Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

F1 sezon 2024

Featured Replies

Napisano
20 godzin temu, rwIcIk napisał(a):

Trochę walki było na torze i w pitlane :)

IMHO najciekawszy wyścig w tym sezonie.

Dużo wyprzedzań i to w dość nieoczywistych miejscach.

Fajna walka o 10 miejsce. Nawet Seargant do pewnego momentu miał szansę na punkty. Oczywiście skończył na właściwym dla siebie miejscu, ale tym razem był to pojedynczy i dlatego kosztowny błąd.

Dobra strategia Leclerca 👍

Napisano
  • Autor
44 minuty temu, DamU napisał(a):

IMHO najciekawszy wyścig w tym sezonie.

Dużo wyprzedzań i to w dość nieoczywistych miejscach.

Fajna walka o 10 miejsce. Nawet Seargant do pewnego momentu miał szansę na punkty. Oczywiście skończył na właściwym dla siebie miejscu, ale tym razem był to pojedynczy i dlatego kosztowny błąd.

Dobra strategia Leclerca 👍

Ferrari ostatnio dobrze pilnuje strategii :ok:

Leclerc coś nie może się w tym roku zgrać z autem.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

I dalej Chiny nie zawodzą. Ładna walka w sprincie.

Szkoda Alonso,

Dobry wynik Hamiltona :ok:

Ale już w kwalifikacjach słabo.

Ferrari przegrało z McLarenami i Alonso - brawa dla  Fernando :)

Napisano

Za to Hamilton po sukcesie w sprincie dał w piec w q1.

Szkoda Norisa w sprincie, ale po niezbyt udanym starcie zbyt mocno się podpalił w walce z Hamiltonem.

Ferrari w sprincie miało niezłe tempo, ale ... Perez pięknie wykorzystał walkę Sainza z Alonso.

Potem potencjał Leclerca został zaprzepaszczony w wewnętrznej walce SF.

Generalnie dobra zapowiedź wyścigu.👍

Napisano
6 godzin temu, rwIcIk napisał(a):

Trochę za dużo okrążeń za SC, ale i tak ciekawy wyścig.

Ferrari poza podium 

Lando ładnie 💪

I Hulk nieźle 

FB_IMG_1713696808778.jpgm

Tym razem SC więcej wprowadził zamieszania niż to wszystko warte.

Jak BOT wysiadał to były tylko żółte flagi. 

Mogli zostać przy VSC.

NOR super.

LEC mógł trochę lepiej powalczyć z PER, różnica tempa nie była duża.

ALO po świetnym starcie później lipa. Dziwna strategia z miękką mieszanką po SC.

Fajna walka STR z MAG.

Mam wątpliwości czy SF poszła w dobrą stronę zatrudniając zrzędzącego dziadka 😁

No i VER -był "konkurencyjny" tylko jak w sprincie nie działała mu bateria. rotfl

Choć w McLarenie odgrażają się, że w tym sezonie będą wygrywać wyścigi.

Edytowane przez DamU

Napisano
  • Autor
52 minuty temu, DamU napisał(a):

Tym razem SC więcej wprowadził zamieszania niż to wszystko warte.

Jak BOT wysiadał to były tylko żółte flagi. 

Mogli zostać przy VSC.

Skrzynia była zblokowana i nie mogli ruszyć bolidu.

Ale fakt, mogli wcześniej zapodać VSC.

A potem Alonso mocno wyhamował, a kolejny przywalił - oczywiście był to Stroll ;]

• 2 tygodnie później...
Napisano

Wreszcie Lando Noris. :puchar:

Pierwsze punkty Alpine. 👍

Tsunoda na 7 miejscu. 😱

Napisano
Teraz, rwIcIk napisał(a):

Świetny wyścig.

