Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

No to testujemy assistance

Featured Replies

Napisano
3 godziny temu, DZIDA napisał:

poszukaj w necie jak wymienić żarówkę kierunkowskazu przedniego w octavii III emoji16.pngemoji1787.png

Wymieniales kiedys zarowke kierunkowskazu?

Bo ja przez 20 lat jak mam PJ i auta to nigdy ;]

Napisano
3 godziny temu, Maciej__ napisał:

Wymieniales kiedys zarowke kierunkowskazu?
Bo ja przez 20 lat jak mam PJ i auta to nigdy ;]

tak - ze 2 razy...
Ale jak np chcesz przejść na ledy w O3 to też musisz to samo zrobic:
1. wyjąć lampę (standard)
2. nozykiem lub otwornica wycinasz otwór w lampie!!!
3 wymienisz żarówkę
4. przykrecasz specjalna zaślepke kupiona w aso
5 wkładasz lampę

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez DZIDA

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, K3 napisał:

@bergerac I jak wyszło cz zestawem naprawczym?

no nie było i dalej nie ma :) 

Napisano
12 minut temu, bergerac napisał:

no nie było i dalej nie ma :) 

Myślałem, że już oddałeś zastępczaka...

Napisano
19 godzin temu, DZIDA napisał:

2. nozykiem lub otwornica wycinasz otwór w lampie!!!

No takiego absurdu to jeszcze nie widziałem :pad:

Myślałem, że Fiesta miała nagorzej, a to jednak przebija. W UK na forum sobie żartowali, że jakiś ginekolog z długimi palcami projektował lampę do Fiesty. Żeby wymienić kierunek trzeba było zdjąć lampę, odkręcić dekielek i przez powstałą dziurę próbować przekręcić oprawkę z przymocowanym do niej płaskim plastikowym listkiem. W końcuało radę, ale czasu sporo stracone, dużo mięcha rzucone, palce pokrojone przez ostre krawędzie lampy :sciana:

Za parę lat już kompletnie wyginą żarówki i nawet w bieda wersjach ich nie będzie - opowiadanie o wymianie to będzie jak opowieść o rzucaniu kamieniami w dinozaury ;) 

Napisano
22 godziny temu, Manx napisał:

No takiego absurdu to jeszcze nie widziałem :pad:

Myślałem, że Fiesta miała nagorzej, a to jednak przebija. W UK na forum sobie żartowali, że jakiś ginekolog z długimi palcami projektował lampę do Fiesty. Żeby wymienić kierunek trzeba było zdjąć lampę, odkręcić dekielek i przez powstałą dziurę próbować przekręcić oprawkę z przymocowanym do niej płaskim plastikowym listkiem. W końcuało radę, ale czasu sporo stracone, dużo mięcha rzucone, palce pokrojone przez ostre krawędzie lampy :sciana:

Za parę lat już kompletnie wyginą żarówki i nawet w bieda wersjach ich nie będzie - opowiadanie o wymianie to będzie jak opowieść o rzucaniu kamieniami w dinozaury ;) 

Fajnie się we Fiescie te żarówki mienialo - 2 śrubki, lampa na stół i sobie spokojnie wymieniasz. Kierunek był głęboko, więc miał taki listek - żadnego problemu nie sprawiał. 

To co teraz w mondeo odwalili to jakiś żart... 

Napisano
Dnia 26.10.2019 o 07:44, bergerac napisał:

Mercedesa...

81f2699b3c738bb949667d9ffd4a1bdb.jpg

Jestem mega wkurzony, ze w aucie nie ma zapasu. Juz bym byl na miejscu, moze z troche ubrudzonymi rekoma. A tak siedze i czekam na holownik, serwis jest w zupelnie inna strone niz ja jade. Spiesze sie wiec musze dac auto i zamowic sobie takse, zeby dojechac na spotkanie, a pozniej jeszcze dymac po auto.

To tak gwoli wyjasnienia dla milosnikow assistance i teorii ze dzisiaj w aucie zapas niepotrzebny ;)

Jesli kiedys sam tak mowilem to glupi bylem emoji36.png

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dnia 26.10.2019 o 08:21, Vadero napisał:

Witam w klubie, też sobie parę dni temu posiedziałem i ponudziłem się ;]

Wezwana z PZU laweta miała 1h czas na dojazd, od razu wysyłają Ci smsa z możliwością podglądu na mapie gdzie jest laweta, ucieszyłem się bo firma miała bazę 3km ode mnie - niestety Pan zjadł śniadanie i wyjechał z domu po 55 minutach 🤣

IMG_20191008_065418.jpg

Na obydwu autach opony Hankook ... przypadek ? ;] 

Napisano
17 godzin temu, Vadero napisał:

Fajnie się we Fiescie te żarówki mienialo - 2 śrubki, lampa na stół i sobie spokojnie wymieniasz. Kierunek był głęboko, więc miał taki listek - żadnego problemu nie sprawiał. 

To co teraz w mondeo odwalili to jakiś żart... 

Czy tak fajnie to nie sądzę - sam fakt konieczności wyjmowania lampy to dla mnie już jest porażka, nawet jeśli zajmuje to 2-3 min ;)  W żadnm samochodzie z którym miałem do czynienia, nie było aż takiej akrobacji. Ja z tym listkiem przy kierunku miałem problem, bo nie mam tak długich palców jak przewidział projektant lampy i długo nie mogłem tego przekręcić-  tzn., że dla projektanta lampy ja jestem mutantem :phi:. Ty masz w tytule wpisane dokotorek hmmm... może to tłumaczy łatwość ;) 

Napisano
Dnia 26.10.2019 o 07:55, HARDTECHNO napisał:

A zestawu naprawczego brak? Powinien być chociaż kompresor 12v

Przerabialem taką opcję i to się nadaje do pchania karuzeli. Deszcz/śnieg, zestaw zużyty, dziura miała się dobrze, oczekiwanie na assistance 1,5 godziny.

Napisano

To wymiencie kierunkowskaz w przednirej lampie w szkodzie Octavii. Potrzebna otwornica, żarówka demontaż lampy, kolejno zakup w aso dopasowanej zaślepki.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Napisano
46 minut temu, akir napisał:

To wymiencie kierunkowskaz w przednirej lampie w szkodzie Octavii. Potrzebna otwornica, żarówka demontaż lampy, kolejno zakup w aso dopasowanej zaślepki.

a w ktorej?

w 2FL wymienia się w 5 minut, bo tam chyba cała lampa wyjeżdza po dwóch zatrzaskach

Napisano
1 godzinę temu, Cinos napisał:

a w ktorej?

w 2FL wymienia się w 5 minut, bo tam chyba cała lampa wyjeżdza po dwóch zatrzaskach

@DZIDA pisał w której, a @akir zdublował.

Napisano

Nie czytałem wszystkich postów, tak z doświadczenia i moje zdziwienie gdy zaszła potrzeba wymiany.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.