Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

S3XY Gadżety

Featured Replies

Napisano

Ale to jest sztos !

Mam S3XY Commandera v2 + Knob + Buttony (4 szt).

Sam Commander + apka robią już robotę. U mnie odblokowywanie frunka klamką przednich drzwi, odblokowywanie portu ładowania klamką tylnych drzwi, ciągły autopilot (wznawianie po zmianie pasa ruchu), zmiana trybu silnika na Sport po kickdown, stale włączone światła tylne.

A teraz będę bawił się Scan my Tesla :jem:

Napisano

20 godzin temu, slawekw napisał:

ciągły autopilot (wznawianie po zmianie pasa ruchu), zmiana trybu silnika na Sport po kickdown

Panie, ten autopilot i kickdown wymaga samego commandera?

Napisano
  • Autor
51 minut temu, szastan napisał(a):

Panie, ten autopilot i kickdown wymaga samego commandera?

Tak. W zasadzie każda funkcjonalność wymaga tylko commandera + apki na telefon. 

Knob i guziki to dodatkowe bajery ułatwiające obsługę, ale nie są konieczne.

Tu masz linka do sklepu:  https://enhauto.com/product/commander-gen2

(z kodem "GJEEBS" powinno być 10% rabatu)

• 2 miesiące później...
Napisano

mam :jem:

dla autopilota warto bylo wydac te tysiace zl ;]

Napisano
  • Autor
W dniu 15.05.2024 o 10:00, PawelWaw napisał(a):

dla autopilota warto bylo wydac te tysiace zl ;]

Zuch !

To ja uzupełnię mój pierwszy post, że oprócz tego co tam napisałem używam często w trasie podgrzewania baterii przed ładowaniem. Optymalna temperatura baterii podczas ładowania to ok. 51 stopni. Z powodu małej ilości SuC ta opcja mocno pomaga i skraca czas ładowania na szybkich ładowarkach (staram się włączyć funkcję podgrzewania jakieś 30 minut przed dojazdem do ładowarki - mam wtedy już ok. 40-50 st.). Polecam !

Napisano
7 minut temu, slawekw napisał(a):

Zuch !

To ja uzupełnię mój pierwszy post, że oprócz tego co tam napisałem używam często w trasie podgrzewania baterii przed ładowaniem. Optymalna temperatura baterii podczas ładowania to ok. 51 stopni. Z powodu małej ilości SuC ta opcja mocno pomaga i skraca czas ładowania na szybkich ładowarkach (staram się włączyć funkcję podgrzewania jakieś 30 minut przed dojazdem do ładowarki - mam wtedy już ok. 40-50 st.). Polecam !

Dodałem :jem:

Screenshot_20240519_104604.jpg

Napisano
  • Autor
32 minuty temu, PawelWaw napisał(a):

Dodałem :jem:

U mnie tak, z tym że ja mam Knoba i przyciski - więc tam mam więcej przydatnych funkcji:

Screenshot_20240519_111736.jpg.008e1da4890f18839ab9e7e879f5f2c0.jpg

Napisano
8 godzin temu, slawekw napisał(a):

Zuch !

Z tym podgrzewaniem baterii przed ładowaniem to czasem są cyrki.

Miesiąc temu jechałem z domu w Szwecji do Hamburga.

Startuję ze 100%  Ustawiłam nawigację na Hamburg. Wybrało mi SCh za Kopenhagą - jakieś 230 km jazdy. Wyjechałem z garażu (temp 18C) na zewnątrz 10C. A Tesla zaraz po ruszeniu podgrzewa baterię do ładowania. 230 km przed ładowaniem! 

Napisano
  • Autor
54 minuty temu, HelixSv napisał(a):

A Tesla zaraz po ruszeniu podgrzewa baterię do ładowania. 230 km przed ładowaniem! 

Tak, wiele osób (w tym ja) zauważa że Tesla bardzo wcześnie zaczyna podgrzewać baterie do ładowania. Teraz, jak mam S3XY mogę dokładnie monitorować temperaturę baterii sprawdzić, czy - jak to podejrzewam - to podgrzewanie jest delikatne i ma na celu osiągnięcie optymalnej temperatury w miejscu docelowym.

