Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

VW Troc 2.0 TSI 4Motion MTM 5.6s do 100

Featured Replies

Napisano
  • Autor
4 minuty temu, Rado_ napisał:

A na co te osiągi? Na tor tym będziesz jeździł?:nie_wiem:

Jak prawdziwy akowicz bede spowalnial lewy pas na autostradzie. Nie na tor ale na swiatlasz szybciej ruszyc lubie. 

Napisano
33 minuty temu, wujekcybul napisał:

Jak prawdziwy akowicz bede spowalnial lewy pas na autostradzie. Nie na tor ale na swiatlasz szybciej ruszyc lubie. 

Nawet jak ktos przed Toba stoi? Co to daje?:nie_wiem:

Napisano
  • Autor
29 minut temu, Rado_ napisał:

Nawet jak ktos przed Toba stoi? Co to daje?:nie_wiem:

Nie no jak jestem pierwszy. Zreszta czasem lubie tak bez sensu mocno przyspieszyc i pozniej jechac spokojnie. Cos trzeba miec od zycia... Jak juz by mnie wsadzili w SUV to chcialbym jakiegos fajnego.

Napisano
4 minuty temu, wujekcybul napisał:

Nie no jak jestem pierwszy. Zreszta czasem lubie tak bez sensu mocno przyspieszyc i pozniej jechac spokojnie. Cos trzeba miec od zycia... Jak juz by mnie wsadzili w SUV to chcialbym jakiegos fajnego.

rozumiem, taka zabawka, ale mnie to szybko nudzi. do niczego to mi nie jest potrzebne, szczególnie w mieście, ale ja mam moze inne zainteresowania, które daja mi fun;)

Napisano
13 godzin temu, maro_t napisał:

ostatnio rzadziej zaglądam na AK, na HP to już w ogóle przestałem wchodzić, ale widzę że te same tematy wiecznie żywe. Czyli między innymi jaki autobus potrzeba dla rodziny 2+2. :hehe:

Nadeszły czasy, że klasa D (albo odpowiadający jej SUV) to autobus.

Informuję, że zbieżność kategorii prawa jazdy i klasy wielkości auta są przypadkowe.

Napisano
6 godzin temu, wujekcybul napisał:

Nie no, fun jest i cicha satysfakcja jak sciganty w premiumach spaliny wachaja. Ale na dluzsza mete, spedzajac wiekszosc czasu w korkach, powozenie takim co ma ok 300KM robi sie meczace, szczegolnie dla psychiki powozacego.

Dlatego teraz mam uturbione 150KM i jest w sam raz :skromny:

:phi:

P.S ostatnio kumpel przewiozl mnie jego Panamera Turbo, cos 3.5 do setki. Ło matkooo, jak to sie dopiero odpycha :totalszok:

Tyle, ze jego widac i slychac na kilometr, to auto niczego nie udaje akurat.

Napisano
Dnia 7.04.2019 o 15:36, Manx napisał:

Auto za ponad 80 000 zł klima regulowana ręcznie, światła dziennie żarówkowe, nie ma sterowania radiem w kierownicy, nie ma gniazdka żeby telefon podładować,  nie ma bluetooth, nie ma nawet jednego czujnika parkowania, felgi stalowe z plastikowymi kołpakami.

No jak tu jeździć na dziennych żarówkowych i z kołpakami na stalówkach (które są lżejsze od tzw. aluminiowych)?

Napisano
Godzinę temu, Polarny napisał:

No jak tu jeździć na dziennych żarówkowych i z kołpakami na stalówkach (które są lżejsze od tzw. aluminiowych)?

Nie rozumiesz. Podobnie jak w wątku ze Skodą.

Nikt nie pisze że się nie da jeździć. Tylko że za te same pieniądze dostaniesz u innych dużo więcej. Więc trzeba być miłośnikiem znaczka żeby kupić wersje bieda.

Napisano
Godzinę temu, marcindzieg napisał:

Nikt nie pisze że się nie da jeździć. Tylko że za te same pieniądze dostaniesz u innych dużo więcej. Więc trzeba być miłośnikiem znaczka żeby kupić wersje bieda.

Nawet nie musi być u innych, wystarczy zamiast t-rocka wziąć golfa i wszystko ww. jest od razu

Napisano
1 godzinę temu, marcindzieg napisał:

widzisz, niektorzy wola inaczej.  :) z premedytacja kupilbym takiego bo:

1) klima regulowana ręcznie - wole od automatycznej

2) światła dziennie żarówkowe - jesli to zwykle ledy, czy ksenony to wole zarowki (moze z wyjatkiem jesli strasznie zwalony dostep do zarowek). wielu ludzi pisze, ze dopiero matrycowe ledy to jakis postep.