Warto było pójść późno spać :)

Przełożyłem oglądanie na poniedziałek 😁

Wyników wcześniej nie znałem - udało się. 😉

• 2 tygodnie później...
Napisano

Co taka cisza po Imola?;]

Max robi różnicę, ale McLaren i Ferrari chyba nie odstają od RBR.

IMHO najnudniejszy jak dotąd wyścig w sezonie.

Znowu dobrze 🇯🇵

Duże błędy Ham i Per.

Napisano
  • Autor
6 minut temu, DamU napisał(a):

Co taka cisza po Imola?;]

Max robi różnicę, ale McLaren i Ferrari chyba nie odstają od RBR.

IMHO najnudniejszy jak dotąd wyścig w sezonie.

Znowu dobrze 🇯🇵

Duże błędy Ham i Per.

Obejrzałem kwalifikacje i wyścig dopiero późnym po południem.

Kwalifikacje świetne. Sporo fajnych przejazdów kierowców z dalszych pozycji w miarę jak tor ewoluował z przyczeponością.

Hulk stara się pokazać z dobrej strony.

Wyścig nudnawy - kilka razy przewijałem w przód ;]

Napisano
7 minut temu, rwIcIk napisał(a):

<ciach>

Kwalifikacje świetne. 

<ciach>

Fajne, bo małe różnice czasowe.

I dla mnie to jedyna zaleta Imoli. Najzwyczajniej nie lubię tego toru.

No i obok Hulka w kwalifikacjach oba Visa RB w 10.

14 minut temu, rwIcIk napisał(a):

Wyścig nudnawy 

Znów dziwna strategia Ferrari.

Ani nie zareagowali na podcięcie, ani nie przeciągnęli stintu.

Napisano

Co tu oglądać? Powiedzieć Wam, kto wygra Singapur, USA, Węgry, lub dowolne GP, które zostało w kalendarzu? Takiej monotonii już dawno nie widziałem. W Mercedesie chociaż drugi kierowca próbował gryźć po kostkach Hamiltona, a obecnie Perez jeździ jakby w innej serii.

Napisano
10 godzin temu, kaczorek79 napisał(a):

Co tu oglądać? Powiedzieć Wam, kto wygra Singapur, USA, Węgry, lub dowolne GP, które zostało w kalendarzu? Takiej monotonii już dawno nie widziałem. W Mercedesie chociaż drugi kierowca próbował gryźć po kostkach Hamiltona, a obecnie Perez jeździ jakby w innej serii.

To jest niestety nieuleczalna choroba.🥰

Zresztą najbliższe pole position zdobywa Leclerc a później zwycięża w wyścigu.😜

Poza tym równie dobrze można się emocjonować całą resztą stawki. 👍

Napisano
15 minut temu, DamU napisał(a):

To jest niestety nieuleczalna choroba.🥰

Zresztą najbliższe pole position zdobywa Leclerc a później zwycięża w wyścigu.😜

Poza tym równie dobrze można się emocjonować całą resztą stawki. 👍

Nie musisz mi mówić, nie przegapiłem nawet jednego GP przez ostatnie 18 lat.

Napisano
7 minut temu, kaczorek79 napisał(a):

Nie musisz mi mówić, nie przegapiłem nawet jednego GP przez ostatnie 18 lat.

Czyli zgadzasz się co do Leclerca? 😁

Napisano
4 godziny temu, DamU napisał(a):

Tak ;]

Napisano
W dniu 21.05.2024 o 08:36, DamU napisał(a):

W dniu 21.05.2024 o 12:58, kaczorek79 napisał(a):

Tak ;]

Pół planu zrealizowane. :skromny:

Max z 6 pozycji w Monaco raczej nie powinien przebić się na podium.

Tsunoda znów rewelacyjnie.

Napisano
W dniu 26.05.2024 o 17:31, rwIcIk napisał(a):

Monako górą - wreszcie 💪

Monako fajne, ale takie jakieś...dziwne. Te bolidy są dość duże. Klasycznie wypadek czy dwa i dość nieoczekiwane rozwiązania. Paradoksalnie Magnussen uratował wyścig Sainzowi ;] Mało tego - cały wyścig przez ten karambol był ospały, ponieważ kierowcy oszczędzali opony. Dawno Monako nie było takie nudne.

