Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

7 lat z Toyotą

Featured Replies

Napisano

Sprzedałem moją Toyotę Tundra Rock Warrior 5.7 l z małym przebiegiem czyli 79 tys mil to około 126 tysięcy kilometrów.

Przez te siedem lat nie zepsuło się kompletnie nic :skromny:

O przepraszam , spaliła się jedna żarówka w tylnej lampie. ;]

Auto wyprodukowane w USA . 😉

tundra.jpg

W środku było bardzo cicho. Od początku nic nie skrzypiało. Wnętrze praktycznie się nie zużyło.

Z części eksploatacyjnych to po kilku latach zmieniłem opony, bo pomimo grubego bieżnika boki miały pęknięcia.

Prewencyjnie w zeszłym roku wymieniłem przed zimą akumulator i po 60 tys mil (96 tys km) klocki hamulcowe z przodu.

Opócz tego wymieniałem tylko oleje i lałem paliwo. Oleju dolewać nie musiałem. 

Jeździłem tak długo jednym autem, bo nie bardzo mogłem sobie znaleźć godnego następcy ale w końcu doszedłem do wniosku ,że czas zmienić 

na osobówkę, bo wożę przeważnie powietrze rotfl

Napisano

To teraz przedstaw tego Lexa.

Napisano
4 godziny temu, HanYs napisał:

Sprzedałem moją Toyotę Tundra Rock Warrior 5.7 l z małym przebiegiem czyli 79 tys mil to około 126 tysięcy kilometrów.

Bardzo mało jeździsz jak na USA. Jakoś żyłem w przeświadczeniu, że u Was się robi znacznie większe roczne przebiegi.

Ile Ci ten grzmot kotłował ? 

Bardzo fajne auto.

Napisano

Dlatego nie lubię Toyoty. Te samochody są nudne. Nic się nie psuje. Nie ma powodu by się ich pozbywać i potem człowiek 7 lat jeździ jednym pojazdem. 

Napisano
26 minut temu, Florydziak napisał:

Dlatego nie lubię Toyoty. Te samochody są nudne. Nic się nie psuje. Nie ma powodu by się ich pozbywać i potem człowiek 7 lat jeździ jednym pojazdem. 

Idąc Twoim torem myślenia powinieneś kupić sobie Land Rovera... Emocji bez liku, a może nawet byś się w nim zakochał... rotfl

Napisano
Godzinę temu, Florydziak napisał:

W przyszłym roku stuknie jak 10 lat jeżdżę swoją ;) Wierz mi. Gdy jadę z rodziną na wakacje do np. Chorwacji, to ostatnie czego mi potrzeba to emocje związane z awarią samochodu...

Edytowane przez aviator

Napisano
  • Autor
6 godzin temu, bergerac napisał:

Bardzo mało jeździsz jak na USA. Jakoś żyłem w przeświadczeniu, że u Was się robi znacznie większe roczne przebiegi.

Ile Ci ten grzmot kotłował ? 

Bardzo fajne auto.

Inni ludzie spędzają więcej czasu w samochodach co przekłada się moim zdaniem na utratę czasu życia. 

Wolę ten czas poświęcić dla siebie. :skromny: Oprócz tego auta mam do dyspozycji inne ,a w pracy służbowe.

To była fajna ósemka ,381 HP i średnio paliła 13 MPG czyli 18 l/100km.

Z tym ,że ja jeżdżę dynamicznie 😉

Napisano
1 minutę temu, HanYs napisał:

w końcu jakieś prawdziwe spalanie, a nie jak @OZI ciągle pisze, że wszystko pali 8-10 litrów 😄 

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, Vadero napisał:

Masz gospodarstwo?

Nie. Wbrew pozorom takie auta są bardzo praktyczne nawet w mieście. 

Wrzucasz na pakę co zechcesz. Jeśli masz jakiś biznes w którym potrzeba Ci dojechać zawsze i w każdych warunkach pogodowych to takie auto jest idealne.

Problematyczne w mieście są czasami wymiary tego auta. 

Czasem parkingi są za niskie.

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, Maxit napisał:

Idąc Twoim torem myślenia powinieneś kupić sobie Land Rovera... Emocji bez liku, a może nawet byś się w nim zakochał... rotfl

Kupił wynalazek więc się okaże. 

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, bergerac napisał:

w końcu jakieś prawdziwe spalanie, a nie jak @OZI ciągle pisze, że wszystko pali 8-10 litrów 😄 

GMC, Chevy, Nissan w tej klasie piją dużo więcej.

Napisano
55 minut temu, HanYs napisał:

Mam takiego. Z wszystkim oprócz HUD-a.

Lexus zdecydował się nie kontynuować GS’a - nie będzie następcy co akurat jest dobre bo nie będziesz jeździł starym modelem. Bardzo przyzwoity samochód.

