Napisano 18 godzin temu18 godzin 11 godzin temu, MarcG napisał:Z tego co widzę to na razie nie ogarnęli obsługi zarządzania energią. Wszystko co oferowali do tej pory to praktycznie plugin z dużą baterią, która była sporym buforem i nie pozwalała na szybkie rozładowanie i brak prądu. Pewnie w 99% to wystarczało ale jak ktoś jechał 20km pod górkę z predkością 180 to pradu brakowało i zostawał tylko słaby silnik spalinowy. Toyota jakoś to ogarnia i nawet z akumulatorem ok 1.5kW wszystko jeździ i wbrew wyliczeniom @zenek111 we współpracy z AI prądu nie brakuje.Taki Yaris to ma akumulator 0,7kWh, jeśli mu nie brakuje pradu przy butowaniu pod górke i pod wiatr to ewentualnie tylko dlatego ze prawie tego prądu nie używa. Fizyka sie na inne rozwiązania tego paradoksu nie zgadza.
Napisano 18 godzin temu18 godzin 54 minuty temu, zenek111 napisał:Alfa Romeo Giulia 2.0 Turbo 280 KM Q4 (Wersja Veloce) - cena 260tys katalogowo czyli jedyne 100tys wiecej - czy będzie lepszy? Możliwe, ale ze o 100tys? To już wątpieŻeby było jasne, HS3 ma sporo niedoróbek, ale już nawet podstawowa wersja 1.5 na wyprzedazach za mniej niz 120tys w bezpośredniej konfrontacji z Mercedesem GLC okazuje sie miec lepszy komfort zawieszenia i lepsze wyciszenie. Znów powtórze - ma sporo wad jak spalanie, brak polskiego itp.
Napisano 8 godzin temu8 godzin 10 godzin temu, zenek111 napisał:Taki Yaris to ma akumulator 0,7kWh, jeśli mu nie brakuje pradu przy butowaniu pod górke i pod wiatr to ewentualnie tylko dlatego ze prawie tego prądu nie używa.Fizyka sie na inne rozwiązania tego paradoksu nie zgadza.Wymyślili zatem, że lepiej nie polegać głównie na prądzie, którego się ma mało lecz na silniku spalinowym, którego się ma dużo. Szkoda, ze Chińczycy na to nie wpadli.
Napisano 8 godzin temu8 godzin 9 minut temu, Ryb napisał:Wymyślili zatem, że lepiej nie polegać głównie na prądzie, którego się ma mało lecz na silniku spalinowym, którego się ma dużo. Szkoda, ze Chińczycy na to nie wpadli.Ten Yaris ma tej spaliny 92KM, mniej niz chińczycy, wiec tu bardziej chodzi o masę.Chińczycy nie wpadli na to ze można zaoszczędzić na grubosci blachy, wykończeniu wnętrza, a na koniec nie dać wygłuszeń. No i moze jeszcze nie wpadli na to zeby ograniczyć ładowanie aku 12V
Napisano 8 godzin temu8 godzin 8 minut temu, zenek111 napisał:Ten Yaris ma tej spaliny 92KM, mniej niz chińczycy, wiec tu bardziej chodzi o masę.Chodzi o to, że normalni producenci celowo nie konstruują układów tak, żeby moc samej spaliny była dramatycznie mniejsza niż zestawu hybrydowego bo to powoduje problemy. Chińczycy mają to gdzieś, interesuje ich tylko jak to będzie wyglądało w katalogu.8 minut temu, zenek111 napisał:Chińczycy nie wpadli na to ze można zaoszczędzić na grubosci blachy, wykończeniu wnętrza, a na koniec nie dać wygłuszeń.No i moze jeszcze nie wpadli na to zeby ograniczyć ładowanie aku 12VJak czytam te Twoje rewelacje o chińskich produktach to się zastanawiam czy Bentley nie powinien się od nich uczyć. Zapytam tylko przy okazji - ile już sam kupiłeś tych cudownych wynalazków?