Napisano
  • Autor
32 minuty temu, futrzak napisał(a):

Monako fajne, ale takie jakieś...dziwne. Te bolidy są dość duże. Klasycznie wypadek czy dwa i dość nieoczekiwane rozwiązania. Paradoksalnie Magnussen uratował wyścig Sainzowi ;] Mało tego - cały wyścig przez ten karambol był ospały, ponieważ kierowcy oszczędzali opony. Dawno Monako nie było takie nudne.

Celem było dowieźć wyniki. Oprócz karambolu i niemrawych prób strategii, niewiele się działo.

Ot poziom książęcy ;]

• 2 tygodnie później...
Napisano
23 godziny temu, rwIcIk napisał(a):

Kanada mocno zaskakująca :ok:

Fajny wyścig, sporo się działo. Max to jednak jest klasa. Alonso jak zwykle - ma tylko tyle, na ile samochód pozwala :ok:

Napisano
  • Autor
4 minuty temu, futrzak napisał(a):

Fajny wyścig, sporo się działo. Max to jednak jest klasa. Alonso jak zwykle - ma tylko tyle, na ile samochód pozwala :ok:

McLaren i Mercedes silne :ok:

Napisano

A ja pierwszy raz od wielu, wielu lat nie oglądam F1 i dobrze mi z tym. W zupełności wystarczy kilkuminutowy filmik z GP highlist na YouTube, bo oglądanie całych wyścigów F1 w obecnym wydaniu jest równie ekscytujące jak oglądanie partii szachów. Przy czym szachy są mniej przewidywalne. ;]

Kubica to chyba dobrze podsumował:

https://www.facebook.com/share/r/cs9uZYGXrwRFGeK1/

Napisano
  • Autor
5 godzin temu, ToMirek napisał(a):

A ja pierwszy raz od wielu, wielu lat nie oglądam F1 i dobrze mi z tym. W zupełności wystarczy kilkuminutowy filmik z GP highlist na YouTube, bo oglądanie całych wyścigów F1 w obecnym wydaniu jest równie ekscytujące jak oglądanie partii szachów. Przy czym szachy są mniej przewidywalne. ;]

Zależy od wyścigu. Ja często oglądane później, więc można przewijać 😁

Napisano
W dniu 15.06.2024 o 12:44, ToMirek napisał(a):

Ty jak zwykle marudzisz - nie oglądasz i Ci się nie podoba ;l Ja oglądam od lat 70-tych i oglądam. Jedne sezony są ciekawsze, inne nie, jedne wyścigi są ciekawe, inne przypominają karawanę i tyle. Świat się zmienia, F1 też. To marudzenie nie jest "pierwszy raz od wielu, wielu lat" ;] Jak Ci wystarczą te popłuczyny na YT to ok, ale z wyścigami F1 to nie ma wiele wspólnego :hehe:

Napisano
W dniu 16.06.2024 o 21:16, futrzak napisał(a):

Ty jak zwykle marudzisz - nie oglądasz i Ci się nie podoba ;l Ja oglądam od lat 70-tych i oglądam. Jedne sezony są ciekawsze, inne nie, jedne wyścigi są ciekawe, inne przypominają karawanę i tyle. Świat się zmienia, F1 też. To marudzenie nie jest "pierwszy raz od wielu, wielu lat" ;] Jak Ci wystarczą te popłuczyny na YT to ok, ale z wyścigami F1 to nie ma wiele wspólnego :hehe:

Ja również oglądałem od dawien dawna. Ale marudzę od jakiś 3-4 lat i w końcu czara goryczy się przelała. Bo co to za wyścigi, w trakcie których zasypiasz na godzinę (bo jest tak nudno, że oczy same się zamykają), budzisz się a tu nic się nie zmieniło ;] 

Napisano
  • Autor
25 minut temu, ToMirek napisał(a):

Ja również oglądałem od dawien dawna. Ale marudzę od jakiś 3-4 lat i w końcu czara goryczy się przelała. Bo co to za wyścigi, w trakcie których zasypiasz na godzinę (bo jest tak nudno, że oczy same się zamykają), budzisz się a tu nic się nie zmieniło ;] 

Mi kończy się abonament w viaplay ...

