Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano
  • Autor

FSD 14.2.1 z HW4

Rozpoznaje więcej znaków, przepuszcza pojazdy uprzywilejowane albo zjeżdża na bok. 
Przybyły dwa nowe profile jazdy, super powolny Sloth i najszybszy Mad Max. Niestety jakiś spryciul zabrał opcję dostosowania prędkości manualnie :chory:

Teraz trzeba zmienić kółkiem na kierownicy profil żeby auto zwolniło do pożądanej prędkości.

Na przykład , profil Standard jest za mało asertywny według mnie ale prędkość jest +5 mph co czasami jest potrzebne ze względu na :milicja:.

Omijanie przeszkód i przedmiotów na drodze, super. :old:

Drugi babol to coś nie tak z integracją FSD z Google maps. 

Kilka razy pożądany adres był obok albo Tesla skręcała skrzyżowanie wcześniej albo w parking zamiast w następną ulicę. 

Wjechałem i zaparkowałem z FSD na parkingu przed sklepem ale już wyjechać się nie dało. :hehe:

Auto się poddało i zaparkowało z powrotem. :old:

Nigdy wcześniej tak się nie działo, a używam tych samych lokalizacji.

Z pozytywów to można w końcu wybrać co ma się wydarzyć na koniec podróży czy gdzie ma zaparkować. 

Do wyboru, podjazd przed domem, miejsce parkingowe, przy ulicy (przy krawężniku), czy też tylko wysadzasz kogoś.

Z negatywów to u mnie pod domem Tesla parkuje na miejscu w którym nie wolno parkować (zakreślone) i nie rozpoznaje miejsc dla inwalidów, jeśli jest wolne to zaparkuje.:hehe:

W EU już FSD ma wejść ponoć w przyszłym roku ? ;]

Napisano
5 godzin temu, HanYs napisał(a):

ASAP (Around September August Probably) ;]

Napisano
7 godzin temu, HanYs napisał(a):

FSD 14.2.1 z HW4

Rozpoznaje więcej znaków, przepuszcza pojazdy uprzywilejowane albo zjeżdża na bok. 
Przybyły dwa nowe profile jazdy, super powolny Sloth i najszybszy Mad Max. Niestety jakiś spryciul zabrał opcję dostosowania prędkości manualnie :chory:

Teraz trzeba zmienić kółkiem na kierownicy profil żeby auto zwolniło do pożądanej prędkości.

Na przykład , profil Standard jest za mało asertywny według mnie ale prędkość jest +5 mph co czasami jest potrzebne ze względu na :milicja:.

Omijanie przeszkód i przedmiotów na drodze, super. :old:

Drugi babol to coś nie tak z integracją FSD z Google maps. 

Kilka razy pożądany adres był obok albo Tesla skręcała skrzyżowanie wcześniej albo w parking zamiast w następną ulicę. 

Wjechałem i zaparkowałem z FSD na parkingu przed sklepem ale już wyjechać się nie dało. :hehe:

Auto się poddało i zaparkowało z powrotem. :old:

Nigdy wcześniej tak się nie działo, a używam tych samych lokalizacji.

Z pozytywów to można w końcu wybrać co ma się wydarzyć na koniec podróży czy gdzie ma zaparkować. 

Do wyboru, podjazd przed domem, miejsce parkingowe, przy ulicy (przy krawężniku), czy też tylko wysadzasz kogoś.

Z negatywów to u mnie pod domem Tesla parkuje na miejscu w którym nie wolno parkować (zakreślone) i nie rozpoznaje miejsc dla inwalidów, jeśli jest wolne to zaparkuje.:hehe:

Ale to nie jest trudna droga.

Gdzie jakieś łamane pierwszeństwo, ścieżka rowerowa namalowana przy pasach i wjeżdżająca z chodnika, rondo, torowisko w poprzek z z oddzielną sygnalizacją i korkiem za torami?

Zwykła prosta droga z jakims remontem.

Napisano
Godzinę temu, kravitz napisał(a):

Gdzie jakieś łamane pierwszeństwo, ścieżka rowerowa namalowana przy pasach i wjeżdżająca z chodnika, rondo, torowisko w poprzek z z oddzielną sygnalizacją i korkiem za torami?

To nie jest Polska ;] Dla nas wprowadzą nowy tryb jazdy aktywny tylko w naszym kraju i też da rade ;l

9 godzin temu, HanYs napisał(a):

FSD 14.2.1 z HW4

W EU już FSD ma wejść ponoć w przyszłym roku ? 

Może, ale nie musi. Jak wejdzie, jeszcze nie do przewidzenia jak to będzie działać na większej próbce.

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, kravitz napisał:

W USA też istnieją drogi rowerowe czy ronda, a oznakowanie Tesla ogarnia oprócz małych tabliczek pod znakami. 

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, komor napisał:

To nie jest Polska ;] Dla nas wprowadzą nowy tryb jazdy aktywny tylko w naszym kraju i też da rade ;l

Może, ale nie musi. Jak wejdzie, jeszcze nie do przewidzenia jak to będzie działać na większej próbce.