3) nie ma sterowania radiem w kierownicy, - nie slucham radia, jak puszczam muze to z telefonu. poza tym kierownice ze sterowaniem brzydko wygladaja. maja taki maly srodek jak kierownice aut z lat 60tych.

4) nie ma gniazdka żeby telefon podładować,  - gniazdo zapalniczki mi wystarczy

5)nie ma bluetooth, - to rzeczywiscie brak, ale moze podmianka samego radia dalaby rade, albo na oryginal albo na chinczyka

6) nie ma nawet jednego czujnika parkowania, - po co? jak juz to kamera cofania

7) felgi stalowe z plastikowymi kołpakami - oczywisty wybor, lzejsze, tansze

Napisano
17 godzin temu, zinger napisał:

Ale na dluzsza mete, spedzajac wiekszosc czasu w korkach, powozenie takim co ma ok 300KM robi sie meczace, szczegolnie dla psychiki powozacego.

nie doceniasz ludzkiej psychiki. mistrz kierownicy stojacy w korku przez caly tydzien, jak raz w tygodniu sobie przyspieszy, wyprzedzi innego w bmw pokazujac kto jest szybszy mocniejszy, albo wepchnie sie gdzies tam przed innego, albo .... bedzie pierwszy spod swiatel, to i tak Ci powie ze te 300 koni jest niezbedne. bez nich nie da sie jezdzic ... :hehe: 

Napisano
1 minutę temu, gregoryj napisał:

nie doceniasz ludzkiej psychiki. mistrz kierownicy stojacy w korku przez caly tydzien, jak raz w tygodniu sobie przyspieszy, wyprzedzi innego w bmw pokazujac kto jest szybszy mocniejszy, albo wepchnie sie gdzies tam przed innego, albo .... bedzie pierwszy spod swiatel, to i tak Ci powie ze te 300 koni jest niezbedne. bez nich nie da sie jezdzic ... :hehe: 

Pewnie tacy tez sie znajda. Ja to pisalem na podstawie wlasnych doswiadczen.

Napisano
2 godziny temu, marcindzieg napisał:

Tylko co z tego, że dostaniesz LEDy do dziennych? Z zamierzchłych dyskusji wynikło, że przydają się tylko wtedy, gdy jadę na ozonowanie klimatyzacji i nie chce mi się ustawiać dziennych żeby nie świeciły przy włączonym zapłonie.

Alufelgi to wręcz dopłacanie do czegoś gorszego, co nawet na tym forum zostało stwierdzone nie raz i niekoniecznie przeze mnie.

A że można coś kupić taniej, co oferuje to samo co skoda, to pierwsze słyszę. Talisman jest blisko, ale bagażnikiem przegrywa i - co ciekawe - zbiornikiem paliwa (często na to userzy narzekają, bo zasięg podobny do LPG).

Napisano
10 minut temu, gregoryj napisał:

1) klima regulowana ręcznie - wole od automatycznej

Ale wiesz że każdą klimę automatyczną można przestawić w tryb manualny? Odwrotnie się nie da.

2) światła dziennie żarówkowe - jesli to zwykle ledy, czy ksenony to wole zarowki (moze z wyjatkiem jesli strasznie zwalony dostep do zarowek). wielu ludzi pisze, ze dopiero matrycowe ledy to jakis postep.

Jak jeździsz tylko w dzień to rzeczywiście nie ma sensu.

3) nie ma sterowania radiem w kierownicy, - nie slucham radia, jak puszczam muze to z telefonu. poza tym kierownice ze sterowaniem brzydko wygladaja. maja taki maly srodek jak kierownice aut z lat 60tych.

Są dokładnie takie same tylko zamiast przycisków jest zaślepka. Można mieć też bumboxa na siedzeniu pasażera albo słuchawki na uszach. Takich też widuję.

4) nie ma gniazdka żeby telefon podładować,  - gniazdo zapalniczki mi wystarczy 

A co jak nie ma gniazda zapalniczki? Powerbank?

5)nie ma bluetooth, - to rzeczywiscie brak, ale moze podmianka samego radia dalaby rade, albo na oryginal albo na chinczyka

W nowym aucie na gwarancji?

11 minut temu, gregoryj napisał:

6) nie ma nawet jednego czujnika parkowania, - po co? jak juz to kamera cofania

Używałeś kiedyś?

11 minut temu, gregoryj napisał:

7) felgi stalowe z plastikowymi kołpakami - oczywisty wybor, lzejsze, tansze

Paskudne, rdzewiejące. Ale oczywiście można.

Zastanawiałem się co Ci odpisać bo w sumie ciężko to skomentować.

Napisano
1 minutę temu, marcindzieg napisał:

Ale wiesz że każdą klimę automatyczną można przestawić w tryb manualny?

To ciekawe - jak? Bo ja wolę sam ustawiać, jak zimne/ciepłe powietrze ma wiać, zamiast liczyć na automat, który dąży do temperatury. Różnymi markami jeździłem, ale w żadnej automatyczna klimatyzacja nie działała tak, jak bym chciał.

Napisano
1 minutę temu, Polarny napisał:

Tylko co z tego, że dostaniesz LEDy do dziennych? Z zamierzchłych dyskusji wynikło, że przydają się tylko wtedy, gdy jadę na ozonowanie klimatyzacji i nie chce mi się ustawiać dziennych żeby nie świeciły przy włączonym zapłonie.

Alufelgi to wręcz dopłacanie do czegoś gorszego, co nawet na tym forum zostało stwierdzone nie raz i niekoniecznie przeze mnie.

A że można coś kupić taniej, co oferuje to samo co skoda, to pierwsze słyszę. Talisman jest blisko, ale bagażnikiem przegrywa i - co ciekawe - zbiornikiem paliwa (często na to userzy narzekają, bo zasięg podobny do LPG).

Ja dalej o jabłkach a Ty o gruszkach. Przeczytaj post kolegi @TomekD000  parę postów wyżej.

Napisano
Teraz, marcindzieg napisał:

Ja dalej o jabłkach a Ty o gruszkach. Przeczytaj post kolegi @TomekD000  parę postów wyżej.

Nadal moje pytanie pozostaje aktualne. Po co ci LEDy dzienne (mijania jeszcze rozumiem) i alufelgi?

Napisano
Teraz, Polarny napisał:

To ciekawe - jak? Bo ja wolę sam ustawiać, jak zimne/ciepłe powietrze ma wiać, zamiast liczyć na automat, który dąży do temperatury. Różnymi markami jeździłem, ale w żadnej automatyczna klimatyzacja nie działała tak, jak bym chciał.

Nie wiem jak w Skodzie ale u mnie wystarczy wyłączyć auto. I ustawiam tak jak chcę.

Napisano
Teraz, Polarny napisał:

Nadal moje pytanie pozostaje aktualne. Po co ci LEDy dzienne (mijania jeszcze rozumiem) i alufelgi?

Bo wolę jak jest coś ładne a nie brzydkie?

Napisano
2 minuty temu, marcindzieg napisał:

Nie wiem jak w Skodzie ale u mnie wystarczy wyłączyć auto. I ustawiam tak jak chcę.

Tzn. pokrętło temperatury zmienia funkcję i określa intensywność grzania/chłodzenia? Czyli zamiast liczb z temperaturą mielibyśmy takie niebiesko-czerwone zobrazowanie, kiedy bardziej grzeje, a kiedy chłodzi?

Bo że można sobie samemu siłę czy kierunek nawiewu ustawić, to ja wiem.

1 minutę temu, marcindzieg napisał:

Bo wolę jak jest coś ładne a nie brzydkie?

A nie wolisz czegoś, co poprawia osiągi i zmniejsza zużycie paliwa? Nie wspominając o cenie, łatwości serwisowania itp.

Poza tym, tak szczerze - wysiadasz z samochodu i patrzysz, jak LEDy świecą albo jak felgi wyglądają?

Napisano
5 minut temu, Polarny napisał:

Po co ci LEDy dzienne (mijania jeszcze rozumiem) i alufelgi?

LEDy zeby nie wymieniac zarowek co pol roku, alufelgi lepiej chlodza uklad hamulcowy.

Napisano

Bo że można sobie samemu siłę czy kierunek nawiewu ustawić, to ja wiem.

Temperaturę też.

6 minut temu, Polarny napisał:

A nie wolisz czegoś, co poprawia osiągi i zmniejsza zużycie paliwa? Nie wspominając o cenie, łatwości serwisowania itp.