Napisano
2 minuty temu, rwIcIk napisał(a):

Ja mam abo w Formula1 - jest tam duuuużo więcej, są stare wyścigi itd. Viaplay się nie umywa. Jedynie czego nie ma to polskich komentarzy, ale biorąc pod uwagę jakie były cuda z dostępnością na stacjach/kanałach  w PL to dałem sobie z tym spokój. 

Napisano
  • Autor
47 minut temu, futrzak napisał(a):

Ja mam abo w Formula1 - jest tam duuuużo więcej, są stare wyścigi itd. Viaplay się nie umywa. Jedynie czego nie ma to polskich komentarzy, ale biorąc pod uwagę jakie były cuda z dostępnością na stacjach/kanałach  w PL to dałem sobie z tym spokój. 

Polskie ostatnio zanudzają.

Więc chyba wrócę F1TV

Napisano
1 godzinę temu, rwIcIk napisał(a):

Polskie ostatnio zanudzają. 

Ja nawet nie wiem. Jednego kanału nie dało się zamówić i musiałem wziąć kiedyś cały pakiet "sport na ostro" - w Polsat Sport chyba były relacje z F1. Oczywiscie w pakiecie oprócz tego co mnie interesuje, to nawet jakieś "gołe" kanały dali. Później bez słowa F1 zniknęło i pojawiło się na Eleven, który oczywiście musiałem dokupić do pakietu. Oczywiście okazało się, że na urlopie czy w domu nie obejrzę, bo przez net działa tylko w ramach sieci i lokalizacji, a po co mi drugi taki abo? Pojawiła się jakaś usługa streamingowa tylko na F1 (player?) i to wykupiłem na sezon czy 2. Jak zobaczyłem ten bajzel z Viaplay i oferty (może i wcześniej) to stwierdziłem, że serdecznie dziękuję i wykupiłem na stałe abo w Formula1.com. Sam aktualny sezon to ułamek tego co tam jest dostepne. Ogłądam niezależnie od tego gdzie jestem, niezależnie od pory itd. Kiedyś chyba na Sky to oglądałem, ale czasy się zmienieja i nie ma nic za darmo :) 

Więc chyba wrócę F1TV

Chyba nie ma czegoś lepszego, jak człowiek się tym interesuje :ok:

Napisano
  • Autor
13 minut temu, futrzak napisał(a):

Ja nawet nie wiem. Jednego kanału nie dało się zamówić i musiałem wziąć kiedyś cały pakiet "sport na ostro" - w Polsat Sport chyba były relacje z F1. Oczywiscie w pakiecie oprócz tego co mnie interesuje, to nawet jakieś "gołe" kanały dali. Później bez słowa F1 zniknęło i pojawiło się na Eleven, który oczywiście musiałem dokupić do pakietu. Oczywiście okazało się, że na urlopie czy w domu nie obejrzę, bo przez net działa tylko w ramach sieci i lokalizacji, a po co mi drugi taki abo? Pojawiła się jakaś usługa streamingowa tylko na F1 (player?) i to wykupiłem na sezon czy 2. Jak zobaczyłem ten bajzel z Viaplay i oferty (może i wcześniej) to stwierdziłem, że serdecznie dziękuję i wykupiłem na stałe abo w Formula1.com. Sam aktualny sezon to ułamek tego co tam jest dostepne. Ogłądam niezależnie od tego gdzie jestem, niezależnie od pory itd. Kiedyś chyba na Sky to oglądałem, ale czasy się zmienieja i nie ma nic za darmo :) 

Chyba nie ma czegoś lepszego, jak człowiek się tym interesuje :ok:

Kuszą mnie Viaplay w pakiecie abonamentu telefonu komórkowego - wystarczy, że aktywuję.

