Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do 120tys - biedniejszy SUV czy bogatszy crossover?

Featured Replies

Napisano
2 godziny temu, MarcG napisał:

Ja to się do Kia Sorento przymierzam. Chyba największy, silnik diesel 185KM, 4x4 skrzynia 8b hydraliczny automat. Nawet najbiedniejszy w zasadzie wszystko ma co potrzebuję. Cena 150 minus rabaty.

Jakie tam dają rabaty ?

Do wyboru w kwestii silników całe dwa diesle :), skonfigurowałem z ciekawości sorento i wyszło 222kzł :).

Napisano
2 godziny temu, zinger napisał:

Sie tak mowi, ze niby ma wszystko czego potrzeba, ale jakos nie widze sie teraz w aucie bez np ACC i kilku innych asystentow. Poki ich nie mialem, nie wiedzialem jakie sa fajne i ze juz kazde nowe auto bedzie musialo je miec:)

E tam - chyba nie tak długo to auto masz? Na początku się asystentami jarasz, więc korzystasz non-stop.

Potem się okazuje, że wtedy, kiedy by się najbardziej przydały, czyli np. podczas zamieci śnieżnej, one nie działają. 

Z czasem zaczynasz używać coraz mniej, aby na koniec włączać je może raz w miesiącu ;]

Cała prawda o gadżetach, tfu, asystentach :) 

P.S. Przydatne są dwa: automatyczne wycieraczki i światła :skromny:

Napisano
25 minut temu, sherif napisał:

Jakie tam dają rabaty ?

Do wyboru w kwestii silników całe dwa diesle :), skonfigurowałem z ciekawości sorento i wyszło 222kzł :).

Wątek jest o samochodach za połowę tej ceny. Kupuję za gotówkę nie w leasingu więc nie wywalę 300kpln na samochód.

Napisano
Godzinę temu, MarcG napisał:

Wątek jest o samochodach za połowę tej ceny. Kupuję za gotówkę nie w leasingu więc nie wywalę 300kpln na samochód.

Watek jest o aucie za 120k, a za tyle to go raczej nie kupisz.

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, Ryb napisał:

A patrzył na Renault Koleosa? Porządny SUV, technicznie to Nissan X-trail, wypas potrafi się przez otwarte drzwi na ulicę wylewać a cena najdroższej wersji (initiale paris) to teraz 140k po rabatach. Jakby wziął wersję oczko niżej to się w 120k zmieści i będzie miał diesla, 4x4, automat, wielkie ekrany, ledy, sredy i inne bajery.

:ok:

Sam się zastanawiam czy Outlandera na takiego nie zamienić, bo wersja initiale paris w takiej cenie to wstyd nie wziąć.

;]

Reno noł noł .. znaczek na masce nie teges ;) 

Napisano
2 minuty temu, czacha napisał:

Reno noł noł .. znaczek na masce nie teges ;) 

No bez jaj, przecież to lepiej wyposażony X-trail...

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, Ryb napisał:

Ja go rozumiem, tez bym Reno nie kupil .. co innego Peżo ;) No co poradzisz jak nic nie poradzisz 😛 

Napisano
47 minut temu, Ryb napisał:

Ja po espace to już renaulta nie kupię.

Napisano
14 minut temu, MarcG napisał:

Ale Espace to ich własny wynalazek. Jest jednak szansa że Nissana nie zepsuli.

Napisano
9 minut temu, Ryb napisał:

Po co ryzykować, można kupić od razu nissana ;]

Napisano
2 godziny temu, jfidelk napisał:

E tam - chyba nie tak długo to auto masz? Na początku się asystentami jarasz, więc korzystasz non-stop.

Potem się okazuje, że wtedy, kiedy by się najbardziej przydały, czyli np. podczas zamieci śnieżnej, one nie działają. 

Z czasem zaczynasz używać coraz mniej, aby na koniec włączać je może raz w miesiącu ;]

Cała prawda o gadżetach, tfu, asystentach :) 

P.S. Przydatne są dwa: automatyczne wycieraczki i światła :skromny:

2 lata i pozwol, ze sie nie zgodze. ACC jest jednym z lepszych wynalazkow i to nie jest kwestia jarania sie ale codziennej wygody. O auto wycieraczkach czy swiatlach to juz nie wspominam bo to ma nastoletni renuar mojej zony. Ale auto dlugie to owszem, fajne i w zasadzie przestalem dlugie w trasie recznie odpalac. Auto reczny tez super. Zbedny dla mnie to jest ass parkowania, nigdy nie uzylem.

