niech to zrobią jak trzeba.

11 godzin temu, rwIcIk napisał:

To pomaga? :hehe:

Napisano
13 minut temu, futrzak napisał:

W żadnym wypadku na stację - niech podjedzie do zakładu zajmującego się serwisem opon  i niech to zrobią jak trzeba.

To pomaga? :hehe:

Jak widać po tym,jak rozwinął się wątek ;]

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, rwIcIk napisał:

Jak widać po tym,jak rozwinął się wątek ;]

Kontrolka samoistnie zgasła, opony sprawdzone, ciśnienie w normie - cóż z tego, skoro letnie i nie dały rady dziś pod górkę... 

Napisano

A informacja na wyświetlaczu jakaś się pojawiła ? U mnie ta kontrolka się zapalała (na czerwono)  jak wyłapywał, że w którymś kole jest ciśnienie mniejsze o ok. 0,5 bar od najniższego. Kiedyś jak rozciąłem oponę to czerwona kontrolka po kilku sekundach i komunikat na wyświetlaczu, które koło i jakie ciśnienie.

Napisano
  • Autor
10 godzin temu, Mustaff14 napisał:

A informacja na wyświetlaczu jakaś się pojawiła ? U mnie ta kontrolka się zapalała (na czerwono)  jak wyłapywał, że w którymś kole jest ciśnienie mniejsze o ok. 0,5 bar od najniższego. Kiedyś jak rozciąłem oponę to czerwona kontrolka po kilku sekundach i komunikat na wyświetlaczu, które koło i jakie ciśnienie.

Pytaj żony co się wyświetla...:facepalm:

Ostatnio jak jej spadł w Mitsu wąż z chłodnicy to podejrzewam że miała Boże Narodzenie z choinką na tablicy a i tak nie zareagowała. To znaczy zareagowała, a i owszem, "auto słabło to go pocisłam"... aż umarł...

Cud boski że tą czerwoną od opony zauważyła..

Napisano
10 godzin temu, bizz napisał:

Pytaj żony co się wyświetla...:facepalm:

Ostatnio jak jej spadł w Mitsu wąż z chłodnicy to podejrzewam że miała Boże Narodzenie z choinką na tablicy a i tak nie zareagowała. To znaczy zareagowała, a i owszem, "auto słabło to go pocisłam"... aż umarł...

Cud boski że tą czerwoną od opony zauważyła..

Heheh. Kiedyś dzwoni do mnie kumpel z roboty, że mu moja służbówka umarła w czasie jazdy. Pytam się co się stało, a ten mówi że jechał no i mu zgasło wszystko. Pojechaliśmy drugim autem zobaczyć i auto totalnie martwe - zero prądu. A ten mi mówi, że jak jechał to mu się zaświecił czerwony akumulator, ale że nic się innego nie działo to jechał dalej :facepalm:.

Także niestety bozia ma na tym świecie różne "talenty"...

Krawiec

Napisano
6 godzin temu, krawiec napisał:

Także niestety bozia ma na tym świecie różne "talenty"...

Ma, kiedyś rodziciele pojechali na jakieś zakupy jednym z samochodów i później dzwoni rodzicielka, że rodziciel chodzi i ogląda samochód, bo im się "domek" świeci :nie_wiem:8]:hehe:

Długo zachodziłem w głowę co to może być za "domek". Doszedłem po tym, jakie zakupy robili ;l

Napisano
Dnia 30.11.2017 o 10:24, bizz napisał:

Tak, lawetę wziętą od nich i przywożącą auto im na serwis, gdzie skasują klienta na gruby pieniądz ;]:ok:

Napisano
6 godzin temu, futrzak napisał:

a, kiedyś rodziciele pojechali na jakieś zakupy jednym z samochodów i później dzwoni rodzicielka, że rodziciel chodzi i ogląda samochód, bo im się "domek" świeci

Moja teściowa kiedyś przy obiedzie mówiła, że jej się ostatnio paliwo skończyło i zapłaciła dychę jakimś pijaczkom, żeby ją na stację dopchali.

I wszystkim nagle przy stole zapaliła się taka żaróweczka w głowie, bo każdy wiedział że teściowa jechała autem na LPG.

Jak się skończył gaz, to przecież mogła przełączyć na benzynę i podjechać na tą stację.

Stara instalacja taka, co to się na benzynę nie przełączało samo.

Była zdziwiona że może przełączyć. Poszli wszyscy wtedy na podwórko aby jej pokazać przycisk od przełączania ;]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.