Poza tym, tak szczerze - wysiadasz z samochodu i patrzysz, jak LEDy świecą albo jak felgi wyglądają?

A nie wolisz obydwu tych rzeczy od jednej? Zwłaszcza że płacisz za to tyle samo?

Napisano
13 minut temu, marcindzieg napisał:

Ale wiesz że każdą klimę automatyczną można przestawić w tryb manualny? Odwrotnie się nie da.

Jak jeździsz tylko w dzień to rzeczywiście nie ma sensu.

Są dokładnie takie same tylko zamiast przycisków jest zaślepka. Można mieć też bumboxa na siedzeniu pasażera albo słuchawki na uszach. Takich też widuję.

A co jak nie ma gniazda zapalniczki? Powerbank?

W nowym aucie na gwarancji?

Używałeś kiedyś?

Paskudne, rdzewiejące. Ale oczywiście można.

Zastanawiałem się co Ci odpisać bo w sumie ciężko to skomentować.

jesli w kierownicy sa zaslepki to sa oblesne. nie kupilbym takiego

gniazda zapalniczki nie ma w nowych autach? nie wierze

a radia na gwarancji nie mozna wymienic na lepszy model oryginalny?

yes, sir. mialem i czujniki parkowania i kamere.

stalowki rdzewieja po ilu latach? 10? 15? pod kolpakiem nie widac.  jak walniesz w dziure, to stalowke nowa kupisz za 100 pln. alu oryginalne, a w szczegolnosci rzadko spotykane? tak w ASO za 1000 pln

Napisano
29 minut temu, gregoryj napisał:

Czuję się wywołany do tablicy, bo użytkuję 2 auta z podobnym silnikiem (ver 280 KM i ver 290 KM).

Na co dzień takim autem jeździ się raczej normalnie i w niczym to nie przeszkadza.

Te konie czuć dopiero w drugiej połowie obrotomierza, w związku z czym dobrze się tym wyprzedza.

Nominalnie to raptem 350 NM, czyli tyle co byle diesel.

To nie jest żaden potwór, ot zwykłe auto z fajną górą, gdy tylko jej potrzebujesz.

Napisano
15 minut temu, wladmar napisał:

LEDy zeby nie wymieniac zarowek co pol roku, alufelgi lepiej chlodza uklad hamulcowy.

Ciekawe - ja mam dzienne żarówkowe już prawie 6 lat i jeszcze nie trzeba było wymieniać ...

A chłodzenie układu hamulcowego ma znaczenie przy jeździe sportowej. Tylko że wtedy to już by trzeba konsekwentnie kupić prawdziwe alufelgi, które są faktycznie lżejsze od stalowych, a nie zaślepki je udające.

11 minut temu, marcindzieg napisał:

Temperaturę też.

I właśnie chodzi mi o to, żeby NIE ustawiać temperatury, tylko samą intensywność grzania/chłodzenia. Jak w manualnej - w podobno da się automatyczną przestawić w ten tryb. Pytanie, jak. Samo wyłączenie 'auto' tego nie powoduje.

12 minut temu, marcindzieg napisał:

A nie wolisz obydwu tych rzeczy od jednej?

Ale jakich obydwu? Alufelgi są gorsze od felg stalowych. Chyba że są to alufelgi profesjonalne, ale tu już cena jest kilkakrotnie wyższa od tych pospolitych.

A LEDy dzienne co mi dają? W nocy to jeszcze rozumiem - lepiej oświetlają drogę, chociaż mnie to i tak nie jest często potrzebne. W dziennych tylko będę miał problem przy wymianie, bo będzie drożej. A żarówkę wymienię sam za grosze.

Napisano
Godzinę temu, marcindzieg napisał:

Tylko ze Ty mowisz teraz o trybie semi automat a koledze chodzilo o manual.Ja akurat uwazam ze tryb semi jest najlepszy przy moim trybie jezdzenia-jednak nie jest to manual bo uklad dazy do ustalenia zadanej temperatury[co jest idealne dla mnie].W manualu ta temperatura zmienia sie w zaleznosci od innych wartosci typu temperatura zewnetrzna.

Edytowane przez wlad

Napisano

Ale jakich obydwu? Alufelgi są gorsze od felg stalowych. Chyba że są to alufelgi profesjonalne, ale tu już cena jest kilkakrotnie wyższa od tych pospolitych.