A propos HUD-a - Lexus reklamuje się że jest taka opcja ale jak rozmawiałem z dealerem to podobno nikt tego nigdy nie widział. 

Edytowane przez Florydziak

Napisano
  • Autor
14 minut temu, Florydziak napisał:

Lexus zdecydował się nie kontynuować GS’a - nie będzie następcy co akurat jest dobre bo nie będziesz jeździł starym modelem. Bardzo przyzwoity samochód.

A propos HUD-a - Lexus reklamuje się że jest taka opcja ale jak rozmawiałem z dealerem to podobno nikt tego nigdy nie widział. 

GS będzie nadal w sprzedaży w USA i Kanadzie. 

https://lexusenthusiast.com/2018/06/12/lexus-gs-sedan-not-going-anywhere-will-continue-sales-in-north-america/

Widziałem HUD w innych modelach w salonie.

Napisano
4 godziny temu, HanYs napisał:

Wrzucasz na pakę co zechcesz. Jeśli masz jakiś biznes w którym potrzeba Ci dojechać zawsze i w każdych warunkach pogodowych to takie auto jest idealne.

Jestem w stanie zrozumieć argument wjechania wszędzie - ok. Wrzucania rzeczy na pakę nie ;) Rozumiem że Ci w firmie się przydaje, próbuję sobie wytłumaczyć dlaczego tyle się tego sprzedaje w USA, skoro nie macie tam samych farmerów i kopidołów.

Napisano
  • Autor
21 minut temu, Vadero napisał:

Jestem w stanie zrozumieć argument wjechania wszędzie - ok. Wrzucania rzeczy na pakę nie ;) Rozumiem że Ci w firmie się przydaje, próbuję sobie wytłumaczyć dlaczego tyle się tego sprzedaje w USA, skoro nie macie tam samych farmerów i kopidołów.

Wpadnij na wycieczkę to zobaczysz inny świat. ;]

Napisano
41 minut temu, Vadero napisał:

Tutaj jest wytłumaczenie:

zert.png

Napisano
30 minut temu, HanYs napisał:

Pociągniesz kampera penisem ? rotfl 

W Europie to nie my ciągniemy, tylko nam ciągną :ee:

Napisano
Inni ludzie spędzają więcej czasu w samochodach co przekłada się moim zdaniem na utratę czasu życia. 
Wolę ten czas poświęcić dla siebie. :skromny: Oprócz tego auta mam do dyspozycji inne ,a w pracy służbowe.
Z tym ,że ja jeżdżę dynamicznie [emoji6]
Ale patrząc na żywot klocków raczej myślisz na drodze. W przypadku binarnej obsługi pedałów wydaje mi się że 30+ jest bez problemu osiągalne.

tapatalked

Napisano

Spoko, tylko w Polsce zamiast jednego miejsca parkingowego musisz szukać czterech.

tapatalked

Napisano
Mam takiego. Z wszystkim oprócz HUD-a.

Dlaczego nie wziąłeś huda?

tapatalked

Napisano
Godzinę temu, format napisał:

Dlaczego nie wziąłeś huda?

tapatalked

Bo kupował 2018 czyli co jeszcze było na placu. 

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, format napisał:

Ale patrząc na żywot klocków raczej myślisz na drodze. W przypadku binarnej obsługi pedałów wydaje mi się że 30+ jest bez problemu osiągalne.

Hamulce są dla tchórzy ! 😉😁

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, format napisał:

Spoko, tylko w Polsce zamiast jednego miejsca parkingowego musisz szukać czterech.

W Polsce z Tundrą i parkowaniem byłby dramat.

Przy blokach na Śląsku też bym miał problem. Jedyne co to ,że można tym wszędzie wjechać. 

Niektóre zakręty w starszych rejonach miast są bardzo wąskie z mnóstwem wystających zaparkowanych aut.

Napisano
Dnia 30.12.2018 o 15:49, HanYs napisał:

Z tym ,że ja jeżdżę dynamicznie 😉

Nie tak duzo jak na 2,5 t i 8 garow i 6l. Osobiscie poza  trudnoscia w manewrowaniu na polskich drogach, osiedlach, parkingach tundra podoba mi sie . To jak polciezarowka budzaca respekt

Napisano
  • Autor
16 godzin temu, fanlan napisał:

Nie tak duzo jak na 2,5 t i 8 garow i 6l. Osobiscie poza  trudnoscia w manewrowaniu na polskich drogach, osiedlach, parkingach tundra podoba mi sie . To jak polciezarowka budzaca respekt

Wrzucę jeszcze jedną fotkę dla porównania wielkości.

IMG_0611.JPG

Napisano
5 godzin temu, HanYs napisał:

Wrzucę jeszcze jedną fotkę dla porównania wielkości.

IMG_0611.JPG

Czy ten mniejszy zmieści się na pace tego dużego? 😳

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.