Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hyundai - skrzynia kaput- ale jak narazie bez narzekan.

Featured Replies

Napisano
4 minuty temu, Ryb napisał:

Na nowego Compassa moja żona też by się mogła skusić. Bo Renegade jej nie podpasował.

Tylko mam na myśli prawdziwe Jeepy, nie jakieś wyroby fiatowskie :oki:

Napisano
Godzinę temu, wladmar napisał:

Tylko mam na myśli prawdziwe Jeepy, nie jakieś wyroby fiatowskie :oki:

Oj tam, oj tam, silnik bym wziął amerykański.

;]

Napisano
2 minuty temu, Ryb napisał:

Oj tam, oj tam, silnik bym wziął amerykański.

;]

Swap 5.7 HEMI do Fiata SC? :hehe:

Napisano
7 minut temu, wladmar napisał:

Swap 5.7 HEMI do Fiata SC? :hehe:

Ten Cheerokee 3.2 jest akurat.

:vibra:

Napisano
5 godzin temu, wladmar napisał:

Nie, taki sam kompakt, żadne tam oczko wyżej. Oczko wyżej masz Outlandera. Cenowo tak, bo nowy model, a ASX to już prawie zabytek.

Segmenty sie zacieraja i nie zawsze jest odpowiednik u konkurencji. Np ASX jest konkurentem dla Juke, a nie dla QQ. ale juz Eclipse Cross jest o pare cm dluzszy. 

Outlander jest oczko wyzej, ale wielkosciowo juz Xtrail.

3 godziny temu, Ryb napisał:

Diesel jest ten sam.  :ok:

To moze na innych rynkach.  W pl nie ma sadzomiota ani w ASX 2017, 2018 jak i ECross. Jest tylko albo wolnossace 1.6 116KM w ASX albo 1.5T 163KM w EC

3 godziny temu, Ryb napisał:

Eclipse jest za mały na D. IMO zastąpi w klasie C właśnie ASXa. Ten albo spadnie, albo zrobią nowy model i będzie jak w Renault: Captur (tu: ASX), Kadjar (Eclipse) i Koleos (Outlander).

Na moje wlasnie brakowalo ogniwa pomiedzy ASX a Outkiem. Bo patrzac np na game Nissana, jak napisalem wyzej, ASX raczej zestawiany z QQ, przynajmniej w moich oczach nie był

Napisano
59 minut temu, Filipfm napisał:

To moze na innych rynkach.  W pl nie ma sadzomiota ani w ASX 2017, 2018 jak i ECross. Jest tylko albo wolnossace 1.6 116KM w ASX albo 1.5T 163KM w EC

Ale będzie. ASX nie ma diesla bo model wychodzi z produkcji i go wykastrowali z silników i wyposażenia, np. nie ma też 4x4.

Jednak do ASX montowali tego diesla 2.2 i trafi on też do Eclipse.

Godzinę temu, Filipfm napisał:

Na moje wlasnie brakowalo ogniwa pomiedzy ASX a Outkiem. Bo patrzac np na game Nissana, jak napisalem wyzej, ASX raczej zestawiany z QQ, przynajmniej w moich oczach nie był

To raczej efekt tego że QQ jest duży jak na swoją klasę, nie że ASX mały. W stosunku do Outlandera II to jest tylko mocno krótszy, bo z przodu jest niewiele mniej miejsca. Oczywiście ns tylnej kanapie i w bagażniku różnica już jest dramatyczna.

Napisano
12 godzin temu, Ryb napisał:

Na nowego Compassa moja żona też by się mogła skusić. Bo Renegade jej nie podpasował.

A zauwazyles, ze tam nie ma miejsca na tunelu srodkowym? Nie mialem gdzie telefonu polozyc.

Napisano
29 minut temu, wujekcybul napisał:

A zauwazyles, ze tam nie ma miejsca na tunelu srodkowym? Nie mialem gdzie telefonu polozyc.

Faktycznie. Można wsadzić do uchwytu na kubki, ale to słabe rozwiązanie. Jeśli jest Android Auto to może można w podłokietniku położyć?

Napisano
15 godzin temu, Ryb napisał:

Ale będzie. ASX nie ma diesla bo model wychodzi z produkcji i go wykastrowali z silników i wyposażenia, np. nie ma też 4x4.

Jednak do ASX montowali tego diesla 2.2 i trafi on też do Eclipse.

To raczej efekt tego że QQ jest duży jak na swoją klasę, nie że ASX mały. W stosunku do Outlandera II to jest tylko mocno krótszy, bo z przodu jest niewiele mniej miejsca. Oczywiście ns tylnej kanapie i w bagażniku różnica już jest dramatyczna.

no wlasnie sie zdziwilem, bo ztcp to byl diesel w ASX, nawet bardziej mnie zdziwila obecnosc 2.2 w gamie, bo pamietam, ze na bank byl 1.8

Napisano
1 minutę temu, Filipfm napisał:

no wlasnie sie zdziwilem, bo ztcp to byl diesel w ASX, nawet bardziej mnie zdziwila obecnosc 2.2 w gamie, bo pamietam, ze na bank byl 1.8

Moja żona ma tego 1.8 DID - świetny silnik do tego auta. Szybki, cichy (jak na diesla oczywiście) i ekonomiczny. Tyle że go wycofali bo nie spełniał bodaj Euro5. Potem dali 2.2 DID (mam go w Outlanderze) i jest niemal równie dobrze (niemal, bo ten 2.2 pali więcej). Ten 2.2 spełnia Euro6 i z pewnością trafi też do Eclipse. W ASX go już nie ma bo ASX czeka tylko na Eclipse żeby zniknąć z oferty, więc obcięli koszty i teraz jest tylko ten 1.6 benzyna 2WD.