Ma kosztować 30 zł - nie wiem, czy dobra cena?

F1 TV pro 59,99 Euro na rok.

Napisano
16 minut temu, rwIcIk napisał(a):

Kuszą mnie Viaplay w pakiecie abonamentu telefonu komórkowego - wystarczy, że aktywuję.

Nie jestem w stanie odpowiedzień na to pytanie. 

16 minut temu, rwIcIk napisał(a):

Tak, mam i jestem zadowolony. 

Napisano

A trąbili, że VP będzie likwidowane. Ja nie przedłużyłem pakietu na ten sezon. Chyba tylko na dwa pierwsze wyścigi się załapałem. Może w przyszłym wykupię pakiet F1 TV. Teraz odpoczywam od wyscigów

Napisano
21 godzin temu, rwIcIk napisał(a):

Ja przerzuciłem się na powtórki, nie oglądam na żywo (ze względów organizacyjnych). Ma to tą dodatkową zaletę że przewijam przejazdy za SC, czerwone flagi itp. :ok: 

Napisano
16 godzin temu, rwIcIk napisał(a):

W Hiszpanii trochę się działo 💪 sporo zmian - Ładnie Lando, ale nr 1 jest jeden 😁

I zdaje się, że nie jest to kwestia świetności bolidu. 

Napisano
16 godzin temu, rwIcIk napisał(a):

W Hiszpanii trochę się działo 💪 sporo zmian - Ładnie Lando, ale nr 1 jest jeden 😁

Miałem pisać wczoraj, ale emocje wzięły górę - od samego startu :hehe: Norris dobrze zaczął - tak blokował Verstappena, że ich obydwu objechał Russell i chwilę później Vestappen i tak go wyprzedził.  Fajny wyścig i tak patrząc po tym co się dzieje z pewnością się nie wycofam z własnych słów, że Max jeździ jak profesor, a cały zespół działa świetnie. Pięknie widać, że samochód to nie wszystko, ale robi się krótko z samymi osiągami bolidów RB.

Napisano
W dniu 24.06.2024 o 16:04, DamU napisał(a):

I zdaje się, że nie jest to kwestia świetności bolidu. 

Pozycja Pereza świadczy o świetności bolidu ;] 

W czasach dominacji Mercedesa dublety były na porządku dziennym i IMO to świadczy o tym, że to bolid, a nie kierowca robi różnicę. Teraz ewidentnie kierowca wyciąga z samochodu 102%.

Napisano
8 godzin temu, Zbynek napisał(a):

Pozycja Pereza świadczy o świetności bolidu ;] 

W czasach dominacji Mercedesa dublety były na porządku dziennym i IMO to świadczy o tym, że to bolid, a nie kierowca robi różnicę. Teraz ewidentnie kierowca wyciąga z samochodu 102%.

Pytanie czy to tylko bolid, czy Perez też obniżył loty? A może cała koncepcja bolidu była budowana pod Maxa i stąd różnica? :hmm::nie_wiem:

Napisano
28 minut temu, DamU napisał(a):

Pytanie czy to tylko bolid, czy Perez też obniżył loty? A może cała koncepcja bolidu była budowana pod Maxa i stąd różnica? :hmm::nie_wiem:

Prawda leży zapewne po środku: VER wyciąga 102% a Perez 98% możliwości bolidu.

Napisano

Obejrzałem po czasie, tyle się działo, a tutaj cisza? ;] Ilu chętnych do obrzucenia Maxa ekstrementami? Norris jeszcze dużo się musi nauczyć :ok: