Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

co sadzicie o Astra 1.7D 60KM??

Featured Replies

Napisano

Jesli ktos posiada taka asterke albo z silnikiem isuzu to prosze o podanie ile ma do 100km\h?Zastanawia mnie czy moj pojazd nie jest zbyt "zamulony".A moze to brak kompresji??Co sadzicie o takim wehikule??

Napisano

on jest sam z siebie taki mulowaty. nie ma sie czego spodzieać po 60 konikach w dieslu wolnossacym. Zebyś miał turbinke to zmienia troche postać rzeczy, ale beż to kaszana

Napisano
  • Autor

> on jest sam z siebie taki mulowaty. nie ma sie czego spodzieać po 60

> konikach w dieslu wolnossacym.

Ja przesiadlem sie z Fiata 126p tak wiec te 60 konikow i tak jak dla mnie to ""power"" biglaugh.gifgrinser006.gif

Napisano

> Ja przesiadlem sie z Fiata 126p tak wiec te 60 konikow i tak jak dla

> mnie to ""power""

a o braku kompresji to mógłbyś mysleć jakby ci kopcił na czarno albo nie chciał odpalac. jak nie ma takich objawów, to nic tylko się pogodzić z tą moca i jeździć szcześliwie

Napisano

> Ja przesiadlem sie z Fiata 126p tak wiec te 60 konikow i tak jak dla

> mnie to ""power""

Jak buda to HB to jeszcze jak cie moge, ale sedan i kombiak to juz żółwie 270751858-jezyk.gif Radze sie nie podniecać tymi konikami, bo szybko sie przekonasz ze to i tak zamało smile.gif

Napisano

Ja mam 1.7 D 57 KM i te silniczki są mułowate w dolnym zakresie predkosci obrotowej ale jak go troszke dluzej przetrzymasz na danym biegu (ale bez zadnego piłowania silnika) i wejdziesz na sredni zakres predkosci obrotowej to troche czuc juz ze jest "zwawy". oczywiscie nie mozna tego porownac do autek z turbinka...

Napisano
  • Autor

> a o braku kompresji to mógłbyś mysleć jakby ci kopcił na czarno albo

> nie chciał odpalac. jak nie ma takich objawów, to nic tylko się

> pogodzić z tą moca i jeździć szcześliwie

A co jesli leci bialy dym zwlaszcza przy odpalaniu czy to normalne??

Napisano

> Jesli ktos posiada taka asterke albo z silnikiem isuzu to prosze o

> podanie ile ma do 100km\h?Zastanawia mnie czy moj pojazd nie

> jest zbyt "zamulony".A moze to brak kompresji??Co sadzicie o

> takim wehikule??

Brat kiedys uzywał takiej astry. Nie jest to moze wyscigówka a silnik tez do cichych nie nalezy ale odwdziecza sie niskim zuzyciem paliwa, bezawaryna pracą. Zadnych kłopotów z nim niemiał. Jeżdziła praktycznie na wszystkim co sie wlało. Paliła bez problemu nawet przy mrozach dochodzacyh do -30st. Po przesiadce z malucha napewno bedziesz zadowolony. Brat po jej sprzearzy kupił astre 1,4 16V i załował. Zaraz ją sprzedał.

Napisano

Może Cie to pocieszy, a może nie, ale nie tylko OPEL miał tak wspaniały pomysł umieszczając takie silniki w swoich egzemplarzach. Wystarczy spojrzeć np. na Octavie z silnikiem 1.9 SDI - na pewno dynamika u Ciebie jest o wiele lepsza. grinser006.gif

Jak to mówią: "punkt widzenia zalezy od punktu leżenia" zlosnik.gif

Napisano

> A co jesli leci bialy dym zwlaszcza przy odpalaniu czy to normalne??

jak nie ubywa ci płynu chłodzącego, to nie masz sie co martwic

Napisano

wogóle te siliniki są do bani, nie da sie tym wogóle wyprzedzać! kiedys jechalem astrą znajomego, sedan, zapakowane łącznie 4 osoby, probowalem wyprzedzic goscia co ciągnał przyczepke, ile zesmy sie strachu najedli podczas tego wyprzedzania tym żółwiem, to juz potem wogole nim nikogo nie wyprzedzalem, poprostu mół totalny sick.gif, niby 60KM to nie jest wcale tak malo, ale nie w przypadku tego silnika, opel dał poprostu d..py sick.gif

bez obrazy chlopaki grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> wogóle te siliniki są do bani, nie da sie tym wogóle wyprzedzać!

