Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ubezpieczenie AC w leasingu

Featured Replies

Napisano

Panowie jak wyglada przedłuzenie ubezpieczenia AC auta w leasingu (24 miesiace) w ostatnim miesiacu leasingu?

Leasing chce  polisy na 3 rok  ubezpieczenia a za miesiac kończy sie leasing.

Wystapienie o zgode do leasingu na zmiane ubezpieczyciela - l spotkałem sie z licznymi opiniami w internecie ,zę leasing wolno działa lub celowo przedłuża czas i sam ubepiecza.

Jak to rozwiązać aby nie kupować przez leasing ubezpieczniea za 3 rok?

Napisano

Wez na 4 raty i zaplac tylko pierwsza

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano
3 minuty temu, TWENTIS napisał(a):

Wez na 4 raty i zaplac tylko pierwsza

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Leasing wymusza płatność całości niestety. 

Ale zawsze po miesiącu można zrezygnować z polisy i ubezpieczyć gdzieś indziej.  

Napisano

znajdź gdzieś taniej. najwyżej zapłacisz dodatkową opłatę. kwota za oc/ac zaproponowana przez leasing była o prawie 100% większa niż mojego ubezpieczyciela. 

Napisano
3 godziny temu, deszczowyRoman napisał(a):

Panowie jak wyglada przedłuzenie ubezpieczenia AC auta w leasingu (24 miesiace) w ostatnim miesiacu leasingu?

Wystapienie o zgode do leasingu na zmiane ubezpieczyciela - l spotkałem sie z licznymi opiniami w internecie ,zę leasing wolno działa lub celowo przedłuża czas i sam ubepiecza.

jaka firma ?

ja mam doswiadczenie z santander, kiedys zeby zmienic ubezpieczyciela bez nich to byla wojna.

obecnie nie jest bezproblemowo ale sporo latwiej.

licza sobie za analize obcej polisy ok 300 zl :)

Napisano
2 godziny temu, deszczowyRoman napisał(a):

Jak mielismy auto w leasingu to

zalatwialem polise zawsze przez dilera. Oni dostawali zgode z leasingu w zasadzie z automatu i nie bylo problemu z akceptacja. Po wykupie tylko aneks i kontynuacja.

Napisano

Chyba kiszka, trzeba wziąć i ew. po miesiącu powiedzieć nara.
Najlepszym wyjściem jest wzięci leasingu na ok 23 miesięcy, zamiast 24 i szlus.

Ł.

Napisano
12 minut temu, Seqs napisał(a):

Najlepszym wyjściem jest wzięci leasingu na ok 23 miesięcy, zamiast 24 i szlus.

Szczególnie w przypadku leasingu operacyjnego, gdzie minimalny okres wynikający ze stawki amortyzacji wynosi 24 miesiące.

Napisano
Teraz, Piotrus napisał(a):

Szczególnie w przypadku leasingu operacyjnego, gdzie minimalny okres wynikający ze stawki amortyzacji wynosi 24 miesiące.

Przy dłuższym okresie działa 👌

Napisano

Idź do brokera znajdź najtańszą ofertę i wyślij do leasingu. Co rok tak robiłem i równali do najniższej. 

Napisano

Wg mnie najkorzystniej zrobić tak: Zgoda do leasingu na ubezpieczenie własne (policzą sobie 250-300 zł), zechcą zapewne wniosek wypełniony, ale-jest to Twoja polisa, ty zawierasz i Ty jesteś ubezpieczającym, po wykupie za miesiąc aktualizacja w TU by usunąć leasing z polisy i po temacie, kontynuujesz polisę do końca na siebie.

Napisano

Jak mielismy auto w leasingu to
zalatwialem polise zawsze przez dilera. Oni dostawali zgode z leasingu w zasadzie z automatu i nie bylo problemu z akceptacja. Po wykupie tylko aneks i kontynuacja.

Bo musimy żyć dobrze z dealerami i ich polisy przyjmujemy elastyczniej i czesto bez opłaty dodatkowej na klienta.
Napisano

Opcji jest wiele. Kwestia czy to ty nie masz kasy na opłacenie całości i potrzebujesz na raty na co leasing się nie zgadza, czy cena polisy przedstawionej przez leasing.

Opcje do wyboru:
1. Robisz ofertę u agenta, ofertę przesyła tez leasing, jest za drogo i wysyłasz tą od agenta i negocjujesz cenę w leasingu. Ale nadal płatność przeważnie jednorazowa.
2. Masz kasę na opłacenie składki w leasingu, leasing nie chce negocjować ceny swojej oferty. Bierzesz, po miesiącu wypowiadasz o składasz wniosek o zwrot składki za niewykorzystany okres.
3. Polisa u agenta, tańsza, licz się z opłatą za polisę spoza leasingu, około 250-300 zł.
4. Polisa u dealera, czesto leasingi przyjmują bez marudzenia i bez opłaty.

Napisz jeszcze w jakiej firmie ten leasing, w jednej z nich mam dużą moc sprawczą w tym temacie. :)

Napisano

Wykup auto przed upływem polisy. U mnie działo. Ostatnia faktura szybko oplacona i auto bylo moje polise oplacalem juz swoja. Mimo ze leasing dalej wysylal oferty. 

Napisano
7 godzin temu, RABIN napisał(a):

Wykup auto przed upływem polisy. U mnie działo. Ostatnia faktura szybko oplacona i auto bylo moje polise oplacalem juz swoja. Mimo ze leasing dalej wysylal oferty. 

Przy leasingu na 24 miesiące nie wykupisz wcześniej...

Napisano
  • Autor
22 godziny temu, RABIN napisał(a):

wczesniejszy wykup to opłata ok 1000zł

Napisano
8 minut temu, deszczowyRoman napisał(a):

wczesniejszy wykup to opłata ok 1000zł

Nie chodzi mi o zlozenie wniosku o wczesniejszy wykup. Nie bardzo wiem co autor ma na mysli z tym ubezpieczeniem. U mnie tez lesingodawca wymagal wykupienia u nich polisy przed uplywem 36 miesiecy gdzie u mnie 36 rata byla wykupowa a jej termin przypadal w dniu wygasniecia polisy. Oplacilem fv szybciej i ich olalem wykupujac polise gdzie indziej.