Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Środek na owady samobójcy

Featured Replies

Napisano

Witam może ktoś polecić jakiś środek chemicznych na lakier aby zmyć zaschnięte owady z maski i zderzaka?

Napisano

Woda. Odpowiednio użyta daje radę lepiej niż najlepsza chemia :old:;].

Napisano
2 godziny temu, amazaque napisał:

Czyli jak tej wody użyć?

Napisano
2 godziny temu, amazaque napisał:

... ale co? trzeba namaczać samochód przez 2 tygodnie w rzece? 

Napisano

Jak masz garaż zamocz szmatę w wodzie i przyłóż w miejsce samobójców, na drugi dzień nie powinno być z usunięciem zwłok :)

Napisano
4 godziny temu, ZUBERTO napisał:

Czyli jak tej wody użyć?

Zmoczyć, spłukać, przetrzeć szmatą i po sprawie :oki:. Wątki o komarach na zderzakach zakładają posiadacze "mocnych" :hehe: samochodów, żeby się pochwalić, że polecieli 160 po A4 :phi:.

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, amazaque napisał:

Zmoczyć, spłukać, przetrzeć szmatą i po sprawie :oki:. Wątki o komarach na zderzakach zakładają posiadacze "mocnych" :hehe: samochodów, żeby się pochwalić, że polecieli 160 po A4 :phi:.

Próbowałem zawsze schodziło ale nie tym razem, owady przykleiły sie na amen może dlatego że zabrałem się za nie po 2 tygodniach. Mam 1.8 więc raczej wolny jest.

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, bob96 napisał:

Jak masz garaż zamocz szmatę w wodzie i przyłóż w miejsce samobójców, na drugi dzień nie powinno być z usunięciem zwłok :)

Brak garażu ale jak będę miał to wypróbuję

Napisano

Myjnia reczna i zejda. Maja chemie i usuna skutecznie. Samemu to po jezdzie autostrada zjezdzam na myjnie bezdotykowa i za 5zl usuwam owady. 

Napisano

Testowałem kiedyś i działa: http://www.shinygarage.pl/shiny-garage-bug-off-insect-remover-500ml.html

Ja przeważnie nie korzystam z takich środków, bo staram się mieć nawoskowany samochód, a wtedy bez problemu robale schodzą przy użyciu myjki. Ale jak mocniej przyschną, to rzeczywiście może być pomocny środek typu bug-off.

Napisano

Jak nie chcesz na myjnię, na shellu jest czasem (bo nie na wszystkich) spray do usuwania owadów, siakiś czerwony. 

Kiedyś mieli koncentrat co się dolewało do płynu do spryskiwaczy, ale tego już dawno nie widziałem. 

Mojej szyby po tygodniowym objeździe żadna myjnia nie doczyści całkowicie. Poza tym wszystkich powierzchni prostopadłych jak rejestracja czy lusterka - na nich chyba są najbardziej roztrzaskane, bo na szybie zostają tylko ślady a sam  samobójca się ześlizguje. i nie trzeba jeździć 160. Przy 120 już wystarczająco dużo się tego łapie. Przy 90 nie sprawdzałem ;]

Napisano
  • Autor
Dnia 21.04.2018 o 12:12, czachabrava napisał:

Mi się sprawdzał z K2, przy tym dosyc tani.

Dzięki, kupiłem, sprawdziłem działa :oki:

Napisano
Dnia 21.04.2018 o 11:14, dobromir napisał:

Witam może ktoś polecić jakiś środek chemicznych na lakier aby zmyć zaschnięte owady z maski i zderzaka?

Dobrze namoczyć i podczas mycia trochę bardziej przycisnąć szczotkę.

Edytowane przez fred77

Napisano
Dnia 21.04.2018 o 21:36, amazaque napisał:

Dzisiaj leciałem firmowym Dusterem po SK autostradach (max 120 km/h) a cały przód w "samobójcach" 

Twoja teza o "mocnych" samochodach padła :piwko:

Napisano
9 minut temu, fred77 napisał:

Dobrze namoczyć i podczas mycia trochę bardziej przycisnąć szczotkę.

A potem zamiast na slady po robakach patrzec na rysy od szczotki... 

Napisano
10 minut temu, czachabrava napisał:

A potem zamiast na slady po robakach patrzec na rysy od szczotki... 

Jak ktoś jest pedantyczny to nic na to nie poradzę.

Napisano

Ocet dobrze działa, znaczy płyn do szyb z octem. Tylko trzeba dobrze zmyć potem ale w sumie każdą chemię należy potem usunąć. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.