Ręczne wymuszenie podgrzewania przy planowanym ładowaniu poza SuC jest dla mnie super sprawą !

Napisano
12 minut temu, slawekw napisał(a):

Tak, wiele osób (w tym ja) zauważa że Tesla bardzo wcześnie zaczyna podgrzewać baterie do ładowania. Teraz, jak mam S3XY mogę dokładnie monitorować temperaturę baterii sprawdzić, czy - jak to podejrzewam - to podgrzewanie jest delikatne i ma na celu osiągnięcie optymalnej temperatury w miejscu docelowym.

Ręczne wymuszenie podgrzewania przy planowanym ładowaniu poza SuC jest dla mnie super sprawą !

Mi w tej trasie w ogóle nie zależało na szybkim ładowaniu. Potrzebowaliśmy tam ze 25 min na toaletę i lunch. Więc ustawiłem nawigację na stację benzynowa obok i po przyjezdzie podłączyłem Teslę z zaskoczenia.

W rezultacie miałem mniejsze zużycie prądu i nie musiałem w trakcie jedzenia lecieć i przestawiać auto (opłaty karne po osiągnięciu 100%). Po jedzeniu było 95%, w sam raz. 

Większość z 20 stanowisk było wolnych, więc nikogo nie blokowałem. 

Napisano
22 godziny temu, slawekw napisał(a):

Zuch !

Ja testowałem z podgrzewaniem i bez. Ostatnio przy +23 stopniach miałem 85 km do SC w Lućmierzu, grzanie oczywiście na starcie, wg wyliczeń 7% zjadłoby mi na podgrzanie, ustawiłem SC na 3 km przed celem i coś tam zagrzało, to kilka minut. Kosztowało to chyba z 1%, przy 19% ładowanie wystartowało na 200 kW. Z podgrzewaniem pewnie miał bym 230 kW i zaoszczędziłbym na ładowaniu do 73% jakieś 5 minut? Dla mnie to trochę przesadzone latem, zimą owszem może pomóc.

Napisano
23 godziny temu, komor napisał(a):

Ja testowałem z podgrzewaniem i bez. Ostatnio przy +23 stopniach miałem 85 km do SC w Lućmierzu, grzanie oczywiście na starcie, wg wyliczeń 7% zjadłoby mi na podgrzanie, ustawiłem SC na 3 km przed celem i coś tam zagrzało, to kilka minut. Kosztowało to chyba z 1%, przy 19% ładowanie wystartowało na 200 kW. Z podgrzewaniem pewnie miał bym 230 kW i zaoszczędziłbym na ładowaniu do 73% jakieś 5 minut? Dla mnie to trochę przesadzone latem, zimą owszem może pomóc.

To sie bardzo opłaca Tesli. Sprzedają więcej prądu, mają mniej tłoku na ładowarkach. Zysk czasu dla użytkownika może być czasem marginalny.

Edytowane przez HelixSv

• 5 miesięcy później...
Napisano
  • Autor

Ważne info dla @kravitz (i wszystkich userów nowszych aut z wkurwiającym bimbaniem po przekroczeniu prędkości) - nowa aktualiacja S3XY gadżetów wprowadza game-changera:

Mute Speed Limit Sound

This automation disables the beeping alert of the newly added ISA system for Teslas purchased in the EU after September 2024. If you prefer to keep the alert on for higher speeds, you can set a threshold within the S3XY App.

Napisano
16 minut temu, slawekw napisał(a):

Ważne info dla @kravitz (i wszystkich userów nowszych aut z wkurwiającym bimbaniem po przekroczeniu prędkości) - nowa aktualiacja S3XY gadżetów wprowadza game-changera:

Mute Speed Limit Sound

This automation disables the beeping alert of the newly added ISA system for Teslas purchased in the EU after September 2024. If you prefer to keep the alert on for higher speeds, you can set a threshold within the S3XY App.