A LEDy dzienne co mi dają? W nocy to jeszcze rozumiem - lepiej oświetlają drogę, chociaż mnie to i tak nie jest często potrzebne. W dziennych tylko będę miał problem przy wymianie, bo będzie drożej. A żarówkę wymienię sam za grosze.

Dają Ci choćby większą wartość samochodu przy odsprzedaży czy tak sporadycznej rzeczy jak wypłata odszkodowania po stłuczce.

Napisano
22 minuty temu, wlad napisał:

Tylko ze Ty mowisz teraz o trybie semi automat a koledze chodzilo o manual.Ja akurat uwazam ze tryb semi jest najlepszy przy moim trybie jezdzenia-jednak nie jest to manual bo uklad dazy do ustalenia zadanej temperatury[co jest idealne dla mnie].W manualu ta temperatura zmienia sie w zaleznosci od innych wartosci typu temperatura zewnetrzna.

No OK. Jeśli dla kogoś to problem. Jak ustawię na najniższą lub na najwyższą to po prostu chłodzi/grzeje.

Napisano
Godzinę temu, gregoryj napisał:

jak walniesz w dziure, to stalowke nowa kupisz za 100 pln. alu oryginalne,

150, w porywach 200. A jak poszukasz to za 100 też kupisz.

Napisano
32 minuty temu, marcindzieg napisał:

Dają Ci choćby większą wartość samochodu przy odsprzedaży czy tak sporadycznej rzeczy jak wypłata odszkodowania po stłuczce.

Ale to bez sensu, bo za te rzeczy ZAWSZE musisz dopłacić i odzyskasz mniej przy odsprzedaży. A ty porównujesz różne modele.

Tak samo ze odszkodowaniem - co z tego, że dostaniesz większe, skoro koszty naprawy też będą odpowiednio większe.

Odnośnie klimatyzacji widzę, że jednak trybu manualnego nie ma. Bo grzanie max albo zamrażanie to nie to, o co pytam.

Napisano
Teraz, Polarny napisał:

Ale to bez sensu, bo za te rzeczy ZAWSZE musisz dopłacić i odzyskasz mniej przy odsprzedaży. A ty porównujesz różne modele.

Mówimy o sytuacji kiedy nie musisz dopłacać.

Teraz, Polarny napisał:

Tak samo ze odszkodowaniem - co z tego, że dostaniesz większe, skoro koszty naprawy też będą odpowiednio większe.

Żonie skasował koleś drzwi. Niby bez związku ale gość z PZU dokładnie notował rzeczy typu skórzana kierownica, ksenony, tempomat. Jak myślisz - po co?

Napisano
44 minuty temu, marcindzieg napisał:

Mówimy o sytuacji kiedy nie musisz dopłacać.

A cóż to za sytuacja, bo pierwsze słyszę o takiej?

45 minut temu, marcindzieg napisał:

Żonie skasował koleś drzwi. Niby bez związku ale gość z PZU dokładnie notował rzeczy typu skórzana kierownica, ksenony, tempomat. Jak myślisz - po co?

Żeby więcej zarobiła na skórzanej kierownicy, ksenonie i tempomacie?

Napisano
6 minut temu, Polarny napisał:

A cóż to za sytuacja, bo pierwsze słyszę o takiej?

Piszemy o tym przez pól tego wątku. OK - nie chce mi się.

Napisano
5 minut temu, marcindzieg napisał:

Piszemy o tym przez pól tego wątku. OK - nie chce mi się.

Nie, nie piszecie o tym.

Piszecie o sytuacji, gdzie jakiś model za określoną cenę ma pewne dodatki, a INNY model za tę samą cenę ich nie ma.

Ale jak ci się nie chce, to nie nalegam.

Napisano

Odnośnie klimatyzacji widzę, że jednak trybu manualnego nie ma. Bo grzanie max albo zamrażanie to nie to, o co pytam.

Mozesz sobie ustawic dowolna temperature przeciez:facepalm:

Jedyna roznica polega na tym ze klimatyzacja bedzie dazyc do tej temperatury i jej nie przekroczy w odroznieniu od klimy manualnej.Dla mnie to wielki plus.

Edytowane przez wlad

Napisano
42 minuty temu, wlad napisał:

Mozesz sobie ustawic dowolna temperature przeciez:facepalm:

Ale przecież tłumaczę, że mi to ustawianie dowolnej temperatury nie pasuje. Chcę ustawiać intensywność grzania lub intensywność chłodzenia.

Mogę to zrobić mając klimatyzację automatyczną czy nie?