Oby przeszło przez fazę pozwoleń. Podobno w lutym. 

Napisano
35 minut temu, HanYs napisał(a):

W USA też istnieją drogi rowerowe czy ronda, a oznakowanie Tesla ogarnia oprócz małych tabliczek pod znakami. 

Może istnieją, ale ja odnoszę się do tego filmu, jakby to było jakieś "potrzymaj mi piwo"

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, kravitz napisał:

Może istnieją, ale ja odnoszę się do tego filmu, jakby to było jakieś "potrzymaj mi piwo"

Powiedzmy, że Mercedes marzy o takich możliwościach. 😁

Napisano
Teraz, HanYs napisał(a):

Tak samo jak Tesla marzy o takich rozmowach z autem jak ma Mercedes ;l

Ale w sumie po gadać z autem, ono ma być zajęte jazdą ;]

Napisano
Godzinę temu, HanYs napisał(a):

Z pewnością w PL

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, komor napisał:

Tak samo jak Tesla marzy o takich rozmowach z autem jak ma Mercedes ;l

Ale w sumie po gadać z autem, ono ma być zajęte jazdą ;]

No co Ty ? Nie masz Groka ? 

Napisano
31 minut temu, HanYs napisał(a):

No co Ty ? Nie masz Groka ? 

Ponownie. Co nas tu obchodzą wywody i porównania z rynku US?

Jaki my na to mamy wpływ?

Tesla nie oferuje jak widać wielu rozwiązań w UE, a te co oferuje w zamian są do d00py.

Napisano
Godzinę temu, kravitz napisał(a):

Jak to co? Nie obchodzi cię najlepszy rynek na świecie? 

To że nie musisz sobie uzasadniać na każdym kroku swoich życiowych decyzji, że nie musisz szukać poklasku w rzeczach na które przecież nie masz i nie miałeś żadnego wpływu, to jest Twój problem. Mogłeś wyemigrować do USA, pracować przy demontażu azbestowych ociepleń, wykonywać te wszystkie najbardziej gówniane z gównianych prac, których żaden czarny tubylec nie chce się podjąć. Wtedy to Ty chwaliłbyś się Grokiem w samochodzie, a my patrzelibyśmy na Ciebie z podziwem.

A tak, jak i ja, zostałeś przegrywem, który nie dość że nie ma Groka w aucie, to pewno i nie ma nawet konta na twiXerze. Elon z pomarańczowym Alibabą nazywają to tak:

Napisano
Godzinę temu, format napisał(a):

A tak, jak i ja, zostałeś przegrywem, który nie dość że nie ma Groka w aucie, to pewno i nie ma nawet konta na twiXerze. Elon z pomarańczowym Alibabą nazywają to tak:

Albo tak: NINJA - No Income No Job and Assets ;]

Napisano
1 minutę temu, rwIcIk napisał(a):

Albo tak: NINJA - No Income No Job and Assets ;]

To o mnie

Napisano
4 minuty temu, format napisał(a):

To o mnie

Ale Ty już masz dom i to pewnie nie na kredyt ;]

Tamci to byli ci, którzy spowodowali kryzys w 2008 r., czy jakoś tak w tych okolicach. Byłem wtedy na wakacjach w Grecji i nieopatrzenie zerknąłem do Internetu na notowania :hehe:

Napisano
3 minuty temu, rwIcIk napisał(a):

Ale Ty już masz dom i to pewnie nie na kredyt ;]

Tamci to byli ci, którzy spowodowali kryzys w 2008 r., czy jakoś tak w tych okolicach. Byłem wtedy na wakacjach w Grecji i nieopatrzenie zerknąłem do Internetu na notowania :hehe:

Moje notowania bardzo słabe, nie trzeba jechać do Grecji by to wiedzieć. Ale popatrz na wielką Amerykę. Mają FSD i Groka w samochodzie! Magia!

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, format napisał:

Moje notowania bardzo słabe, nie trzeba jechać do Grecji by to wiedzieć. Ale popatrz na wielką Amerykę. Mają FSD i Groka w samochodzie! Magia!

O-ho, jest faza 😁👍🏻

Napisano
  • Autor
5 godzin temu, kravitz napisał:

Jaki my na to mamy wpływ?

Tesla nie oferuje jak widać wielu rozwiązań w UE, a te co oferuje w zamian są do d00py.

Mówisz, że jak mieszkasz w Pępku Świata to już lepiej nie wiedzieć o innych opcjach? 😁

Mnie interesuje czym się różnią Nasze Tesle. 

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, format napisał:

Jak to co? Nie obchodzi cię najlepszy rynek na świecie? 

To że nie musisz sobie uzasadniać na każdym kroku swoich życiowych decyzji, że nie musisz szukać poklasku w rzeczach na które przecież nie masz i nie miałeś żadnego wpływu, to jest Twój problem. Mogłeś wyemigrować do USA, pracować przy demontażu azbestowych ociepleń, wykonywać te wszystkie najbardziej gówniane z gównianych prac, których żaden czarny tubylec nie chce się podjąć. Wtedy to Ty chwaliłbyś się Grokiem w samochodzie, a my patrzelibyśmy na Ciebie z podziwem.

