Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Narzedzia Yato vs Vorel

Featured Replies

Napisano

Tez miałem.ten dylemat.
Kupuje Yato, dużo lepsza jakość niż Vorel.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Napisano

Producent (chociaż chyba lepiej powiedzieć: importer) ten sam: toya z wrocławia.

Mam yato (yt-3879), "drobne prace w garazu i domu" ogarniam bez problemów.

Z Vorela mam tylko lewarek do samochodu - też działa.

Napisano

Kupowałem kilka rzeczy vorel - gówno. Yato to taki średniak do majsterkowania. Jak nie będziesz zakładać rur na grzechotkę to do domu idealny :)

Napisano

A zobacz czy coś podobnego jest z Honiton-a

Parę lat temu mechanik przy szybkiej robocie był bardzo zdziwiony używając mojego zestawu. Rurka ok 1m nie robiła na grzechotce większego wrażenia.

Napisano
W dniu 8.10.2020 o 07:52, M_A_C napisał:

Zestawy narzedzi 216el wygladaj tak samo.

Warto dopłacac do Yato, majac w planach drobne prace w garazu i domu ?

1481578687_Screenshot2020-10-08at08_44_09.jpg.84e462e80eab5e7548945ef4d35ab043.jpg

Ponizej linki obydwu zestawów:

https://www.castorama.pl/zestaw-narzedziowy-yato-1-2-1-4-i-3-8-216-szt-id-93956.html

https://www.castorama.pl/zestaw-narzedziowy-216cz-vorel-id-1051821.html

To ten sam importer, a Yato pozycjonuje on najwyżej. Mam ten zestaw i jest niezły choć płaskie mogłyby być z serii industrial. Z Vorela mam tylko strzykawkę do oleju, jakość tragedia.

Napisano
7 godzin temu, ANalfabeta napisał:

Parę lat temu mechanik przy szybkiej robocie był bardzo zdziwiony używając mojego zestawu. Rurka ok 1m nie robiła na grzechotce większego wrażenia.

A potem mówią, że sprzęt lipny. Do zakładania rurki jest sztywny uchwyt, a nie grzechotka, mechanik to powinien akurat wiedzieć...

Napisano
A potem mówią, że sprzęt lipny. Do zakładania rurki jest sztywny uchwyt, a nie grzechotka, mechanik to powinien akurat wiedzieć...
Ale to nie jego narzedzie wiec co sie bedzie piescil?

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Honitona używam w garażu od 20 lat. Nasadki, płaskie, grzechotka. Żaden się nie poddał. A nie mam litości dla nasadek. To bardzo dobre jakościowo klucze. Yato mam mało, avyo z powodu takiego, że uważam je za zbytnio przeceniane. Są za drogie i już. Wolę kupić honitona, covala, kuźnię, czy badziewie wydawałoby się modeco expert, niz Yato.

Napisano
13 godzin temu, deszczowyRoman napisał:

yato czy honiton , co ma lepsza trwałość?

Mam Honitona i jest ok.

Napisano
20 godzin temu, deszczowyRoman napisał:

yato czy honiton , co ma lepsza trwałość?

Honiton 👍

Napisano

Polecam zestaw neo tools, jakościowo podobnie jak yato ale podobno lepsze grzechotki. Używam od 2 lat i jest ok

Napisano

Też polecam Honitona, aczkolwiek małą grzechotkę już drugą skończyłem ale lekko nie miała. Duża też już się pomału poddaje, ale jeszcze kręci. Często używam przedłużki, po co się męczyć.

Napisano
W dniu 25.10.2020 o 13:54, steyr napisał:

[...] Często używam przedłużki, po co się męczyć.

Dlatego lepiej mieć jakąś "fajkę" 40-60 cm i problem z głowy... A koszt przy grzechotce niewielki, a i sama wspomniana dłużej potrzyma. 

Ale też znam jednego co ~60 cm dynamometryka jako grzechotki używa - bo długa 🤣

• 3 tygodnie później...
Napisano

Chłopaki, używa któryś z was klucza YT-0760 (dynamometryczny)?

• 3 tygodnie później...
Napisano
W dniu 14.11.2020 o 05:29, szpyrek napisał:

Chłopaki, używa któryś z was klucza YT-0760 (dynamometryczny)?

jakiś inny miałem, z podobnym zakresem. Niestety się nie sprawdził.

Napisano
Godzinę temu, szpyrek napisał:

@Igorek co innego kupiłeś zamiast tego Yato?

Przesiadłem się na tutejszego Halfords'a. Mają dożywotnią gwarancję, działają prawo-lewo, są bardzo czytelne :ok:

I coś podobnego bym polecał Tobie.

Ja mam obecnie dwie sztuki: 8-60Nm i 60-300Nm.

A Yato miałem YT-0761, niby lepszy a od początku jakiś pechowy. Najpierw pękła mi sprężyna, po "naprawie" gwarancyjnej miał wyraźnie inna charakterystykę i przy okazji zgubioną kulkę blokująca pierścień przesuwny. Po jakimś czasie dałem go do kalibracji (punkt niezależny od Yato) i przestałem zupełnie mu ufać. Teraz leży chyba drugi rok, jak znajdę kulkę na wymiar i zbuduje jakiś przyrząd do kalibracji to może go jeszcze naprawie, bo tak ogólnie to niby solidny.

Nakupilem przez ostatnie dwa lata mnóstwo rzeczy od Yato. To dość tania marka ale nie najtańsza i nie najgorsza. Jednak zalecalbym dobrze przyglądać się każdemu ich produktowi a dynamometrykow poszukalbym gdzie indziej 

16067347790092096883243437978338.jpg

16067349287538978692586398061878.jpg

Napisano
On 10/10/2020 at 11:31 PM, ANalfabeta said:

On 10/20/2020 at 11:22 AM, sherif said:

Mam Honitona i jest ok.

On 10/20/2020 at 5:47 PM, mikomir said:

Honiton 👍

On 10/25/2020 at 1:54 PM, steyr said:

Też polecam Honitona, aczkolwiek małą grzechotkę już drugą skończyłem ale lekko nie miała. Duża też już się pomału poddaje, ale jeszcze kręci. Często używam przedłużki, po co się męczyć.

Gdzie kupowaliscie tego honitona? Mozecie dac linka do dokladnie tej aukcji jak internet? 

Duzo podrobek kiedys zamowilem i musialem oddac.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.