Napisano 8 godzin temu8 godzin 1 minutę temu, Ryb napisał:Chodzi o to, że normalni producenci celowo nie konstruują układów tak, żeby moc samej spaliny była dramatycznie mniejsza niż zestawu hybrydowego bo to powoduje problemy. Chińczycy mają to gdzieś, interesuje ich tylko jak to będzie wyglądało w katalogu.Ne tylko w katalogu, każdy chińczyk, nawet te ze słabymi silnikami spalinowymi maja bardzo dobra dynamikę, te najmniejsze MG3 w katalogu ma 8 sekund do setki, ale testy pokazują ze robi 7 sekund do setki - samochód tańszy niz 80tys2 minuty temu, Ryb napisał:Jak czytam te Twoje rewelacje o chińskich produktach to się zastanawiam czy Bentley nie powinien się od nich uczyć. Zapytam tylko przy okazji - ile już sam kupiłeś tych cudownych wynalazkówJak żony nie namówię na T-roc II HEV (moze sie nie udac przez telewizory w kabinie) to za rok bede ją już prawdopodobnie namawiał na Jaecoo 5 z baterią 5,1kWh
Napisano 8 godzin temu8 godzin 10 minut temu, zenek111 napisał:Ne tylko w katalogu, każdy chińczyk, nawet te ze słabymi silnikami spalinowymi maja bardzo dobra dynamikę, te najmniejsze MG3 w katalogu ma 8 sekund do setki, ale testy pokazują ze robi 7 sekund do setki - samochód tańszy niz 80tysNo, mają. Tak długo, jak długo trwa test do katalogu. W ten sposób to nawet diesle Volkswagena były superekologiczne.10 minut temu, zenek111 napisał:Jak żony nie namówię na T-roc II HEV (moze sie nie udac przez telewizory w kabinie) to za rok bede ją już prawdopodobnie namawiał na Jaecoo 5 z baterią 5,1kWhAle brak telewizorów czy za dużo telewizorów? Bierz Hondżi, będziesz miał lepiej niż w Mercedesie i telewizorów w opór. Edytowane 8 godzin temu8 godzin przez Ryb
Napisano 7 godzin temu7 godzin 29 minut temu, Ryb napisał:Jak czytam te Twoje rewelacje o chińskich produktach to się zastanawiam czy Bentley nie powinien się od nich uczyć. Zapytam tylko przy okazji - ile już sam kupiłeś tych cudownych wynalazków?Mnie korci takie cośotomoto.plNowy MG 4 2025 - 134 300 PLN, 1 800 km - Otomoto.plInteresuje Cię MG 4? Sprawdź ofertę dostępną teraz na OTOMOTO. Poznaj szczegółowe informacje o wyposażeniu, stanie technicznym, historii i cenie.Ma dużo wad i dwie zalety cene i 3.8 do 100 zastanawiam sie tylko kiedy sie to znudzi... jak patrze na elektryki w okolicy jak jezdza to jakos rzadko cisną w opór... ktoś może wytłumaczyć czemu?
Napisano 7 godzin temu7 godzin 3 minuty temu, bielaPL napisał:Mnie korci takie cośotomoto.plNowy MG 4 2025 - 134 300 PLN, 1 800 km - Otomoto.plInteresuje Cię MG 4? Sprawdź ofertę dostępną teraz na OTOMOTO. Poznaj szczegółowe informacje o wyposażeniu, stanie technicznym, historii i cenie.Ma dużo wad i dwie zalety cene i 3.8 do 100 zastanawiam sie tylko kiedy sie to znudzi... jak patrze na elektryki w okolicy jak jezdza to jakos rzadko cisną w opór... ktoś może wytłumaczyć czemu?Jaskrawe, szybkie i bez sensu. To musi być Lamborghini. Nawet wygląda jak Lamborghini.
Napisano 7 godzin temu7 godzin 20 minut temu, Ryb napisał:Jaskrawe, szybkie i bez sensu. To musi być Lamborghini. Nawet wygląda jak Lamborghini.to brytyjska marka z tradycjami. I jak przystało na brytyjską markę z tradycjami chce wypuscic swoje ... Mini ;) Edytowane 7 godzin temu7 godzin przez Filipfm
Napisano 7 godzin temu7 godzin 31 minut temu, Ryb napisał:Jaskrawe, szybkie i bez sensu. To musi być Lamborghini. Nawet wygląda jak Lamborghini.Prawie jak lambo... tylko szybsze
Napisano 7 godzin temu7 godzin Godzinę temu, zenek111 napisał:Ne tylko w katalogu, każdy chińczyk, nawet te ze słabymi silnikami spalinowymi maja bardzo dobra dynamikę, te najmniejsze MG3 w katalogu ma 8 sekund do setki, ale testy pokazują ze robi 7 sekund do setki - samochód tańszy niz 80tysJak żony nie namówię na T-roc II HEV (moze sie nie udac przez telewizory w kabinie) to za rok bede ją już prawdopodobnie namawiał na Jaecoo 5 z baterią 5,1kWhA teraz czym jeździsz, pewnie toyota co to puchnie po 10 sek. jazdy jak każdy chińczyk ?
Napisano 7 godzin temu7 godzin 53 minuty temu, Ryb napisał:Ale brak telewizorów czy za dużo telewizorów? Odstajace telewizoryGodzinę temu, Ryb napisał: Bierz Hondżi, będziesz miał lepiej niż w Mercedesie i telewizorów w opór.Za duże, szczególnie do miasta, no i ma wady dla mnie nie do przełknięcia. Natomiast żonie sie kokpit bardzo podoba (z biała tapicerką)3 minuty temu, MarcG napisał:A teraz czym jeździsz, pewnie toyota co to puchnie po 10 sek. jazdy jak każdy chińczyk ?Karoq, ale to żonie chce wymienić Merive B Edytowane 6 godzin temu6 godzin przez zenek111
Napisano 6 godzin temu6 godzin 7 minut temu, zenek111 napisał:Odstajace telewizoryZa duże, szczególnie do miasta, no i ma wady dla mnie nie do przełknięcia. Natomiast żonie sie kokpit bardzo podoba (z biała tapicerką)Karoq, ale to żonie chce wymienić Merive BCzyli chińczyka kupisz za 1-2 lata, toyoty hybrydy też nie masz ale za to jesteś z AI największym ekspertem
Napisano 6 godzin temu6 godzin 10 minut temu, MarcG napisał:Czyli chińczyka kupisz za 1-2 lata, toyoty hybrydy też nie masz ale za to jesteś z AI największym ekspertem Normalnie ludzie na forach o motoryzacji chcą rozmawiać o motoryzacji, ale jak się komuś nie spodobaja jakieś tresci a nie ma jak sie do nich przyczepić to zamiast o motoryzacji zaczyna rozmawiać o forumowiczach. Trzeba sie jakoś odegrac nie? Normalny człowiek jak sie chce "odegrac" to przedstawia kontrargumenty a nie zaczyna pisac o innych osobach -do tego lepsze są fora dotyczące psychologii czy tam psychiatriip.s. I nie kpij z AI, dzieki niemu wiem dużo wiecej o nadchodzących premierach (T-Roc HEV, chińczyki z większymi bateriami) Od ludzi na forach sie tego nie dowiesz. Edytowane 6 godzin temu6 godzin przez zenek111
Napisano 5 godzin temu5 godzin 40 minut temu, zenek111 napisał:Normalnie ludzie na forach o motoryzacji chcą rozmawiać o motoryzacji, ale jak się komuś nie spodobaja jakieś tresci a nie ma jak sie do nich przyczepić to zamiast o motoryzacji zaczyna rozmawiać o forumowiczach. Trzeba sie jakoś odegrac nie? Normalny człowiek jak sie chce "odegrac" to przedstawia kontrargumenty a nie zaczyna pisac o innych osobach -do tego lepsze są fora dotyczące psychologii czy tam psychiatriip.s. I nie kpij z AI, dzieki niemu wiem dużo wiecej o nadchodzących premierach (T-Roc HEV, chińczyki z większymi bateriami) Od ludzi na forach sie tego nie dowiesz.Tak wiem, wiesz więcej z AI o hybrydach toyoty niż ja, który przejechałem przeszło 180kkm w dwóch nowych toyotach
Napisano 5 godzin temu5 godzin Godzinę temu, zenek111 napisał:Normalnie ludzie na forach o motoryzacji chcą rozmawiać o motoryzacji, ale jak się komuś nie spodobaja jakieś tresci a nie ma jak sie do nich przyczepić to zamiast o motoryzacji zaczyna rozmawiać o forumowiczach. Trzeba sie jakoś odegrac nie? Normalny człowiek jak sie chce "odegrac" to przedstawia kontrargumenty a nie zaczyna pisac o innych osobach -do tego lepsze są fora dotyczące psychologii czy tam psychiatriip.s. I nie kpij z AI, dzieki niemu wiem dużo wiecej o nadchodzących premierach (T-Roc HEV, chińczyki z większymi bateriami) Od ludzi na forach sie tego nie dowiesz.Tylko po wuj z Toba gadac, jak nie masz nic sensownego do powiedzenia i wklejasz co wypluje AI.Produkujesz sie w temacie gdzie nie masz ZADNEGO PRAKTYCZNEGO doswiadczenia Jak bym chcial gadac z AI, to bym sobie odpalil Gemini czy GPT zamiast AK
Napisano 4 godziny temu4 godziny 1 godzinę temu, MarcG napisał:Tak wiem, wiesz więcej z AI o hybrydach toyoty niż ja, który przejechałem przeszło 180kkm w dwóch nowych toyotach No i co w tym dziwnego ze wiem wiecej?Jak moja zona jeździ Meriva 9 lat to ze niby ona wiecej o tym samochodzie wie ode mnie? Bo przejechała 115tys km a ja tylko tysiac? AI nie przejechało tymi samochodami ani kilometra a wie o nich wiecej niz Ty, ja, moja zona i pewnie całe forum razem wziete.
Napisano 4 godziny temu4 godziny 59 minut temu, Maciej__ napisał:Tylko po wuj z Toba gadac,A ktos Cie zmusza? po prostu sie do mnie nie odzywaj, czytać też nie musisz.Godzinę temu, Maciej__ napisał:jak nie masz nic sensownego do powiedzeniaNo akurat całkiem sporo technicznych spraw tu wkleiłem, tłumaczyłem ze zużycia oleju silnikowego nie powinno sie mierzyć ilością przejechanych kilometrów. Nie zauważyłem byś Ty takie rzeczy robił, w czepianiu się innych jestes za to dobry, ale cóż - kazdy z nas ma inne talentyGodzinę temu, Maciej__ napisał:wklejasz co wypluje AI.Jeśłi to robię to zawsze zaznaczam ze to od AIGodzinę temu, Maciej__ napisał:Produkujesz sie w temacie gdzie nie masz ZADNEGO PRAKTYCZNEGO doswiadczeniaJak Ci powiem ze mam prawo jazdy też na kombajn, i ciągnik rolniczy to juz bede miał praktyczne doswiadczenie? Jak Ty mierzysz to doświadczenie? Moze jak kolega wczesniej ilością kilometrów na autostradzie?Ludzie co konstruuja broń najczescięj nie maja żadnego praktycznego doswiadczenia w jej użytkowaniu i co z tego. Ze niby Ci co jej używaja wiedzą o niej więcej i to oni powinni konstruowac?Godzinę temu, Maciej__ napisał:Jak bym chcial gadac z AI, to bym sobie odpalil Gemini czy GPT zamiast AK To sobie odpal a moje posty ignoruj. Wolno Ci. Po cholere sie meczysz, czas marnujesz, zrób jak mówisz i wiecej sie do mnie nie odzywaj. Proste Edytowane 4 godziny temu4 godziny przez zenek111
Napisano 3 godziny temu3 godziny 13 minut temu, zenek111 napisał:A ktos Cie zmusza? po prostu sie do mnie nie odzywaj, czytać też nie musisz.No akurat całkiem sporo technicznych spraw tu wkleiłem, tłumaczyłem ze zużycia oleju silnikowego nie powinno sie mierzyć ilością przejechanych kilometrów. Nie zauważyłem byś Ty takie rzeczy robił, w czepianiu się innych jestes za to dobry, ale cóż - kazdy z nas ma inne talentyJeśłi to robię to zawsze zaznaczam ze to od AIJak Ci powiem ze mam prawo jazdy też na kombajn, i ciągnik rolniczy to juz bede miał praktyczne doswiadczenie? Jak Ty mierzysz to doświadczenie? Moze jak kolega wczesniej ilością kilometrów na autostradzie?Ludzie co konstruuja broń najczescięj nie maja żadnego praktycznego doswiadczenia w jej użytkowaniu i co z tego. Ze niby Ci co jej używaja wiedzą o niej więcej i to oni powinni konstruowac?To sobie odpal a moje posty ignoruj. Wolno Ci. Po cholere sie meczysz, czas marnujesz, zrób jak mówisz i wiecej sie do mnie nie odzywaj. ProsteOd dluzszego czasu nikt juz tutaj nie dyskutuje z Toba na powaznie, ale jak widac sie nie zrazasz
Napisano 3 godziny temu3 godziny 1 minutę temu, Maciej__ napisał:Od dluzszego czasu nikt juz tutaj nie dyskutuje z Toba na powaznie, ale jak widac sie nie zrazasz Spoko, pozwól innym dyskutowac ze mną "niepoważnie", a sam w końcu wrzuć mnie w ignora zamiast marudzić i marnowac czas.
Napisano 3 godziny temu3 godziny 1 godzinę temu, Maciej__ napisał:Jak bym chcial gadac z AI, to bym sobie odpalil Gemini czy GPT zamiast AK Nie wygłupiaj się, z AI się nie da tak łatwo i głupio pokłócić jak na AK.
Napisano 2 godziny temu2 godziny Godzinę temu, Maciej__ napisał:Od dluzszego czasu nikt juz tutaj nie dyskutuje z Toba na powaznie, ale jak widac sie nie zrazasz 57 minut temu, Ryb napisał:Nie wygłupiaj się, z AI się nie da tak łatwo i głupio pokłócić jak na AK.Poddałem się faktycznie z AI nie wygrasz
Napisano 15 minut temu15 min 7 godzin temu, bielaPL napisał:Ma dużo wad i dwie zalety cene i 3.8 do 100 zastanawiam sie tylko kiedy sie to znudzi... jak patrze na elektryki w okolicy jak jezdza to jakos rzadko cisną w opór... ktoś może wytłumaczyć czemu?Bo to nie ma sensu. Na początku sie pobawisz, a później będziesz się wlókł w mieście jak kazdy Matiz, by dojechac do darmowego prądu w domu.Ciekawe czy plastikowe kolorowe nakladki na zaciski hamulcowe w tum MG mozna kupic na Temu w dowolnych kolorach?