Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprzedaż w Chinach

Featured Replies

Napisano

Musk musi przyspieszyć transformację z produkcji samochodów na roboty, bo samochody się nie sprzedają

Electrek
No image preview

Tesla (TSLA) sales in China crash 45% to lowest level in...

Tesla’s domestic sales in China collapsed 45% year-over-year in January, falling to just 18,485 units — the automaker’s lowest monthly...

Napisano
14 minut temu, Florydzialski napisał:

Musk musi przyspieszyć transformację z produkcji samochodów na roboty, bo samochody się nie sprzedają

Sprzedają. Tylko nie jego Tesle. Bardzo mocno na to pracował od 2 lat

Napisano
28 minut temu, slawekw napisał:

Sprzedają. Tylko nie jego Tesle. Bardzo mocno na to pracował od 2 lat

Dlaczego ktoś miałby kupować auta firmy, której szef nawet nie jest nimi już dłużej zainteresowany? To się nie mogło nie odbić na sprzedaży.

Napisano

Model softwarowy małych upgradeów w tej samej budzie też może miec na to wpływ.

Mam wrazenie, ze ludzie wolą mieć nową budę ze starymi gratami w środku niż nowe graty w starej budzie. Bo wtedy nie widać, że masz nowe auto.

ile Y i 3 czekały na lift? 6 lat? 3ka chyba nawet dłużej.

A to, ze ubił 2 modele, za chwile pewnie cyber podzieli ich miejsce i zostanie w ofercie z 2 odswiezonymi ale starymi modelami, a koń pociągowy ma już inne zabawki - roboty i baza na marsie.

Napisano

Psychol Musk musi byc Wam wdzięczny, że się tak martwcie. Myślę, że to przeczyta i sie poprawi. zlosnik

Napisano
W dniu 12.02.2026 o 22:29, Ryb napisał:

Dlaczego ktoś miałby kupować auta firmy, której szef nawet nie jest nimi już dłużej zainteresowany? To się nie mogło nie odbić na sprzedaży.

Znasz szefa LR? ;)

Ja nie śledzę a ni kto jest szefem a ni, czy interesuje sie fabrykami

Napisano
1 godzinę temu, akisel napisał:

Znasz szefa LR? ;)

Ja nie śledzę a ni kto jest szefem a ni, czy interesuje sie fabrykami

Gdyby też publicznie oświadczył, że ma gdzieś produkowane przez siebie pojazdy to bym znał. I bym nie kupił.

Napisano
37 minut temu, Ryb napisał:

Gdyby też publicznie oświadczył, że ma gdzieś produkowane przez siebie pojazdy to bym znał. I bym nie kupił.

Jest prawdopodobieństwo, ze tak właśnie jest, tylko jest mądrzejszy i nie mówi tego publicznie ;)

Ale, nie moja sprawa )

Napisano
54 minuty temu, akisel napisał:

Jest prawdopodobieństwo, ze tak właśnie jest, tylko jest mądrzejszy i nie mówi tego publicznie ;)

Ale, nie moja sprawa )

No właśnie. Kto by chciał auto od głupszego?

Napisano
3 godziny temu, Ryb napisał:

No właśnie. Kto by chciał auto od głupszego?

Pewnie ja :)

Chyba szef LR najmadrzejszy?

Jest jeszcze opcja, ze wszysscy, oprocz maska na tym samym poziomie

Napisano
Godzinę temu, akisel napisał:

Pewnie ja :)

Chyba szef LR najmadrzejszy?

Jest jeszcze opcja, ze wszysscy, oprocz maska na tym samym poziomie

Do tego zmierzam. Tesla to jedyny samochód świata, którego można nie kupić wyłącznie z powodu tego, co robi CEO. Wszyscy pozostali prezesi są mądrzejsi.

Napisano
27 minut temu, Ryb napisał:

Do tego zmierzam. Tesla to jedyny samochód świata, którego można nie kupić wyłącznie z powodu tego, co robi CEO. Wszyscy pozostali prezesi są mądrzejsi.

Zaprzeczasz trochę logice, ale nieć Ci bedzie )

Mi ten masek, to wiesz

Ale tesla… może, kiedyś

Napisano
48 minut temu, Ryb napisał:

No nie wiem. Przypomnę Stallantis i byłego prezesa... zlosnik

Napisano
Godzinę temu, marcindzieg napisał:

No nie wiem. Przypomnę Stallantis i byłego prezesa... zlosnik

Ale Tavares to mi akurat zaimponował, w przeciwieństwie do Muska.

zlosnik

Napisano
4 godziny temu, Ryb napisał:

Zapewne wiele mozna o Musku powiedziec, ale na pewno nie to, ze jest glupcem i jednocześnie wszyscy CEO w automotive sa madrzejsi. Akurat takich farmazonów po Tobie sie nie spodziewałem cfaniak

Napisano

Spokojnie, za dyzo osob tu broni tesli zlosnik

Napisano
2 godziny temu, zinger napisał:

Zapewne wiele mozna o Musku powiedziec, ale na pewno nie to, ze jest glupcem i jednocześnie wszyscy CEO w automotive sa madrzejsi. Akurat takich farmazonów po Tobie sie nie spodziewałem cfaniak

Są mądrzejsi bo siedzą cicho. A Musk jest głupcem bo nie siedzi cicho i dzięki temu wiemy, że jest złym człowiekiem. Samo bycie głupcem może jeszcze dałoby się wybaczyć.

Napisano
Godzinę temu, Ryb napisał:

Są mądrzejsi bo siedzą cicho. A Musk jest głupcem bo nie siedzi cicho i dzięki temu wiemy, że jest złym człowiekiem. Samo bycie głupcem może jeszcze dałoby się wybaczyć.

Nie no, jasne, przecież to tylko najbogatszy gość na ziemi, w duzej mierze zelyktryfikowal motoryzacje, o kosmosie, satelitach czy autonomicznych rozwiazaniach nie wspominajac i nie dostał tego w spadku, ale skoro mówisz, ze głupi, to z pewnością tak jest.

I zeby bylo jasne, ja go nie bronię , bo tez za nim nie przepadam;)

Napisano
1 minutę temu, zinger napisał:

Nie no, jasne, przecież to tylko najbogatszy gość na ziemi, w duzej mierze zelyktryfikowal motoryzacje, o kosmosie, satelitach czy autonomicznych rozwiazaniach nie wspominajac i nie dostał tego w spadku, ale skoro mówisz, ze głupi, to z pewnością tak jest.

Ale czytałeś jakieś jego wypowiedzi na X? Uważasz, że to są niedoceniane przebłyski geniuszu?

hmm

1 minutę temu, zinger napisał:

I zeby bylo jasne, ja go nie bronię , bo tez za nim nie przepadam;)

Obaj wiemy, że można być mądrym i nie odnieść sukcesu a można być głupim i go odnieść. Ja nie kwestionuję jego wizji i wielu nowatorskich rzeczy, których dokonał (cudzymi jednak rękami) ale jednocześnie nie mogę nie zauważyć jakim jest przy tym człowiekiem. Żywy dowód, że kasa i klasa nie muszą iść w parze.

Napisano
8 godzin temu, Ryb napisał:

Ale czytałeś jakieś jego wypowiedzi na X? Uważasz, że to są niedoceniane przebłyski geniuszu?

hmm

Obaj wiemy, że można być mądrym i nie odnieść sukcesu a można być głupim i go odnieść. Ja nie kwestionuję jego wizji i wielu nowatorskich rzeczy, których dokonał (cudzymi jednak rękami) ale jednocześnie nie mogę nie zauważyć jakim jest przy tym człowiekiem. Żywy dowód, że kasa i klasa nie muszą iść w parze.

Odnosze wrażenie, ze mamy o nim podobne zdanie tylko inaczej rozumiemy znaczenie słowa głupi;)

Napisano
15 godzin temu, zinger napisał:

To nie wiem jak to inaczej nazwać. Chciał się bawić w politykę to ma nauczkę.

Jakoś inni VP nie bawią się w politykę.