Napisano
1 minutę temu, Ryb napisał:

Moja żona ma tego 1.8 DID - świetny silnik do tego auta. Szybki, cichy (jak na diesla oczywiście) i ekonomiczny. Tyle że go wycofali bo nie spełniał bodaj Euro5.

Euro 5 spełniał. Euro 6 już nie. Patrz, a mogli wsadzić kawałek rurki od kibla z siateczką, jak to robi teraz VW i już spełniałby :hehe:

Napisano
45 minut temu, wladmar napisał:

Euro 5 spełniał. Euro 6 już nie. Patrz, a mogli wsadzić kawałek rurki od kibla z siateczką, jak to robi teraz VW i już spełniałby :hehe:

No, mogli. DPF tam jest i pewnie się dało. Ale uznali że taniej będzie zostawić jeden silnik. Ja zakładam że poza EU i tak diesle się nie sprzedają więc im się nie opłacało oferować aż dwóch silników, zwłaszcza że mają tę samą moc.

Ten 2.2 jest ok ale jeśli w Eclipse ta CVT z 1.5 turbo jeździ tak jak powinna (czyt. jak w Subaru XT  :phi:) to można by go wziąć pod uwagę.  :ok:

Napisano
5 minut temu, Ryb napisał:

Moja żona ma tego 1.8 DID - świetny silnik do tego auta. Szybki, cichy (jak na diesla oczywiście) i ekonomiczny.

Mialem kiedys na weekend do przetestowania przed kupnem Lancera z 1.8 150KM po kimś z MMC i bylem bardzo milo zaskoczony tym jak jezdzi i ile pali. Ostatecznie nie kupiłem tego auta bo było w kiepskiej wersji wyposażeniowej jak dla mnie i miałem już w najbliższym otoczeniu rodzinnym dwa lancery i nie chciałem kolejnego.

Napisano
9 godzin temu, Ryb napisał:

Faktycznie. Można wsadzić do uchwytu na kubki, ale to słabe rozwiązanie. Jeśli jest Android Auto to może można w podłokietniku położyć?

To samo mam w Tiguan jak chcesz ladowac to nie mozna wsadzic do podlokietnika. Niby SUV a malo przemyslany. Mnie sie nowy Compas bardzo podoba ale srodek malo praktyczny.

Napisano
58 minut temu, wujekcybul napisał:

To samo mam w Tiguan jak chcesz ladowac to nie mozna wsadzic do podlokietnika. Niby SUV a malo przemyslany. Mnie sie nowy Compas bardzo podoba ale srodek malo praktyczny.

Moje oba Mitsu mają w podłokietniku dodatkowe gniazdko zapalniczki i USB. Można ładować do oporu.

:ok:

Napisano
1 godzinę temu, wujekcybul napisał:

To samo mam w Tiguan jak chcesz ladowac to nie mozna wsadzic do podlokietnika. Niby SUV a malo przemyslany. 

W Tucsonie pod panelem centralnym są dwa gniazda zasilania 12V i gniazdo USB oraz spora wnęka w sam raz na telefon :ok:

interior_point_1.jpg

Napisano

A w Tiguanie tak to wyglada 8d427670466dc5a4801f8af0ad35508d.jpg7189aa5dcc324aa2d9aa93fcb53a1683.jpg
W schowku nie ma.

Napisano
Dnia 12.12.2017 o 19:22, Ryb napisał:

To nie tak. Ja nie liczę na to że Jeep będzie bezawaryjny. Po prostu jeśli i tak mam awaryjnym autem jeździć to równie dobrze mogę Jeepem, bo mi się podoba.

Taki Cheerokee Trailhawk 3.2 Pentastar byłby w sam raz.

;]

f3ad8dcbb43dd63ed3399c539ea73e16.jpg

jak oni  ci  hamerykanie  to  zrobili  że  to  auto  jest  na  zdjeciach  paskudne  a  na  zywo  bardzo  ładne ? ;] 

ale  silnik  to  raczej  bym  inny  brał :hmm:    znaczy  wiekszy   ;] 

Napisano
1 godzinę temu, mokrii napisał:

jak oni  ci  hamerykanie  to  zrobili  że  to  auto  jest  na  zdjeciach  paskudne  a  na  zywo  bardzo  ładne ? ;] 

ale  silnik  to  raczej  bym  inny  brał :hmm:    znaczy  wiekszy   ;] 

Jest tak paskudne że aż ładne. Taka jest moja teoria.

;l

A większego niż ten 3.2 to tam już nie wsadzają. Żeby mieć większy trzeba kupić Granda.

Ale ten 3.2 ma 272KM. Na nasze warunki aż nadto.

Napisano
13 minut temu, Ryb napisał:

A większego niż ten 3.2 to tam już nie wsadzają. Żeby mieć większy trzeba kupić Granda.

Ale ten 3.2 ma 272KM. Na nasze warunki aż nadto.

no 272 brzmi  całkiem  poważnie  ale  to  wazy  ze  2t ?  

:buu:  :chlip: ;] 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.