> kiedys jechalem astrą znajomego, sedan, zapakowane łącznie 4

> osoby, probowalem wyprzedzic goscia co ciągnał przyczepke, ile

> zesmy sie strachu najedli podczas tego wyprzedzania tym żółwiem,

> to juz potem wogole nim nikogo nie wyprzedzalem, poprostu mół

> totalny , niby 60KM to nie jest wcale tak malo, ale nie w

> przypadku tego silnika, opel dał poprostu d..py

> bez obrazy chlopaki

Z tym twierdzeniem sie nie zgodze poniewaz jechalem swoja astrą w 4 osoby w trasie i nie mialem problemow z wyprzedzaniem oczywiscie w granicach rozsądku.jesli chcemy wyprzedzic sampchod ktory leci 120 no to jest problem drive.gif

Napisano

> Z tym twierdzeniem sie nie zgodze poniewaz jechalem swoja astrą w 4

> osoby w trasie i nie mialem problemow z wyprzedzaniem oczywiscie

> w granicach rozsądku.jesli chcemy wyprzedzic sampchod ktory leci

> 120 no to jest problem

I tu kolego mas z racje bo jesli bedzi e astra służyła do tego samego co maluch czyli przejazdu z miejsca A do B jazdy po miesci ei pozamiastem w niesportowy sposób i by przewiesc spokojnie 4 osoby i bagaz to ci polecam taki samochodzik a po przesiadce z malucha napewno bedziesz zadowolony

A jeszcz e jakies wieksze szczeggóły rocznik sedan czy HTB jakies wyposazenie i itp ?

Napisano

> kiedys jechalem astrą znajomego,

A ja, mozna powiedziec ze na codzien jezdze asterka z takim silnikiem. W srodku jest naprawde cicho, super ogrzewanie jak na diesla (silnik szybko sie rozgrzewa) do 100 km/h nie ma co mazyc o sprawnym wyprzedzaniu ale powyzej 100 km/h juz sie zbiera i nieznam nikogo kto by miał jakies problemy z tym silnikiem. Nie ma turbiny to dosyc mało pali, srednio 4,5 - 6 litrow. Jest to takie toczydełko do ktorego leje sie cokolwiek co spowoduje eksplozje w cylindrach i wymienia filtry i olej. W zimie ciezko pali jak sie nie przeczytało instrukcji obsługi, tym co czytali zapala bez problemu. Jak komus nie zalezy na osiagach to szczerze polecam asterke z tym silnikiem.

Napisano
  • Autor

> I tu kolego mas z racje bo jesli bedzi e astra służyła do tego

> samego co maluch czyli przejazdu z miejsca A do B jazdy

> po miesci ei pozamiastem w niesportowy sposób i by

> przewiesc spokojnie 4 osoby i bagaz to ci polecam taki

> samochodzik a po przesiadce z malucha napewno bedziesz

> zadowolony

> A jeszcz e jakies wieksze szczeggóły rocznik sedan czy HTB

> jakies wyposazenie i itp ?

jedyne dodatkowe wyposazenie to wspomaganie poza tym jest golo i wesolo.Ostatnio zmienilem sobie podswietlenie zegarow na blue i teraz w czasie jazdy nie moge oderwac oczu od tych zegarow.Zarowki postojowe zamienilem na biale diody a mijania na pseudo ksenony palacz.gif

Napisano

mam tez 17DR ale w kombi

całkiem całkiem mi się jezdzi

trzeba sie nauczyć jezdzić takim dieslem a bedziesz zadowolony

żwawy i ekonomiczny silniczek do spokojnej jazdy w trasie

nawet bez (kapelusza) choć ekonomiczna średnia prędkość to 90-100 km/h

Napisano

> Może Cie to pocieszy, a może nie, ale nie tylko OPEL miał tak

> wspaniały pomysł umieszczając takie silniki w swoich

> egzemplarzach. Wystarczy spojrzeć np. na Octavie z silnikiem 1.9

> SDI - na pewno dynamika u Ciebie jest o wiele lepsza.

> Jak to mówią: "punkt widzenia zalezy od punktu leżenia"

dynamiki brak to fakt ale na płatnym odcinku A4, kolega z pracy, rozbujał ją (sedan) do 190km/h, może było lekko z górki- i to żadna ściema, sam z min jechałem. 4-ry osoby i cały bagażnik załadowany na max. Sam byłem zdziwiony, że tyle pomknie, a tak na marginesie, w drodze powrotnej jego zapędy wyprostowali niebiescy.

Napisano

> mam tez 17DR ale w kombi

> całkiem całkiem mi się jezdzi

> trzeba sie nauczyć jezdzić takim dieslem a bedziesz zadowolony

> żwawy i ekonomiczny silniczek do spokojnej jazdy w trasie

> nawet bez (kapelusza) choć ekonomiczna średnia prędkość to 90-100

> km/h

waytogo.gif

Kazdym "starym" dieslem trzeba sie nauczyc jezdzic

osoby ktore z benzyny przesiadly sie na diesla i chca wyprzedzac siedzac na niskich obrotach 2 samochodowi na zderzku najczesciej mowia o mulowatosci grinser006.gif

oczywiscie nie maja takiej mocy ale wystarczy czuc samochod i jazda bedzie w miare przewidywalna 893goodvibes.gif

czolem

Oberon

Napisano

> kiedys jechalem astrą znajomego, sedan, zapakowane łącznie 4

> osoby, probowalem wyprzedzic goscia co ciągnał przyczepke, ile

> zesmy sie strachu najedli podczas tego wyprzedzania tym żółwiem,

> to juz potem wogole nim nikogo nie wyprzedzalem, poprostu mół

> totalny , niby 60KM to nie jest wcale tak malo, ale nie w

> przypadku tego silnika, opel dał poprostu d..py

> bez obrazy chlopaki

chyba trafiłeś na jakiś wyjątkowy model. Ja mam Astrę z tym silnikiem bez Turbo i codziennie jeżdze nią zabierając 2-3 osoby (chłopy 85 kg każdy biglaugh.gif ) i nigdy nie bałem się wyprzedzać nawet gdy z przeciwka było widać światła. Cała rzecz polega na tym że trzeba umieć redukować biegi kolego!

Jeśli chciałeś przy prędkości 90km/h wyprzedzać na 5 biegu to masz całkowitą rację - samochód wogóle nie reaguje na wciskanie gazu! Ale gdy wrzucimy mu na bieg niżej to nie ma opcji żeby nie wyprzedzić drugiego samochodu.

Pozatym zależy co mu się leje do zbiornika. Nalejesz mu opał to moc napewno spadnie.

na koniec:

NIE ZAMIENIŁBYM TEGO SAMOCHODU Z TYM SILNIKIEM NA ŻADNĄ ASTRE F Z SILNIKIEM BENZYNOWYM cool.gif

nawet 5 lat młodsza niż moja!

Napisano

> W zimie ciezko

> pali jak sie nie przeczytało instrukcji obsługi, tym co czytali

> zapala bez problemu. Jak komus nie zalezy na osiagach to

> szczerze polecam asterke z tym silnikiem.

masz na myśli wciskanie gazu, wymianę filtra paliwa przed zimą, skpawdzenie napięcia w aku i lanie dobrego paliwa? grinser006.gif

To chyba wie każdy, no chyba że w instrukcji jest jakiś złoty przpis na odpalanie zimnego diesla?

A tak na marginesie

P.S Denerwują mnie też opinie na temat diesli że to śmierdziuchy i zatruwają środowisko. Tak się składa że benzyna jest bardziej szkodliwa niż ON. Świadczyć o tym może różnica w budowie katalizatora. A jeśli jedziecie z dieslem i śmierdzi niemiłosiernie to nie wina samochodu tylko kierowcy który leje mu opał. Do mózgu niech sobie najlepiej naleje, to może zmądrzeje troche oink.gif

Napisano

> katalizatora. A jeśli jedziecie z dieslem i śmierdzi

> niemiłosiernie to nie wina samochodu tylko kierowcy który leje

> mu opał. Do mózgu niech sobie najlepiej naleje, to może

czlowieku daj sobie spokoj z tym pitoleniem hehe.gif, poczytaj sobie jak sie robi opał i rope, to jedno i to samo, tylko barwnik inny!!!

