Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Starter/powerbank

Featured Replies

Napisano
Teraz, Artur_W_wa napisał(a):

Cross :oki:

W yarisach były montowane wadliwe tureckie akumulatory. Wymiana na sprawny zamykała problem. 

Napisano
Teraz, Danielpoz. napisał(a):

W yarisach były montowane wadliwe tureckie akumulatory. Wymiana na sprawny zamykała problem. 

Być może, tam chyba też alarm go wypijał. Po drugiej wizycie pana z pudelkiem pojechał do marketu i woził własne w schowku  :oki:

Napisano
2 godziny temu, technix napisał(a):

Nie wiem - nie użytkowałem.

Ale to ja zapytam inaczej - skoro NAWET w eklektyku widzisz zastosowanie tej zabawki to rozumiem, że producent się pomylił instalując baterie trakcyjne, mógł tego power banka, tak?

Uważasz że elektrykiem podjedziesz na tym?

Hybryda raczej to samo 

Wysmiewasz cos czego nie rozumiesz:facepalm:

Przeciez zarowno w hybrydzie jak i elektryku sa normalne aku 12V.

Napisano
Godzinę temu, wlad napisał(a):

I w Yarisie rozładowują się błyskawicznie

1.  45 minut sluchania radia na postoju spowodowalo że trzeba bylo dzwonić po assistance

2. Przy ostatniej zmianie kół na zimowe w serwisie nie potrafi wyłączyć zapłonu przy skrzyni ustawionej na N. W związku z tym cała zmiana kół " szła Przy włączonym na zapłonie" - po zmianie samochód nie dawał się uruchomić - " odpalili mi" ma kable

Napisano
7 godzin temu, sdss napisał(a):

Trakcyjna bateria to co innego niż aku do instalacji 12v , tak bynajmniej tłumaczył mi kolega którego hybryda nie odpalał 😂🤣

To znaczy że Twój kolega nie rozumie tego pojęcia 

Napisano
6 godzin temu, Danielpoz. napisał(a):

Po co skoro widać po postach, że wystarczy power banka mieć 😀

Napisano
4 godziny temu, wlad napisał(a):

Wysmiewasz cos czego nie rozumiesz:facepalm:

No tak, więc czego nie rozumiem niby?

Napisano
7 godzin temu, technix napisał(a):

Nie wiem - nie użytkowałem.

Ale to ja zapytam inaczej - skoro NAWET w eklektyku widzisz zastosowanie tej zabawki to rozumiem, że producent się pomylił instalując baterie trakcyjne, mógł tego power banka, tak?

Uważasz że elektrykiem podjedziesz na tym?

Hybryda raczej to samo 

Dalej sadzisz ze nie zrobiles z siebie durnia?

Polecam chocby Wikipedie -szybko zmienisz na te sprawy poglad.

Napisano
No tak, więc czego nie rozumiem niby?

Ze prosciej miec taki jump starter niz zapasowy akumulator lub zapasowy samochod by pojechac po nowy akumulator rozruchowy?
Uwazasz ze to jest wynalazek lat ostatnich?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano
8 godzin temu, sdss napisał(a):

Hmm w 2003 roku Fiat panda odcinał lampkę, światła też się wyłączały 🤣

Nie miałem Pandy to nie wiem, ostatnim moim autem, które nie odcinało lampki we wnętrzu była KIA Soul z 2010.

Napisano
19 godzin temu, wlad napisał(a):

Ponawiam pytanie-jakie objawy daje akumulator w hybrydzie lub elektryku?

W hybrydzie czy elektryku to nie wiem, ale post factum, w Astrze G, jak już padł w środku lata po dlugiej trasie,  uświadomiłem sobie, czemu resetował mi się zegarek. Podejrzewam, że napięcie przy rozruchu już spadało poniżej jakiegoś minimum, ale lato, silnik odpalał od kopa. Aż do całkowitego zwarcia cel.

Edytowane przez Pito

Napisano

Mam coś takiego od kilku lat  UTRAI 1000A

Żonie padł akumulator w Aveo pod żłobkiem. Siedziała w aucie, słuchała radia, nagle radio zgasło, a samochód już nie odpalił. Pewnie zwarcie cel. Podjechałem, podpiąłem power bank, odpaliła i wróciła do domu. Ja po pracy kupiłem nowy akumulator na wymianę.

Kiedyś wyszedłem rano do pracy i Meganka nawet nie zakręciła rozrusznikiem. Odpaliłem z power banku, pojechałem do pracy i wróciłem. Następnego dnia to samo, bo nie było mi po drodze po nowy akumulator. W sobotę pojechałem po akumulator.

Zapasowego koła lub zestawu naprawczego też można nie wozić, bo jest assistance, ale wymiana koła trwa 10 minut i jedziesz dalej. Na assistance musisz poczekać, a koło nadal nie jest naprawione. Nie wiem jak można żałować 200 zł na coś, co może pomóc usprawnić auto w 10 sekund i pozwolić kontynuować jazdę. Bardziej sobie cenię raz zaoszczędzony dzięki temu czas, niż te 200 zł.

Teściowi kupiłem taki sprzęt i też go używał któregoś razu.

Napisano
4 godziny temu, ZUBERTO napisał(a):

Nie miałem Pandy to nie wiem, ostatnim moim autem, które nie odcinało lampki we wnętrzu była KIA Soul z 2010.

