Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

konfigurator opon ale od tyłu :)

Featured Replies

Napisano

Moi drodzy

natknął się ktoś na stronę aby można było po rozmiarze opony znaleźć do których samochodów pasuje , jak wspomniałem szukanie od D... storny tj. mam opony i chciał bym znaleźć modele samochodów do których one podejdą .

Napisano

Oponeo ma

Napisano

Nie ufał bym do końca takim internetowym konfiguratorom.

Kilka lat temu kupowałem akumulator do samochodu. Na stronie Centry wklepałem model, rocznik i wersję silnika i wg podanych wymiarów zewnętrznych zamówiłem akumulator w innej firmie. Jak przyszedł to kazał się jednak trochę za duży i musiałem nieźle porzeźbić aby go włożyć. ;]

Napisano

Co do akumulatora :) Z ciekawości kiedyś sprawdziłem dla mojej pincety. W żadnym konfiguratorze nie był podany poprawny ;) Ktoś nie uwzględnił, że auto może mieć dodany pakiet na zimny klimat i zamiast akumulatora 70Ah 620A wyświetlany jest standardowy, czyli 60Ah (nie pamiętam prądu rozruchowego) - tej 70-tki nie podpowiadają jako opcja. Alternator oczywiście jest mocniejszy, 150A zamiast 120A.

Napisano

Bo akumulator dobiera się po rozmiarach zewnętrznych i parametrach. Akumulatory różnych firm mają różne parametry przy tych samych wymiarach i na odwrót.

Napisano
Dnia 20.03.2018 o 07:48, eryko napisał:

Moi drodzy

natknął się ktoś na stronę aby można było po rozmiarze opony znaleźć do których samochodów pasuje , jak wspomniałem szukanie od D... storny tj. mam opony i chciał bym znaleźć modele samochodów do których one podejdą .

W homologacji samochodu jest okreslony rozmiar opon.

Oczywiscie mozesz sobie to olac ale musi pasowac wowczas do felgi i nalezy uwazac na wysokosc

Napisano
  • Autor
23 godziny temu, TWENTIS napisał:

Oponeo ma

tak ale musiał bym wszystkie marki przejrzeć i szukać mojej opony , tu chodzi ze mam opone o wymiarze i chcę dobrac do tego samochód ;]

Napisano
15 minut temu, eryko napisał:

tak ale musiał bym wszystkie marki przejrzeć i szukać mojej opony , tu chodzi ze mam opone o wymiarze i chcę dobrac do tego samochód ;]

Lepiej tu napisz rozmiar, to z głowy coś Ci odpowiem,  bo jak się okaże, że to 205/55r16, to wiesz, jakieś 80% aut na świecie...

Napisano
Moi drodzy

Ale po co ci to? Chcesz dokupic do nich samochod?
Napisano
2 godziny temu, kaczorek79 napisał:

Lepiej tu napisz rozmiar, to z głowy coś Ci odpowiem,  bo jak się okaże, że to 205/55r16, to wiesz, jakieś 80% aut na świecie...

Podobnie z rozmiarem 195/65/15 też bardzo popularny.

Napisano
  • Autor
10 godzin temu, kaczorek79 napisał:

255/60/18 koła z Navary chce sprzedać 😉 a że pierścień centrujący jest wymienny to szukam biorcy co by na ogłoszeniu modele podać .

Napisano
  • Autor
10 godzin temu, TWENTIS napisał:

Ale po co ci to? Chcesz dokupic do nich samochod?

Chce znaleźć biorcę , koła mi zalegają a że są dość niszowe to potrzebuje w ogłoszeniu pokazać biorcę 😁

Napisano
Godzinę temu, eryko napisał:

Chce znaleźć biorcę , koła mi zalegają a że są dość niszowe to potrzebuje w ogłoszeniu pokazać biorcę 😁

To powinieneś chyba od rozstawu otworow felg zacząć, a nie od rozmiaru opony.

Napisano
1 godzinę temu, eryko napisał:

255/60/18 koła z Navary chce sprzedać 😉 a że pierścień centrujący jest wymienny to szukam biorcy co by na ogłoszeniu modele podać .

Felgi z Navary tylko do Navary i Pathfindera. Opony przypasują do Hiluxa, niektórych Landcruiserów, Pajero.

Napisano
  • Autor
15 godzin temu, ZUBERTO napisał:

To powinieneś chyba od rozstawu otworow felg zacząć, a nie od rozmiaru opony.

tu nie jest duży problem bo rozstawa 5x114,3 mm czyli mocno popularny u wschodnich producentów , a jak wspomniałem otwór centrujący można ogarnąć pierscieniem centrującym bo felga jest nie fabryczna .

Napisano
Dnia 20.03.2018 o 23:49, krowka napisał:

Ktoś nie uwzględnił, że auto może mieć dodany pakiet na zimny klimat i zamiast akumulatora 70Ah 620A wyświetlany jest standardowy, czyli 60Ah (nie pamiętam prądu rozruchowego) - tej 70-tki nie podpowiadają jako opcja. Alternator oczywiście jest mocniejszy, 150A zamiast 120A.

Masz świadomość, że jak byś włożył zamiast 60Ah akumulator nawet i 200Ah, to alternator 120A  by się tym faktem wcale nie przejął?

Napisano
2 godziny temu, wald0 napisał:

Masz świadomość, że jak byś włożył zamiast 60Ah akumulator nawet i 200Ah, to alternator 120A  by się tym faktem wcale nie przejął?

Tak, mam tego świadomość.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.