Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ile to może być warte? Renault Megane 2003 z zarżniętym silnikiem.

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie. Silnika można powiedzieć, że praktycznie nie ma. 2.0 benzyna. Przytarte wałki w głowicy. Buda powiedzmy, że jak na ten rocznik w niezłym stanie. Czarny hatchback, 5D.

Ile za to można wziąć?

Napisano
1 minutę temu, Mayo napisał:

Jak w temacie. Silnika można powiedzieć, że praktycznie nie ma. 2.0 benzyna. Przytarte wałki w głowicy. Buda powiedzmy, że jak na ten rocznik w niezłym stanie. Czarny hatchback, 5D.

Ile za to można wziąć?

Tyle ile dadzą na złomie. 

Napisano

Jakies 40gr/kg

Edytowane przez SebeKK

Napisano

17 minut temu, Mayo napisał:

Ile za to można wziąć?

Czyli jednak wyszło na moje? Choć po cichu liczyłem  że jednak uda się dziada reanimować.

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, Cinek napisał:

Czyli jednak wyszło na moje? Choć po cichu liczyłem  że jednak uda się dziada reanimować.

Za dużo z tym zabawy, a nie mogliśmy dłużej czekać.

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, czachabrava napisał:

Jakies 2 tys.

Tak przeczuwałem :ok:

Napisano
Godzinę temu, czachabrava napisał:

Jakies 2 tys.

Bez silnika imo raczej 1tys.

Napisano

@Mayo znajoma ma też Megane II coupe 2.0 i też walnął silnik. Wpakowała tyle za ile auto kupiła ~8k PLN . Też się chce pozbyć . Kupiec z Olx daje 2.300

Cudów nie oczekuj

Napisano
53 minuty temu, HARDTECHNO napisał:

@Mayo znajoma ma też Megane II coupe 2.0 i też walnął silnik. Wpakowała tyle za ile auto kupiła ~8k PLN . Też się chce pozbyć . Kupiec z Olx daje 2.300

Cudów nie oczekuj

To ma nauczke zeby nie reanimowac starych aut.

Napisano
12 godzin temu, Mayo napisał:

Ile za to można wziąć?

jako działające ze 3-4 tys

więc rozwalone to za tysiaka bym wystawił

Napisano
44 minuty temu, bielaPL napisał:

jako działające ze 3-4 tys

więc rozwalone to za tysiaka bym wystawił

Ogladales megane za 3-4 tys? Niczym sie nie beda roznic od tej ze skonczonym silnikiem jak jeszcze pracuje. 

Napisano
7 minut temu, czachabrava napisał:

Ogladales megane za 3-4 tys? Niczym sie nie beda roznic od tej ze skonczonym silnikiem jak jeszcze pracuje. 

civica z tego samego roku za 4,5 bardzo dobrze się czuje i śmiga, także nie wiem czemu meganka miała by być droższa

Napisano
14 godzin temu, Mayo napisał:

Ile za to można wziąć?

Wg mnie max 800 zł

Napisano
Godzinę temu, czachabrava napisał:

Zwykły obywatel nie kupuje auta z niedziałającym silnikiem.

Na auto z niedziałającym silnikiem potrzeba amatora, a ten za takie auto (umówmy się bardzo stare, zepsute, francuskie) nie da dużo więcej niż na złomie.

Napisano
Dnia 19.06.2019 o 10:20, bielaPL napisał:

civica z tego samego roku za 4,5 bardzo dobrze się czuje i śmiga, także nie wiem czemu meganka miała by być droższa

A civic nie będzie bardziej zgnity:hmm:

Napisano
2 minuty temu, r1sender napisał:

będzie:skromny:

Ale to bedzie ten civic co ma @analyzer64 - one też tak rdzewieją?

Już pomijam to że civic za 4.5k to będzie kupa złomu a nie samochód. :nie_wiem: 

Napisano
9 minut temu, swienty napisał:

Ale to bedzie ten civic co ma @analyzer64 - one też tak rdzewieją?

Już pomijam to że civic za 4.5k to będzie kupa złomu a nie samochód. :nie_wiem: 

też gniją, jak ktoś koło auta nie lata to ma rudą, nie taką jak w VI ale ma

Napisano
46 minut temu, r1sender napisał:

też gniją, jak ktoś koło auta nie lata to ma rudą, nie taką jak w VI ale ma

Nic nie latam i rdzy nie mam, dopiero w przyszłym roku będzie można pomyśleć, bo teraz tylko zabezpiecze jeden wykwit na samym rancie nadkola.

A mało tego, VII gen miał lepszą blachę przed liftem niż polift ;]

Napisano
1 minutę temu, analyzer64 napisał:

Nic nie latam i rdzy nie mam, dopiero w przyszłym roku będzie można pomyśleć, bo teraz tylko zabezpiecze jeden wykwit na samym rancie nadkola.

A mało tego, VII gen miał lepszą blachę przed liftem niż polift ;]

oglądałem kilka lat temu VII i było widać, że je bierze, nadkola tylne, podłoga też bez szału

Napisano

Tutaj to wiesz... 8gen tak samo, zresztą cała Japonia tak wygląda. No może Mazda bardziej odbiega od normy, bo nawet ocynku nie dają :hmm:

myślę, że pod względem jakości zabezpieczenia antykorozyjnego to Francja nie ma sobie równych, najłatwiej znaleźć coś zdrowego.

Edytowane przez analyzer64

Napisano
Dnia 18.06.2019 o 20:41, Mayo napisał:

Ile za to można wziąć?

Jedynie na części może ktoś kupić.

Napisano
Dnia 20.06.2019 o 21:47, r1sender napisał:

oglądałem kilka lat temu VII i było widać, że je bierze, nadkola tylne, podłoga też bez szału

Miałem VII przed liftem, sprzedałem rok temu. Mimo dokładnego oglądania na podnośniku korozji nie stwierdziłem, nawet początków.

Potem był Prius2 i też całkowicie zdrowa. Po prostu trzeba kupować zdrowe egzemplarze (a są takie) i sensownie zabezpieczyć.

Fakt, że france nie gniją, ich ocynk jest naprawdę dobry.

• 4 tygodnie później...
Napisano
Dnia 18.06.2019 o 22:51, Joki napisał:

Tu masz materiał porównawczy. Nowszy za 1500 wystawiony dziś. Pozostaje obserwować:

Minął miesiąc, cena spadła do 1300. Chętnych brak.

Napisano

Dać to lepiej na złom przynajmniej jeden trup mniej na drodze. Koleżanka Espace 2002 też chciała sprzedać z uszkodzonym silnikiem, skończył na zlomowisku

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.