@kravitz jak coś to mam wprawę w montowaniu tego w prawym słupku przednich drzwi ;] samemu nie polecam w Twoim wypadku :panic:

Napisano
42 minuty temu, PawelWaw napisał(a):

@kravitz jak coś to mam wprawę w montowaniu tego w prawym słupku przednich drzwi ;] samemu nie polecam w Twoim wypadku :panic:

Ja jeszcze nie rozpracowałem czy mam w tym słupku czy z tyłu pod podłokietnikiem. W obu przypadkach na pewno połamie ten plastik ;]

Napisano
2 minuty temu, kravitz napisał(a):

Ja jeszcze nie rozpracowałem czy mam w tym słupku czy z tyłu pod podłokietnikiem. W obu przypadkach na pewno połamie ten plastik ;]

to chyba można alternatywnie. Ja wziąłem w słupku bo nic nie widać, wszystko ukryte. 

Napisano
  • Autor
4 minuty temu, kravitz napisał(a):

Ja jeszcze nie rozpracowałem czy mam w tym słupku czy z tyłu pod podłokietnikiem.

Masz w słupku oraz z tyłu - lub zamiast z tyłu możesz mieć w nogach kierowcy.

Napisano
W dniu 16.11.2024 o 19:36, kravitz napisał(a):

Można się podpiąć w obu miejscach. Ale Tesla odcina zasilanie z tyłu - więc niektóre funkcje nie działają jak masz podpiętego komandora z tyłu. 

Napisano
W dniu 16.11.2024 o 18:35, slawekw napisał(a):

Nie rozumiem, u mnie nic nie bimba ;]

Game-changer to jest rocznik 2023, stąd też mam opór przed kupnem miejskiego wodzidła, wszystkie nowe bimbają :facepalm: Do tego wyłączanie czasem to męka (VW)

Napisano
2 godziny temu, komor napisał(a):

Nie rozumiem, u mnie nic nie bimba ;]

Game-changer to jest rocznik 2023, stąd też mam opór przed kupnem miejskiego wodzidła, wszystkie nowe bimbają :facepalm: Do tego wyłączanie czasem to męka (VW)

Co do VW, to nie wiem, nie mam jak sprawdzić, ale...u nich chociaż ostatnio wszystko jest do d00py, to jednak te apki co się tam instaluje na smarftonie i łączy przez port w aucie, potrafią wiele rzeczy wyłączyć na stałe ;)

I jest to technologia dosyć powszechnie dostępna i tania.

Mi jeden bardzo dobry kolega z AK ( ;] ) w Golfie 8 parę rzeczy tak na stałe wyłączył i przez to auto stało się nawet używalne ;)

Napisano
Godzinę temu, kravitz napisał(a):

Co do VW, to nie wiem, nie mam jak sprawdzić, ale...u nich chociaż ostatnio wszystko jest do d00py, to jednak te apki co się tam instaluje na smarftonie i łączy przez port w aucie, potrafią wiele rzeczy wyłączyć na stałe ;)

I jest to technologia dosyć powszechnie dostępna i tania.

Mi jeden bardzo dobry kolega z AK ( ;] ) w Golfie 8 parę rzeczy tak na stałe wyłączył i przez to auto stało się nawet używalne ;)

Znam temat, Pół mondeo sobie przeprogramowałem przez Forscan ;]

Ale myślałem, że nie będę już musiał do tego wracać :mlot:

Napisano

Eeee myślałem że może teselka 3 będzie w BF w jakiejś dobrej cenie ;]

Napisano

Mute Speed Limit Sound

Dodam, że dzisiaj jest z okazji BF przecena (na dzisiaj 149,69, obniżka ceny 22%) i właśnie nabyłem drogą kupna :cool:

• 3 tygodnie później...
Napisano

Mute Speed Limit Sound

I zgadnij. No śmiało ;]

Nie działa ;]

Juz wczoraj jak z garażu na Ursynowie wyjechałem, napieprzało  o przekroczonej prędkości ;)

Myslalem ze trzeba auto wyłączyć i włączyć.

Dzisiaj rano to samo. Jadę 54/50, chwilę „znak” pomiga na ekranie i zaczyna sie pipczenie. :(

Dodatkowo apka nie zapamiętuje tego ustawienia z liczbą km do przekroczenia, zawsze jest 5, nawet jak ustawie na 50. Zamknę apke, otworze i jest 5. Nie powinno mieć to i tak znaczenia, bo prztyczek jest dobrze ustawiony domyślnie.

