Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opony niskobudżetowe vs premium

Featured Replies

Napisano
Teraz, technix napisał(a):

Słowo klucz to kiedy, czytaj ile dekad temu?

Dekad? Furak był kupiony w styczniu 2019, ale firmy nie jestem w stanie se przypomnieć.

Napisano
11 godzin temu, zinger napisał(a):

W jakich warunkach użytkowane? Widziały kopny snieg czy tylko miejskie, odzniezone ulice?

Auta różne, największy, najcięższe i mające najwięcej Nm to Citroen C8 2.0 HDi 136KM.

Ten nierzadko latał 200km/h

Dodam, wszystkie auta pod chmurką 

Napisano
5 godzin temu, technix napisał(a):

Auta różne, największy, najcięższe i mające najwięcej Nm to Citroen C8 2.0 HDi 136KM.

Ten nierzadko latał 200km/h

Dodam, wszystkie auta pod chmurką 

Z przyczepą?

Napisano
Godzinę temu, Danielpoz. napisał(a):

Z przyczepą?

Nie, ale dziękuję za pamięć 

Napisano
W dniu 2.06.2025 o 08:12, kaczorek79 napisał(a):

Asymetric 6, to jednak inny bieżnik, ale doznałem szoku przy pierwszej jeździe. Obracałem się do tyłu, czy aby okna podomykane.

O wilku mowa chyba: akcja wymiana

Napisano
2 godziny temu, lucash napisał(a):

O wilku mowa chyba: akcja wymiana

Wiem o tym, ale to dotyczy tylko produkcji z pierwszego tygodnia 2025r, a ja swoje kupiłem jesienią. Niemniej jednak odnoszę wrażenie, że moje GY po dwudniowym postoju auta potrafią wibrować przez pierwsze 10 km, tak jakby się odkształcały pod naciskiem. Te reklamacyjne też ponoć tak mają. 

Napisano
2 godziny temu, kaczorek79 napisał(a):

Wiem o tym, ale to dotyczy tylko produkcji z pierwszego tygodnia 2025r, a ja swoje kupiłem jesienią. Niemniej jednak odnoszę wrażenie, że moje GY po dwudniowym postoju auta potrafią wibrować przez pierwsze 10 km, tak jakby się odkształcały pod naciskiem. Te reklamacyjne też ponoć tak mają. 

może za mało mieli reklamacji żeby rozszerzyć kosztowną i tak dla nich akcję. 

Napisano
Teraz, lucash napisał(a):

może za mało mieli reklamacji żeby rozszerzyć kosztowną i tak dla nich akcję. 

Też o tym pomyślałem. Jak przeczytałem po raz pierwszy info o akcji, to się ucieszyłem, że dostanę nówki, do czasu, kiedy pokazali, jakiego DOT dotyczy :hehe:

Napisano
W dniu 29.05.2025 o 23:03, piter333 napisał(a):

I to jeszcze zależy w dużej mierze od części Polski bo i 250zł za alu 18 cali też biorą. 

Na prowincji 120 za 20" ;) 

Napisano
W dniu 29.05.2025 o 12:18, piter333 napisał(a):

Jak Wy do tego podchodzicie?

Znajomy założył do ciężkiego i bardzo mocnego auta Imperiale zimowe.

Miałem okazję auto prowadzić po śniegu, po mokrym i suchym. 

Nie jestem w stanie powiedzieć, że jest z nimi coś nie tak, zachowują się jak markowe. 

Napisano
W dniu 29.05.2025 o 12:18, piter333 napisał(a):

Ostatnio mam pewne przemyślenia. Mam sporo aut i większości przypadków używam opon wielosezonowych. Najczęściej używałem klas premium, ewentualnie średnich czyli Michelin, Nokian, Hankook, Yokohama, Kumho. Nokianki po trzech latach spękane jak diabli, Yokohama mimo niecałych dwóch lat wygląda strasznie. Michelin CrossClimaty po 4ch latach i 30 tys km szrot. Hankooka (zima) chyba 5 lat po lecie i trzymaniu w garażu uj strzelił. Każdy wie że te opony nie kosztują mało. Zaryzykowałem i kupiłem chińczyki Imperial, Austone, do busa Linglongi czy do cabrio Goodridy. Wyglądają spoko, wyważyły się też spoko. Jeździ się też oki. Jak wiele osób mówi czuć na mokrym różnice, ale na Yokohamie i Kleberze strach było w deszczu jechać. 

Ogólnie osobiście doszedłem do wniosku że jednak będę wolał zmienić te chińskie nawet co dwa lata i mieć świeże opony niż kupować premium które rozpadają się w mgnieniu oka... Jak Wy do tego podchodzicie?

Mnie nowymi wielosezonami Goodride obdarował poprzedni właściciel auta. Na mokrym dramat. Moje wrażenia - przygnębiające.

Napisano
14 godzin temu, mrBEAN napisał(a):

Znajomy założył do ciężkiego i bardzo mocnego auta Imperiale zimowe. /.../ zachowują się jak markowe. 

17 minut temu, rafciojuve napisał(a):

Mnie nowymi wielosezonami Goodride obdarował poprzedni właściciel auta. Na mokrym dramat. Moje wrażenia - przygnębiające.

To jest kwintesencja kupowania "budgetu". Czasami można trafić świetnie, a można i trafić produkt... średnio udany... Nie ma gwarancji...

Kupując premium gwarancji też nie ma - nie zawsze jest to produkt z najwyższej półki. Ale szansa trafienia guana jest praktycznie zerowa i albo dostaniesz coś, co ma poziom tylko przyzwoity, albo coś co ma poziom bardzo dobry. 

Ja za stary już jestem, nie mam już ochoty na szukanie takich budżetowych rodzynków. Jak potrzebuję, to kupuję to premium, które jest w promocji. I tyle... Tą filozofię rozciągam też poza zakupy oponiarskie - telefony, słuchawki czy ser.