Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

E36 Compact 318ti

Featured Replies

Napisano

Ano mam opcję kupić za grosze takie auto. Kusi trochę, bo to rwd, którego nigdy nie miałem i chciałbym trochę się nim pobawić w KJS. Problem tylko taki, że auto wygląda jak kupa. Odchodzi lakier bezbarwny z dachu. Trochę pordzewiałe błotniki. Puknięty był w przód i naprawiony mało estetycznie oraz przytarty bok. Ogólnie karoseria słaba. Mechanicznie podobno ok, ale też pewności nie mam co do wymiany. Wiadomo, że auto na pierwszym KJS dostanie w kość i wyjdzie pewnie dużo rzeczy do wymiany. 

Miał ktoś takie auto? Jak z dostępem i cenami części? Klasykiem to raczej nigdy nie będzie, więc cukierka z tego nie zamierzam robić, ale aby dobrze jeździło i dawało frajdę raczej mechanicznie się tym zajmę.

Brać? 

Napisano

Wierzysz w to ,że jak ktoś naprawiał auto w stodole, nie zajął się rdzą i lakierem to zajął się mechaniką, to trup zapewne.

Napisano
  • Autor
21 minut temu, wesol napisał:

Wierzysz w to ,że jak ktoś naprawiał auto w stodole, nie zajął się rdzą i lakierem to zajął się mechaniką, to trup zapewne.

W jednych rękach od 11 lat. W rękach szwagra. To fleja i brudas, więc auto wygląda jak wygląda, ale użytkował je codziennie i mechanicznie musiało być ok, co nie znaczy że tiptop.

Kupił inne auto i to od 3 tygodni stoi. Chce mi je sprzedać w cenie złomu. Przejadę się chyba nim i jak nie pęknie na pierwszym śpiącym policjancie to wezmę. Najwyżej ja oddam do kasacji :) 

Napisano
47 minut temu, Olas1 napisał:

Ano mam opcję kupić za grosze takie auto. Kusi trochę, bo to rwd, którego nigdy nie miałem i chciałbym trochę się nim pobawić w KJS. Problem tylko taki, że auto wygląda jak kupa. Odchodzi lakier bezbarwny z dachu. Trochę pordzewiałe błotniki. Puknięty był w przód i naprawiony mało estetycznie oraz przytarty bok. Ogólnie karoseria słaba. Mechanicznie podobno ok, ale też pewności nie mam co do wymiany. Wiadomo, że auto na pierwszym KJS dostanie w kość i wyjdzie pewnie dużo rzeczy do wymiany. 

Miał ktoś takie auto? Jak z dostępem i cenami części? Klasykiem to raczej nigdy nie będzie, więc cukierka z tego nie zamierzam robić, ale aby dobrze jeździło i dawało frajdę raczej mechanicznie się tym zajmę.

Brać? 

M42b18 to świetny motor, brać za czapkę gruszek i upalać!

Wszędzie pełno części za śmiech pieniądze, skrzynia biegów 150plnów, dyfer bez szpery 200plnów, maski, błotniki za 100plnów. 

Kilka drobnych modyfikacji i najlepszy z dostępnych upalatorów. 

Compot jest świetny do zabawy! 

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, chojny napisał:

M42b18 to świetny motor, brać za czapkę gruszek i upalać!

Wszędzie pełno części za śmiech pieniądze, skrzynia biegów 150plnów, dyfer bez szpery 200plnów, maski, błotniki za 100plnów. 

Kilka drobnych modyfikacji i najlepszy z dostępnych upalatorów. 

Compot jest świetny do zabawy! 

Ato nie ma szpery jak rozumiem w serii? Przełożenie pewnie jakieś krótsze trzeba wstawić, aby coś z tych 140km było? 

Waham się... :) ale coraz mniej 

Napisano
Godzinę temu, Olas1 napisał:

Ato nie ma szpery jak rozumiem w serii? Przełożenie pewnie jakieś krótsze trzeba wstawić, aby coś z tych 140km było? 

Waham się... :) ale coraz mniej 

Wstawiasz dyfer 4,45 ze szperą 25% i się bawisz.

Możesz też dla zabawy zwyklaka zaspawać ale trzeba uważać bo wtedy miota nim jak szatan ;)

Opcji kilka jest, w zależności od budżetu, możliwości, umiejętności i przeznaczenia sprzetu. 