A tak, jak i ja, zostałeś przegrywem, który nie dość że nie ma Groka w aucie, to pewno i nie ma nawet konta na twiXerze. Elon z pomarańczowym Alibabą nazywają to tak

Hi, hi, hi 😘

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, PawelWaw napisał:

jak wejdzie autopilot w EU to bedzie znowu branie na tesle na maksa :jem:

Zawory już co niektórym poPuściLi 🤣

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

v14.2.1.25 i babole z nawigacją poprawione. 
Auto ewidentnie nabrało rozumu jeśli chodzi o parkingi. Na tym samym na którym był problem z wyjazdem po prostu zawróciła i wyjechała tak jak przyjechała.

Napisano
5 godzin temu, HanYs napisał(a):

v14.2.1.25 i babole z nawigacją poprawione. 
Auto ewidentnie nabrało rozumu jeśli chodzi o parkingi. Na tym samym na którym był problem z wyjazdem po prostu zawróciła i wyjechała tak jak przyjechała.

A jak sobie radzi na BUS-pasach ? :cfaniak:

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, slawekw napisał:

A jak sobie radzi na BUS-pasach ? :cfaniak:

U mnie nie ma możliwości jazdy BUS pasem ale w innych stanach są specjalne pasy HOV i można ustawić żeby zawsze używać takich.

Napisano
  • Autor

Polski test.

EAP samojeżdżący, bo nawet grafika jest z AP,a nie FSD.

Trzeba potwierdzać komunikaty, ruszać kierownicą i odwala sporo baboli. :chory:

Summon praktycznie nie działa chyba, że gościu faktycznie mógł odejść dalej niż 6m. 

Napisano

7 godzin temu, HanYs napisał(a):

Summon praktycznie nie działa chyba, że gościu faktycznie mógł odejść dalej niż 6m. 

Jakbym za to zapłacił, to bym się zapłakał ;)

Co do Summon, to nie moge byc pewny na podstawie tego testu, ale może...może...gośc stał za blisko auta i właśnie dlatego samochód nie chciał ruszać, bo auto czekało aż pieszy zniknie. Nie wiem tego.

Napisano
8 godzin temu, HanYs napisał(a):

Polski test.

Mam taki. Nie oglądałem filmu, ale z Twojego opisu wszystko sie zgadza.

Nic nie warty, używam tylko parkowania dla zabawy. 

Napisano
46 minut temu, kravitz napisał(a):

Co do Summon, to nie moge byc pewny na podstawie tego testu, ale może...może...gośc stał za blisko auta i właśnie dlatego samochód nie chciał ruszać, bo auto czekało aż pieszy zniknie. Nie wiem tego.

Właśnie problem polega na tym, że albo jesteś za blisko, albo za daleko. 

Innej możliwości nie ma. ;] :ok: :facepalm:

Napisano
3 minuty temu, HelixSv napisał(a):

Właśnie problem polega na tym, że albo jesteś za blisko, albo za daleko. 

Innej możliwości nie ma. ;] :ok: :facepalm:

Aż się chce napisać "Przewaga dzięki technice", ale to nie ta marka ;]

Napisano
10 godzin temu, kravitz napisał(a):

Aż się chce napisać "Przewaga dzięki technice", ale to nie ta marka ;]

To akurat wina przepisów UE. 

Albo inaczej, wina Tesli, ze się pcha w smart summon w takich realiach prawnych. 

Napisano
42 minuty temu, HelixSv napisał(a):

To akurat wina przepisów UE. 

Albo inaczej, wina Tesli, ze się pcha w smart summon w takich realiach prawnych. 

No te rozwiązania z filmiku są tak złe, że dziwne że ktoś płaci choćby 1pln

Auto zwalniające do 30km/h na zielonym świetle. Chyba bym się pochlastał.

Tam też wydaje mi się że Tesla zmieniła pas sama, właśnie przed skrzyżowaniem. Zjechała z t go buspasa bo niby skręca w prawo.  Nie widziałem żeby kierowca wtedy ciągnął za kierownicę.

W tym trybie kierowca miał więcej do roboty niż na zwykłym tępym tempomacie, bo niby jedzie samo, ale w każdej sekundzie może coś wywinąć.

Nie ma sensu wprowadzać takich protez, bo to zniechęca klienta i później jest sceptyczny jak ktoś mu mówi że „już działa, poprawili”

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

14.2.2.4

Jest bardzo dobrze. 👍🏻

Nawet nie mam się do czego przyczepić.

Aha, nie ma do wyboru parkowania przodem.

Może wersje z kamerą na zderzaku z przodu będą mogły?

Podejrzewam, że Tesla czyta też tekstowe znaki, bo po znaku “Objazd następna w prawo” pojechała w prawo pomimo, że nawigacja pokazywała na wprost.

Nie pierwszy raz FSD pojechało swoją drogą nie jak sugerowała navi. 😁

Przeważnie na parkingach gdy szuka sobie wyjazdu albo miejsca parkingowego,👍🏻