Napisano
7 minut temu, rwIcIk napisał:

U siebie kręcę pokrętłem temp. co daje takie efekty.

A u mnie nie. Jak np. temperatura spadnie do określonej, to wieje cieplejszym. 

Napisano
3 minuty temu, Polarny napisał:

A u mnie nie. Jak np. temperatura spadnie do określonej, to wieje cieplejszym. 

To skręć temp.

U mnie wystarczy pół stopnia, by zrozumiał, że chcę by zmniejszył nadmuch. 

Napisano
17 minut temu, rwIcIk napisał:

To skręć temp.

U mnie wystarczy pół stopnia, by zrozumiał, że chcę by zmniejszył nadmuch. 

Tylko że w ten sposób muszę skręcać co chwilę. A czasami wachlować w te i we w te, bo przesadza z chłodzeniem albo chłodzi za słabo.

W manualu skręcam na maxa, po czym raz zmniejszam i jest OK.

Napisano

Tylko że w ten sposób muszę skręcać co chwilę. A czasami wachlować w te i we w te, bo przesadza z chłodzeniem albo chłodzi za słabo.

W manualu skręcam na maxa, po czym raz zmniejszam i jest OK.

Co kto lubi.

Ja w automacie kręcę o te 1-2 st. C.

Napisano
1 godzinę temu, Polarny napisał:

Ale przecież tłumaczę, że mi to ustawianie dowolnej temperatury nie pasuje. Chcę ustawiać intensywność grzania lub intensywność chłodzenia.

Mogę to zrobić mając klimatyzację automatyczną czy nie?

Oczywiscie-mozesz ustawiac temperature,intensywnosc  i kierunek nawiewu.

Napisano
3 godziny temu, wlad napisał:

Oczywiscie-mozesz ustawiac temperature,intensywnosc  i kierunek nawiewu.

A które z powyżej wymienionych to intensywność grzania/chłodzenia? Bo o to pytam.

Napisano
A które z powyżej wymienionych to intensywność grzania/chłodzenia? Bo o to pytam.
To proszę o podpowiedź w postaci wskazówki który potencjometr /klawisz reguluje tą właściwość w klimatyzacji manualnej.Bo chyba się nie zrozumieliśmy

Wysłane z mojego Moto G (5) przy użyciu Tapatalka

Napisano

Ej ale wezcie se zalozcie osobny watek o korzystaniu z klimy bo to nie ma nic wspolnego z tematem :facepalm:

Napisano
37 minut temu, wlad napisał:

To proszę o podpowiedź w postaci wskazówki który potencjometr /klawisz reguluje tą właściwość w klimatyzacji manualnej.Bo chyba się nie zrozumieliśmy

W obu jest regulacja poprzez mieszanie powietrza zimnego z ciepłym.

Automat próbuje nadąć za zmianą temperatury.

Manual nie.

W obu przypadkach wraz ze zmianą temp. zewnętrznej, zmienia się temp. nawiewu.

I tu i tu trzeba kręcić pokrętłem temp. by uzyskać pożądany efekt.

Z tym, że automat sporo pracy wykonuje sam i regulacji ze strony kierownika wymaga mniej.

Takie są moje wrażenia.

Napisano
1 minutę temu, rwIcIk napisał:

W obu jest regulacja poprzez mieszanie powietrza zimnego z ciepłym.

Automat próbuje nadąć za zmianą temperatury.

Manual nie.

W obu przypadkach wraz ze zmianą temp. zewnętrznej, zmienia się temp. nawiewu.

I tu i tu trzeba kręcić pokrętłem temp. by uzyskać pożądany efekt.

Z tym, że automat sporo pracy wykonuje sam i regulacji ze strony kierownika wymaga mniej.

Takie są moje wrażenia.

Widocznie mamy zle wrazenia:old:

Napisano
Subiektywne :ok:
IMO automat trochę ułatwia, ale nie załatwia sprawy do końca [emoji4]

Dlatego ja wybieram opcję semi automat.I nic nie muszę dotykać- z tym że ja należę do rzędu gruboskórnych[emoji85]

Wysłane z mojego Moto G (5) przy użyciu Tapatalka

Napisano
1 minutę temu, wlad napisał:

Dlatego ja wybieram opcję semi automat.I nic nie muszę dotykać- z tym że ja należę do rzędu gruboskórnychemoji85.png

Ja jestem bardzo wrażliwy na temp. i nadmuch - robi mi różnica nawet 0.5 st. C na skali automatu :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.