Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wycięcie katalizatora mazda 6 2.0 141km

Featured Replies

Napisano

Witam, ktoś z Was robił taki zabieg ?

Przerdzewial, zaczyna „pierdziec”, auto czasem jest mułowate i przy wyższych obrotach jest bardzo głośny basowy odgłos, ze się w aucie nie da wytrzymać.

Jest sonda wkręcana przed i w katalizator. Jak zachowa się auto gdy wspawam strumienice? 

Moze lepiej jakiś uniwersalny katalizator?

Jak będzie wyglądać spalanie, gdy dam emulator sondy, gdy teraz pali 10-12l gazu?

Doradzcie coś, bo chce to zrobić a nie wiem w jakim kierunku iść.

podobno stary katalizator mogę gdzieś sprzedać. Warto, czy nazlom stary?

Pozdrawiam Michał 

Napisano

Błąd wywali jak wytniesz katalizator, tu jest razem z kolektorem zintegrowany? Gdyby był dalej to wtedy emulator załatwiłby sprawę. Tu nie mogę znaleźć nowych zamienników, jeśli są to ok, możesz montować, w innym wypadku wymiana wkładu. Tak jak pamiętam miał robione @Maciej__ w C4 :hmm: 

Napisano
1 minutę temu, analyzer64 napisał:

Błąd wywali jak wytniesz katalizator, tu jest razem z kolektorem zintegrowany? Gdyby był dalej to wtedy emulator załatwiłby sprawę. Tu nie mogę znaleźć nowych zamienników, jeśli są to ok, możesz montować, w innym wypadku wymiana wkładu. Tak jak pamiętam miał robione @Maciej__ w C4 :hmm: 

Ja mialem zalozony uniwersalny katalizator i dzialalo wszystko OK :ok:

Zamiennikow to praktycznie nigdy nie ma, trzeba dobierac cos z tych uniwersalnych, to nie jest zadna kosmiczna technologia ;)

Napisano

Jak tylko przerdzewiał to czy nie prościej dziury załatać zamiast szukać zamienników niepewnych w działaniu:hmm:

Napisano

jak się auto zachowa? będzie smierdziało i truło.

wstaw uniwersalny u ogarniętego tłumikarza. znajdziesz na pewno w okolicy.

Napisano

Zrób tak jak koledzy sugerują, załóż katalizator uniwersalny. Ja osobiście miałem okazję wczoraj jechać za "ekologicznym" golfem II bez katalizatora - myślałem, że mnie zagazuje ...

Napisano

Wstaw uniwersalny katalizator a sondę za nim.

Napisano
  • Autor

Mam podjechać do tłumikarza i zobaczymy co powie. 

Jeśli zdecydowałbym na wybebeszenie go, to środek tego kata mogę gdzieś sprzedać ?

Ile to wnętrze może być warte ? Pewnie sam będzie chciał to zatrzymać, dlatego mnie ciśnie na wybebeszenie go :)

Napisano

Jak wybebeszysz to bedzie brzęczeć / rezonans.

Musisz wstawić coś w zamian.

Pustą puchę diagnosta rozpozna, nie mowiąc, że po zapachu już czuć który ma kat a który nie ma.

Napisano

Podjedź do normalnego tłumikarza, powinien coś zaproponować. I nie januszuj, bo ujnia z  tego wyjdzie.

Napisano

BTW. Ciekaw jestem jak długo się będzie w PL tolerowało taki proceder...

Dla mnie w każdym razie wycinanie kata jest niedopuszczalne. Ostatnio do 20-letniego samochodu, w którym oryginalne katalizatory zaczęły hałasować (kontrola spalin wypadła książkowo) kupiłem 4 nowe katalizatory...

Myślę, że w takiej Mazdzie dobrze dobrany zamiennik będzie właściwym wyborem.

Napisano

Będzie sie udawać do póki diagnosta dostaje $ od przeglądu.

Pracodawca mowi, ze to jest motywujące dla pracownika.

Katy to jedno, a zawyżanie roczników przy sprowadzonych o rok do góry to drugie.

Napisano
Dnia 6/7/2018 o 08:32, krajowy2 napisał:

Witam, ktoś z Was robił taki zabieg ?

Przerdzewial, zaczyna „pierdziec”, auto czasem jest mułowate i przy wyższych obrotach jest bardzo głośny basowy odgłos, ze się w aucie nie da wytrzymać.

Jest sonda wkręcana przed i w katalizator. Jak zachowa się auto gdy wspawam strumienice? 

Moze lepiej jakiś uniwersalny katalizator?

Jak będzie wyglądać spalanie, gdy dam emulator sondy, gdy teraz pali 10-12l gazu?

Doradzcie coś, bo chce to zrobić a nie wiem w jakim kierunku iść.

podobno stary katalizator mogę gdzieś sprzedać. Warto, czy nazlom stary?

Pozdrawiam Michał 

Wstawialem uniwersalny w Peugeocie 406. Dzialalo to dobrze.

Jak nie stac Cie na uniwersalny katalizator i chcesz strumienice wstawiac to oddaj auto na zlom i kup bilet miesieczny. Powaznie pisze. Nie mam ochoty wdychac nieoczyszczonych spalin ze starego grata.

Napisano
12 godzin temu, Lato8 napisał:

Katy to jedno, a zawyżanie roczników przy sprowadzonych o rok do góry to drugie

Jakie znowu zawyżanie roczników:hmm:

Chodzi o datę pierwszej rejestracji zamiast produkcji? Tylko jakie to ma znaczenie dla kogo/czegokolwiek8]

Napisano

Data pierwszej rejestracji to nie data produkcji, a jak auto rejestrowane 03.2016 to bardzo często rok 2015.

Znaczenie takie, że jak szukasz auta to co wpisujesz w filtry ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.