Freemont z 2014 ;] - odcinał lampkę we wnętrzu, ale czasem nie odcinał modułu BT, o światłach mijania "na sztywno" połączonych z akumulatorem nie wspomnę - no ale to był amerykański wynalazek, więc bądźmy litościwi ;] 

Napisano
W dniu 21.11.2024 o 12:35, mokrii napisał(a):

Kupiłbym se jakiś ale że się zupełnie na tym nie znam ;] to rzućcie proszę polecajki. 

Dziękuję 

Ja kupiłem w na stronie lidla jakiś za 240 zł. Naładowałem do pełna wrzuciłem do auta. Skorzystałem 4 razy i wziąłem na doładowanie, pokazał na diodach 50% naładowania.

Benzyna 1.8

Napisano
W dniu 21.11.2024 o 12:35, mokrii napisał(a):

Kupiłbym se jakiś ale że się zupełnie na tym nie znam ;] to rzućcie proszę polecajki. 

Dziękuję 

Takie coś. Można oczywiście kupić sporo taniej. Działa bardzo dobrze. Szukaj takiego co ma superkondensator.

Napisano
3 godziny temu, marcindzieg napisał(a):

Takie coś. Można oczywiście kupić sporo taniej. Działa bardzo dobrze. Szukaj takiego co ma superkondensator.

parę lat temu kupiłem to chyba za 200 zł ;) 
teraz też pewnie chciałbym kupić na superkondensatorach, które mogą się naładować z akumulatora z kilkoma woltami...
ale to dodatkowe 200 zł trzeba położyć

Napisano
14 minut temu, muzz napisał(a):

ale to dodatkowe 200 zł trzeba położyć

Kiedyś kupiłem tanie. Nie zadziałało jak potrzebowałem. W tym co podlinkowałem jest superkondensator. To jest to duże, z którego wystają kable. To o czym piszesz jest jeszcze inne. Chyba nawet nie wymaga powerbanka tylko się naładuje z resztek energii aku.

Napisano

Zapytam trochę Pod innym kątem...

Jaka jest trwałość takiego powerbanka?

1. Czy wystarczy go doładować raz do roku i po 11 miesiącach samochód da się uruchomić? Czy też rozsądnie jest go doładowywać na przykład raz na dwa miesiące?

2. Jak długo taki Powerbank jest sprawny - czy Powiedzmy po siedmiu latach leżenia w schowku samochodowym (zakładając że raz do roku będę doładowywał) zadziała i odpali samochód? Ktoś ma taki Powerbank wystarczająco długo

Jak mogę się domyśleć taki super kondensatorem w teorii powinien być bardziej żywotny... Tylko jak Akumulator zdechnie całkiem to nie ma go z czego naładować

Napisano
2 godziny temu, delco napisał(a):

1. Czy wystarczy go doładować raz do roku i po 11 miesiącach samochód da się uruchomić? Czy też rozsądnie jest go doładowywać na przykład raz na dwa miesiące?

Po pół roku jeżdżenia w bagażniku zadziałał normalnie.

Napisano

U mnie leży w samochodzie 2  lata i użyty byl dwa razy. Ostatni raz z 1,5 roku temu. Nigdy nie ładowałem i niby pokazuje 60 %. Z ciekawości rozładuję go i ponownie naładuję.

Edytowane przez OPAL

Napisano
22 godziny temu, delco napisał(a):

tego 70mai ładuję raz może dwa razy do roku, sprawdzam na nim ile ma kropek i dopóki ma 3 z 4 to nie ładuje.

ja swojego nie trzymam w samochodzie ;) 

• 2 tygodnie później...
Napisano
W dniu 24.11.2024 o 12:03, delco napisał(a):

2. Przy ostatniej zmianie kół na zimowe w serwisie nie potrafi wyłączyć zapłonu przy skrzyni ustawionej na N. 

Tak to jest jak się nie czyta instrukcji obsługi...

Napisano
11 minut temu, grogi napisał(a):

Tak to jest jak się nie czyta instrukcji obsługi...

Teoretycznie masz rację tylko że kto miał tą instrukcję obsługi przeczytać?

1. ja? A co to by dało skoro o tym że nie mogli wyłączyć zapłonu dowiedziałem się po zmianie opon

2. Serwis oponiarski? Mają czytać instrukcję obsługi wszystkich samochodów których zmieniają koła na zimowe? - Boję się że to bardzo znacznie podniosło wycenę usługi

Napisano
57 minut temu, delco napisał(a):

Teoretycznie masz rację tylko że kto miał tą instrukcję obsługi przeczytać?

1. ja? A co to by dało skoro o tym że nie mogli wyłączyć zapłonu dowiedziałem się po zmianie opon

2. Serwis oponiarski? Mają czytać instrukcję obsługi wszystkich samochodów których zmieniają koła na zimowe? - Boję się że to bardzo znacznie podniosło wycenę usługi

Ty i przy oddawaniu auta powiedzieć, jak auto wyłączyć zostawiając na N. 

Napisano
3 minuty temu, grogi napisał(a):

Ty i przy oddawaniu auta powiedzieć, jak auto wyłączyć zostawiając na N. 

taaaak //// oddajac kluczyli powiedzialem.... żeby zostawić na N trzeba przy......i uslyszalem

tak, tak wiemy....

Drążyłbyś dalej temat? Czy nie zawracał czterech liter mechanikowi?