Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowe auto elektryczne za 30 000 zl ?

Featured Replies

Napisano

Czyli ta oferta + dofinansowanie panstwa do 30k.

image.png.e3f8d0ff1e066d6361d99b0a19163b78.png

Napisano

Tylko że to pewnie już cena z dopłatą. 

Napisano
1 minutę temu, wujek napisał(a):

Tylko że to pewnie już cena z dopłatą. 

Jeśli do czegoś są dopłaty to cena rośnie o wartość dopłaty. 

Logiczne przecież. ;]

Napisano
A to ta wersja 19s do 100. Zaraz będą jeszcze większe dopłaty bo nikt tego nie chce.

I chyba klimy brak

Wysłane za pomocą Tapatalk
Napisano
  • Autor

nowe auto za 30k i zaczynaja sie pojawiac wymagania, 5s do setki, klima... brawo ;]

Napisano
8 minut temu, PawelWaw napisał(a):

nowe auto za 30k i zaczynaja sie pojawiac wymagania, 5s do setki, klima... brawo ;]

Poza eu to kosztuje poniżej 9k euro. Także jest z czego schodzić. 

Napisano
8 minut temu, PawelWaw napisał(a):

Senior, ale to bardziej skuter elektryczny niż auto.

Napisano
14 minut temu, PawelWaw napisał(a):

Kupuj skoro warto🤣

Napisano

Napisałeś w tytule "auto" a to jest co najwyżej toczydło

Napisano

Jeden z komentarzy:

Info z salonu Daci z teraz:

Jest 1 sztuka dostępna w tej cenie i nie mają informacji czy się łapie na dotacje mój elektryk także wcale może się nic nie oszczedzi

Edytowane przez OPAL

Napisano
18 minut temu, OPAL napisał(a):

Jeden z komentarzy:

Info z salonu Daci z teraz:

Jest 1 sztuka dostępna w tej cenie i nie mają informacji czy się łapie na dotacje mój elektryk także wcale może się nic nie oszczedzi

No i po co to wstawiłeś? 

Zepsułeś Pawłowi zabawę😁

Napisano
13 minut temu, Danielpoz. napisał(a):

No i po co to wstawiłeś? 

Zepsułeś Pawłowi zabawę😁

Klikbajtowy tytuł wstawił, więc i tak będzie miał dużo wyświetleń 😉

Napisano

Nie auto, tylko chinski melex bez klimy, który wlasnie 30k pln (6k $) kosztuje w kraju gdzie jest produkowany. 

W Europie śmieli to oferować ze znaczkiem dacia za 3x tyle i o dziwo trafili sie nawet chętni. 

Napisano
  • Autor
Teraz, iwik napisał(a):

Nie auto, tylko chinski melex bez klimy, który wlasnie 30k pln (6k $) kosztuje w kraju gdzie jest produkowany. 

W Europie śmieli to oferować ze znaczkiem dacia za 3x tyle i o dziwo trafili sie nawet chętni. 

cekawe jak to serwisuja np w pl :)

Napisano
6 godzin temu, wujek napisał(a):

A to ta wersja 19s do 100. Zaraz będą jeszcze większe dopłaty bo nikt tego nie chce.

okolice 25-30lat temu pewnie spora ilość z nas ujeżdżała auta z takimi osiągami 

-maluch -50s

-CC 700/900- 30/18s

-Daewoo Tico - 18s

-Skoda Favorit - 16s

-no i większe jak Polonez np 1.6 miał okolice 15s 

-itp....

i nikt nie narzekał 

założę się , że jak by takie miało kosztować te 30kzł , to spora część z nas ( ta bogatsza 😁 ) kupiła by to auto jako drugie dla siebie , lub też żonie na zakupy , dla syna / córki , lub też wnukom na 18-tkę

Napisano
7 godzin temu, Chalek napisał(a):

Senior, ale to bardziej skuter elektryczny niż auto.

Jeździłem tym i naprawdę jest fajne - takie jak SC lub Matiz, tylko lepsze.

Odpowiednia cena uczyni cuda.

Napisano

Oglądałem te EV w końcu 2024 i teraz mam jeden wniosek - dobrze, że nie kupiłem, bo byłbym teraz wqr....y

Wygląda na to, że zakup EV przez długi czas to nadal będzie za wcześnie. :ok:

Napisano
8 godzin temu, mmaciejosss napisał(a):

okolice 25-30lat temu pewnie spora ilość z nas ujeżdżała auta z takimi osiągami 

-maluch -50s

-CC 700/900- 30/18s

-Daewoo Tico - 18s

-Skoda Favorit - 16s

-no i większe jak Polonez np 1.6 miał okolice 15s 

-itp....

i nikt nie narzekał 

założę się , że jak by takie miało kosztować te 30kzł , to spora część z nas ( ta bogatsza 😁 ) kupiła by to auto jako drugie dla siebie , lub też żonie na zakupy , dla syna / córki , lub też wnukom na 18-tkę

Czasy się zmieniły i do okola są auta 2x szybsze. Teraz te auta mają koło 10s. Jeździłem tym w carsharingu i to jest po

ptostu kupsko. Te 30k po dopłacie da się przełknąć ale nadal to auto samo się stoczy jak za każdym razem ręcznego nie zaciągniesz i parę inne kwiatki. 

Napisano
6 godzin temu, maras77 napisał(a):

Jeździłem tym i naprawdę jest fajne - takie jak SC lub Matiz, tylko lepsze.

Odpowiednia cena uczyni cuda.

Pod jakim względem? To jest imo poxiom

auta z 2000 roku z lepszym radiem. 

Napisano
3 godziny temu, wujek napisał(a):

Jeździłem wersja maksymalną i w mieście ładnie się odpychał i dobrze się parkowało.

Napisano
W dniu 16.01.2025 o 06:50, wujek napisał(a):

No ale żeby podwieźć dziecko w mieście do szkoły, podjechać do marketu po zakupy, na trening, na działkę, do kościoła, i tak dalej - wystarczy. Owszem, to nie może być jedyne auto, ale jako drugie czy trzecie starczy.

Duża grupa ludzi ma samochód, który robi kilkukilometrowe trasy wokół komina i do tego mały elektryk nadaje się wyśmienicie. Nie ma problemu wiecznego niedogrzania silnika, w mieście jest mniej spalin.

Tylko kwestia ceny - takie auto powinno kosztować max 40 tysięcy, żeby było jakąś alternatywą. Za 4-5 dych, to można kupić kilkuletnie auto segmentu B, nieźle wyposażone, z jednej strony niewiele większe, a z drugiej już wygodne, którym spokojnie pojedziemy nawet w dłuższą podróż i może być jedynym autem w rodzinie.

Z ciekawości zajrzałem na otomoto, w tej chwili na otomoto najtańsza Dacia Spring 65 Expression (z klimą) wystawiona jest za 51, ale w opisie mamy:

Cena katalogowa - 96 150 zł brutto
Cena po rabacie - 78 650 zł brutto
Koszt dla Klienta po dofinansowaniu (18 750 zł) - 59 900 zł
Koszt dla Klienta po dofinansowaniu (27 000 zł) - 51 650 zł

A kwestia przyspieszenia - do 50-60 idzie nieźle. A sprint do 100 - jak często wykorzystujecie maksymalne osiągi samochodu?

Napisano
Godzinę temu, Majkiel napisał(a):

No ale żeby podwieźć dziecko w mieście do szkoły, podjechać do marketu po zakupy, na trening, na działkę, do kościoła, i tak dalej - wystarczy. Owszem, to nie może być jedyne auto, ale jako drugie czy trzecie starczy.

Duża grupa ludzi ma samochód, który robi kilkukilometrowe trasy wokół komina i do tego mały elektryk nadaje się wyśmienicie. Nie ma problemu wiecznego niedogrzania silnika, w mieście jest mniej spalin.

Tylko kwestia ceny - takie auto powinno kosztować max 40 tysięcy, żeby było jakąś alternatywą. Za 4-5 dych, to można kupić kilkuletnie auto segmentu B, nieźle wyposażone, z jednej strony niewiele większe, a z drugiej już wygodne, którym spokojnie pojedziemy nawet w dłuższą podróż i może być jedynym autem w rodzinie.

Z ciekawości zajrzałem na otomoto, w tej chwili na otomoto najtańsza Dacia Spring 65 Expression (z klimą) wystawiona jest za 51, ale w opisie mamy:

Cena katalogowa - 96 150 zł brutto
Cena po rabacie - 78 650 zł brutto
Koszt dla Klienta po dofinansowaniu (18 750 zł) - 59 900 zł
Koszt dla Klienta po dofinansowaniu (27 000 zł) - 51 650 zł

A kwestia przyspieszenia - do 50-60 idzie nieźle. A sprint do 100 - jak często wykorzystujecie maksymalne osiągi samochodu?

To jest komedia nie auto pisaliśmy konkretnie o tym bez klimy. Przy samochodzie np w Warszawie i kilku pasmowych dróg w centrum to jest po prostu niebezpieczne i średnio komfortowe auto. Nie wiem jak po fl a w tej daci cały czas mi parowały szyby po ruszeniu. Także na krótkie trasy elektryk świetny ale nie dacia

Napisano
W dniu 15.01.2025 o 21:41, PawelWaw napisał(a):

cekawe jak to serwisuja np w pl :)

Kolega miał 2 lata, z czego rok spędziło w serwisie. Mniej więcej tak.

Dopiero pojechało do Francji i tam wymienili baterię.