Edytowane przez zinger

Napisano
37 minut temu, MarcG napisał:

A moja ujezdza scenica od kilku lat i jest super. Ale Koleosa tez bym chyba nie kupil:)

Napisano
38 minut temu, MarcG napisał:

Po co ryzykować, można kupić od razu nissana ;]

Nissan pod względem wyposażenia w zakresie komfortu to przy tym niestety bieda.

Napisano
2 minuty temu, Ryb napisał:

Pytanie co ważniejsze gadżety czy święty spokój.

No chyba, że bierzesz na 3 lata w leasing, wtedy faktycznie gadżety.

Inna sprawa jak kupujesz na 10 lat.

Edytowane przez MarcG

Napisano
3 godziny temu, Ryb napisał:

Widziales ten ich system do obslugi auta, multimedia i inne? 100 lat za murzynami. Kolega ma Kadjar ladne to ale za darmo bym nie chcial.

Napisano
2 godziny temu, Ryb napisał:

W ASO Nissana mechanicy mi co innego mówili, a było to za czasów Primery :phi:.

Napisano
9 godzin temu, sherif napisał:

W ASO Nissana mechanicy mi co innego mówili, a było to za czasów Primery :phi:.

Mielismy w domu najpierw Primere P11 a później P12 i ta druga po mariażu z Renault to niestety było nieporozumienie ;]

Napisano
2 godziny temu, Maciej__ napisał:

Mielismy w domu najpierw Primere P11 a później P12 i ta druga po mariażu z Renault to niestety było nieporozumienie ;]

Dokładnie o takie modele chodziło, rodzice mieli P11 a pytałem o P12, która była akurat na podnośniku obok :).

Napisano
14 godzin temu, Ryb napisał:

jak miałem NIssana QQ  MY18 to uważałem go za OK... ale po przesiadce do VW muszę stwierdzić, że ...Nissan jest jednak w tyle...chodzi o jakość, możliwość konfiguracji,wyposażenie, multimedia i inne rozwiązania itd...

i wcale nie chwalę VW bo to mój pierwszy VW i mam dopiero 4000km i nie wiem co będzie w przyszłości, ale różnice widać i czuć...oczywiście w wydanych $$$ także (tu dla VW in minus- chodzi nie tylko o cenę zakupu, ale koszty ubezpieczenia, serwisu)

Edytowane przez Pado

Napisano
10 godzin temu, Pado napisał:

jak miałem NIssana QQ  MY18 to uważałem go za OK... ale po przesiadce do VW muszę stwierdzić, że ...Nissan jest jednak w tyle...chodzi o jakość, możliwość konfiguracji,wyposażenie, multimedia i inne rozwiązania itd...

i wcale nie chwalę VW bo to mój pierwszy VW i mam dopiero 4000km i nie wiem co będzie w przyszłości, ale różnice widać i czuć...oczywiście w wydanych $$$ także (tu dla VW in minus- chodzi nie tylko o cenę zakupu, ale koszty ubezpieczenia, serwisu)

Panie Kyszkysz ma miękkie plastiki na desce i drzwiach, a trock jak w Mircze twarde. 

Napisano
21 minut temu, sdss napisał:

Panie Kyszkysz ma miękkie plastiki na desce i drzwiach, a trock jak w Mircze twarde. 

I?

Nie mam w zwyczaju w zadnym aucie macac tapicerki przy kazdym odpaleniu.... Dla mnie ważne jest spasowanie i brak trzeszczenia...qq pod tym względem idealny nie był po roku/25tkm

Napisano
  • Autor

Mnie T-Roc odrzucil wnetrzem .. wyglada tak sobie, a do tego to nie jest jakosc z jakiej slynie VW.. nie za ta kase przynajmniej. 

Napisano

Mnie zawsze wnętrza vw czy skody odrzucaly- ciosane od siekiery,nudne itd... Ale... Teraz zaczynam ta prostotę doceniać i wcale nie dlatego, że mam pierwszego vw...

Napisano
  • Autor

Panowie.. a Rifter? 😄 Mocny pazdzierz w srodku i w jezdzie? Kolega zobaczyl gdzies wersje 4x4 i sie zachwycil, ale tego chyba nie sprzedaja nawet ;)

Zrzut_ekranu_2019-09-06_08_26_21.png

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.