Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowe Małe

Featured Replies

Napisano

Dobra,

gadałem z uczniem, że mu rodzice jakiegoś małego chińczyka kupują za 60 i jest dopłata 40 i wyjdzie 20.

Dokładnie nie wiedział co i jak i ja sam nie wiem jak to ugryźć bo jeszcze mnie wcurw trzyma prezentu mojego zakupionego przez małżonkę ;) 

Już pierwszy raz w życiu dostałem dopłatę do PC i Paneli to może i do auta się uda :) bo tak całe życie jestem walony w odbyt :) przez państwo.

Napisano

To jak Cie puści, to napisz jeszcze raz, po naszemu, o co chodzi :bzik:

Napisano
  • Autor
29 minut temu, zinger napisał(a):

To jak Cie puści, to napisz jeszcze raz, po naszemu, o co chodzi :bzik:

Dobra.

Ponoć są jakieś małe (taka panda) auta elektryczne za 60 000 złotych na które można uzyskać dopłatę 40 000 złotych.

Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale ktoś gdzieś u nas się chwalił takim "dilemmm", tak jak mój uczeń.

Podsumowując,

nabyłbym coś takiego dla córki :) a Kijankę pogonił ;) 

Napisano
6 minut temu, Camel napisał(a):

Dobra.

Ponoć są jakieś małe (taka panda) auta elektryczne za 60 000 złotych na które można uzyskać dopłatę 40 000 złotych.

Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale ktoś gdzieś u nas się chwalił takim "dilemmm", tak jak mój uczeń.

Podsumowując,

a ta dopłata to nie jest dla niepełnosprawnych?

NaszEauto to dopłaty 30 zwykła, 35 na KDR  i 40 tysi jak się złomuje stare auto w obu przypadkach.

Napisano
6 minut temu, Camel napisał(a):

Dobra.

Podsumowując,

Za 60 to imo jakis chinczyk tylko, moze Dacia :nie_wiem: Panda jakies 100. Tylko musisz szukac aut z placu zeby na doplaty sie zalapc.

Napisano
2 godziny temu, Camel napisał(a):

Dobra,

gadałem z uczniem, że mu rodzice jakiegoś małego chińczyka kupują za 60 i jest dopłata 40 i wyjdzie 20.

Dokładnie nie wiedział co i jak i ja sam nie wiem jak to ugryźć bo jeszcze mnie wcurw trzyma prezentu mojego zakupionego przez małżonkę ;) 

Już pierwszy raz w życiu dostałem dopłatę do PC i Paneli to może i do auta się uda :) bo tak całe życie jestem walony w odbyt :) przez państwo.

Może miał na myśli tego T03, ale dopłata 40k to jest jakiś przypadek szczególny na który się pewnie nie załapiesz.

Napisano
Za 60 to imo jakis chinczyk tylko, moze Dacia :nie_wiem: Panda jakies 100. Tylko musisz szukac aut z placu zeby na doplaty sie zalapc.

Goła Dacia 65KM bez klimy można szarpnąć za 65kpln

Ale to bez sensu

Lepiej 3 letnie twingo EV które jest pod każdym względem lepsze (poza tym że nie nowe) i nie bawić sie w dopłaty

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano
  • Autor
42 minuty temu, kravitz napisał(a):

Może miał na myśli tego T03, ale dopłata 40k to jest jakiś przypadek szczególny na który się pewnie nie załapiesz.

O toooo tooooo, właśnie padło słowo T03, co to za przypadki szczególne dopłat 40kpln ? Normalnie ile ? i czy się dostanie ? Czy jest szansa, że się nie dostanie ;) 

Napisano
  • Autor
39 minut temu, ppmarian napisał(a):

Lepiej 3 letnie twingo EV które jest pod każdym względem lepsze (poza tym że nie nowe) i nie bawić sie w dopłaty

Oooooo z reklamy: "małe, ale duże" nawet "bandżo" się mieści 😱

Napisano
47 minut temu, Camel napisał(a):

O toooo tooooo, właśnie padło słowo T03, co to za przypadki szczególne dopłat 40kpln ? Normalnie ile ? i czy się dostanie ? Czy jest szansa, że się nie dostanie ;) 

2 min w necie i się wszystkiego dowiesz :bzik:

Napisano
  • Autor
9 minut temu, zinger napisał(a):

2 min w necie i się wszystkiego dowiesz :bzik:

Dobra już mi teraz wszystko się przypomniało, że oni mają kartę dużej rodziny i pewnie coś zezłomują :P i robi się 40.