W moim przypadku kasa chyba w błoto, bo to jedyna funkcja na której mi zależało. Reszta to bonus.

Commander jest podłączony. Na apce widać np jak migają kierunki w aucie i takie tam.

Mam też wrażenie, o zgrozo, że przez tą matową folię na ekranie jeszcze trudniej trafić palcem w ten wyłącznik tego yebanego dźwięku ostrzeżenia :(

Edit: Zgłosił się jakiś firmware do aktualizacji. Update przeszedł. Dam znać czy coś się zmieniło jak będę jechał. Specjalnie Teslę wyprowadzę na spacer, zamiast ukochanego Golfika ;]

Edytowane przez kravitz

Napisano
1 godzinę temu, kravitz napisał(a):

I zgadnij. No śmiało ;]

Nie działa ;]

Juz wczoraj jak z garażu na Ursynowie wyjechałem, napieprzało  o przekroczonej prędkości ;)

Myslalem ze trzeba auto wyłączyć i włączyć.

Dzisiaj rano to samo. Jadę 54/50, chwilę „znak” pomiga na ekranie i zaczyna sie pipczenie. :(

Dodatkowo apka nie zapamiętuje tego ustawienia z liczbą km do przekroczenia, zawsze jest 5, nawet jak ustawie na 50. Zamknę apke, otworze i jest 5. Nie powinno mieć to i tak znaczenia, bo prztyczek jest dobrze ustawiony domyślnie.

W moim przypadku kasa chyba w błoto, bo to jedyna funkcja na której mi zależało. Reszta to bonus.

Commander jest podłączony. Na apce widać np jak migają kierunki w aucie i takie tam.

Mam też wrażenie, o zgrozo, że przez tą matową folię na ekranie jeszcze trudniej trafić palcem w ten wyłącznik tego yebanego dźwięku ostrzeżenia :(

Edit: Zgłosił się jakiś firmware do aktualizacji. Update przeszedł. Dam znać czy coś się zmieniło jak będę jechał. Specjalnie Teslę wyprowadzę na spacer, zamiast ukochanego Golfika ;]

cos poszlo nie tak...

moze kabelki wpialem odwrotnie ? ;]

Napisano
Teraz, PawelWaw napisał(a):

cos poszlo nie tak...

moze kabelki wpialem odwrotnie ? ;]

Kabelki wpiąłeś wzorowo. Dzięki ;)

Reszta funkcji działa, ale ta najważniejsza nie.

Mam nadzieję, że ta aktualizacja coś pomoże. Zakładam, że ten commander z pudełka nie miał jeszcze tej funkcji bo wyszła niedawno (chociaż w apce była ;] ), ale po aktualizacji wpadnie.

Może to jest myślenie życzeniowe, ale nie mam innego wyjścia ;] 

Napisano
2 godziny temu, kravitz napisał(a):

I zgadnij. No śmiało ;]

Nie działa ;]

U mnie w eSce ruszyło od strzału, jednak absolutnie mnie nie dziwi że u Ciebie nie działa.

Napisano

... swoją drogą fajnie że u mnie działa, a nie powinno ;]

@kravitz którego commandera kupiłeś?

Wc2rLSH.png

Napisano
2 minuty temu, format napisał(a):

U mnie w eSce ruszyło od strzału, jednak absolutnie mnie nie dziwi że u Ciebie nie działa.

Mnie to też nie dziwi.

Wczoraj inne osoby z tego kącika, których nicków wymieniał nie będę, widziały jak folia na ekran odpada, chociaż ja tylko siedziałem obok :jump:

Napisano
  • Autor
54 minuty temu, kravitz napisał(a):

Mam nadzieję, że ta aktualizacja coś pomoże. Zakładam, że ten commander z pudełka nie miał jeszcze tej funkcji bo wyszła niedawno (chociaż w apce była ;] ), ale po aktualizacji wpadnie.

Acha, to wszystko jasne... ;)

Napisano
W dniu 18.12.2024 o 10:51, slawekw napisał(a):

Acha, to wszystko jasne... ;)

Dobra, bo akutalizacji jest zajebiście :serducha:

f285961804_kurwa.jpg