Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zgubiona umowa kupna

Featured Replies

Napisano

Kilka lat temu kupiłem skuter, niestety nie przerejestrowałem go i w międzyczasie zgubiłem umowę kupna.

Teraz chciałem go przerejestrować lub oddać na złom, niestety bez umowy nie chcą tego zrobić.

Z poprzednim właścicielem nie mogę się skontaktować, czy da się np. wyciągnąć ksero tej umowy z PZU które robili gdy przepisywałem ubezpieczenie?

Napisano
6 godzin temu, technix napisał:

Nie

Spisz ją jeszcze raz, i podpisz za obie strony

Na AK Cie napietnuja, ze proponujesz mu falszerstwo :)

Napisano

Na AK Cie napietnuja, ze proponujesz mu falszerstwo [emoji4]
Bo za to jest paragraf...
Napisano
Teraz, Maciej__ napisał:
1 minutę temu, czachabrava napisał:

Na AK Cie napietnuja, ze proponujesz mu falszerstwo emoji4.png

Bo za to jest paragraf...

Wiem 😇

Napisano
7 godzin temu, technix napisał:

Nie

Ty tak na serio czy średnio na poważnie? 

Napisano
Godzinę temu, 4tyelement napisał:

Jak to co napisał jest prawdą i nie ma tu jakiegoś przekrętu, to nie widzę w tym nic złego. Na urzedniczą głupotę nie ma rady. Sam dwa razy wyrejestrowywalem samochody na "upowaznienie" od właściciela :hehe: i poszło. 

Napisano
Godzinę temu, 4tyelement napisał:

Wskaż lepsze rozwiązanie 

Przypomnę, że chodzi o skuter, który ma iść na złom.

Napisano

Miałem prawie identyczną sytuacje, z taką różnicą, że miałem od swojej księgowej kopię umowy KS. W urzędzie mnie pogonili z tą kopią. Albo znajdę oryginał, albo mam znaleźć sprzedającego. To było w 2018, a transakcje w 2012. Szczerze próbowałem go znaleźć, ale zero skutku. Adres nieaktualny, firmy nie ma, tel martwy. A kopię miałem w ręku więc wiedziałem jak wszystko ma wyglądać. W całe zamieszanie po to by zgnitą Pandę oddać na złom. Ale udało się 😂

Napisano
17 minut temu, amazaque napisał:

Jak to co napisał jest prawdą i nie ma tu jakiegoś przekrętu, to nie widzę w tym nic złego. Na urzedniczą głupotę nie ma rady. Sam dwa razy wyrejestrowywalem samochody na "upowaznienie" od właściciela :hehe: i poszło. 

Jedyna głupota to OPa, który pojazdu nie przerejestrował, bo mu się nie chciało...

Napisano

A co w sytuacji jak nie mamy umowy i poprzedni właściciel jest niemożliwy do zlokalizowania? Zakładamy sprawę cywilną o ustalenie własności czy coś innego?

Napisano
  • Autor
10 godzin temu, technix napisał:

Nie

Problem w tym że nawet nie wiem jaką ta umowa miała date. 

A sprzedający zakładam że zgłosił u siebie zbycie pojazdu, więc nie wiem czy by potem nie wyszła gdzieś ta różnica dat w urzędach.

Napisano
17 minut temu, Roswell napisał:

Problem w tym że nawet nie wiem jaką ta umowa miała date. 

A sprzedający zakładam że zgłosił u siebie zbycie pojazdu, więc nie wiem czy by potem nie wyszła gdzieś ta różnica dat w urzędach.

To może uderz do tamtego urzędu ...

Napisano
4 godziny temu, pejus1982 napisał:

A co w sytuacji jak nie mamy umowy i poprzedni właściciel jest niemożliwy do zlokalizowania? Zakładamy sprawę cywilną o ustalenie własności czy coś innego?

Pytamy urzędnika co z tym zrobić. Jak trafisz na człowieka to poprowadzi za rękę :phi:. Jedno upoważnienie do wyrejestrowania samochodu pisałem na parapecie okienka obok ;].

Napisano

sporządzić umowę ze sprzedałeś jakiemuś  Wołodi,  skuter zakopać lub sprzedać na części,żebyś pękł to w urzędzie liczy się kwit a nie prawdomówność

Edytowane przez Waldek40

Napisano
8 godzin temu, amazaque napisał:

Pytamy urzędnika co z tym zrobić. Jak trafisz na człowieka to poprowadzi za rękę :phi:. Jedno upoważnienie do wyrejestrowania samochodu pisałem na parapecie okienka obok ;].

Przebijam, mi dyktował co mam pisać he he

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.