Napisano
3 godziny temu, Camel napisał(a):

Dobra,

i bedzie smigal buspasami :jem:

Napisano
5 godzin temu, Camel napisał(a):

Dobra już mi teraz wszystko się przypomniało, że oni mają kartę dużej rodziny i pewnie coś zezłomują :P i robi się 40.

Ale T03 kosztuje 76 klocy, a nie 60.

Dopłata ze złomowaniem jest zawsze 40 klocy.

Napisano
  • Autor
18 minut temu, maras77 napisał(a):

Ale T03 kosztuje 76 klocy, a nie 60.

Dopłata ze złomowaniem jest zawsze 40 klocy.

Jakiś dealer ma ponoć primo w GD, jak się z nim będę widział to się dowiem więcej.

Napisano
3 minuty temu, Camel napisał(a):

Jakiś dealer ma ponoć primo w GD, jak się z nim będę widział to się dowiem więcej.

Może jakieś demo. Ja za swojego 3 tyg.temu dałem 76 i nie było opcji targowania, za to była lista zapisów.

Napisano
4 minuty temu, maras77 napisał(a):

Może jakieś demo. Ja za swojego 3 tyg.temu dałem 76 i nie było opcji targowania, za to była lista zapisów.

Ale na demo nie ma doplaty imo

Napisano
8 minut temu, zinger napisał(a):

Ale na demo nie ma doplaty imo

Zależy, czy byl zarejestrowany u dealera. Jak mial tablice dealerskie i przebieg poniżej 6 kkm, to jest dopłata.

https://www.autodna.pl/blog/tablice-dealerskie/

Napisano
16 godzin temu, Camel napisał(a):

Oooooo z reklamy: "małe, ale duże" nawet "bandżo" się mieści 😱

T03 nie polecam. Niech kupią jakiegoś normalnego elektryka używkę. Chyba że chcą to wynająć na dwa lata wtedy ok. 

Napisano

Jakby t03 wychodził 20 po dopłacie to jeszcze można by się zastanawiać. Ale nie wychodzi. 

Auto 75k, dopłata 30k (ze złomowaniem 40k).

Za okolice 40k brałbym jakąś normalną używkę, a nie chińskiego wynalazka. Jeśli już to w najem. 

Za te 20k to one będą za 2 lata jak się pokończą najmy w stellantis. 

Edytowane przez iwik

Napisano
2 godziny temu, iwik napisał(a):

Jakby t03 wychodził 20 po dopłacie to jeszcze można by się zastanawiać. Ale nie wychodzi. 

Auto 75k, dopłata 30k (ze złomowaniem 40k).

Za okolice 40k brałbym jakąś normalną używkę, a nie chińskiego wynalazka. Jeśli już to w najem. 

Za te 20k to one będą za 2 lata jak się pokończą najmy w stellantis. 

Dokładnie. Szukałbym tego twingo albo citigo/up w używkę.

Napisano
W dniu 15.12.2025 o 07:21, wujek napisał(a):

T03 nie polecam. Niech kupią jakiegoś normalnego elektryka używkę. Chyba że chcą to wynająć na dwa lata wtedy ok. 

A ja polecam.

Jeździ się doskonale, wykonany ok, aplikacja i zdalne.sterowanie ok. Bateria całkiem spora jak na tak małe autko.  Nie ma nic lepszego w tej cenie. 

A kto ma inne zdanie jest wujkiem. :hehe:

Napisano
W dniu 15.12.2025 o 07:21, wujek napisał(a):

A czy był wątek co jest nie tak? Bo jakoś przegapiłem 😕 . Pamiętam, że pierwsze wrażenia miałeś całkiem ok

Napisano
9 minut temu, bielaPL napisał(a):

A czy był wątek co jest nie tak? Bo jakoś przegapiłem 😕 . Pamiętam, że pierwsze wrażenia miałeś całkiem ok

Ogrzewanie nie działa razem z klima. Jak pada deszcz w listopadzie to albo parują szyby albo marzniesz. Ogrzewanie jest bardzo mało wydajne.

