Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprzedałam auto kupujacy twierdzi ze jest wada ukryta

Featured Replies

Napisano

Trudno w aucie po 190k kilometrów uznać wadę sprzęgła ,chyba że sprzedający twierdził że wymienione wczoraj a posypało się.

Napisano
14 minut temu, maro_t napisał:

co to jest "wada sprzęgła"?

Wada ukryta. Zapewniał, iż samochód nie wymaga żadnego wkładu finansowego. Wada sprzęgła:  stuki metaliczne ustępujące po jego wciśnięciu, problem z wbijaniem biegów, itd.

Napisano
12 minut temu, czachabrava napisał:

Co to się dzieje, w aucie o przebiegu 190kkm mogło chyba paść sprzęgło... Teraz sprzedawca ma dawać na wszystko gwarancje?w jeden dzień można spalić sprzegło. Następne auto kupuje w takim razie od handlarza z zarejestrowaną działalnością.

Sprzedawca nie dał gwarancji. Roszczenie z rękojmi.

Napisano

Wiele zależy od formy ogłoszenia,
formy umowy,
powstania wady,
czasu jej powstania, itd

No to dawaj w szczegółach....

...

Napisano
Wada ukryta. Zapewniał, iż samochód nie wymaga żadnego wkładu finansowego. Wada sprzęgła:  stuki metaliczne ustępujące po jego wciśnięciu, problem z wbijaniem biegów, itd.

I przy kupnie tego nie było?
Napisano
10 minut temu, TWENTIS napisał:

I przy kupnie tego nie było?

No bylo

Napisano
5 godzin temu, prawoimotoryzacja napisał:

Równie dobrze może to być skrzynia biegów i handlarz się cieszy, że się tanio wyłgał ;]

Napisano
5 minut temu, bartekm napisał:

Równie dobrze może to być skrzynia biegów i handlarz się cieszy, że się tanio wyłgał ;]

Wszystko zależy, co zawiera ugoda - czy jest np. deklaracja o zaspokojeniu wszystkich obecnych i przyszłych roszczeń. 

Edytowane przez grogi

Napisano
1 minutę temu, grogi napisał:

Wszystko zależy, co zawiera ugoda - np. czy jest np. deklarację o zaspokojeniu wszystkich obecnych i przyszłych roszczeń. 

Prawda :ok: ale bez tego to by mógł reperować to auto do śmierci ;)

Napisano
Napisze w tej tematyce artykuł na stronę za jakiś czas 
Ale ja pytam o konkrety w tym konkretnym przypadku

...

Napisano
4 godziny temu, grogi napisał:

Wszystko zależy, co zawiera ugoda - czy jest np. deklaracja o zaspokojeniu wszystkich obecnych i przyszłych roszczeń. 

Ja pisałem treść ugody  ;)

Diagnostyka problemu była robiona w ASO.

Napisano
3 godziny temu, Fili_P napisał:

Ale ja pytam o konkrety w tym konkretnym przypadku

...

Wszelkie konkrety będą w artykule. Sorry, ale nie będę dublować wpisów

Napisano
56 minut temu, prawoimotoryzacja napisał:

Ja pisałem treść ugody  ;)

Diagnostyka problemu była robiona w ASO.

Rozumiem zatem, że nie ma tego typu klauzul 😄

Napisano

Klient podszedł bardzo w porządku do tematu i w ramach porozumienia ostatecznie chciał tylko kasę za oryginalne części i diagnostykę problemu. Koszt robocizny wziął na siebie.

Napisano
10 godzin temu, prawoimotoryzacja napisał:

Wszelkie konkrety będą w artykule. Sorry, ale nie będę dublować wpisów

A możesz jednak wrzuć tutaj opis? Nie planuję klikać twojej strony.

Napisano
No bylo

W jaki sposob zataił te wade?
Napisano
Dnia 22.05.2019 o 09:20, spad napisał:

A możesz jednak wrzuć tutaj opis? Nie planuję klikać twojej strony.

Będzie tekst gotowy to dam znać. Jak będziesz chciał to sobie wyciągniesz to co Cię interesuje i możesz nawet tutaj sobie wkleić co tam chcesz. Jak nie to trudno.

Napisano
17 minut temu, prawoimotoryzacja napisał:

Będzie tekst gotowy to dam znać. Jak będziesz chciał to sobie wyciągniesz to co Cię interesuje i możesz nawet tutaj sobie wkleić co tam chcesz. Jak nie to trudno.

E no super, wtrącasz się do dyskusji, coś tam przerabiałeś, coś tam wiesz, ale tu nie powiesz, tylko gdzieś żeby Ci klikalność wzrosła. Takie wiem, ale nie powiem. Z dupy taka dyskusja o problemie.

Napisano
1 minutę temu, spad napisał:

E no super, wtrącasz się do dyskusji, coś tam przerabiałeś, coś tam wiesz, ale tu nie powiesz, tylko gdzieś żeby Ci klikalność wzrosła. Takie wiem, ale nie powiem. Z dupy taka dyskusja o problemie.

Nie w tym rzecz, że tu nie powiem. Będzie cały artykuł na ten temat i jeżeli będzie na to zgoda, to można go tu w całości/części wrzucić. No ale lepiej klepać na klawiaturze i marudzić. Tak, klikalność ma największe znaczenie w działalności pro bono - nie dość, że masz możliwość skorzystania za free z ewentualnej pomocy/wiedzy, itd, to jeszcze będziesz narzekać, bo CI się nie chce czytać, ew. kliknąć w link i wyciągnąć sobie z tekstu ten fragment, który Ciebie interesuje. 

Napisano
Godzinę temu, prawoimotoryzacja napisał:

Nie w tym rzecz, że tu nie powiem. Będzie cały artykuł na ten temat i jeżeli będzie na to zgoda, to można go tu w całości/części wrzucić. No ale lepiej klepać na klawiaturze i marudzić. Tak, klikalność ma największe znaczenie w działalności pro bono - nie dość, że masz możliwość skorzystania za free z ewentualnej pomocy/wiedzy, itd, to jeszcze będziesz narzekać, bo CI się nie chce czytać, ew. kliknąć w link i wyciągnąć sobie z tekstu ten fragment, który Ciebie interesuje. 

Miałeś przypadek, że klient skorzystał z rękojmi na używanym pojeździe. Jak zapytano o szczegóły to ich nie opisałeś a odesłałeś do strony i artykułu, którego jeszcze nie ma. Dla mnie taki udział w dyskusji z dupy.

Napisano
21 minut temu, spad napisał:

Miałeś przypadek, że klient skorzystał z rękojmi na używanym pojeździe. Jak zapytano o szczegóły to ich nie opisałeś a odesłałeś do strony i artykułu, którego jeszcze nie ma. Dla mnie taki udział w dyskusji z dupy.

Jeżeli zechce Ci się przeczytać ostatnią stronę tej dyskusji, to otrzymasz garść informacji.  Sadzisz, że opisanie takiej sprawy, to jest napisanie 5 linijek tekstu?????

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.