Napisano
  • Autor

> czlowieku daj sobie spokoj z tym pitoleniem , poczytaj sobie jak sie

> robi opał i rope, to jedno i to samo, tylko barwnik inny!!!

to czemu rozni sie spalinami?????? moze ten inny barwnik sie inaczej spala??? wink.gif

Napisano

Tak się składa że benzyna jest bardziej

> szkodliwa niż ON. Świadczyć o tym może różnica w budowie

> katalizatora.

Nie no przesadziłeś teraz na maxa smile.gif

Napisano

> Jesli ktos posiada taka asterke albo z silnikiem isuzu to prosze o

> podanie ile ma do 100km\h?Zastanawia mnie czy moj pojazd nie

> jest zbyt "zamulony".A moze to brak kompresji??Co sadzicie o

> takim wehikule??

Tak jak koledzy piszą: jeśli trzyma kompresję to można brać, co prawda muł, ale pali nie dużo, mnie Kadett z tym silnikiem spalił na trasie ~4l/100km, po mieście wychodziło ~ 6l/100km

Napisano

> to czemu rozni sie spalinami?????? moze ten inny barwnik sie

> inaczej spala???

a skąd wiesz ze sie różni??

Napisano

> Tak się składa że benzyna jest bardziej

> Nie no przesadziłeś teraz na maxa

kolega ma racje , silniki benzynowe bez katalizatorow byly zdecydowanie bardziej szkodliwe niz diesle takze bez kat-ów, ale teraz gdzie prawie wszystkie auta je mają, szkodliwosc wygląda podobnie, może nawet jest mniejsza w przypadku ON.

Napisano

to zobacz sobie gościu na aukcje na których sprzedają pseudo strumienice za 40zł. Setki ludzi już to kupiło, i będą kupować. Potem taki matoł wywala kata i wstawia tą śmieszną rurkę która ma mu dać 10 % mocy więcej .... oraz 100% emisji toksycznych związków do środowiska! bokser.gif

Napisano
  • Autor

> a skąd wiesz ze sie różni??

A co nie rozni sie???? confused.gif

Napisano

prawdopodobieństwo że trafisz na 100% czysty olej opałowy jest jak prawdopodobieństwo trafienia "szóstki" w totka. A czemu? Ponieważ nie ma kontroli jakości na ten rodzaj paliwa i dodają do niego wszystko co ma płynną forme i jest tańsze od wody hehe.gif

Ludzie mówią też że olej opałowy jest bardziej "suchy" dlatego dolewają mixolu na zbiornik paliwa.

Powiem tak: Wlałem kiedyś do zbiornika czerwoną (tak dla ciekawości jak będzie się auto zachowywało)

A oto moje spostrzeżenia:

Palił nie 5 tylko 7 litrów na 100 km oslabiony.gif

Nie dało się wytrzymać w samochodzie przy uruchomionym silniku na postoju sick.gif

Rozrusznik dłużej kręcił po czym z rury wystrzeliwała niezła chmura dymu czacha.gif

Nigdy więcej nie nalałem już tego gówna go zbiornika!

Skoro kolega wyżej napisał że oprócz koloru nie różni się niczym to..... hehe.gif

Teoretycznie TAK - w praktyce olej opałowy a olej napędowy np ze stacji Shella to taka różnica ja piwo Wojak lub VOLT hehe.gif a Heineken lub LECH 893goodvibes.gif

Napisano

> prawdopodobieństwo że trafisz na 100% czysty olej opałowy jest jak

> prawdopodobieństwo trafienia "szóstki" w totka. A czemu?

> Ponieważ nie ma kontroli jakości na ten rodzaj paliwa i dodają

> do niego wszystko co ma płynną forme i jest tańsze od wody

o mnie mozesz sie nie martwic, ja biore ze sprawdzonego punktu grinser006.gif, a wiem to, bo oni sami na tym jezdzą zlosnik.gif, jest we wrocku taki fajny punkt sprzedazy OO, ale nie podam gdzie, bo to forum jest troche clown.gif

a pozatym praktycznie cala reszta tego co piszesz to są bzdury, nie chce mi sie tego komentowac hehe.gif, widac ze nie miales zadnego doswiadczenia z OO, nasluchales sie bzdur, plotek, itd.. i teraz zapodajesz tu to.

Napisano

>masz na myśli wciskanie gazu, wymianę filtra paliwa przed >zimą, skpawdzenie napięcia w aku i lanie dobrego paliwa?

Do tego dopisał bym 2-3 krotne grzanie swiec.

O dziwo nie każdy o tym wie, bo to nie jest przepis na odpalanie diesla, tylko oplowskiego D i DRa (i moze jeszcze niektórych prehistorycznych diesli). W nowszych (ale i w niektórych starszych) dieslach wciskanie gazu przy zapalaniu jest niewskazane (i nie chodzi mi o turbodiesle).

> Powiem tak: Wlałem kiedyś do zbiornika czerwoną (tak dla ciekawości

> jak będzie się auto zachowywało)

> A oto moje spostrzeżenia:

> Palił nie 5 tylko 7 litrów na 100 km

> Nie dało się wytrzymać w samochodzie przy uruchomionym silniku na

> postoju

> Rozrusznik dłużej kręcił po czym z rury wystrzeliwała niezła chmura

> dymu

> Nigdy więcej nie nalałem już tego gówna go zbiornika!

> Skoro kolega wyżej napisał że oprócz koloru nie różni się niczym

> to.....

> Teoretycznie TAK - w praktyce olej opałowy a olej napędowy np ze

> stacji Shella to taka różnica ja piwo Wojak lub VOLT a

> Heineken lub LECH

Ja kiedys wlałem opał do isuzu to miałem wrażenie ze silnik równiej i ciszej pracuje (moje subiektywne odczucia).

Natomiast brata DR moze z 2-3 razy "widział" ON (oczywiscie u nas) i nic sie mu nie dzieje a pali 4,5 do 6 litrów Red Bulla, tylko filtr paliwa jest dosyc czesto wymieniany.

Ty napisałes ze raz zalałes opał a takie teorie wymyslasz ?

Trafiłes na jakis opał 50/50 wodą "uszlachetniony" i tyle. Rownie dobrze mozna na taki ON trafic na stacjach No Name, na to nie ma reguły.

Oczywiscie nikogo nie namawiam do jazdy na opale, stwierdzam tylko ze mozna.

Napisano

> o mnie mozesz sie nie martwic, ja biore ze sprawdzonego punktu , a

> wiem to, bo oni sami na tym jezdzą , jest we wrocku taki fajny

> punkt sprzedazy OO, ale nie podam gdzie, bo to forum jest troche

> a pozatym praktycznie cala reszta tego co piszesz to są bzdury, nie

> chce mi sie tego komentowac , widac ze nie miales zadnego

> doswiadczenia z OO, nasluchales sie bzdur, plotek, itd.. i teraz

> zapodajesz tu to.

To napisz mi na priv zlosnik.gif

Napisano

> a mozna mieszac np 50/50 ON/OO ??

Ja Ci nie zabraniam zlosnik.gif

Jak dla mnie jest to mniej opłacalne niz "czysty" OO (chodz ja do swojego OO nie leje)

Napisano

> o mnie mozesz sie nie martwic, ja biore ze sprawdzonego punktu

na twoim miejscu nie chwaliłbym się takim rzeczami na forum. Nie wiesz kto tu przesiaduje godzinami szukając ciekawych informacji.

Tym bardziej że polskie prawo zaostrzyło ostatnio kontrole samochodów ciężarowych oraz osobowo-dostawczych. Wystarczy że ktoś wykona jeden tel. Przyjedzie policja, prostą strzykawką z rurką pobiorą ze zbiornika odrobine pawiwa. Jeżeli próbka w zetknięciu z roztworem kwasu solnego zabarwi się na różowo, znaczy, że w baku jest olej opałowy i kolega płaci mandat. Zreszta wcale nie taki mały bo w końcu to nie tylko zatruwanie środowiska ale również paliwo bez akcyzy. Uwierz mi że rząd polski nie lubi jak się go robi w h .. tzn balona hehe.gif

Nikt na tym forum nie jest anonimowy.

