Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki Kombi?

Featured Replies

Napisano

To chyba najpopularniejsze tematy. Zakladany budzet ok 35 - 40 tysiecy.

Do wyboru:

Audi A4/A6

BMW 5

Ford Mondeo

Mercedes E-Klasse

Opel Vectra/Omega

Peugeot 406

Skoda Octavia

VW Passat

Wytyczne: diesel kombi (w miare mocny), xenony, klima. Auto z okolic 2000 roku (niektore da sie mlodsze).

Osobiscie najbardziej podchodza mi Mondeo i Octavia, VW troche przereklamowany mi sie wydaje, Omega - stara konstrukcja. Co do reszty nie mam zdania.

Zapraszam do konstruktywnych wypowiedzi.

PS Nie wrzucajcie postow typu "merc to nie, bo wujkowi sie zepsul", ani "ford to nie, bo g... wort". Przejrzenie kacikow poszczegolnych modeli i zaznajomienie sie z wadami/zaletami troche by trwalo, a moze by tu zrobic ciekawe porownanie?

Napisano

> To chyba najpopularniejsze tematy. Zakladany budzet ok 35 - 40

> tysiecy.

> Do wyboru:

jak dla mnie to te autka odpadaja

> Audi A4/A6

autko super, ale drogie zawieszenie

> Peugeot 406

do francozow nie mam zaufania

Napisano

Przede wszystkim sprawdz, czy po zlozeniu tylnych siedzen mozna przewiezc cos, co ma 180 cm dlugosci, bo czasem majac duze kombi mozna sobie obciachu narobic grinser006.gif.

Mimo wszystko biglaugh.gif.

Napisano

wszystkie są tak samo dobre i super autka jak dla mnie. A najlepsza jest Corolla kombi np z D4D. Wyjdzie cię chyba najtanie w eksploatacji ze wszystkich które wymieniłeś. Wielkością chyba przewyższa A4.

Pozdrawiam

Napisano

> wszystkie są tak samo dobre i super autka jak dla mnie. A najlepsza

> jest Corolla kombi np z D4D. Wyjdzie cię chyba najtanie w

> eksploatacji ze wszystkich które wymieniłeś. Wielkością chyba

> przewyższa A4.

> Pozdrawiam

mial byc w miare mocny diesel tongue.gif

i czy Corolla ma xeny confused.gif

Napisano

Z tych wszystkich to na pewno nie Ford, raczej Mercedes, albo jak najmłodszy inny skromny.gif

Napisano

> mial byc w miare mocny diesel

280Nm i 116KM to całkiem sporo jak na to auto.

> i czy Corolla ma xeny

Nie ma ale alternatywnie mozna poszukac Avensisa troszkę młodszego ale z xenonami jeśli komus na tym zbednym dodatku zależy idea.gif

Napisano

> To chyba najpopularniejsze tematy. Zakladany budzet ok 35 - 40

> tysiecy.

> Do wyboru:

> Audi A4/A6

> BMW 5

> Ford Mondeo

> Mercedes E-Klasse

> Opel Vectra/Omega

> Peugeot 406

> Skoda Octavia

> VW Passat

> Wytyczne: diesel kombi (w miare mocny), xenony, klima. Auto z okolic

> 2000 roku (niektore da sie mlodsze).

> Osobiscie najbardziej podchodza mi Mondeo i Octavia, VW troche

> przereklamowany mi sie wydaje, Omega - stara konstrukcja. Co do

> reszty nie mam zdania.

> Zapraszam do konstruktywnych wypowiedzi.

> PS Nie wrzucajcie postow typu "merc to nie, bo wujkowi sie zepsul",

> ani "ford to nie, bo g... wort". Przejrzenie kacikow

> poszczegolnych modeli i zaznajomienie sie z wadami/zaletami

> troche by trwalo, a moze by tu zrobic ciekawe porownanie?

