Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

gaz i prąd w domu u AK:)

Featured Replies

Napisano

czołem

działka jest, projekt domu się robi

a jak u Was wygląda temat z dostawcą prądu i gazu?

skrzynkę elektryczną mam, zamierzam jutro skoczyć do taurona pogadać co i jak teraz zrobić by był tam prąd, ale przeglądając stronę widzę, że mają jakąś ofertę na gaz i prąd... prad myślalem, że z pging... jak to rozwiązaliście u siebie?

Napisano

Zgodnie z głównym profilem działalności PGE+PGNiG. 

Napisano
21 minut temu, 62545tomasz napisał:

czołem

działka jest, projekt domu się robi

a jak u Was wygląda temat z dostawcą prądu i gazu?

skrzynkę elektryczną mam, zamierzam jutro skoczyć do taurona pogadać co i jak teraz zrobić by był tam prąd, ale przeglądając stronę widzę, że mają jakąś ofertę na gaz i prąd... prad myślalem, że z pging... jak to rozwiązaliście u siebie?

Kablami Ci raczej tego gazu nie dostarczą :).

W PGING załatwia się przyłącze (potem projekt przyłącza, PNB, zgłoszenie, itd). Jak masz już to wybierasz sprzedawcę (może być i Tauron) podpisujesz umowę i z papierami idziesz aby włączyli Ci gaz.

Napisano
  • Autor

z gazownią ogarniam przyłącze gazu

a jutro  chcę podejść gdzieś? dowiedzieć się co to stoi na działce...za skrzynka... myślałem, by podejśc do taurona i tam może mi powiedzą?

Napisano
3 godziny temu, 62545tomasz napisał:

z gazownią ogarniam przyłącze gazu

a jutro  chcę podejść gdzieś? dowiedzieć się co to stoi na działce...za skrzynka... myślałem, by podejśc do taurona i tam może mi powiedzą?

Jeżeli w Twoim regionie dystrybutorem jest Tauron to oczywiście, że powiedzą.

Ja zrozumiałem, że o sprzedawca pytasz, bo w mowie potocznej mało kto się przejmuje rozdziałem dystrybucji i sprzedaży.

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
  • Autor

w sumie o sprzedawce;)

czy macie prąd i gaz od jednego podmiotu;)

może od jednego to abonament 1?

Napisano
2 godziny temu, 62545tomasz napisał:

czy macie prąd i gaz od jednego podmiotu;)

Nie. NIe wiem jak jest teraz, ale ze dwa lata temu ciagle jeden podmiot nie potrafil na jednej fakturze ogarnac i pradu i gazu, wiec sensu IMO brak. 

Napisano
21 godzin temu, luccass napisał:

Nie. NIe wiem jak jest teraz, ale ze dwa lata temu ciagle jeden podmiot nie potrafil na jednej fakturze ogarnac i pradu i gazu, wiec sensu IMO brak. 

Duzi walą slogany typu przejdź i zobacz jak będzie wspaniale, a ja wolałbym prosty kalkulator na www udowodniający to mojej kieszeni w 1 min.

Napisano
Dnia 8.09.2019 o 22:52, luccass napisał:

3 godziny temu, ZUBERTO napisał:

Duzi walą slogany typu przejdź i zobacz jak będzie wspaniale, a ja wolałbym prosty kalkulator na www udowodniający to mojej kieszeni w 1 min.

Rozeznawalem temat w tym roku, pgnig potrafi zjechać z ceną przy gazie i prądzie, za energię el. Nie doliczają ponoć opłaty dystrybucyjnej czy czegoś tam innego przez co niby się oszczędza. Nie mogłem sprawdzić bo mam umowę z Tauronem póki co.

Napisano
5 godzin temu, komor napisał:

Rozeznawalem temat w tym roku, pgnig potrafi zjechać z ceną przy gazie i prądzie, za energię el. Nie doliczają ponoć opłaty dystrybucyjnej czy czegoś tam innego przez co niby się oszczędza. Nie mogłem sprawdzić bo mam umowę z Tauronem póki co.

Opłata dystrybucyjna trafia do dystrybutora, właściciela sieci na danym obszarze.

PGNiG własnej sieci energetycznej nie ma, więc musiało o coś innego chodzić.

Napisano
9 godzin temu, ZUBERTO napisał:

PGNiG własnej sieci energetycznej nie ma, więc musiało o coś innego chodzić.

Wlaśnie mogło o to. Oszczędza się na umowie z PGNiG na dystrybucji i tu jest taniej.

aaaaaallleeeee równolegle przychodzi faktura od dostawcy energetycznego za usługi  dystrybucji i wtedy ludzie się dziwią, że miało być taniej a wyszło jak zwykle 😄

• 3 tygodnie później...
Napisano

Czy ktoś pojmuje, co to za idiotyzm?

image.png.d3cb2164794bd7bb534b357a42c2cdd2.png

Kończy się nam umowa i tylko takie coś jest do wyboru przez stronę. A co, jak chcemy tylko PRĄD??? Muszę tam chyba pojechać i sobie z nimi pogadać...

Napisano

Zostawiasz tak jak jest.

Umowa przejdzie Ci na czas nieokreślony i tyle.

Do mnie dzwonią co roku i chcą takie cuda oferować.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.