Wszystko robi się na ekranie i np żeby włączyć światło we wnętrzu to klikasz 3x jak małpa a później po 30s zgaśnie :facepalm:

Wycieraczka nie sięga całej szyby a z tylu nie ma wogole.

Plastiki rysują się od patrzenia.

Wyjący głośnik przy małych prędkościach.

Systemy nie działają ale na szczęście po udpate można wyłączyć jednym przyciskiem. Co ciekawe nie może być dwóch zdarzeń jednocześnie. Jak wykryje cos w martwym polu to jest dźwięk, star z przyczepa się zmieści to jade ale kierunkowskach się wyłącza bo pika alarm od martwego pola.

Generalnie to jest straszne kupsko ale place za to 250zl używam na krótkich dystansach wiec wsiadam zawsze do ciepłego. Także jeżdżę bo jest tanie. Alternatywa dla niego był Jeep z plastikowa kierownica wiec tez bez szalu.

Napisano

Tak w temacie, to zaraz ma wejść ID Polo (być może nazwa będzie inna).

Specyfikacja bardzo mocno przypomina eGolfa, z tym że prędkośc ładowania nie będzie 40kW ale 90kW.

Moc i pojemność baterii niemal identyko.

Cena 25k EUR zapewne za wersję bazową, ale do miasta to nie wiem czy coś więcej trzeba

https://elektrowoz.pl/auta/nowy-vw-id-polo-cena-od-25-000-euro-odpowiednika-109-000-zlotych-bateria-40-37-lub-55-52-kwh-cztery-moce/

Ja dodam tylko że to i tak jest drogo jak za takie auto, ale takie mamy czasy jakie mamy.

Napisano
24 minuty temu, kravitz napisał(a):

Specyfikacja bardzo mocno przypomina eGolfa, z tym że prędkośc ładowania nie będzie 40kW ale 90kW.

Ja dodam tylko że to i tak jest drogo jak za takie auto, ale takie mamy czasy jakie mamy.

Małe, cenowo prawie wyważone, jak tylko soft będzie działał jak powinien to może nawet sprawdzę to cudo ;]

Napisano
43 minuty temu, kravitz napisał(a):

Moc i pojemność baterii niemal identyko.

Cena 25k EUR zapewne za wersję bazową, ale do miasta to nie wiem czy coś więcej trzeba

https://elektrowoz.pl/auta/nowy-vw-id-polo-cena-od-25-000-euro-odpowiednika-109-000-zlotych-bateria-40-37-lub-55-52-kwh-cztery-moce/

Myślę że bedzie się biło z Twingo o Złotą Patelnię. 

Napisano
2 minuty temu, HelixSv napisał(a):

Myślę że bedzie się biło z Twingo o Złotą Patelnię. 

Te auta oferują za mało za tą cenę którą trzeba za nie zapłacić.

To jest problem.

I to nie jest tak, że one mają oferowac więcej. To są auta do miasta i nie mają miec zasięg 500km i ładowanie w 15 minut.

Tylko cena powinna być 60k PLN maks.

Jeszcze trochę nie w temacie. Walenie klienta EU

Napisano
2 godziny temu, kravitz napisał(a):

Jak producenci trochę 'okrzepną' ze swoim optymizmem cennikowym to pewnie będzie z 5k euro w dół od tych cen. 20k euro za podstawkę to jest moim zdaniem max akceptowalna przez klientów cena za takie miejskie autko (drożej tylko wersje mocniejsze typu gti) 

Napisano
36 minut temu, iwik napisał(a):

Jak producenci trochę 'okrzepną' ze swoim optymizmem cennikowym to pewnie będzie z 5k euro w dół od tych cen. 20k euro za podstawkę to jest moim zdaniem max akceptowalna przez klientów cena za takie miejskie autko (drożej tylko wersje mocniejsze typu gti) 

Spokojnie stanieją, skończą się dopłaty i będą realne. Byłem oglądać alpine fajny wóz ale 190k wersja która stała w salonie :hehe: