Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowy Stellantis 1.2 wybijanie z głowy czyli europejski samochód dla biedaka z AK

Featured Replies

Napisano

14 minut temu, gilbert3 napisał:

hał macz iz it? Podoba mi się, ale nie wiem czy chcę plaskacza, stary się zrobiłem i wygodne wysokie auto chciałbym.

112 , fakt jak wsiadasz to głęboko w fotel się wpada , tym bardziej że mocno wyprofilowany jest , ale ogólnie bardzo wygodnie się siedzi

Napisano
Biorąc po uwagę serwis Stellantisa i ich podejście do klienta, to dla mnie zakup ich auta na 8 lat to ryzyko podobne do kupna chińczyka.
Tak się nie odzywam
Ale problemy techniczne to jedno a obsługa klienta i czekanie na załamanie masy krytycznej - w Stellantisa jak jest teraz lepiej niż za tavress to jakieś 3-4 lata ( wcześniej było 8-10). Masz tyle nerwowo i cierpliwości żeby być beta testerem? Ten Blog pięknie to oddaje. Z 3 Miechów nowego auta 1 spędza w serwisie a nowo wymieniona szyba od razu się rozwala po wymianie z ASO i unieruchamia auto kkienta- kwintesencja obsługi Stellantisa jak będziesz miał małego pecha mieć jakiś fakapik w aucie
Napisano
W dniu 20.04.2026 o 11:16, zenek111 napisał:

Troche przekracza maksymalną cene, ale minimalnie

otomoto.pl
No image preview

Nowy Volkswagen T-Roc 2026 - 115 700 PLN, 10 km - Otomoto.pl

Interesuje Cię Volkswagen T-Roc? Sprawdź ofertę dostępną teraz na OTOMOTO. Poznaj szczegółowe informacje o wyposażeniu, stanie technicznym, historii i cenie.

ja to jeszcze raz w sprawie tego T-roca, jest wiele testów wedle których naprawde jest udany (dla mnie z wyjatkiem tych tabletów)

Edytowane przez zenek111

Napisano
W dniu 20.04.2026 o 18:40, jareczekmtb napisał:

@gilbert3 kupiłem peugeot 308sw 1.2mhev , fajnie to jedzie i mało pali 😉 , ale za krótko mam żeby coś więcej powiedzieć 😉 na razie mega zadowolony jestem 😉

To dawaj raport z beta-testów bo mnie mocno kusi 408. W cenie absolutnie podstawowej octavia kombi można kupić 408 z masażami, kamerami 360, i zarąbistym audio.

Nie uważąsz że w 308 jest troche mało miejsca na nogi z tyłu? To główny powód patrzenia na 408 bo tam jest na prawdę dużo miejsca. Ale też biorę 308SW pod uwagę bo jest równie ładny ale lżejszy i nieco szybszy ;)

Jaką wersję kupiłeś?

Napisano
W dniu 21.04.2026 o 00:18, Fili_P napisał:

W dniu 20.04.2026 o 08:54, OPAL napisał:

Tak się nie odzywam
Ale problemy techniczne to jedno a obsługa klienta i czekanie na załamanie masy krytycznej - w Stellantisa jak jest teraz lepiej niż za tavress to jakieś 3-4 lata ( wcześniej było 8-10). Masz tyle nerwowo i cierpliwości żeby być beta testerem? Ten Blog pięknie to oddaje. Z 3 Miechów nowego auta 1 spędza w serwisie a nowo wymieniona szyba od razu się rozwala po wymianie z ASO i unieruchamia auto kkienta- kwintesencja obsługi Stellantisa jak będziesz miał małego pecha mieć jakiś fakapik w aucie

Weź to napisz jeszcze raz, bo pieron wie ło co chodzi.

Napisano
  • Autor
5 godzin temu, fred77 napisał:

Chodzi mu o ten przypadek

Francuskie.pl - Dziennik Motoryzacyjny.
No image preview

Używany Citroën C3 Aircross 1.2 Hybrid 145 Max i perypeti...

Kanciasta stylistyka, duży, ustawny bagażnik oraz atrakcyjna forma finansowania Simply Drive, skłoniła pana Piotra do zakupu nowego Citroëna C3 Aircrossa z napędem 1.2 Hybrid 145.

Nie wiem czy można było gorzej próbować odbudować swój wizerunek w Polsce po skandalu z 1.2 puretech, jak widać prawie im się udaje. Przykre to jest, że kontrola jakości puszcza auto, które posiada fabrycznie 3 różne usterki - ok jedna spoko -zdarza się najlepszym, dwie to już jest mega pech, ale trzy i to do przebiegu 5 tysięcy kilometrów brzmi jak brak przypadku. Do tego nieudolne próby ich usunięcia w ASO. Brak słów.

Naprawdę to auto jest wysoko na mojej liście, ale zanim je ewentualnie wezmę zapytam tego użytkownika czy nadal jeździ z problemami - jeśli tak, to zwyczajnie odpuszczę, szkoda nerwów.

Edytowane przez gilbert3

Napisano
9 minut temu, gilbert3 napisał:

No image preview

Kanciasta stylistyka, duży, ustawny bagażnik oraz atrakcyjna forma finansowania Simply Drive, skłoniła pana Piotra do zakupu nowego Citroëna C3 Aircrossa z napędem 1.2 Hybrid 145.

Nie wiem czy można było gorzej próbować odbudować swój wizerunek w Polsce po skandalu z 1.2 puretech, jak widać prawie im się udaje. Przykre to jest, że kontrola jakości puszcza auto, które posiada fabrycznie 3 różne usterki - ok jedna spoko -zdarza się najlepszym, dwie to już jest mega pech, ale trzy i to do przebiegu 5 tysięcy kilometrów brzmi jak brak przypadku. Do tego nieudolne próby ich usunięcia w ASO. Brak słów.

Naprawdę to auto jest wysoko na mojej liście, ale zanim je ewentualnie wezmę zapytam tego użytkownika czy nadal jeździ z problemami - jeśli tak, to zwyczajnie odpuszczę, szkoda nerwów.

Nagrywa swoje przygody z tym autem na YT zlosnik

Trzeba przyznac, ze gosc ma naprawde mega pecha z tym egzemplarzem.

Napisano
54 minuty temu, gilbert3 napisał:

No image preview

Trafił po prostu pechowo - pewnie jakiś poniedziałkowy albo złożony tuż przed fajrantem ;) . Aktualnie czytam fora peżotów (czyli technologicznie bliscy krewniacy cytryny) i fakapów jest mniej niż się spodziewałem podobnie jak niezadowolonych. Kilku osobom się wysrała ta skrzynia z silnikiem elektrycznym i mieli wymienione ale to był ponoć problem z wczesnym softem który miał błąd i w specyficznych okolicznościach mechatronika sama ubijała skrzynię wykonując niedozwolone operacje.

Napisano
Godzinę temu, Jaruga napisał:

Trafił po prostu pechowo - pewnie jakiś poniedziałkowy albo złożony tuż przed fajrantem ;) . Aktualnie czytam fora peżotów (czyli technologicznie bliscy krewniacy cytryny) i fakapów jest mniej niż się spodziewałem podobnie jak niezadowolonych. Kilku osobom się wysrała ta skrzynia z silnikiem elektrycznym i mieli wymienione ale to był ponoć problem z wczesnym softem który miał błąd i w specyficznych okolicznościach mechatronika sama ubijała skrzynię wykonując niedozwolone operacje.

Sledze z ciekawosci grupe na FB o tym napedzie i poki co nie raportuja ludzie nic zlego.

https://www.facebook.com/groups/1205167294893214

Ale tez przebiegi raczej niewielkie, bo to kupuja glownie fizole.

Napisano
Pierona pytaj
Napisano

Nagrywa swoje przygody z tym autem na YT default_zlosnik.gif
Trzeba przyznac, ze gosc ma naprawde mega pecha z tym egzemplarzem.
Tak jak ja i Rafo swego czasu.... Coś za dużo tych pechowych poniedziałkowych sztuk
Napisano
  • Autor
6 godzin temu, Fili_P napisał:

W dniu 27.04.2026 o 18:08, Maciej__ napisał:

Tak jak ja i Rafo swego czasu.... Coś za dużo tych pechowych poniedziałkowych sztuk

Poniedziałek jest co tydzień - zdecydowanie za często, może im trzeba powiedzieć, żeby w poniedziałki nie pracowali zlosnik

Podobnie jak kolega @Maciej__ obserwuję kilka różnych grup związanych z nowymi modelami Stellantis i całe szczęście nie ma podobnych przypadków jak ten jeden. No ale nawet jeśli jest tylko jeden - to jest, i warto przyjrzeć się jak Stellantis wybrnie z tego - szkoda też, że auto jest w najmie na 2 lata (dla autora pewnie na całe szczęście) bo może byśmy mieli dłuższą relację.

Napisano
W dniu 27.04.2026 o 11:36, Jaruga napisał:

To dawaj raport z beta-testów bo mnie mocno kusi 408. W cenie absolutnie podstawowej octavia kombi można kupić 408 z masażami, kamerami 360, i zarąbistym audio.

Nie uważąsz że w 308 jest troche mało miejsca na nogi z tyłu? To główny powód patrzenia na 408 bo tam jest na prawdę dużo miejsca. Ale też biorę 308SW pod uwagę bo jest równie ładny ale lżejszy i nieco szybszy ;)

Jaką wersję kupiłeś?

Zrobiłem kilkaset km 408 we Włoszech, dawno żadnym autem tak dobrze mi się nie jeździło. Z prawdziwym żalem wsiadałem do swojego Audi po tej przygodzie. Świetnie spasowane wnętrze, z dobrych, miękkich materiałów, dość intuicyjna obsługa, pomimo wyposażenia pod korek po 15 minutach już wiedział co, gdzie i jak. Duży bagażnik, ładna sylwetka, bardzo dobre wyciszenie. Na minus spalanie i wskazania komputera pokładowego. Miałem jakąś hybrydę, nie wiem co to było - na pewno HEV, żeglowało na prądzie bez problemu, silnik ze skrzynią zestrojony genialnie, aż chciało się deptać po gazie. Ale spaliło mi to jakieś horrendalne ilości paliwa, gdzieś tu wrzucałem wątek to może znajdę, ale wiem że mnie zszokowało. Inna sprawa, że nie oszczędzałem go, na autostradzie z Pescary do Rzymu sprawdzałem co potrafi.

Podsumowując, gdybym miał kupić teraz prywatne auto to salon Peugeota byłby na liście.

Napisano
W dniu 27.04.2026 o 11:36, Jaruga napisał:

Jaką wersję kupiłeś?

No dobra, sprawdziłem - jednak miałem PHEV, ale z rozładowaną baterią. Spalanie wyszło ok. 9-10 litrów średnie.

Napisano
7 godzin temu, bizz napisał:

No dobra, sprawdziłem - jednak miałem PHEV, ale z rozładowaną baterią. Spalanie wyszło ok. 9-10 litrów średnie.

To by się zgadzało - tam jest 1.6T puretech i bez pomocy prądu w ciężkim phev musi się napić. To też dowód że pluginy są bez sensu bo wiekszosć użytkowników ma w d... ładowanie i spala sporo wiecej benzyny niż czysta spalina.

Napisano

Ten silnik zaraz zniknie. Zastąpią go silnikami Fiata.

image.png

Napisano
39 minut temu, wujek napisał:

Ten silnik zaraz zniknie. Zastąpią go silnikami Fiata.

image.png

Ta plotka lata po internecie od jakiegos czasu...

Napisano
6 godzin temu, Maciej__ napisał:

Ta plotka lata po internecie od jakiegos czasu...

I wygląda to tylko na plotkę. Obie konstrukcje są (do tego rozwijane) i na obecną chwilę mają być stosowane. Wygląda na to, że Antonio Filosa ma pomysł na wyprowadzenie Stellantis z kryzysu.

Edytowane przez futrzak