Napisano
28 minut temu, sherif napisał:

Chore ambicje, megalomania...hmm

Napisano
W dniu 19.02.2026 o 11:05, sherif napisał:

Moze sobie pozwolic na stratę kilku / nastu / dziesieciu …jardów

A moze taki był zamysł… kto to wie

A juz napewno zniesie jakos wpisy na jego temat na AK i innych X-ach ;)

Edytowane przez akisel

Napisano
26 minut temu, akisel napisał:

Moze sobie pozwolic na stratę kilku / nastu / dziesieciu …jardów

A moze taki był zamysł… kto to wie

A juz napewno zniesie jakos wpisy na jego temat na AK i innych X-ach ;)

To nie istotne ile stracił. Finał taki, że ani z niego dobry polityk ani businessman.

Napisano
W dniu 21.02.2026 o 13:00, sherif napisał:

To nie istotne ile stracił. Finał taki, że ani z niego dobry polityk ani businessman.

Megaloman i narcyz. A ja takich nie lubię, więc od niego nie kupuję jeśli nie muszę.

skromny

Napisano
49 minut temu, Ryb napisał:

Megaloman i narcyz. A ja takich nie lubię, więc od niego nie kupuję jeśli nie muszę.

skromny

Nie Ty pierwszy i ostatni ).

Napisano
W dniu 21.02.2026 o 13:00, sherif napisał:

"Musk jest super jako praktykujący futurysta, który zamiast pisać o przyszłości, buduje jej fizyczne prototypy"
I coś w tym jest. Wprowadził dużo innowacyjności inżynieryjnej. Jego głównym celem jest stawianie stopy tam gdzie jeszcze jej nikt nie postawił. I to mu wychodzi nad wyraz dobrze. Pieniądze które zarabia miały finansować jego pomysły i w sumie dosyć sporo mu się udało. Moim zdaniem wizjoner geniusz który jest praktykiem i umie na to skombinować dużą kasę zlosnik za to za bardzo do niej nie przykłada wagi.

Napisano
52 minuty temu, bielaPL napisał:

"Musk jest super jako praktykujący futurysta, który zamiast pisać o przyszłości, buduje jej fizyczne prototypy"
I coś w tym jest. Wprowadził dużo innowacyjności inżynieryjnej. Jego głównym celem jest stawianie stopy tam gdzie jeszcze jej nikt nie postawił. I to mu wychodzi nad wyraz dobrze. Pieniądze które zarabia miały finansować jego pomysły i w sumie dosyć sporo mu się udało. Moim zdaniem wizjoner geniusz który jest praktykiem i umie na to skombinować dużą kasę zlosnik za to za bardzo do niej nie przykłada wagi.

DObra, ale piszesz tylko o pozytywach. Gdyby tylko się na tym skupił, ze sprzedażą szło by mu znacznie lepiej.

Z tym praktykiem to do nie końca, wszystko co zaczynał wydawało się nierealny i nowe, więc wizjoner tak, ale to się kłóci z praktyką. Oczywiście to ogromna zaleta. Dzięki nim mamy postęp.

Napisano
Godzinę temu, bielaPL napisał:

Jak on pokaże tego robota humaidalnego sterowanego przez komputer to kupię Tesle, To wszystko jest mitu bajdu i sterowane przez człowieka. Zreszta nie tylko Musk cale Chiny tez nie maja takiego robota.

Napisano
6 godzin temu, wujek napisał:

Jak on pokaże tego robota humaidalnego sterowanego przez komputer to kupię Tesle, To wszystko jest mitu bajdu i sterowane przez człowieka. Zreszta nie tylko Musk cale Chiny tez nie maja takiego robota.

podobno te rakiety ladujace sa tez sterowane przez czlowieka, oszust!

Napisano
11 minut temu, PawelWaw napisał:

podobno te rakiety ladujace sa tez sterowane przez czlowieka, oszust!

Ja tam nie wiem ai mi pomaga jak w bloombergu mam Podsumowanie info o spółce a resztę to wiesz phi

Napisano
15 godzin temu, sherif napisał:

Z tym praktykiem to do nie końca, wszystko co zaczynał wydawało się nierealny i nowe, więc wizjoner tak, ale to się kłóci z praktyką. Oczywiście to ogromna zaleta. Dzięki nim mamy postęp.

no z praktykiem to chodziło mi o to, że nie teoretyzuje tylko rzeczywiście wdraża to w życie