Napisano

wiesz masa ludzi jezdzi na OO, owszem kontrole sie zdazają, ale z reguly na trasach, ja w trasy jezdze bardzo zadko, zresztą nigdy jeszcze na wlasne oczy nie widzialem takiej kontroli, znajomego kontrolowali 2 razy, ale on ma starego merca i ciągle jest w trasie, więc jest pod ostrzalem, z tym ze on nie jezdzi na OO, wlasnie ze wzgledu na te kontrole, to mandatu jeszcze nie dostal.

szkoda ze mamy taki durnowaty rząd angryfire.gif, cena ON jest sztucznie podniesiona, przez mocno zawyzoną akcyze, normalnie powinien kosztowac max 2.80, takze rząd okrada nas, to my ich palacz.gif i dlatego na złodzieju czapka gore grinser006.gif.

Napisano

Mój kuzyn ma kadeta 1.7 d i zrobił juz ponad 40kkm na ropie nieoczyszczonej,(prosto z dziury), faktem jest ze zima to cieżki okres dla tego samochodu bo dużo parafiny jest w tym czyms.wygląd to jak czarna smoła.wazne za samochód jedzie.ale jak narazie silniczek chodzi lux.

Napisano

ale

> jak narazie silniczek chodzi lux.

"narazie" - bardzo dobre stwierdzenie. hehe.gif

Może jestem nienormalny ale dziwi mnie ktoś kto chce zaoszczędzić 50gr na litrze paliwa ryzykując uszkodzeniem silnika. Ale to przecież nie mój samochód i nie będę się tym interesował. Pzdr 30.GIF

Napisano

a co do red bulla to moze czytaliscie:

kliken moze kogos przekona, moze nie.....

ja nigdy tego nie lałem i nie mam takiego zamiaru!

lepiej sie dogadac z jakims tirowcem coby od czasu do czasu odlał nam jakis kanister prawdziwej ropki

Napisano

> a co do red bulla to moze czytaliscie:

> kliken moze kogos przekona, moze nie.....

> ja nigdy tego nie lałem i nie mam takiego zamiaru!

> lepiej sie dogadac z jakims tirowcem coby od czasu do czasu odlał nam

> jakis kanister prawdziwej ropki

zawsze będą zwolennicy i przeciwnicy. Tak jest ze wszystkim. Ci co kupują samochód aby służył im tylko i wyłacznie do przemieszczenia sie z punktu A do punktu B jak najtańszym kosztem, nie zawsze najlepszym wybiorą Orenżade. Natomiast jeśli ktoś wydaje kilkanaście tyś na samochód którym zamierza pojeździć kilka dobrych lat oraz jeśli czuje do samochodu sentyment - wtedy nie naleje mu nigdy opału. wink.gif

Napisano

> zawsze będą zwolennicy i przeciwnicy. Tak jest ze wszystkim. Ci co

> kupują samochód aby służył im tylko i wyłacznie do

> przemieszczenia sie z punktu A do punktu B jak najtańszym

> kosztem, nie zawsze najlepszym wybiorą Orenżade. Natomiast jeśli

> ktoś wydaje kilkanaście tyś na samochód którym zamierza

> pojeździć kilka dobrych lat oraz jeśli czuje do samochodu

> sentyment - wtedy nie naleje mu nigdy opału.

nono.gif nie mozna tak ludzi szufladkować, są różne przypadki, ja wziąłem astre z tym motorem, zeby pojezdzic dlugo, tanio i szybko, glownie z zamiarem lania winka, rope to tylko na początku widziała, ponad 2 lata na OO i ostatnimi czasy nawet OR, smiga pięknie, żadnych skutkow ubocznych, no ale te silniki są uznanwane za jedne z najlepszych do tych celów, więc nikt nie da gwarancji ze jakis slaby silniki wytrzyma takie paliwa, są poprostu diesle lepsze i gorsze do tych celów, np diesle 2.5tds bmw, są mocne, ale bardzo wrazliwe na jakosc paliwa, nie wspomne juz o zasilaniu go rzepakiem, bo odrazu umże, silniki JTD, tez mocne ale takze nie trawią OR, ale za to OO juz bez problemów. Oczywiscie nikogo nie namawiam, ale jak ktos sie troche zna na swoim silniku i ma z nim doswiadczenia to wie co mu smakuje, a co nie grinser006.gif Np. znajomego astra z silnikiem jak w tytule 1.7D jezdzi juz 5 lat na OO i smiga bez zadnych awarii, nawet nie wyminial filtra paliwa, pomijam juz fakt ze te silniki są słabe mocowo, ale za to trawią chyba wszystko co sie wleje grinser006.gif, przebieg ma blisko 300tkm i grama oleju nie bierze nie dymi, pracuje jak zegarek, oczywiscie to tylko 60KM, więc do dynamicznej jazdy w trase to sie nie ma co nim wybierac, no ale wiadomo, nie jest to isuzu zlosnik.gif.

Napisano
  • Autor

> Np. znajomego astra z silnikiem jak w tytule 1.7D jezdzi

> juz 5 lat na OO i smiga bez zadnych awarii, nawet nie wyminial

> filtra paliwa, pomijam juz fakt ze te silniki są słabe mocowo,

> ale za to trawią chyba wszystko co sie wleje , przebieg ma

> blisko 300tkm i grama oleju nie bierze nie dymi, pracuje jak

> zegarek, oczywiscie to tylko 60KM, więc do dynamicznej jazdy w

> trase to sie nie ma co nim wybierac, no ale wiadomo, nie jest to

> isuzu .

Ja nie narzekam na swoje 60 konikow. poprostu karmie je dobrym zarciem (ON) i w trasie ida jak burza!!(moze mi sie tylko wydaje bo wczesnirj jezdzilem maluszkiem drive.gif)

Napisano

> Ja nie narzekam na swoje 60 konikow. poprostu karmie je dobrym

> zarciem (ON) i w trasie ida jak burza!!(moze mi sie tylko wydaje

> bo wczesnirj jezdzilem maluszkiem )

oj wydaje Ci się :hehe

ja też kiedyś jeździłem białym pociskiem tyle że był to BIS z silnikiem 700 IThankYou.gif

Napisano

Ja się wahałem kilka dni temu, czy nie sprzedać swojego wozu. Przekalkulowałem i ..lodówa'' zostaje w domu. Wymieniłem rozrząd - 500 pln w isuzu - i dalej ją lubię. Muł w mieście, spoko poza nim. Na trasie nie odpuszcza benzyniakom. Polubiłem ten wózek.

Napisano

Powiem wam ze rozwazania czy lac opał czy rope sa troche na wyrost bo to praktycznie to samo i niesadze zeby silnikowi cos sie stało. Mój brat jeszdził prze 3 llata na nafcie lotniczej potem sprzedał jakiemus facetowi z sosiedniego bloku i co prawda niewiem co tamten leje do baku ale jezdzi do dzis czyli 7 rok.

Napisano

> ... Muł w mieście, spoko

> poza nim. ...

Mół w mieście?? Ty napewno masz silnik isuzu z tym sławnym wielkim napisem TURBO na pokrywie zaworów?? Kurde nie moge yikes.gif, mół w mieście hehe.gif isuzu? Coś masz chyba z tym silnikiem nie tak.

Napisano

dla kogoś kto jeździł poprzednio obojętnie jakąkolwiek benzyną nawet taki isuzu będzie dla kogoś takiego mółem

Napisano

> dla kogoś kto jeździł poprzednio obojętnie jakąkolwiek benzyną nawet

> taki isuzu będzie dla kogoś takiego mółem

ja jezdzilem poprzednio trzema benzyniakami i jednym dieslem bez turbo i isuzu w porównaniu z nimi nigdy nienazwałbym mułem yikes.gif, toż to obraza grinser006.gif

zobacz:

Napisano

> dla kogoś kto jeździł poprzednio obojętnie jakąkolwiek benzyną nawet

> taki isuzu będzie dla kogoś takiego mółem

nie przesadzaj...

isuzu ma zdaje się 82KM i dobry moment obrotowy

znajomy miał i po mieście musiałem się troszkę wysilić,

żeby mu "dotrzymać kroku" między światłami...

zaznaczam - to nie były żadne szalone rajdy - zwykła dynamiczna jazda

(może z niewielkim naruszeniem dozwolonej prędkości wink.gif )

parę koników mniej spokojnie nadrabiał większym momentem i krótszą skrzynią biegów... zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.