Mając taką gotówkę stawiałbym na japońca, ale żadnego nie proponowałeś, rozpatrując twoje propozycje odrzuciłbym Octavie z uwagi na żałośnie mało miejsca z tyłu oraz tragicznej jakości plastiki (do 2004r.) Octavia 2 jest już przytulniejsza, Audi A4/A6 ponoć te wielowachacze to nienajlepsze rozwiązanie na polskie drogi, to samo dotyczy Passata, BMW5 poprostu ich nie lubie (szczególnie ich łysych kierowców bez zapiętych pasów i zimnym łokciu przy 200km/h wyprzedzających prawą stroną jezdni screwy.gif), Peugeot 406 faktycznie to nic o nim nie wiem. Wybierałbym w Oplu Vectra za tą kase już"C" ładne, nowoczesne i nawet bogato wyposażone co się tyczy również Mondeo (choć chyba ciut większe od Opla)No i Mercedes (jest gwiazda jest jazda wink.gif ) mówią, ale te przebiegi mogą być różne i przeszłość wypadkowa, bo w zasadzie kto sprzedaje dobrego Mercedesa? Najlepiej wsiądź do każdego i sie przejedź parę km sam ocenisz który fotel najlepiej ci pasuje niepatrząc na markę. Pozdrawiam.

Napisano

> 280Nm i 116KM to całkiem sporo jak na to auto.

porownujac do aut o pojemnosci 1.2 to tak

> Nie ma ale alternatywnie mozna poszukac Avensisa troszkę młodszego

mozna ale te z przed FL mi sie nie podobaja

> ale z xenonami jeśli komus na tym zbednym dodatku zależy

lubie takie texty sick.gif

w/g mnie na bezpieczenstwie nie warto oszczedzac... ale kolega mysli inaczej... powodzenia

Napisano
  • Autor

> Zapomniales o Subaru

Robi diesle?

Napisano
  • Autor

> A dlaczego nie Avensis, Primera abo Accord?

Primera ma zawieszenie ktore mi nie odpowiada, avensis jezdzilem niedawno i tez mi nie przypadl do gustu. Accord mi pasuje, ale nowy, a na takiego mnie chyba jeszcze nie stac frown.gif

Napisano

Ze wszystkich ktore wymieniles jezdzilem A6, Passkiem, Vectra i Omega. Przy takim budzecie myslalbym o A6, swietnie sie prowadzi, jest dopracowany pod wzgledem detali. Bardzo cicho w srodku. Ja jezdzilem "slabym" dieslem 110 KM i na dodatek w automacie, ale dla mnie to wystarczalo. Passat z tym samym motorkiem byl zdecydowanie glosniejszy w srodku i oczywiscie nie mial w stosunku do A6 pewnych drobiazgow ktore do mnie przemawiaja ( z tylu cup holdery, podswietlenie detali, wykonczenie wnetrza ). Vectra jezdzilem benzynowa ( mowa o Vectrze C ). Generalnie podoba mi sie auto, prowadzi sie bardzo dobrze, jest przestronne, co poteguje jeszcze konstrukcja deski i konsoli centralnej ( taka mebloscianka jak to ktos kiedys nazwal ) Ale co by nie mowic ... do A6 to temu sporo brakuje. Nie wiem jak silnikowo, nie mialem okazji pojezdzic zadnym CDTI.

Omega, wielkie fajne krowsko z napedem na tyl, bardzo wygodne, na dlugie trasy rewelacja, ale Omega z tego co wiem nie doczekala sie zadnego diesla nowej generacji wiec raczej odpada w Twoich porownaniach.

Podsumowujac: jak mialbym kierowac sie swoimi upodobaniami, komfortem i jakoscia to A6, jezeli kwestia kosztow gra role to celowalbym w Vectre lub Mondeo ( Mondkiem nie jezdzilem ale trzeba by bylo sprobowac ).

Co do reszty nie wypowiadam sie, no ewentualnie Octe odrzucilbym w przedbiegach. Juz sam fakt ze to na podlodze Golfa mowi za siebie ze przestronnoscia z A6, Vectra czy Omega rownac sie nie moze.

Napisano

Drobne sprostowanie

omega B po lifcie ma nowego diesla

jest to 125 KM silnik 2.2l

oznaczenie dtl,dth albo dti-niestety nie rozróżniam

wg mego znajomego z aso, bardzo dobry i trwały motor

Napisano

> Drobne sprostowanie

> omega B po lifcie ma nowego diesla

> jest to 125 KM silnik 2.2l

> oznaczenie dtl,dth albo dti-niestety nie rozróżniam

> wg mego znajomego z aso, bardzo dobry i trwały motor

A tak, masz racje, tego samego Diesla ma nawet Vectra B. Rowniez spotkalem sie z opinia, ze jezeli Vectra lub Omega w dieslu to tylko z ta jednostka, ale to zdaje sie nie jest jednak nowa generacja dieselkow.

Napisano

A6 2,5 TDi z przebiegiem do 200 tys. km.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.