Musowo trzeba zawias doprowadzić do stanu sensownego ale to też makabra nie jest. Wszystkiego w opór na rynku. 

Napisano
Dnia 2.01.2018 o 13:55, Olas1 napisał:

Ano mam opcję kupić za grosze takie auto.  

Może zacznij od tego co to znaczy grosze?

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, karax napisał:

Może zacznij od tego co to znaczy grosze?

Jak odbiorę 500+ to kupie auto i zatankuje do pełna... 

Napisano

Dobry gruz e36 do upalania nie jest zły, jak coś się posypie to tanio można naprawić a jak się owinie na drzewie to nie szkoda :ok:;]

Napisano
33 minuty temu, Olas1 napisał:

To się nawet nie zastanawiaj.

Pojeździsz i sobie zostawisz jak Ci się spodoba a jak nie to wypchniesz to może nawet z zyskiem na fb grupie Tanie Gruzy czy podobnej :oki:

Napisano
1 godzinę temu, Olas1 napisał:

To ze dwa wpisowe na KJS wiec żaden koszt ;) 

Sprawdz czy nie ma dziur w kluczowych miejscach, czy silnik jakoś zipie a resztę jak będzie trzeba ogarniesz za śrubki :oki:

Napisano
Dnia 2.01.2018 o 13:55, Olas1 napisał:

Brać? 

Inaczej, jak się nie zdecydujesz to daj namiar i na drugi dzień jestem.

Ze wszystkich aut którymi jeździłem ma najlepszy rozkład masy, czułem się prawie identycznie jak jadąc kartem na torze.

@Olleo jeśli dobrze pamiętam również dobrze wspomina ten model. 

Sporo aut miało fabryczną szperę 25%, mój też miał. Pomimo najsłabszego motoru, 316i, dawał frajdę jak nie wiem.

Pierwsze zdanie było serio. Nie kupisz, jadę.

Napisano

Inaczej, jak się nie zdecydujesz to daj namiar i na drugi dzień jestem.
Ze wszystkich aut którymi jeździłem ma najlepszy rozkład masy, czułem się prawie identycznie jak jadąc kartem na torze.
[mention=134765]Olleo[/mention] jeśli dobrze pamiętam również dobrze wspomina ten model. 
Sporo aut miało fabryczną szperę 25%, mój też miał. Pomimo najsłabszego motoru, 316i, dawał frajdę jak nie wiem.
Pierwsze zdanie było serio. Nie kupisz, jadę.
Ja nic wspólnego z BMW nigdy nie miałem - o kogoś innego Ci raczej chodzi ;)
Napisano
1 godzinę temu, Olleo napisał:

Ja nic wspólnego z BMW nigdy nie miałem - o kogoś innego Ci raczej chodzi ;)

wrocław,  subaru  czyli  pewnie  o  @ppmarian;] 

Napisano
wrocław,  subaru  czyli  pewnie  o  [mention=129742]ppmarian[/mention];] 

Miałam 318ti ale e46

Bardzo miło wspominam to auto. Genialny zawias i uklad kierowniczy oraz fotele. Miałem caly M pakiet. Jakbym pod maska byl R6 to miałby u mnie dożywocie

wysłane z tel.

Napisano
2 godziny temu, mokrii napisał:

wrocław,  subaru  czyli  pewnie  o  @ppmarian;] 

Teraz nikt na kąciku się nie przyzna do BMW bo zaraz będzie że cham i prostak spod remizy :hehe:

Napisano
1 godzinę temu, Piotrus napisał:

Teraz nikt na kąciku się nie przyzna do BMW bo zaraz będzie że cham i prostak spod remizy :hehe:

I że słucha disco polo. :old:

Napisano
Dnia 2.01.2018 o 14:33, Olas1 napisał:

Chce mi je sprzedać w cenie złomu.

bierz i nawet nie pytaj, pobawisz się - znudzi się, jeżeli będzie można sprzedasz, jeżeli nie na żyletki, ale emocje bezcenne. 318 ti w tej budzie fajnie jeździ

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor
22 godziny temu, karax napisał:

Kupiłeś?

Nie na razie... z urlopu wróciłem i nie wiem czy parch jeszcze stoi :) 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.