Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy wozicie narzędzia w aucie?

Featured Replies

Napisano

W aucie na LPG mam zestaw naprawczy zamiast zapasu, poza tym staram się mieć żarówki i bezpieczniki. 

Napisano
58 minut temu, Hagi84 napisał:

fajna walizka, ale nie ma w niej kombinerek, obcinaczek i drutu, a wiadomo, że z kawałka drutu można ulepić wiele 

I młotka :)

Napisano

ja od lat wożę w aucie worek z narzędziami wielkości około butelki 2,5l i z biegiem czasu zoptymalizował mi się w nim zestaw narzędzi

do własnego auta użyte ze 3 razy, ale pomogły wielu innym osobom

a w składzie: opaski zaciskowe, 2x żabka, płasko oczkowe 8-19, imbusy 2-10, grzechotka z paroma nasadkami (13,15,17,19), wkrętak z wymiennymi bitami, obcinaczki, szczypce płaskie i odgięte, taśma izolacyjna, duży nóż (jakaś Mora), przewód w dwóch grubościach, bezpieczniki, nakrętki w paru rozmiarach, rękawiczki, multimetr i nie wiem co jeszcze

parę razy chciałem to wywalić z bagażnika, ale nie zajmuje wiele miejsca za nadkolem, więc będzie pewnie ze mną do śmierci

Napisano
28 minut temu, rwIcIk napisał:

Ja mam naklejony na szybie - jedna z ważniejszych rzeczy, jakie pokazał sprzedawca oddając mi auto :)

Dokladnie o to mi chodzilo ;) 

Napisano
46 minut temu, czacha napisał:

Woze numer do asistance ;) 

To mam we wszystkich gruzach w garażu. 

Ale nie zawsze mam czas czekać na assistance na jakimś zadoopiu ;]

Napisano

W Golfie zawsze woziłem skrzynkę z narzędziami, ale bardziej przydawała się podczas grzebania w aucie przy domu. ;] Teraz już mniej to auto jeździ, więc i skrzynka niepotrzebna.

Napisano
Dnia 25.05.2020 o 21:46, Hagi84 napisał:

Chciałem zapytać, czy wozicie w samochodach narzędzia do wykonania naprawy, oprócz oczywiście lewarka i klucza do kół?

Pamiętacie czy wykonywaliście jakieś naprawy samochodu sami w trasie? Chodzi mi o naprawy, po których mogliście jechać dalej?

Szwagier podnosił szybę kierowcy bo mechanizm podnoszenia przymarzł i się zepsuł. Z otwartym oknem trudno by się jechało na mrozie.

Co wozicie w autach nietypowego?

Ja mam paczkę trytytek, latarkę, scyzoryk i młotek do szyb.  

ja wiem czy nietypowe? Sam zobacz

Raczej takie podstawowe :)

16.jpg

22.jpg

14.jpg

Napisano
  • Autor
14 godzin temu, technix napisał:

ja wiem czy nietypowe? Sam zobacz

Raczej takie podstawowe :)

16.jpg

22.jpg

14.jpg

Podobny mobilny warsztat miał kolega zajmujący się serwisowaniem automatycznych myjni. 

Napisano

Jak jechałem na Hvar 20 letnim 806 to wiozłem ze sobą: pompę paliwa, moduł zapłonowy, czujnik położenia wału, świece, pasek wielorowkowy, termostat, zestaw kluczy walizkę yato, lewarek hydrauliczny, bezpieczniki, żarówki i kij wie czego ja tam jeszcze nie miałem. Oczywiście wszystko przywiozłem nietknięte ;)

Napisano
1 minutę temu, 2Rotor napisał:

Jak jechałem na Hvar 20 letnim 806 to wiozłem ze sobą: pompę paliwa, moduł zapłonowy, czujnik położenia wału, świece, pasek wielorowkowy, termostat, zestaw kluczy walizkę yato, lewarek hydrauliczny, bezpieczniki, żarówki i kij wie czego ja tam jeszcze nie miałem. Oczywiście wszystko przywiozłem nietknięte ;)

Przezorny zawsze ubezpieczony :ok:

Napisano

Wożę narzędzia i jakieś szpargały. Przydały mi się kilka razy do celów własnych i kilkanaście do pomocy (za uśmiech albo ciężką kasę).

Z poważniejszych napraw w drodze to ogarnąłem alternator, hamulce w przyczepie......

Z obcych napraw to elektryka w przyczepach i kamperach, koła, parę węży i rurek.......

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.